haluaisin tietoa kamerasta Panasonic Lumix DMC-GF2 Kit (14-42mm)

järkkärin haluaja

huomasin että ominaisuuksiltaan kamera on yht hyvä kun jotkut kalliimatkin. mutta haluaisin silti tietoa kamerasta. kuinka hyvä laatu sinä on (esim. normi kameraan verrattuna) ja muita tietoja :). kiitos jo etukäteen :)!

10

578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porkkari

      Haluat järkkärin? No, onhan se järkkäri tuokin (objektiivi vaihdettava), mutta sellaisenaan vailla yhtä järkkärin peruselementtiä: optista tähtäintä. Pelkkää näyttöä tihrustamalla jää moni kuva ottamatta (ainakin kunnolla) eikä kuvaus oikeastaan poikkea kompaktikameralla kuvaamisesta.

      Tähtäimen tuohon voi ostaa erikseen. Kolmensadan kamera ja kahdensadan tähtäin tekee yhteensä viitisensataa. Siihen hintaan alkaa jo saada edullisen ”varsinaisen” järkkärinkin à la Canon D600 tai Nikon D5100 peilitähtäimineen päivineen (ja kittiobjektiivilla, jolla pääsee mukavasti alkuun ennen paremman valikoiman hankkimista).

      Kookas kennohan tuossa on ja kuvan laatua kehutaan, joten ei varmastikaan mikään turha peli luokassaan ja hintaisekseen. Tuo 14–42 mm:n kittiobjektiivi ajanee saman asian kuin halpojen peilijärkkäreiden 18–55-millinen.

      Tuo on jonkinlainen kompromissi järkkärin ja pokkarin väliltä; kummankin parhaat ominaisuudet jäävät puuttumaan. Minun valintani on SEKÄ järkkäri ETTÄ pokkari.

      • Porkkari

        Ennen kuin canonistit hermostuvat: tarkoitin Canon D600:lla tietenkin Canon 600D:tä!


      • hybrid CMOS sensor
        Porkkari kirjoitti:

        Ennen kuin canonistit hermostuvat: tarkoitin Canon D600:lla tietenkin Canon 600D:tä!

        Ei kukaan osta enää 600D :tä, kun kaupasta saa uuden paljon paremman 650D :n


      • Onko nuin?

    • pana7

      Panalta tulee noita kameroita niin tiuhaan, ettei perässä tahdo pysyä.
      Minulla on tuo objektiivi ja G3 runko. Ymmärtääkseni tämä GF2 on hyvin pieni kamera, yksi pienimmistä järjestelmäkameroista. Sen käteen sopivuus kannattaa ehdottomasti testata. Minulla on aika iso koura mutta tuo G3 tuntui heti hyvältä. Kääntyvä kosketusnäyttö on tosi miellyttävä käytössä, Jos optinen etsin on tärkeä, niin sitten kannattaa ehkä valita joku muu malli kuin tuo GF2. Monet tulevat ilmankin toimeen. Kamera muistuttaa ilmeisesti paljon arvostettua Olympus E-PL -2 runkoa, eikä siinäkään ole optista etsintä, mutta saa lisävarusteena.
      Nämä kaikki ovat micro four thirds kameroita. Järjestelmään tekevät linssejä ainakin Olympus, Panasonic ja moni muu mm Leica. Adapterilla saa vaikka 70-80 -lukujen Nikkoreita liitettyä tähän järjestelmään. Myös Canon FD objektiiveille näyttää olevan oma adapterinsa. Oikeastaan on vaikea löytää objektiivia, jota ei saisi liitettyä. Adaptereiden hinnat lähtevät 10 eurosta ebayssa. Toinen asia on, onko valtavan putken liittämisessä pieneen kamerarunkoon mitään järkeä. Mutta sitäkin jotkut harrastavat. Netissä on hyviä kuvia, jotka on otettu tällaisella yhdistelmällä.
      Oma lyhyt kokemukseni pana micro four thirds järjestelmäkamerasta on: erittäin kevyt ja miellyttävä käyttää, Ei paina paljon, helppo pitää mukana. Tuo kittiöbjektiivi on monipuolinen ja antaa mahdollisuuden hyvien kuvien ottamiseen.
      Noiden dogmaattisten canonistien ja nikonistien juttuja ei kannata aina uskoa, muitakin kameroita ja järjestelmiä on, ja hyviä sellaisia.

    • Pentti Nelonen

      Ei ainakaan tuota mallia. siinä ei ole edes videoetsintä, joka ei oikeastaan ole mikään etsin. Järkkärissä pitää olla optinen etsin.
      Panasonicin kameroista kannatta pysyä kaukana, sillä siihen ei saa kunnon opiskoja. Leica toki tekee joitakin, mutta ne jää laadussa kauas Canonin ns. suttuzoomista.

      Canon on oikeastaa ainut kunnon järkkäri muilla ei tee yhtään mitään.

      • Ainoa oikea

        Canonin kameroista kannattaa pysytellä kaukana. Ne saavat omistajansa kirjoittamaan tuollaista potaskaa (kaliumkarbonaatti).


    • Canonisti minäkin
    • Kannattaa harkita joitain muita malleja. Panan GF2:ssa ei ole etsintä. sen siihen saa toki lisävarusteena. Suositeltavampia malleja ovat esim. GH2, G2 ja G3. Noissa kaikissa on videoetsin sillä kyllä pärjää varsin hyvin.

      Etsimellisellä versiolla voi kuvata kuten järkkäreillä on tapana eli kamera otsaan tuettuna. Ilman etsintä olevalla joutuu kuvaamaan kädet ojossa, jolloin kuvista tulee paljon herkemmin tärähtäneitä.

      Laadussa jää ehkä hieman pienemmän kennon johdosta ns. perinteisille kameroille, mutta kuitenkin paljon edellä parhaiden pokkareiden kuvan laatua.

      Keveys on noiden ehdoton valtti. Siksi minulla on tuo G2 reissu kamerana. Ykkös kamerani on ns. kallis ammattilais kamera. sen kuvan laatu on tietysti huomattavasti panaa parempi, mutta tosi painavana sitä ei viitsi kuljettaa reissuilla mukana.

    • jalmarintakahammas

      Itsellä sekä DMC-GF2 että DMC-G2.. molemmat ok. GF2:ssa haked FW ja kuvaa erinomaista HD-videota.. Videokamerana lähinnä..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe