Yhdessä plussaa odottaen jatko 3

mie vaan(meppis)

Heippa kaikille! Aattelin nyt aloittaa uuden ketjun ku tuo edellinen taas venähti aika pitkäks. :-) mitäs tänne porukalle kuuluu? Mulla on keskiviikkona aika lääkärille,suunnitellaan sitte sitä pas:ia et millo se voitais tehdä. Kyllä silti epäilen ettei tästä seur.kierrosta pystytä tekemään ku heinäkuus klinikka suljettuna jonkin aikaa eli luulenpa et menee heinäkuun menkkoihin ku voidaan mitään tehdä. :O
Mutta tuun sitte kertoilee ku oon lääkäris käyny et millä aikataululla mennään jne. :-)

Plussatuulia tänne kaikille! :-)

54

1350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saippuasydän

      Moikka Meppis ja muut!

      Juu, on se paljon helpompi lukea nyt, kun on lyhyempi ketju. Toivon mukaan seuraava ketju on "yhdessä vauvaa odottaen", eikö niin!? :) Kiva juttu tosiaan, et saitte pakkaseen alkion, eikä uutta ivf-hoitoa tarvitse tehdä heti perään. Nyt laitetaan peukut sit pystyyn! :)

      Mä olin tänään siinä kauheasti pelkäämässäni aukiolotutkimuksessa! Otin 2x 400mg buranaa sekä opamoxia myös ison annoksen suhteessa kokooni, jotta saisin sairaalloisen jännityksen ja pelon pois (Mulla kun on nuoruudesta jäänyt karsea gynekammo johtuen gynen törkeästä toiminnasta vaikka luotin häneen kun hän sanoi toimenpiteen olevan kivuton. se sattui kuitenkin niin järkyttävästi, että itkin,pyörryin ja löin pääni pöydän kulmaan sekä oksensin. Jouduin makaamaan tunnin käytävällä sairaalasängyssä tokkurassa. tämän jälkeen en ole gynellä voinut käydä kuin pakon edessä rauhoittavan lääkkeen turvin...). No, tämä aukiolotutkimus EI SATTUNUT YHTÄÄN; itseasiassa en tuntenut yhtikäs mitään! :) Uskon, että buranat auttoivat kipuun ja supisteluun ja opamox piti mut niin rentona että paikat olivat myös rentona. En voi uskoa, kuinka helppo ja nopea toimenpide se oli, kun oli näitä nettikertomuskia lueskellut :) Ja mikä parasta, kaikki oli hyvin, eli putket täysin auki. Lääkäri ja hoitaja olivat ymmärtäväisiä ja tekivät kaiken mahdollisimman hellästi tuntien taustani :) Olen niin onnellinen että se on ohi ja meni hyvin! Nyt on tilanne se, että ns. selittämättömiä ollaan; vaikka mulla ovis tapahtuu myöhään (n. kp 19-21) ja luteaalivaihe jää kymmeneen päivään, ei lääkärin mielestä ole syy lapsettomuuteen, mutta määräsi kuitenkin lugeja kesäksi tukemaan tuota luteaalivaihetta. Miehen simpat on muuten ok, mutta normaalimuotoisia vain 3% (viitearvo 4

      • nainen 1982

        Täälläkin on tutkimukset pyörähtäny käyntiin. Huomenna on edessä alkukierron labrakokeet ja ens viikolla follikkeliultra. Seuraavassa kierrossa tehdään sitten mullekin se munatorvien aukiolotutkimus, jota odotan kauhulla. Painonpudotus samalla jatkuu tässä ohessa, lääkäri tosin oli tyytyväinen, kun oon saanut jo 13 kg pois, mutta kehotti vielä jatkamaan :)

        Saippuasydän: Oli mukava lukea sun uunituore kokemus siitä toimenpiteestä, joten ehkä mäkin kykenen siihen :)


      • Saippuasydän
        nainen 1982 kirjoitti:

        Täälläkin on tutkimukset pyörähtäny käyntiin. Huomenna on edessä alkukierron labrakokeet ja ens viikolla follikkeliultra. Seuraavassa kierrossa tehdään sitten mullekin se munatorvien aukiolotutkimus, jota odotan kauhulla. Painonpudotus samalla jatkuu tässä ohessa, lääkäri tosin oli tyytyväinen, kun oon saanut jo 13 kg pois, mutta kehotti vielä jatkamaan :)

        Saippuasydän: Oli mukava lukea sun uunituore kokemus siitä toimenpiteestä, joten ehkä mäkin kykenen siihen :)

        Joo, kuule sitä on ihan turha pelätä! Mulle sanoi lääkäri, ettei koskaan käytä niitä pihtejä, koska se sattuu ja aiheuttaa heti kohdun supistelua. Eli mä luulen, että ne kauhukokemukset on vaan saanut aikaseks lääkäri, joka ei osaa tehdä oikein sitä toimenpidettä. Kannattaa heti kertoo että jännitää, niin ne osaa kyllä tehdä sen hellävaraisesti. Mä en tuntenut ensinnäkään sitä katetrin laittamista ollenkaan, ja lääkäri varoitteli, että tää on se mikä tuntuu ikävimmiltä (kun täytti sen pallon), enkä tuntenut siinäkään YHTÄÄN mitään :D Suolaliuos ja ilmakuplat ei tuntuneet miltään. Tuntia ennen siis otin ne kaks burana 400, joten näemmä auttoi, plus se et olin ihan rentona, kiitos opamoxin :) Koko juttu kesti ehkä 5 minuuttia. Että näin, menisin koska vaan uudestaan. Joten jos mä oikeasti gynekammoinen selvisin ni selviät säkin :) ja hieno saavutus tuo painonpudotus, onnea siitä ja jatka samaan malliin :)


    • -MHE-

      Kävin itse viime kuun lopulla aukiolotutkimuksessa, ja siinä selvisi että minulla on torvet tukossa :(. Eli hoitoihin tie vie...

      • auki on niin että tu

        Perse jos on auki teillä, niin älkää tehkö lapsia...


      • mie vaan(meppis)
        auki on niin että tu kirjoitti:

        Perse jos on auki teillä, niin älkää tehkö lapsia...

        Heippa taas kaikille! Tänään kävin ditte lääkäris ja sainkin yllätyksekseni kuulla et pas tehdäänkin jo tähän kiertoon. :-) periaatteessahan näin ei sais toimia mut lääläri tuumas et ku oon näin hyvin toipunu viime hoidon ongelmista ja ultrassa näky 13mm:n kokone munarakkula et tehdäänpä niin et tehdään pas tähän kiertoon. :-) ja mullehan tää vaan sopii! :-) eli siirto on nyt sit ens viikon alussa edellyttäen et se munarakkula jatkaa kasvuaan ja ovistesti näyttää jossain vaihees plussaa! Mutta tulihan ne ovikset 2 kertaa aiemminkin ni uskon kyllä et tulee se nytkin,ei toi nyt mikään kysta voinu olla.

        Ja jos ei nyt sit edelleenkään tärppää ni seur.hoitoon otetaan sitte alkion kuoren avaus,pitkä viljely ym mukaan ja sitä ennen vielä tarkistetaan verikokeilla ettei oo vasta-aineita mitkä vois estää kiinnittymisen. :-) eli näillä siis mennään! :-D

        Ai niin tosta aukiolotutkimuksesta: mulla se kyllä koski tosi paljon,varsinkin se ilmakuplien laitto sai tosi kovat kivut aikaan. :-( ja niitä kipuja jatku koko loppuillan :-( mut mä en ottanu ku vaan burana 600mg ennen tutkimusta en saanu mitään esirauhoittavia. ja sinällään hassu juttu et sit taas toi punktio ei oo sattunu oikeestaan yhtään,lienee johtuu just siitä et siin annetaan niin vahvat kipu-ja rauhoittavat lääkkeet et oot ihan turta. :-) et kärsin 10 kertaa ennemmin tuon punktion ku sen aukiolotutkimuksen,se oikeesti oli kaamee kokemus! :-(

        Tsemppiä ja plussaonnea tänne kaikille! :-)


    • Heippa kaikki!
      Oon joskus viime syksynä täällä kirjoitellut ja nyt palasin taas pitkästä aikaa takaisin (eli kun ei ole vieläkään tärpännyt)! En tiedän onko enään samoja tyyppejä ketkä tunnistais, mut kaikille silti moikka! :)
      Meillä lopetettiin pillerit viime elokuussa, jonka jälkeen menkkoja ei alkanut kuulua.. nyt oon syönyt Primoluteja sit ainakii puol vuotta, tai ylikin jo. oon bongaillut ovistesteillä hyvin ovulaatioita, mut silti ei tärppää.. Lueskelin tuossa Saippuasydämmen ovullatiosta, kun se on myöhässä, et mullakin se on tullut jossain kp17 paikkeilla ja kierto on rimoilla vaa 27pv :/ eli voikohan se vaikuttaa minulla asiaan?!

    • plussa+

      Heipä hei!

      Minulla on nyt kp 25 meneillään, enkä yhtään tiedä milloin voin pitää kuukautisia myöhässä olevina, kun edellisestä luomukierrosta on mennyt melkein 4,5 vuotta. Maanantaina testailin (kp 21) ja negaa näytti silloin, toki kierto oli vasta varhaisessa vaiheessa.

      Ajattelin testailla taas seuraavana maanantaina (kp 29) seuraavan kerran, mikäli menkkoja ei ala kuulumaan. Muistini mukaan kiertoni eivät ole koskaan olleet kovin pitkiä, pikemminkin normaalia lyhkäsempiä.

      • plussa+

        Ajattelin vielä lisätä, että alamaha on ollut kipeä jo yli viikon ja lisäksi on tullut paljon valkovuotoa. Moinen saattaa toki johtua vain elimistön sopeutumisesta pillerittömyyteen, mutta ainakin omaan korvaan kyseiset oireet kuulostavat lupaavilta. :)


    • mie vaan(meppis)

      Heissan!

      Täällä tuli eilen sitte ovistestiin plussa joka tarkoittaa sitä, et perjantaina olis sitte alkion siirto jos päästään sinne saakka. :O nyt sit jännäillään et tuleeko perjantaina puhelu klinikalta et ette pääse et alkio on menetetty..siis tää piina on aina yhtä kauheeta ku aina pitää jotain jännittää! :(

    • mie vaan(meppis)

      Heips kaikille!

      Onpas täällä nyt ollu hiljaista. :( itellä meni sit hoidot tauolle ku ei päästy tosiaan siihen alkion siirtoon vaan se menetettiin sulatuksen yhteydessä ja tuo vaan nyt todisti sen, et meil on ollu koko ajan vialliset alkiot. :( ja 2 peräkkäistä täysin fiasko hoitoa ni ei paljon mieltä lohduta. :( ei taloudellisesti eikä henkisesti. :( eli päädyttiin nyt sit menemään takas inseminaatio hoitoihin sillä meillä ei suoraan sanoen oo perusteluja jatkaa noilla rankoilla hoidoilla, koska vika löyty ja se siis tosiaan on vialliset alkiot. Ni lääkäriki sano, et siinä hän on samaa mieltä et ei tää nyt ihan oo menny niinku ois pitäny mennä ja edelleen näiden hoitotulosten mukaan on sitä mieltä et meillä ennen pitkää inseminaatio hoiotona riittää kunhan vaan löydetään sellaset lääkkeet et saadaan nuo munasolut paranemaan. Ja ku inssiin voidaan myös yhdistää pistoshormonit joilla saadaan solujen laatua paranemaan ni eiköhän tää tästä...ajan kanssa. :) mä en nimittäin enää kovin herkästi mee takas noihin rankkoihin hoitoihin, ne ei toimi yhtään sen paremmin ku mitä inssi..melkein tuntuu et päinvastoin. :( jos noilla hoidoilla saadaan vaan viallisia soluja aikaan ni ei nuo hoidot oo sitte meitä varten. :( ja nyt on vaan kyse et saadaan sellaset lääkkeet joilla saadaan solujen laatu paranemaan ja se yhdistettynä inssiin pitäis kyllä riittää meille.

      Nyt sit tää kesä menee tällee et syön vaan femareita ja sit varmaan tos elokuus varataan aika suunnittelukäynnille lähinnä koskien tuota inseminaatio pistoshormonit josko sitte niillä tärppäis. :) toivotaan!

      Plussatuulia tänne kaikille ja tulkaahan päivittämään kuulumisia! =)

      • nainen 1982

        Täällä alkaa olemaan tutkimukset loppusuoralla, edessä on vielä se munatorvien aukiolotutkimus, joka tehdäänkin vasta elokuussa (jos heinäkuun menkat tulee ajallaan) kesäsulun takia, Samalla on sitten yhteenvetokäynti ja siinä sitten kuullaan missä on vika ja milla hoidoilla alotetaan, jos tarvetta.

        Teroluteja käskettiin kesän ajan syödä, jos eivät menkat ala itekseen, mutta lääkäri sanoi, että kun oon laihtunut niin todennäkösesti ne sieltä tulee ajallaan ilman apuja ja niinhän siinä kävi :) jännä, miten sitä voikin iloita noin pienestä asiasta. Toivottavasti myös seuraavatkin tulee ajallaan, että päästään elokuussa siihen aukiolotutkimukseen.


    • mie vaan(meppis)

      Heips vaan kaikille!

      Olis kiva taas vähän päivitellä mitä tänne ihmisille kuuluu, onko hoidot tuottanu tulosta yms yms? :) täällä ei mitään erityistä kerrottavaa, hoidot ei edelleenkään oo tuottanu tulosta(tuottaakohan koskaan) vaikka nyt ollaan vähän niinku "tauolla" eli en halua vielä mitään tosi rankkoja hoitoja käydä uudelleen läpi. Lähinnä nyt on suunnitteilla aloittaa uudelleen inseminaatiot, täytyy vaan ensin käydä uudestaan infektiokokeissa eli hiv ja hepatiitit täytyy tutkii uudestaan ku meil on yli vuos menny edellisistä näytteistä..ja eivät kuulema voi tehdä mitään hoitoja jos ei oo näytteet kunnossa eli negatiiviset..huoh, koko ajan jotain sanon minä! :( olisin jo mielelläni tästä kierrosta aloittanut ne inssit uudelleen. :) mut ei niin ei..ehkä sit jo seuraavasta kierrosta? :)

      • Saippuasydän

        Moikka!

        Ikävä kuulla, ettei tulosta ole vielä tullut, mutta hyvä, että IVF-hoidon kävitte läpi ja sieltä löytyi enemmän informaatiota tilanteestanne, eli jatkatte nyt teille paremmilla hoidoilla jatkossa! :) Ootteko muuten julkisella vai yksityisellä hoidoissa?

        Meillä alkaa inssi-hoidot ensi kierrosta, nyt menossa dpo 2, eli reilu viikko niin soittelen polille ja aloitetaan clomeilla. Ei malta odottaa, et hoidot alkaa, kun kesä ollut tietty taukoa ja nää on ekat kunnolliset hoidot sitten. Ja onhan se aina mahdollista, että luomunakin saadaan vauva, onhan meillä esikoinen ihan luomulapsi, mutta usko siihen touhuun jo mennyt, joten en odota tältä kierrolta yhtään mitään... Josko inssillä sitten onnistuisi, ettei raskaampiinkaan tarvitse lähteä...

        Tsemppiä kaikille syksyyn! :)


      • nainen 1982
        Saippuasydän kirjoitti:

        Moikka!

        Ikävä kuulla, ettei tulosta ole vielä tullut, mutta hyvä, että IVF-hoidon kävitte läpi ja sieltä löytyi enemmän informaatiota tilanteestanne, eli jatkatte nyt teille paremmilla hoidoilla jatkossa! :) Ootteko muuten julkisella vai yksityisellä hoidoissa?

        Meillä alkaa inssi-hoidot ensi kierrosta, nyt menossa dpo 2, eli reilu viikko niin soittelen polille ja aloitetaan clomeilla. Ei malta odottaa, et hoidot alkaa, kun kesä ollut tietty taukoa ja nää on ekat kunnolliset hoidot sitten. Ja onhan se aina mahdollista, että luomunakin saadaan vauva, onhan meillä esikoinen ihan luomulapsi, mutta usko siihen touhuun jo mennyt, joten en odota tältä kierrolta yhtään mitään... Josko inssillä sitten onnistuisi, ettei raskaampiinkaan tarvitse lähteä...

        Tsemppiä kaikille syksyyn! :)

        Täällä on kaikki tutkimukset tehty. Viime perjantaina olin aukiolotutkimuksessa ja samalla oli yhteenvetokäynti ja ehdin jo luulla, että päästäis pian hoitoihin, mutta pah :(

        Mulla on putket auki (oikea puoli varmasti ja vasenkin todennäköisesti, ei vaan halunnut tulla näkyviin),mutta miehen simpat tutkitaan vielä uudelleen, kun edellisen näytteen tulosten mukaan simpoissa on pahasti vikaa :( Eli vikaa on siis meissä molemmissa. Lokakuussa on sitten uusi aika lääkärille,silloin toivottavasti saadaan lähete jatkohoitoon.

        Sem verran tiedetään, että edessä on inseminaatio ja/tai ivf...


    • mie vaan(meppis)

      Saippuasydän: ollaan yksityisellä hoidoissa ja sehän tässä turhauttaakin ku vaikka hoidot ei tuottais mitään tulosta ni silti rahaa palaa ihan tuhottomasti. :( ja niinku sanottu ni nuo 2 hoitokertaa ei todellakaan todistanu sen puolesta mitään et meille ainoa oikea hoito olis ivf..lääkärikin just sano et näillä tuloksilla edelleen insseillä pitäis kyllä onnistuu et mitään hälyttävää meijän tilanteessa ei tullu vastaan tuossa ivf/icsi hoidossa. Mut mene ja tiedä, nää on niin mystisiä juttuja et ei näistä tiijä lääkäritkään tällä hetkellä miks meillä ei tärppää ku pitäis kyllä tärpätä..mitään estettä sille ainakaan ei ole joten odotellaan nytte.. :0

      Nainen 1982: tsemppiä ja jaksamista hoitoihin, mihin hoitoon ikinä päädyttekään! Raskasta ja henkisesti uuvuttavaa tää on, mut se lopputulos kyl sit kruunaa kaiken(jos me nyt koskaan sinne asti edes päästään)

      Pidetään kaikki lippu korkeella ja toivotaan ja odotetaan niitä kahta viivaa raskaustestiin! =)

    • -MHE-

      Meillä selvisi syy lapsettomuuteen, takana IVF-hoito yksityisellä ja nyt on siirto tehty ja edessä muutama jännityksen päivä vielä...

      • Saippuasydän

        Moikka!

        nainen 82: Hyvä että ootte kans saaneet tutkimukset käyntiin! Meillä on molemmissa pieni vika, eli mulla saattaa olla ovulaatiossa jotain häikkää (lyhyt luteaalivaihe tiputtelu muutama päivä ennen) ja miehellä oli muuten oikein hyvä tulos, mutta vain 3% normaalinmuotoisia. Kuinkas paha vika teillä sit miehellä oli? Kun kuulema se pesu auttaa useinkin ja voidaan kokeilla ensin inssiä, mikä on kuitenkin helppo hoito.

        Meppis: On kyllä raastava tuo teidän tilanne, mutta onneks on lääkärit, jotka näistä asioista tietävät, joten apua kyllä saa. Ja insseissä ilmeisesti onnistuminen on samaa luokkaa kun luomuyrityksellä kun ei mitään vikaa ole, ja silloin pitäis kyllä jossain vaiheessa tärpätä :) ELi kun saadaan sun ovishäikkä hoidettua ja miehen simpat vielä pesussa eroteltua, niin hyvältä kuulostaa. Jaksamisia vaan nyt kovasti.

        Täällä ootellaan menkkoja alkavaks, ja se tuttu tiputtelu onkin jo alkanut. Sitten soitto tyksiin ja inssi edessä. Ei oikeen ees jännitä kun ei vielä tiiä mitä sit onkaan edessä. Kauheen toiveikas olo ei kyllä vielä ole jostain syystä... Alkanut stressaamaan niin ne töistä poissaolotkin, joita tulee olemaan sit keskellä päivää (mun ammatissa mielettömän vaikeaa ja asiakkaita pitää peruttaa, jotkut ovat sitten tosi vihaisiakin...) No, toivotaan että mieli tästä vielä paranee. Mukavaa viikkoa kaikille, ja tulehan -MHE- kertomaan kuulumisia :)


      • nainen 1982
        Saippuasydän kirjoitti:

        Moikka!

        nainen 82: Hyvä että ootte kans saaneet tutkimukset käyntiin! Meillä on molemmissa pieni vika, eli mulla saattaa olla ovulaatiossa jotain häikkää (lyhyt luteaalivaihe tiputtelu muutama päivä ennen) ja miehellä oli muuten oikein hyvä tulos, mutta vain 3% normaalinmuotoisia. Kuinkas paha vika teillä sit miehellä oli? Kun kuulema se pesu auttaa useinkin ja voidaan kokeilla ensin inssiä, mikä on kuitenkin helppo hoito.

        Meppis: On kyllä raastava tuo teidän tilanne, mutta onneks on lääkärit, jotka näistä asioista tietävät, joten apua kyllä saa. Ja insseissä ilmeisesti onnistuminen on samaa luokkaa kun luomuyrityksellä kun ei mitään vikaa ole, ja silloin pitäis kyllä jossain vaiheessa tärpätä :) ELi kun saadaan sun ovishäikkä hoidettua ja miehen simpat vielä pesussa eroteltua, niin hyvältä kuulostaa. Jaksamisia vaan nyt kovasti.

        Täällä ootellaan menkkoja alkavaks, ja se tuttu tiputtelu onkin jo alkanut. Sitten soitto tyksiin ja inssi edessä. Ei oikeen ees jännitä kun ei vielä tiiä mitä sit onkaan edessä. Kauheen toiveikas olo ei kyllä vielä ole jostain syystä... Alkanut stressaamaan niin ne töistä poissaolotkin, joita tulee olemaan sit keskellä päivää (mun ammatissa mielettömän vaikeaa ja asiakkaita pitää peruttaa, jotkut ovat sitten tosi vihaisiakin...) No, toivotaan että mieli tästä vielä paranee. Mukavaa viikkoa kaikille, ja tulehan -MHE- kertomaan kuulumisia :)

        En mä niitä tarkkoja tuloksia enää muista, mutta sen verran pahasti on häikkää, että luomuvauvaa ei tulla koskaan saamaan. Mahdollista se on, mutta kuulemma erittäin epätodennäköistä :(


    • mie vaan(meppis)

      Heippa taas kaikille!

      Mitäs tänne meijän palstalaisille kuuluu?

      Meillä ei mitään ihmeitä, saatiin nyt lähete julkiselle puolelle ja sinne puolen vuoden jonot eli sitä nyt sit odotellaan. :( sitte jatkuu ivf hoidot! :) mut lääkäri vaan tuumas et nyt ei saa viel heittää kirvestä kaivoon et meil on edelleen hyvät mahdollisuudet onnistua, kuulutaan vaan vissii niihin joilla siirtoja tarvitaan useampi ku yks tai kaks ennenku tärppää. :) ja tuumas et iänkään puolesta ku ei oo viel hätäpäivää ni ehdottomasti hän kannustaa nyt jatkamaan hoitoja tarmokkaasti eteenpäin! =)

      Ja sit ku ens kesänä häät on tanssittu ni jos ei siihen mennes oo julkisella saatu mitään aikaseks ni hoidot jatkuu tuolla klinikalla yksityisellä puolella. :) vaikka täytyy myöntää et nyt vasta alkaa vähän tuo pääkoppa toipumaan tuosta rääkistä mitä tuossa käytiin läpi..eihän siihen sitte mennytkää ku vaan pari kk, kyllä sen verran kovat pettymykset koettiin hoitojen tiimoilta! :( et sikäli nyt tuo puol vuotta kuulostaa ihan hyvältä taukoajalta, saa ajatukset taas ihan kunnolla kasattua ennen uutta koitosta. :)

      Mutta tulkaahan kertomaan kuulumisia ja plussatuulia kaikille! =)

      • nainen 1982

        Ei tännekään mitään ihmeitä. Odottelua ja odottelua. 11.10 on miehellä soittoaika uuden simppanäytteen tuloksista ja sen jälkeen tiedetään tuleeko miehelle vielä jatkotutkimuksia vai ei...

        Tympii vaan tää odottaminen :(


    • marianna20012

      Minulla on nyt vissiin ovis, eka yrityskerta ja toivon todella että olis tärpännyt. Kp 14 menossa, touhuiltu kp 11 ja 12.

      mites teillä?

    • enkelinn

      Heippa! Ehkäpä kirjoittelen tänne mielummin

      Haluaisin liittyä joukkoonne, pitkään jo tätä ketjua lukeneena :) Elikkäs meidän tarina on tälläinen, aloimme mieheni kanssa yrittämään lasta viime vuoden puolella ja puolenvuoden päästä testiin ilmestyi ne kaksi ihanaa viivaa, kaikki meni hyvin aina rakenneultraan asti, jossa todettiin poikkeavaa, siitä lapsivesitutkimukseen ja tuloksena: vauvalla todettiin trisomia18 ja kovinkaan paljon toivoa ei annettu, 50% keskenmeno/kohtukuolemariski, ja elin mahdollisuudet todella pienet, haikein mielin päädyimme raskaudenkeskeytykseen viikolla 23, kokemus oli hirveä, ja menetys tuntuu kauhelta, mutta kyllä tästä suru alkanut jo helpottamaan ja ajattelen asian niin, että mielummin me kärsimme kuin olisimme antaneet pienen kärsiä. Nyt siis odottelemme menkkoja alkavaksi, että voisimme yrittää uutta pienokaista :) Onko kenelläkään muulla kokemusta tälläisestä?

    • pinkku-84

      Heissan kaikki!

      Tässä onkin ollut jokunen aika paussia ja nyt vasta ensimmäistä kertaa luen piiiitkästä aikaan tätä sivua.

      Onneksi Meppis aloitti uuden sivun koska vanha olikin vähän turhan pitkä.

      Lapsettomuuden osalta täällä ei ole tapahtunut muuta kun se että meillä on pakkasessa kuusi alkiota odottamassa siirtoa, mikä on nyt jäänyt välistä kun Tyksissä on se tapa että mikäli ovulaatio osuu torstaille, ei siirtoa tapahdu ja se siirtyy seuraavaan kiertoon. Noh minulle kävi juurikin näin KAKSI kertaa peräkkäin. Huomenna taas soittoa tyksiin ja pientä tiedustelua, luget tulee käyttöön seuraavan siirron yhteydessä koska huomasin että mulla aika ohkainen limakalvo.

      Myös yksi asia on ohi, tämä nainen on nyt sitten Rouva ja sekin on nyt alta pois, yksi ressin aihe. Meppis sinulle toivottelen onnea tulevaan ;) toivottavasti tämä häähässäkkä saa edes ajatukset pois vähäksi aikaa lapsettomuudesta.

      Ilmoittelen taas lisää kun jotain tapahtuu..terkkuja Meppikselle, olet ajatuksissani ;)

    • -MHE-

      Minulle kävi niin, että kaksi alkiota siirrettiin, tulin raskaaksi mutta sain keskenmenon viidennen viikon puolivälissä :(.

      Nyt mennään kohti seuraavaa hoitokierrosta....

    • pinkku-84

      -MHE-: mielenkiinnosta kyselen että montako alkiota on pakkasessa vielä ja oliko sitten niin huonolaatusia kun kaksi laittovat kerrallaan? Saitko Lugeja avuksi?

      Minulle määrättiin 200mg lugeja siirron jälkeen yksi joka päivä, kuulemma alkio kiinnittyy paremmin.

      Otan osaa menetykseenne :(

    • mie vaan(meppis)

      Moikka taas kaikille! :)

      Pinkku-84: onnittelut naimisiinmenon johdosta, perästä tullaan! ;) vaik häät meil vasta ens kesänä ni jo nyt sitä miettii kaikkee et mitä ohjelmaa sinne tulee, miten ne häät menee ym ym..no, onneks hääkirkko on jo varattu ja juhlapaikka, on siinä ainakin jo alkuun ihan hyvin. :) loput kerkeeki sitte ajan kanssa. :) ja harmittelut et noin on käynyt, eiks ne voi tehdä niitä siirtoja lääkkeelliseen kiertoon ettei tarttis tollee mennä? :0 sillohan ne sais ajoittumaan ne miten ite haluavat ajoittaa. :) toivotetaan sulle onnea seuraavaan kiertoon! =)

      Itellä nyt semmonen tilanne et eka käynti julkiselle tulikin jo marraskuun puolväliin eli sitte en tiedä miten pitkään siitä sit joutuu odottaa ennenku pääsee siihen ekaan ivf hoitoon mut toiv.mahd.pian sen käynnin jälkeen! =) täälläkään ei muuten oo tapahtunut yhtikäs mitään, häihin tässä kovasti yritetään säästää rahaa et siinäpä ne kuulumiset. ;)

      Tsemppiä tänne kaikille plussaa toivoville! =)

    • pinkku-84

      Heippa!

      Täällä tuli sitten PLUSSA, eli raskaana ollaan :D.

      En voi olla ajattelematta että niin monen vuoden jälkeen meille olis pikkuinen tulossa. Nyt vain rauhallisin mielin jatketaan eteenpäin.
      Se mitä huomasin tässä alkavassa raskaudessa että alaselkä on koko ajan kipeä jomottaa varsinkin aamuisin ja että mulla saattaa keskellä yötä tulla nälkä :) ja pissalla saa juosta, se on tullut nyt.

      Nyt sitten odotellaan lääkärin soittoa jatkosta :)

    • mie vaan(meppis)

      Onnea Pinkku-84! :) toivottavasti kaikki menee nyt sitte loppuun asti hyvin ja saatte sen kauan kaipaamanne lapsen! :)

      mulla täällä vaan hääjutut koko ajan mielessä, toi vauvajuttu on nyt vähän tauolla ku mitään ei oikein tapahdukaan..odotellaan vaan sitä marraskuun ensikäynti aikaa ja sen jälkeen sitte ivf jonoihin odottamaan hoitoja eli tässä menee meillä hyvä tovi et ei tapahdu yhtikäas mitään.

      Mutta mutta, mä oon noita hääjuttuja jo päässy pitkälle eteenpäin viemään(tiedän, aikaistahan tää vielä on). :) kävin tässä yks päivä sormusliikkeessä ja ihastuin heti yhteen sormukseen joten mun oli ihan pakko varata se itelleni se on siis ku luotu mulle joten siitä tulee sit mun vihkisormus! :) eli nyt on sekin pois päiväjärjestyksestä. :) ja ens viikolla pitäis lähtee jo vähän sovittelemaan morsiuspukuja ja kattoo missä hintaluokissa ne pyörii..huhhuijaa..sit pitäis päättää viel kukat ym ym ym..et on täs viel aika tekeminen! :O hääkuvaajan sentään jo sain, siinäkin olin kyllä kuulema viime tinkaan jo liikkeellä eli kyllä täällä pk-seudulla täytyy ajoissa lähtee asiat viemään eteenpäin vaik häihin tosiaan viel 8 kk aikaa.. hmm..montakohan hermoromahdusta kerkeen tänä aikana saamaan? ;)

      Mutta tämmösii ajatuksii tänne tällä kertaa. :)

      • Pinku

        Keskenhän se meni :( tai siis tiedettiin jo heti veritestin jälkeen et kaikki ei oo hyvin. Hcg oli niin alhainen kokoajan. Noh marraskuussa uutta putkeen. T. Pinkku84


    • äityli 11 nyt 13???

      Moikka kaikki!
      Minä aina täällä käyn lueskelemassa teidän kuulumisia. Hyvä, että hommat etenee monilla, kunpa vain tärppäisi jo vihdoinkin!! Nää on kyllä niin "herran haltuun"-juttuja että. Saatan muutes pian taas alkaa kuumeilemaan teidän kanssanne. Mies haluisi jo toista ja periaatteessa minäkin, mutta en vielä uskalla, kun oli aika rankka tuo eka vuosi.

      Plussaaa plussaa kaikille plussaa!
      t.äityli11?

    • mie vaan(meppis)

      Pinkku-84: pahoittelut keskenmenosta! Tuo ottaa varmaan tosi koville ja ku säkin jo niin pitkään olit haaveillut lapsesta ja sit se sulle vähäks aikaa se onni annettiin ja sit revittiin matto jalkojen alta pois. :( tosi kurjaa mut niinku sanoit ni nyt tiedät et voit tulla raskaaks ja eiku uutta putkeen vaan! :)

      Tänne ei kuulu mitään ihmeitä, en oo kerenny ajatustakaan enää uhraamaan koko lapsettomuudelle ku tässä on noissa häissä niin paljon mietittävää jotka lähestyy toisaalta niin hitaasti mut toisaalta niin nopeesti..tiijä miten tuonkin ottaa. :O haluis vaan jo päästä naimisiin eikä enää odottaa päivääkään mut pakko vaan odottaa kesään saakka..mut sit kyllä juhlitaan! =)

      Plussaonnea tänne kaikille! =)

      • nainen 1982

        Tännekään ei mitään ihmeellistä, Sen verran saatiin lisätietoa, että miehen uusi simppatesti valmistui ja tulokset samat kuin viimeksikin, 99% siittiöitä epämuodostuneita, mutta liikkuvuus kuulemma hyvä...Miehelle tehdään vielä lisätutkimuksia ja näillä näkymin joulukuun puolessa välissä meillä on yhteenvetokäynti.

        Mutta positiivista tässä se on, että tämä nainen senkuin vaan laihtuu :) Kohta on 20kg pudotettu :)


    • :) :)

      Nostetaas ketjua vähän :)

    • mie vaan(meppis)

      Kuulumisia: eli nyt sit käyty eka käynnillä siellä julkisella puolella ja ei laitettu vielä edes ivf-jonoon vaan ensin pitää tehdä lisää kokeita mitä ei oo yksityisellä tehty ja sen jälkeen sitte vasta harkitaan päästäänkö jonoon ylipäätään..kuitenkin lääkäri piti mahiksia ihan hyvinä vaikka sanoikin et ei hyvältä näytä meijän tilanne ku kaks epäonnistunutta yritystä jo takana joista ei edes minkäännäköistä yritystä kiinnittymisen suhteen. :( mut nyt tutkitaan paastosokerit, munasarjojen toiminta ylipäätään jne jne ja sitte noiden vastausten jälkeen harkitaan sitä ivf jonoon laittamista. Ja vain yhden hoidon lupasivat korkeintaan antaa meille, ei sen enempää eli sitte jos halutaan hoitoja jatkaa paluu takas yksityiselle. et eipä nyt ihan menny putkeen mut katotaan miten tää tästä jatkuu..

      Jos ei muuten ni sitte ainakin häiden jälkeen mennään yksityiselle jatkamaan hoitoja, se on varma! En mä viel tässä vaihees oo valmis luovuttaa vaikka lääkäri nyt oli kuinka epäilevä tahansa koska meijän oma lääkäri sano yksityisellä et vielä ei saa luovuttaa et vasta näin alussa hoidoissa ollaan ni kaikki on vielä ihan mahdollista! Et nyt pitää vaan olla kärsivällinen. :) ja siihen uskotaan et ennemmin tai myöhemmin tää vielä onnistuu! :) ku ei oo ees kokeiltu viel mitään alkionkuoren avausta apuna ym ym apukeinoja joilla on saatu kummiskin aika hyviä tuloksia naisilla jotka pelkällä ivf-hoidolla ei oo raskautunu. Ja meille luvattiin et noita voidaan kokeilla jos vaan me ite sitä halutaan et kaikki apukeinot voidaan ottaa käyttöön, tämä siis yksityisellä. Julkisellahan ne ei noita tee. :(

      Mut nyt katotaan noiden kokeiden jälkeen et miten sitte menee..

      Tsemppiä kaikille ja plussatuulia! :)

      • nainen 1982

        Meppis: Naikkarillako olette? :) Miks teille luvattiin vaan yks hoito, eikä niitä pitäis julkisella saada se 3? Vai olenkohan ymmärtänyt jotain väärin....

        Täällä odotellaan vielä kuukausi, että päästään yhteenvetokäynnille. Sen jälkeen toivottavasti tulee lähete naikkarille, mutta katotaan miten käy...


      • plaah4
        nainen 1982 kirjoitti:

        Meppis: Naikkarillako olette? :) Miks teille luvattiin vaan yks hoito, eikä niitä pitäis julkisella saada se 3? Vai olenkohan ymmärtänyt jotain väärin....

        Täällä odotellaan vielä kuukausi, että päästään yhteenvetokäynnille. Sen jälkeen toivottavasti tulee lähete naikkarille, mutta katotaan miten käy...

        Eikö se mene niin, että kela avustaa yleensä kolmessa ivf-hoidossa? Eli jos yksityisellä on käytetty niistä kela-korvauksista jo 2 niin eipä siinä sitten ole julkisella enää mahiksia kuin siihen yhteen hoitoon. Näin mä olen asian ymmärtänyt kun aikanaan pohdittiin uskalletaanko siirtyä yksityiselle ja mitä sitten jos sieltä pitäis tulla takas julkiselle... Ei kai julkisella tehdä hoitoja jos ei ole kelasta "maksusitoumusta"? Vai tehdäänkö, tietääkö joku? Meillä olis vielä 1 ivf kokeilematta. Toivottomalta tuntuu :-/. Tyksissä ollaan hoidoissa.


    • pinkku-84

      Mä kans Tyksissä hoidossa, mutta ei mullakaan oo kyllä tullut mieleenkään noi hoitojen määrää. Meillä tehty vasta 1 ivf ja pas 1. (??). Me tai siis minä päätin että hoitoja jatketaan vaikka yksityissellä jos on pakko. Mulla ei oo mitään ongelmia ollut noiden hoitojen kanssa, ei siis tullu ees raskaalta. Tietty ne pettymykset jos negaa pukkaa, mutta sitten kaikki homma taas alusta.

      Juuri eilen oli miehen kanssa juttua että ainakin kaksi lasta tai mielellään kolme, niin mies nauro et eikö toi yksi sitten riitä kun noi hoidot on noin rankkoja. Tokasin vaan että miten niin rankkoja, ei mulla tunnu missään, teen mitä vaan että saisin ees kaksi ja jos kolmanen haluttais, teen kyllä kaikki alusta. Ainoa minkä oon tuntenut ylivoimaselta oli se rakkuloiden keräys.

      Niin ja nyt höpötin taas ohi aiheen :)
      Ihmettelen kans Meppiksen osalta että miksi lääkäri harkitsee edes teidän osalta sitä ivf, mielestäni aika outoa. (????)

      ON: Mulla on menkkojen alusta asti ollut käytössä Estrogeeni laastarit, jotka kasvattaa limistä ja estää oman rakkulan kasvatusta. Tänään sitten kontrollissa kaikki oli hyvin, limis 9,4mm, eikä rakkulaa. Nyt sitten ilmoitti että tulevana Torstaina olis sitten 2.pas siirto, missä vaiheessa mulla meni kaikki pasmat sekasin, niin nopeesti se tapahtuu. Apuna mulla on luget, eli tänään jo aloitan 200mg lugen käytön. Ke ja to 400mg ja sit to 600mg joka jatkuu mahdollisen raskauden 9 viikolle asti, samoin kun laastarin käyttö sinne asti. Sit aletaan vähentämään niiden käyttöä.
      Pakkasessa tällä hetkellä kaksi olkea jossa kummassakin 2 kpl alkioita.
      Sit alkaa piinailut taas :)

    • mie vaan(meppis)

      No mä käsitin sen yhden hoidon sen takia et ku meil ei oo hoidot tuottanu mitään tulosta tähän mennes ni se lääkäri oli aika skeptinen niiden onnistumiseen tämän jälkeenkään mikä suoraan sanottuna tuntu aika kurjalta ku sano sen vielä ihan suoraan..ni sen takia ne ei anna meille ku yhden hoidon julkisella ja sit jos halutaan jatkaa on pakko siirtyy takas yksityiselle. Siis meille sanottiin yksityisellä et ne voi antaa 4:kin hoitoa julkisella eli meiltä vähennettäis ne 2 jo tehtyä hoitoa pois ni jäljelle jäis viel kaks mut meil tosiaan luvattiin vaan se yks ainoo hoito jos nyt sit sitäkään..katotaan nyt mihin ne päätyy. :O

      Ollaan naikkarilla hoidoissa joo, mut jotenkin tuli niin lyöty olo tuon käynnin jälkeen et en edes tiedä haluanko tällä hetkellä mennä julkiselle hoitoihin..sen verran ilkeesti siellä kyllä puhuttiin, ei minkäännäköistä sympatiaa/tukea herunu. :( siis niin liukuhihna työskentelyä että. :((

      Mutta näillä mennään nyt tällä erää..

    • mie vaan(meppis)

      Nostinpahan tämänkin ketjun taas näkyville. :)

      Mitäs tänne ihmisille tällä hetkellä kuuluu? Pinkku, tuliko tärppi siitä viimeisestä hoidosta?

      Tänne ei kuulu sitte yhtään mitään, oon täs yrittäny päästä sinne hormonipolille puhelimitse et olisin saanu tietää niistä mun labravastauksista mut eihän sinne pääse läpi kirveellääkään eli yritys jatkuu. :( no, ehkä joku päivä viel pääsen läpi, ehkä..huoh.. :( ottaa niin aivoon ku ei tämmöstä ongelmaa kyl väestöliitos ollu aina sai yhteyden hoitajaan mut tonne ei sitte kirveelläkään. :/

      Hyvää joulun odotusta tänne kaikille! :) Ja niitä plussatuulia näin joulun alla! :)

      • nainen 1982

        Meillä oli tänään yhteenvetokäynti. Lähete tuli naikkarille, joten kutsua odotellaan. Meillä todennäköisesti alkaa ivf-/ icsi-hoidot, kun sinne joskus päästään.


      • nainen 1982
        nainen 1982 kirjoitti:

        Meillä oli tänään yhteenvetokäynti. Lähete tuli naikkarille, joten kutsua odotellaan. Meillä todennäköisesti alkaa ivf-/ icsi-hoidot, kun sinne joskus päästään.

        Nostetaan taas:)

        Mitäs muille kuuluu?

        Me saatiin naikkarilta postia. Ensikäynti on 29.4. ja ivf-jonossa ollaan oltu jo 20.12 asti. Asiat siis etenee ja vauhdilla :)


    • kevät tulee :)

      Mitä tänne kuuluu, yleisesti kaikille? Meppis, missä luurat :)? Miten häävalmistelut etenee?

    • mie vaan(meppis)

      Moikka pitkästä aikaa tänne kaikille! En oo pahemmin palstoilla ollu ku ei oo ollu mitään kerrottavaa. Meillä siis tilanne se, et odotetaan ivf:n pääsyä ja aika meni vasta elokuulle et saatiin lääkärille aika ivf:ää varten. :( muuten tässä häävalmisteluja hoitanut, häät olis kesäkuus eli nyt alkaa se kauhee paniikki ku kaikki asiat pitää järjestää. :( onneks puku ja sormus on jo hankittu. :)

      Mitäs tänne muille kuuluu? Onko tullu plussia testeihin?

      Kovasti plussatuulia täältä toivottelen ja pitäkäähän lippu korkeella! :)

      • nainen 1982

        Täällä odotetaan huhtikuun loppua. Silloin meillä on aika Naikkarille :)


      • Saippuasydän

        Moikka Meppis ja muut!

        Minäkin pysyn välillä pois näiltä palstoilta, kun ei kerrottavaa ole. Ivf-infossa oltiin tän kuun alussa ja päästiin huhtikuun jonoon, eli soitan huhtikuun menkoista Tyksiin ja toivon mukaan siitä alkaa pistelyt. Menee varmaan sinne huhtikuun loppuun mun laskelmien mukaan, ellei sit jopa toukokuun alkuun... Mut jonossa ollaan jo, täällä Turussa ilmeisesti aika paljon lyhyemmät jonot.

        Häävalmistelut on kivaa puuhaa! Ihanaa, kun on jotain muuta projektia teillä Meppis, saa ajatukset pois. Itse olen kampaaja, ja odotan innolla kesää, että pääsen tekemään morsiuskampauksia! :) Tänä kesänä ei ole omien ystävien häitä, mutta onneksi muutaman läheisen asiakkaan on. Tykkään hiukan hössöttää morsianten kanssa kaikista asioista, mitä häihin liittyy :)

        Kiva kuulla, että teilläkin on aika varattuna Nainen1982, siitä se sitten lähtee :)


    • taustalla..

      mitäs tänne ihmisille kuuluu?

      • Saippuasydän

        Kappas, tätä ketju on nostettu jossain vaiheessa. :) Olisi tosiaan mielenkiintoista kuulla miten ketjulaisilla menee.

        Meille kävi niin, että IVF-suunnittelukäynti oli helmikuussa ja tarkoitus oli soittaa huhtikuun menkoista polille ja aloittaa piikittelyt. No, niitä menkkoja ei sitten kuulunutkaan ja varuiksi raskaustestin tein ja positiivinenhän sen oli. Kyllä oli aivan uskomaton tilanne, en olisi kohdallemme uskonut, vaikka olenkin kuullut että näitä sattuu juurikin pitkien hoitojen jälkeen jonossa. :) Nyt menossa rv 7 5 ja hiljaiseloa pidetään ja matalaa profiilia, koska riskiajat on edelleen käsillä. Mutta varhaisultran mukaan kaikki oli niin hyvin kuin vain voi, joten rauhallisin mielin olen, ja eihän se stressaaminen mitään auta.

        Toivon niin kovasti muillekin tässä ketjussa oleville plussaa ja uskon että niin myös käy ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti hoidot onnistuu tai vaikka ylläri-luomuplussa osuisi kohdallenne, sekin kun näköjään 3 vuoden yrityksen jälkeen on vielä mahdollista.

        Hyvää kesänalkua kaikill ja Meppikselle ihania ja onnellisia häitä toivottaen,
        Saippuasydän


      • nainen 1982
        Saippuasydän kirjoitti:

        Kappas, tätä ketju on nostettu jossain vaiheessa. :) Olisi tosiaan mielenkiintoista kuulla miten ketjulaisilla menee.

        Meille kävi niin, että IVF-suunnittelukäynti oli helmikuussa ja tarkoitus oli soittaa huhtikuun menkoista polille ja aloittaa piikittelyt. No, niitä menkkoja ei sitten kuulunutkaan ja varuiksi raskaustestin tein ja positiivinenhän sen oli. Kyllä oli aivan uskomaton tilanne, en olisi kohdallemme uskonut, vaikka olenkin kuullut että näitä sattuu juurikin pitkien hoitojen jälkeen jonossa. :) Nyt menossa rv 7 5 ja hiljaiseloa pidetään ja matalaa profiilia, koska riskiajat on edelleen käsillä. Mutta varhaisultran mukaan kaikki oli niin hyvin kuin vain voi, joten rauhallisin mielin olen, ja eihän se stressaaminen mitään auta.

        Toivon niin kovasti muillekin tässä ketjussa oleville plussaa ja uskon että niin myös käy ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti hoidot onnistuu tai vaikka ylläri-luomuplussa osuisi kohdallenne, sekin kun näköjään 3 vuoden yrityksen jälkeen on vielä mahdollista.

        Hyvää kesänalkua kaikill ja Meppikselle ihania ja onnellisia häitä toivottaen,
        Saippuasydän

        Meillä oli 29.4. ensikäynti Naikkarilla. Jos kaikki menee putkeen niin kesäkuussa alkaa eka hoito. Kesäkuuta siis odotellaan :)

        Saippuasydän: Onnittelut plussasta :)

        Ja Meppikselle ihania häitä :)


    • up.

      Nostetaan ketjua jos kuulumisia joku kertoisi :)

    • pinkku-84

      Heippa kaikki piiiiiitkästä aikaan.

      Olen pidellyt paussia kaikista näistä kirjoittelupalsoilta koska tuolloin ei oikein ollut mitään kerrottavaa. 1.IVF ei tuottanut minkäänlaista tulosta ja päätimme miehen kanssa kun pakkanen on kerran tyhjä, vietämme rauhallisen kesäloman. Olemme rakentaneet uuden talon ja asumme vielä tämän viikon vuokra kaksiossa.
      Sitten alkaakin muutto takaisin maalle.
      Meillä tosiaankin alkoi 2.ivf jakso heikommin tuloksin. Rakkuloita saatiin hurja määrä joista vain kolme jatkoi solulliseksi, muut 10kpl lopetti kasvun kokonaan.
      Pakkaseen siis jäi yksi olki jossa kaksi rakkulaa :(

      Pidemmän kaava mukaan tehtiin taas ja luet vaihdettiin toiseen lutinukset (vahvemmat tabut) myös ylimääräisen piikin sain joka piti pistää kun alkio on 6 päivän ikäinen, silläkin oli tietty aika kun sen sai laittaa. Tämän jälkeen tunsin kun juniori kiinnitty, aivan järkyttävä kipu tuntui, meinasin pyörtyä.

      Tuoresiirto tehtiin ja mitään tuntemuksia ei ollut....eikä menkkoja kuulunut. Verikokeissakin hcg nousi 350, mikä oli kuulemma hyvä juttu ja hoitaja sitten onnitteli. 7 4 ultrassa kysyttiin heti kun ilmoitin ettei mitään vaivoja ole (pieni turvotus vain) onko veristä vuotoa? Sanoin että ei. Valkoista vain. Sitten ultrattiin ja siellä sä katkarapu köllötti ja sydän jyskytti

      • pinkku-84

        Siis luget vaihdettiin lutinukseen


      • Saippuasydän
        pinkku-84 kirjoitti:

        Siis luget vaihdettiin lutinukseen

        Onnea Pinkku sylintäydeltä! Ihana kuulla, että teillä on tärpännyt kaikkien pettymysten ja kivikkoisen tien jälkeen. :) Kaikki menee varmasti hyvin, nauti nyt vaan raskaudestasi ja pienestä ihmeestä. Itselläni menossa jo rv 31, laskettu aika parin kk päästä! Hyvää talven jatkoa kaikille ja plussaamisia toivottelen sitä vielä odottaville.

        t. Saippuasydän


    • maha84

      Saako mattimyöhäiset liittyä? :)

      Täällä siis raskautta toivottu tammikuusta asti. Toukokuussa tärppäsi mutta oli kohdunulkoinen. Metotreksaatilla hoitui ja elo-syyskuussa tuli ekat kuukautiset KU:n jälkeen.

      Viime kierto oli toosi pitkä (40pv) ja ehdin jo toivoa parasta... kuukautiset kuitenkin tuli ja viime kierron aikana oli hirveesti kipuilua munasarjojen kohdalla, ja edellen vähän juilii vähän väliä. Pelkäänkin että mitä jos kaikki ei oo hyvin, jos on putket tukossa tai jotain :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe