Auton ulosmittaus.

Tietämätön 79

Tuli kirje ulosottomieheltä että seuraava omaisuus ulosmitataan ja sitten oli auton merkki,malli jne ja arvio ajoneuvon arvosta sekä jäljellä oleva velka (siis auton rahitusyhtiö ei velkoja vaan muuut tahot) Oli myös maininta että Hallinta: Ajoneuvo jätetään merkittynä velallisen hallintaan? tuota en nyt oikein ymmärtänyt, Eli ilmeisesti en voi vaihtaa autoa halvempaan tai myydä sitä? Olin ajatellut juuri vaihtaa auton halvempaa että saan maksettua välirahalla auton loput osamaksut pois mutta tämä ei nyt taida onnistua?

29

13718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20+8

      Juu autossa on nyt myyntikielto. Aina voit yrittää sovitella uo:n kanssa joten soitapa sinne.

    • V-mäinen tilanne

      Autosi on myynti/vaihtokiellossa, merkintä autorekisterikeskuksessa. Itselläni kävi joskus samalla tavalla,itse en pystynyt uo:n kanssa sipimaan että olisin saanut auton vaihtaa halvempaan. Kävi sitten niin että kun uo otti palkasta 1/3 niin vuokran ja muiden laskujen jälkeen en pystynyt enää maksamaan autoa joten rahoitusyhtiö peri auton takain ja se huutokaupattiin, kulujen sekä myyntihinnan jälkeen jäi viellä velkaa joka sitten meni myös ulosottoon.
      Vitun tyhmää touhua koska jos olisin itse saanut auton vaihtaa niin olisin saanut vaihdossa sen verran että velka olisi kuitattu ja alle viellä muutamansadan kärryn kun työmatkojen takia auto pakollinen. Silloin auto meni mutta onneksi sain tutun vanhan toyotan että ei sentää työpaikka mennyt.

      • Missä kesä

        Hei!

        sinulle, jonka auto on otettu haltuun rahoitusyhtiön toimesta ja huutokaupan jälkeen jäänyt vielä silti maksettavaa niin meille kävi samalla tavalla. Tähän asiaan on perehtynyt lakimies, joka voisi katsoa varmaan sinunkin uo -tilityksen, että onko siinä tehty väärin. Laitapa viestiä: [email protected]


      • ?????????????????
        Missä kesä kirjoitti:

        Hei!

        sinulle, jonka auto on otettu haltuun rahoitusyhtiön toimesta ja huutokaupan jälkeen jäänyt vielä silti maksettavaa niin meille kävi samalla tavalla. Tähän asiaan on perehtynyt lakimies, joka voisi katsoa varmaan sinunkin uo -tilityksen, että onko siinä tehty väärin. Laitapa viestiä: [email protected]

        Taidat olla itse se "lakimies" ja täällä mainostat. Onko sallittua?


    • öhom

      En tiedä milloin v-mäisellä tilanteella on ollut tämä tilanne, mutta kyllä nykykäytännön mukaan auton vaihtamiseen halvempaan on suostuttava edellyttäen tietenkin, että erotus menee velkojille. Uo toimisi vastoin velkojien etua kieltäessään auton vaihtamisen. Silloin kun omaisuus on hukkaamiskiellossa, mutta sitä ei pakkotäytäntöönpanolla realisoida, kukaan ei saa mitään.

      Ja huomenna auto voi olla romu.

      • juhasipil

        "Uo toimisi vastoin velkojien etua kieltäessään auton vaihtamisen. "
        Niinpä, taisi olla sinulle jopa yllätys että UO toimisi vastoin velkojien etua?


    • red bull

      samanlailla eräs suuri ja tunnettu rahoitus yhtiö toimii nordea rahoitus, arvioivat paljon pienemmäksi auton arvon kuin se oikeasti on ja velalliselle jää velkaa autosta jota periikin tällainen perintä firma voiton himot silmissään. jos olisi fiksu no ei sis ole mut JOS olisi niin nk. asiantuntija yrittäisi osata arvioida auton oikein ja vellalliselle ei jäisi velkaa, mutta jokin diilihän tässä on perinnän-ja rahoitus yhtiön välissä, mutta velallisesta ei niin väliä ole. en tiedä kuka hinnoittelee nämä lunastus autot mutta markkinat eivät onneksi vedä ja autot jäävät käsiin myynti firmoille. ja tietty eihän siis millään rahoitus yhtiö voi tehdä sopimuksia velallisen kanssa joka palvelisi velalista ja saisi pitää auton kuin että rahoitus yhtiö hamstraa auton ja se mätänee jossain. todella hienoa. näin kävi eräälle tuttavani työkaverille.todella hienoa toimintaa

    • mites se nyt menikää

      Urpot! Ei rahoituyhtiö sitä auton arvoa määritä eikä nyt ainakaan perintätoimisto! Auton arvon määrittelee vouti (viranomainen) tilityksessä. TIlitykseen tulee kutsu myös velalliselle. Sinne voi mennä mussattamaan siitä kuinka kallis auto on tai viimeistään kolme viikkoa tilityksen jälkeen tehdä valituksen. Voi tietysti myös vaieta iäksi ja kirjoitella tänne. Se on ainakin hauskempaa! :) Auton on niin huono sijoitus että juuri koskaan sen tilitysarvo ei riitä kattamaan jäljellä olevaa velkaa. Se mitä autolle tapahtuu tilityksen jälkeen on vain auton omistajan (ei velallisen) asia.

      • käytäntö

        Juueivaarinhousut. Vouti määrittää alustavasti arvon eli päättelee kannattako ulosmitata vai ei. Ulosmittauksen jälkeen arvostuksen hoitaa joku ammattilainen. Kalliimpien kohdalla oikein virallinen tavarantarkastaja jonka arviokirja voi kustantaa yli tonnin ja kohtuuhintaisissa joku jobbari/autokauppias antaa lonkalta arvion saako realisoinnissa edes loppuvelan. Jos ei saa niin ulosotto peruuntuu tai "ulosotettu esine jätetään velallisen haltuun" eli auton käyttö jatkuu jos käyttäjä hoitaa maksut rahoitusyhtiölle. Jatkuu kunnes auto on maksettu loppuun ja sitten arvioidaan realisoinnin mahdollisuuus uudelleen. Mersulla on vielä silloinkin joku rahallinenkin arvo, 5v osarilla ostettu Skoda ei voudin huutokaupassa tuottaisi kulujansa joten velallinen saa jatkaa ajoa


    • Pettäjän tie

      Oulun ulosottoviranomaiset myivät kaksi eri autoa, joista molemmista puuttui akku. Entinen omistaja oli sanonut viranomaisille, että autot ovat romuja ja niillä ei tulisi missään nimessä huijata halvan auton tarvitsijaa. Autoja ei käytännössä pysty koeajamaan akun puutteen takia. Entinen omistaja oli pyytänyt niistä 300€ kaveriltaan, että vie romuttamoon joloin saa 190€/kpl. Nyt ne ulosottoviranomaisen toimesta huutokaupattiin yhteishintaan 1900€ 500€. Tällä tavoin valtio huijaa meitä. Kehoitan yksityisiä ihmisiä huijaamaan verojen maksuissa saman verran pekkaa päälle.

      Terv. Petetty

    • JUR1

      LAITA AUTO TOISEN NIMIIN TAI VAIHDA SE AUTOKAUPPIAAN KANSSA JA AJELET HÄNEN NIMISSÄ AUTOLLLA SOVI ASIAT JA HOIDA MAKSUT.

      • sdgeregdfgd

        Oot kirjotellu jo monelle palstalle ihan päättömii ehdotuksia. Kaikki inkkarit kanootis?


      • maksa makkara
        sdgeregdfgd kirjoitti:

        Oot kirjotellu jo monelle palstalle ihan päättömii ehdotuksia. Kaikki inkkarit kanootis?

        JUR1 vinkkihän on juuri oikea. Se olisi luonnollisesti pitänyt tehdä ennen myyntikieltoa.

        Kun on ulosotossa, ei kannata omistaa kallista autoa itse, parempi laittaa vaikka firman nimiin, saa vielä 50% bonuksetkin heti liikennevakuutukseen. =)

        500e romut asia erikseen.


    • aja romuksi

      Sehän on ensimmäinen toimenpide jos joutuu ulosottoon on heti auto hävitettävä omilta nimiltään.Myy sen vaikka tutulle ja käteiskauppana ja kuitti ostajalle maksanut koko hinnat suoraan käteen ja hinnaksi laittaa vielä käyvän hinnan.Silloin ei autoa saa ulosotto millään enään ja jos kysyy rahoista niin sanoi tuli ryypättyä.
      Kaveri kyllä vittuuntu ja ajoi auton paskaksi samantien kun ulomittaus ilmoitus autosta tuli ja ilmoitti vahinkoyhtiöönkin jotta ajoi tahallaan sen romuksi ettei kaskosta makseta korvauksia ollenkaan sillä ne menisi ulosotolle.

    • epätietoinen88

      Hei miten on minulla on ilmeisestti menossa velka ulosottoon ,ajatelin jos siirrän veneen vaimon nimiin arvo noin 5000€ niin voiko sitä ulosmitata minun veloista

      • Näinmulla

        Mä siirsin Levillä sijaitsevan 300.000e mökin vaimon nimiin, ku firma meni kuralle.


      • KullinkaivajaJaska
        Näinmulla kirjoitti:

        Mä siirsin Levillä sijaitsevan 300.000e mökin vaimon nimiin, ku firma meni kuralle.

        Joo hieano homma! Uo on ihan aseeton kun sun Levin mökki siirtyi vaimolle! Mä taas siirsin Lapin perukoilla sijaitsevan kullankaivuuvaltaukseni mun enoni nimiin 1 euron nimellisellä kauppa hinnalla! Alueen arvo on noin 700000 euroa oikeesti ja sieltä me enon kanssa ollaan louhittu kultaa tämän vuoden aikana noin miljoonan euron arvosta. Me ollaan myyty kullat marketeissa kiertäville kullanostajille käteisellä. Kerran tosin löydettiin niin iso kimpale ettei sen rahat riittäny ni veimme sen panttilainaamoon mutta ei haettu ikinä pois ku oltiin vähän ovelia nääs! Kyllä pelimiähet aina pärjää!


      • oikeitavastauksia

        Ei onnistu tuo, uo katsoo tuon omaisuuden "piilottamiseksi", vaimo kun on sen verran läheinen..


      • TOIMIIKYLLÄ
        oikeitavastauksia kirjoitti:

        Ei onnistu tuo, uo katsoo tuon omaisuuden "piilottamiseksi", vaimo kun on sen verran läheinen..

        Kyllä onnistuu mutta ensin kannattaa ottaa nimellinen avioero. Joko mies tai vaimo tämän jälkeen poste restanteen ja vasta sitten siirrettävä omaisuus toisen nimiin!


    • VoudinVedätys

      Kun alkoi haisemaan suomessa että voudin hanska syyhyää pistin kaikki lihoiksi ja muutin etelään. pelkällä autolla sain talon uimaaltaan ja lohilammikon jonka testamenttasin taloudenhoitajalle, hän tekee hyvän ruuan ja viihtyy makuuhuoneessa. Olkaa askeleen edellä vouti ei armoa tunne!

    • 448kj

      Mitenkäs on, ulosotossa alle 10k€, ja haluaisin ostaa auton. Jos auton arvo on alle 1500€, niin viekö ulosottomies sen mennessään?

      T. Putkimieheksi opiskeleva (ei töissä käyvä)

      • Äläolehuolissas

        Ei vie.


    • Veijari65

      Ei vie alle 5000 euron autoja.

      • Fs53

        Olisko näin...?


      • 436666
        Fs53 kirjoitti:

        Olisko näin...?

        Yleensä on puhuttu että alle 2000e autoihin ei kosketa. Luulen että tuo on lähempänä totuutta.


      • Tuux22

        Onko kenelläkään kokemuksia tästä asiasta, eli onko ollut tuon hintaluokan auto ilman ulosoton nuuskimista?


      • dfgdflkjld

        Ainakaan n. 3000 euron arvoista vanhaa jeeppiä ei ole vouti vienyt vaikka on ollut ongelmia uo:n kanssa vuosikaudet.


      • Anonyymi
        436666 kirjoitti:

        Yleensä on puhuttu että alle 2000e autoihin ei kosketa. Luulen että tuo on lähempänä totuutta.

        Paitsi jos se on työmatkoihin välttämätön!! Saa olla 5k


    • joopajooooo

      Mulle soitti ulosotto ja kysyi varallisuutta sanoin vaa että kelan rahoilla elän, siihen ulosottomies vaan totetesi että ne ei rupea siitä mitään ottamaan.
      Ja kysyi viellä että onko autoa niin sanoin on, kysyi arvoa niin sanoin 300-400€ eivät uskoneet sitä niin pyysivät lähetää spostiin kuvia siitä autosta, niin ei mennyt kauaa kun tuli vastaus että ei kelpaa se auto että saan pitää sen. Eipä ois paljoo haitannu vaikka oliskin vienyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe