Palkkauksesta

hmmmmmm

Saako valmis lääkäri oikeasti vain 2300€/kk palkkaa? Monesti olen saanut lukea erinäisistä lähteistä palkan olevan reilusti alle 3000€ kuussa, mikä on mielestäni suoraan sanoen p*ska vaativan ja pitkän koulutuksen jälkeen.

Miten on? Pääseekö tällä alalla rikastumaan, vai kannattaisiko mieluummin opiskella vaikkapa DI:ksi?

Lääkärinä olo kiinnostaa todella paljon, ja olenkin koko lukioaikani lukenut kemiaa/biologiaa/fysiikkaa, mutta jos palkkaa ei tule nimeksikään, en viitsi lähteä lääkikseen, vaikka se kuinka kiinnostaakin.

18

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäreiden lapsi

      Ei lääkäriksi lueta sen takia, jos haluaa rikastua. Lääkäri on nimenomaan se "kutsumusammatti". Jos haluat rikastua, lue DI:ksi, niin kuin jo asian ilmaisit.

      Suvussani on paljon lääkäreitä, ja voin sanoa, että kaikki tienaavat niin laidasta laitaan. Mutta yksikään heistä ei ole rikas. Itse asiassa eräs suvussani, aloitti juuri lääkärinhommat (en viitsi kertoa tarkemmin, etten paljastu^^") hän valitti kun totuus iski päin naamaa vasta lääkäriksi luettuaan; työ on kuulemma erittäin paskamaista, ja palkkaa jää veroista käteen ALLE 2000e. Siinä sitten sekin pitkä kouluttautuminen... Tosin hieman pidemmälle lukeneet tuon lääketieteen lisensiaatin jälkeen, tienaavat hieman enemmän. Mutta se lisäkouluttautuminen vaatii taas sen kuusi vuotta lisää. Ja ei nekään ihmeellisesi tienaa. Toki palkka nousee sitä myötä kun kokemusta yms. tulee lisää, mutta totuus on, että sillä tavoin et rikastu. Sitä paitsi, nythän harkitaan, jos aletaan ottaa lääketieteelliseen enemmän porukkaa sisään... Joten sekin siitä sitten, kohta on monia lääkäreitä työttöminä - ja palkka tietysti putoaa monin kertaisesti alas päin, koska työntekijöitä on paljon...

      Mutta kerroit, että lääkärinä olo kiinnostaisi todella paljon? No jos se kiinnostaa todella paljon, kutsumusammatti, lue sitten lääkäriksi. Kyllähän sitä unelma-ammattiaan kannattaa harjoittaa, jos työstä pitää. Turhaan tekisi sellaista ammattia, mistä ei ole lainkaan kiinnostunut. Tosin monet kuvittelevat, että heistä tulee jotenkin "arvostetuimpia" ja rikkaita, hienoja ihmisiä, kun he lukevat lääkäriksi. Jos tuo on jonkun kanta, ei kannata lähteä ammattiin. Kannattaa unohtaa turhat mielikuvat niistä miljonäärilääkäreistä, joilla on hulppeat talot ja merkkitavaroita, jotka pelaavat golffia ja tekevät kaikkea muutakin "ylellistä"... Viimeistään se totuus paljastuu, kun ensimmäinen palkka rapsahtaa tilille. Mieti sitten oliko koko kuukauden uurastus tämän arvoista. Rahan kiilto silmissä oleva ihminen tulisi hulluksi, kutsumusammattiaan harjoittava ihminen olisi erittäin tyytyväinen, "onhan hän saanut harjoittaa ammattia, jossa auttaa MUITA, muiden auttaminen on niin tärkeää" -.-

      Mutta se siitä avautumisesta. Nämä ovat toki minun mielipiteitäni. Tai no, havaintoja lähipiirissäni. Minustakin toivottiin lääkäriä, ja itse asiassa pääsinkin sisään, mutta ekan opiskeluvuoden jälkeen huomasin, että tämä ei ole minua varten. "Ketä varten tätä oikein teen? Vanhempieni?" Päätin pyrkiä erääseen toiseen ammattiin joka minua kiinnostaa OIKEASTI - juristi. Tiesin, ettei juristitkaan miljoonia tienaa, mutta se juristin työ oli se minun kutsumisammattini. Ensimmäinen vuosi oikiksessa mennyt, ja tästä mä nautin! :) Tosin eihän sitä tiedä millaista itse se työ on, kun en ole sitä lakimiehen hommaa vielä päivääkään tehnyt, mutta uskon pitäväni siitä.

      En tiedä saako tekstistäni mitään selvää, ja jaksaako sitä kukaan lukea, mutta siinä minun mietteitäni kera mahdollisten oikeinkirjoitusvirheiden... Näillä hämärillä aamutunneilla ei aina jaksa panostaa. Jos on jotakin muuta yleistä kysyttävää lääkärin ammatista, voin kertoa havaintojeni perusteella. Uskon olevani ihan hyvä vastaamaan kysymyksiin, sillä olen nähnyt lääkärielämää koko pienen ikäni...

    • 2+3+4+5

      No johan pomppasi. Että valmis lääkäri tienaa alle 2000 brutto.
      Valmis maisteri tienaa sen verran, lääkäri hitusen enemmän.

    • 55252523325

      Kiitos vastauksestasi! Joo, eihän tuohon hommaan varmasti kannata rahankiilto silmissä lähteä. Kiinnostusta löytyisi paljon, mutta myös hyvä elintaso olisi mainiota saavuttaa.

      Silti ihmettelen, miksi noita palkkatilastoja katsoessa kärkipäästä löytyvät aina kaikenlaiset lääkärit? Ekonomit, useimpien alojen DI:t ynnä muut tulevat jäljessä. Näyttää, että yksityislääkärien ansiot yltävät normaali pikkufirmojen johtajien tasolle.

      En missään nimessä haluaisi tehdä koko työuraani työtä, josta en pidä lainkaan. Tuntuu siis periaatteessa typerältä lähteä valitsemaan ammattia palkkauksen perusteella, mutta en viitsi valehdella itselleni etteikö lihava palkkapussi olisi myös tärkeää. Toki laitan itse työn ja sen mielenkiinnon palkkauksen edelle, mutta joo.

      Onhan tässä vielä abivuosi aikaa tuumailla. Eniten kiinnostusta löytyy tällä hetkellä lääketiedettä kohtaan, mutta kyllä muutenkin kemian ala kiinnostaa. Saa nyt nähdä, kai se pitää ainakin lääkikseen yrittää, ettei ala myöhemmin kaduttamaan...

    • vastavalmistunut

      Mä valmistuin lääkäriksi noin vuosi sitten, eli olen nyt ollut vuoden täysipäiväisesti töissä. Mun palkka on noin 4200-4600 euroa kuukaudessa riippuen päivystysten määrästä. Mun mielestä toi palkka on todella hyvä ja erityisesti, kun RAKASTAN tätä työtä enemmän kuin mitään. Olisin valmis tekemään tätä työtä pienemmälläkin palkalla, jos olisi pakko. Mun palkka ei edes ole mitenkään parhain mahdollinen, sillä tiedän lääkiskavereitani, jotka tienaavat nyt jo lähemmäs 6000 euroa kuukaudessa. Meidänkin ryhmässä oli henkilöitä, jotka kävivät koulutuksen vain rahan takia, enkä osaa olla tosta palkkauksesta millään tavalla katkera. Onneksi iso osa meistä kuitenkin on alalla sen takia, että saisi tehdä tätä duunia. Mutta totta kai palkkaus riippuu niin monesta asiasta, että ei ole yksiselitteistä vastausta siihen.

      • Älä viitsi

        Pyh pah! Ei kukaan vastavalmistunut tienaa noin hyvin!


      • ....................
        Älä viitsi kirjoitti:

        Pyh pah! Ei kukaan vastavalmistunut tienaa noin hyvin!

        Tienaa helposti, jo neljännen kandikin voi vetää enemmän kuin ton 4600€.


    • ironiaaironiaa

      Hyi hyi.
      Potkut heti niille, jotka edes mainitsevat sanat työ ja raha samassa lauseessa.
      Töissä pitää käydä vain sen rakastamisen takia, muu on porvarillista hapatusta.

    • asdhfdhdh

      Kertokaas sit mistä alalta sitte tienais eniten? Lääkiksen hain pääosin palkan/työllisyyden ja kiinnostavuuden perusteella.
      Toisaalta jos nyt ei nyt toisena vuonna tärppää vois jotain kauppakorkeeta tai omaa yritystä miettiä..

      • jopukit

        No esim. hammaslääkärinä tienaisit samalla tuntimäärällä noin tuplasti.


    • 121245

      Itsekin olen äidiltäni, joka on tuommoisessa keikkafirmassa töissä, kuullut, että kyllähän tuolla maksetaan kovaa palkkaa jo kandeille. Reippaasti yli 100 000€:n vuosiansiot kuulemma monilla "keikkailijoista".

      Itsekin hakemassa lääkikseen juuri noista syistä... En viitsi väittää, etteikö raha kiinnosta, mutta etenkin työn kiinnostuksen takia.

    • pragma tiikeri

      On siinä oma hommansa, kun viidenkumpin tuntipalkalla repii sen 150 000 vuodessa.

      Rahaa toki jää säästöön, kun siinä touhussa ei ehdi eikä jaksa palkkaansa käyttää...

      Veroa menee n. puolet, ellei panosta suunnitteluun erikseen.

    • Lääkäri 2

      No, se on se mitä valitsee. Erikoistuva lääkäri sairaalassa saattaa joutua tyytymään n. 3.200 eur/kk n. 2000 eur/kk päivystyksistä eli yhteensä n. 5.200 eur/kk, tk-lääkäri virassa saa n. 5.000 eur/kk n. 1.500 eur/kk päivystyksistä eli n. 6.500 eur/kk, valtion virassa oleva lääkäri saa n. 6.000 eur/kk, ei tarvitse päivystää, mutta voi pitää yksityisvastaanottoa esim. 10 tuntia viikossa saaden siitä n. 1.800 eur/kk ylimääräistä eli tulot n. 7.800 eur/kk, keikkalääkäri pätkätöissä ilman virkaa voi saada esim. 8.000 eur/kk tehden n. 50 tuntia viikossa töitä päivystyksineen, pelkkää yksityisvastaanottoa pitäen voi saada n. 12.000 eur/kk tehden n. 45 tuntia viikossa töitä, mutta tulot ovat hivenen epävarmemmat kuin esim. virka kunnalla tai valtiolla yksityisvastaanotto. Vaihtoehtoja siis on. Yksityisvastaanotto esim. viikonloppuna on varsin tuottavaa, yleensä n. 70 euroa 15 minuutin vastaanotosta, josta menee kuluihin n. 15 euroa eli tuloksi lääkärille jää n. 220 euroa / tunti, josta tietysti menee verot. Esim. 4 tuntia lauantai-aamupäivänäkun pitää yksityisvastaanottoa niin siitä saa n. 880 euroa bruttotuloa. Eli kyllä halutessaan pääsee tienaamaankin, mutta kannattaa vähän katsoa missä ja miten niitä lääkärintöitä tekee.

    • Kuopion liäkis

      No riippuu mitä valitset! Siis itsehän valitsin lääkiksen kiinnostavan ammatin ja palkan vuoksi. Yleislääkärinä tienaa tosi helposti sen 5000€/kk. Harmillisesti erikoistuminen voi heikentää palkkatuloa, mutta ei välttämättä kuitenkaan. Erikoistuessa palkkakertymää voi kivasti kasvattaa päivystyksillä ja myös yksityislääkärinä/keikkalääkärinä toimimalla.

      Missään tapauksessa ei kannata jäädä tk-suolakaivokseen, jossa potilasmateriaali on hankalaa. Valittavia pläskejä ja syrjäytyneitä ressukoita. Keikkalääkärinä vielä menee, kun palkkaus ja muut edut ok! Alle 3000€/kk tienaa ehkä jossain yliopistolla, jos ei pidä ees yksityisvastaanottoa tai keikkaile.

      Kannattaa valita joku operatiivinen ala. Niissä palkat jees! Ekoja lääkärinsijaisuuksia odotellessa...

    • minustakinmedisiinar

      syyni hakea lääkikseen:
      -raha
      -työllisyys
      -status
      -hyvät bileet

    • lääkikseen2013

      Nykyisin lähihoitajakin saa yli 1900 e, niin mieti sitä voiko lääkäri muka saada 2300e.... heh.Oletkohan lukenut joitakin viime vuosituhannen puolen välin palkkoja?:)

    • 12122111

      Saa nykyään lääkärit helposti yli 2300e. TK:n sivuilla keskiansio 5800e/kk.

      Mitenhän hammaslääkärien palkka suhtautuu normilääkärien palkkoihin? Katsoin, että keskiansiot ovat noin 200€/kk huonommat ku lääkärillä, mutta mies yksityispuoli?

      • mediciinari2010

        No siis ei hammaslääkäriksi kannata opiskella, siinä ei tienää niin paljoa.


    • kandipaatti

      Uusimmat virkaehtosopimukset onneksi varmistavat sen, että ainakin kuntapuolella peruspalkat alkavat vähintään numerolla 3. Ennen oli kyllä peruspalkkoja jotka alkoivat kakkosella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe