ei näköaloja

mihinkään suuntaan

Vaikeiden elämänkokemusten jälkeen on ollut elämä hyvin rajoittunutta, niin omissa tekemisissä kuin ihmissuhteissakin. Kun joutuu kohtaamaan sen, että jostain annetaan ymmärtää, että on valinnut sellaisen elämän ja on aivan vastuussa omasta elämästään, katkeroituu, koska ei ole ollut keinoja muuttaa sitä, ei ole näköaloja, luottamusta, ei sitä "jotakin" mitä kaikilla muilla on elääkseen omaa elämäänsä omasta näkökulmastaan.

Sitten kun "se jokin" puuttuu, kun ei ole ollut edellytyksiä esimerkiksi parisuhteeseen tai menestymiseen tai selviämiseen elämässä, ja siitä vielä pitäisi itselleen saada se käsitys, että olet itse vastuussa siitä, (ei se kenenkään muunkaan vika tosin ole), niin katkeruus hyökyy mieleen.

Miten hyväksyä koskaan se ajatus, että itse on valinnut paskan elämänsä, elää sitä vapaaehtoisesti ja vastaa siitä, vaikka ei voisi asioihin vaikuttaa?

Miten kestää se, että ei ole ihmissuhteessa ja tajuta, että se on omaa valintaa, vaikka järki ei käsitä mistä rakkautta voi saada?
Miten hyväksyä se epäoikeudenmukaisuuden tunne, että kun on koittanut parhaansa mukaan selviytyä, saakin tajuta olevansa luuseri, joka ei osaa vastuuta ottaa ja hyväksyä elämäänsä, joka on vaikea?

Ja miten hyväksyä se, että toisillakin on vaikeaa ollut ainakin olevinansa, mutta silti se ei hidasta heidän elämäänsä minkään asioiden suhteen, kun minun elämässäni vaikeudet ovat muuri, joiden takaa ei edes näe mitään.
Miten hyväksyä se, että saa kuulla itse rajoittavansa itseään, kun sitä ei itse näe, että olisi mitään mahdollisuuksia edetä elämässään eteenpäin esimerkiksi ihmissuhteiden osalta? Miten osata olla jotakin, tai saada joku ominaisuus, mistä ihmiset puhuvat termein "vaikeuksien kautta voittoon", kun elämän menee vaikeuksien kautta uusiin vaikeuksiin.

Miten jaksaa teeskennellä toisille ja itselleen, että olisi elämäänsä tyytyväinen? Yrittää olla vuodesta vuoteen teko-optimistinen, kun ei suju? Ainakin toisten silmissä koittaa olla olematta luuseri, joka on.

Miten hyväksyä se, että kun on koettanut parhaansa mukaan omasta mielestään välttää vaikeuksia edellisten päälle, se onkin osaltaan elämää rajoittava tekijä? Mistä saada voimia siihen, että ei katkeroidu?

Mistä saada sitä jotakin, mitä muut elämäänsä valitsevat? Elämä on kapeaa, mutta kun sitä ei voi muuttaa? Miksi muut muka voivat, vai eikö niillä ole vaikeuksia olemassa ollenkaan tosiasiassa?

1

95

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • XXXXX

   Tollasia voittajien elämänohjeita ja mielipiteitä toivottelevat ihmiset ympärilläsi on oikeasti niitä, joilta puuttuu niitä näköaloja.
   Eikä sellaset, trust me, mitenkään selviytyisi yksin omien arvojensa mukaisessa viidakossaan IRL :P.
   He eivät vaan pienehköillä aivoillaan ymmärrä, että heidän itsensä tukena on joskus vaikean paikan tullen ollut joku heitä itseään parempi ihminen, varmaan just joku sun kaltainen.

   Äläkä tollasta lässytystä rupea kuuntelemaan, ihan sama kuinka "oikeassa" olisivat, jos esitetään tollasella asenteella.

   Suomi - maassa kasvatetaan jo lapsesta asti häpeämään kielteisiä tunteita ja kokemuksia, ja seuraukset on sitten sellaiset, ettei niitä osata käsitellä..ei itse, eikä "lohduttajana". Meilläpäin se jokapäiväinen toisen tukeminen menee enemmän tai vähemmän vittuilun puolelle

   ps. Jos pitkään jatkuu toi tunne isosta vaikeuksien muurista, kannattaa oikeasti käydä jossain juttusilla..jos oot masentunut se voi jatkua vaikka kuinka pitkään,koska se hajottaa sun jaksamista ja tällä tavalla tekee kierrettä.Minun ystävälle kävi näin.

   Tsemiä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4854
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   1840
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1084
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   987
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   938
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   358
   860
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   808
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   786
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   780
  Aihe