Risperidon kokemuksia?

dsadasasdssdsaas

Mulle määrättiin Risperidonia vaikeaan ahdistukseen ja pakko ajatuksiin. Mieli ala lääkkeitä olen syönyt 6 vuotta ja ne ei ole tehnyt mitään. Pelottaa vaan ihan perkeleesti noi haittta vaikutukset noissa psyykelääkkeissä koska ne ei aina ole ihan mitään pikku juttuja. Kannattaako kenenkään muun kuin skitsofrenikon tai vastaavan syödä psyykelääkkeitä?

Lääkäri väittää että haittavaikutukset eivät missään nimessä ole pysyviä eikä vahingoita minua mutta silti olen lukenut että voi tulla silmä vaurioita, luiden haurastumista, pysyviä pakko liikkeitä ja jopa selkä ydin vaurioita! Nuo pakko liikkeet ja näkö vaurioit pilaisivat elämäni peruuttamattomasti ja en todellakaan halua kumpaakaan. Valehtelevatko tai vähättelevätkö lääkärit näitä lääkkeitä?

112

29244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ek3890

      Käytin sitä n.vuosi sitten jonkun aikaa. Aiheutti näön sumenemista ja lääke lopetettiin. En muista enää mitä määrää käytin, mutta en edes suurta, vaan jotain ihan aloitus-annosta. Olen aina ollut psyykenlääkkeitä vastaan itseni kohdalla, mutta tällä hetkellä käytän nyt toista mistä ei ole tietääkseni tullut mitään sivuoireita. Itsemurha-ajatukset on kadonneet näiden myötä ainakin. Tai lääkäri sanoo, että se olisi lääkkeen ansiota.

      Kyllä muittenkin kuin skitsofreenikoiden kannattaa käyttää tällaisia lääkkeitä jos tarve vaatii, minulla esim. masennus menee joskus psykoottiseksi, eli en ole skitsofreenikko ja silti syön psykoosilääkettä, myös ahdistukseen. Itsestä tietenkin tuntuu, että olo ei ole ikinä niin huono että pitäisi noin kovat lääkkeet aloittaa, mutta lääkärit on aina eri mieltä.

      Minusta tuntui, että lääkärit eivät ole lukeneet pakkausselostuksia kun niin innoissaan väittivät, ettei näistä lääkkeistä mitään haittoja tule. Miten ne sen voivat ennustaa? Mutta minutkin vain pakotettiin aloittamaan uusi psykoosilääkitys, jouduin suljetulle aloittamaan kun en suostunut alkamaan vapaaehtoisesti.
      En ollut mielestäni mitenkään psykoottinen, vaikka itsemurha-ajatuksia olikin. Tuntui että lääkärit ovat taas yli-innokkaita lääkkeineen.

      Ymmärrän pelon sivuvaikutuksista... Itseäkin pelotti että loppuiän kuola valuu suusta, hiukset lähtee päästä, tulee pakkoliikkeitä ja ties mitä. Mutta ei pienistä määristä pitäisi tietääkseni tulla näin pahoja oireita? Miten suuri Risperidon annos sinulle määrättiin?

      • Anonyymi

        Luonnon masennuslääke - https://nplink.net/bjahj033
        Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.


    • dsadasasdssdsaas

      En nyt muista tarkkaan mutta kyse on ihan minimi annostuksesta. Kaverini ja siskoni molemmat lihoivat ihan helvetisti kun alkoivat syödä psyykelääkkeitä. Itse en halua syödä edes mieli ala lääkkeitä. En luota lääke valmistajiin yhtään.

      • Anonyymi

        Mikähän siinä on, että lääkäreitä ei kiinnosta pätkän vertaa, että heidän määräämänsä aivojen lobotointiaineet tekevät liikuntakyvyttömäksi, ja siitä taas seuraa ihominen yli satakiloiseksi, jonka seurauksena on diabetes? Laittaisivat loppuelämäksi laitoksern makaamaan, kun halvasntuneena ei pysty liikkumasn ja tekemään jokapäiväisiä asioita. Laitoksessa tehdään kaikki.


      • Anonyymi

        On aika surullista lukea mitä neuroottiset lääkkeet voi tosiaan aiheuttaa. En tiedä tupakoitko mutta tupakointi aiheuttaa minulle vakavaa masennusta epämääräistä käyttäytymistä ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Mutta kun lopetan tupakoinnin niin masennus ja sosiaalisten tilanteiden pelko hävii kokonaan. Olen ollut nyt 15 päivää tupakoimatta niin ei ole mitään psyykkisiä ongelmia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tupakoinnin lopettamista.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On aika surullista lukea mitä neuroottiset lääkkeet voi tosiaan aiheuttaa. En tiedä tupakoitko mutta tupakointi aiheuttaa minulle vakavaa masennusta epämääräistä käyttäytymistä ja sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Mutta kun lopetan tupakoinnin niin masennus ja sosiaalisten tilanteiden pelko hävii kokonaan. Olen ollut nyt 15 päivää tupakoimatta niin ei ole mitään psyykkisiä ongelmia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tupakoinnin lopettamista.

        Kiva kun otit esiin juuri tuon tupakointi jutun. Moni muu on kokenut samoin , ja moni haluaisi lopettaa kokonaan polttamisen , mutta eivät uskalla koska pelkäävät vieroitus oireita.
        Miten positiivista lukea kerrankin tekstiä joka on asiallinen , vailla kaikenmaailman syytöksiä.
        Sinulla on oikea arviointi omasta tilastasi, ja silloin on kiva huomata että ihminen on analysoinut omaa tilannettaan ja löytänyt asioita mitkä ovat haitallisia omalle sairaudelle. Olisipa ennemmän näitä kannustavia kirjoituksia missä halutaan nähdä syyt ja seuraukset reaalisesti.


      • Anonyymi

        Vittu joo serkun paino nousi 100
        Prosenttia ennen juoksi helposti nyt kävellessä hengitys vinkuu
        Täysi myrkkyjä saatana


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vittu joo serkun paino nousi 100
        Prosenttia ennen juoksi helposti nyt kävellessä hengitys vinkuu
        Täysi myrkkyjä saatana

        Sigma


    • dsfdsf

      Itselläni käytössä. Ehkäisee hyvin masennusta omalla kohdallani. Mulla dg:ina sos tilant pelko, toistuva masennus, vaativa ja epävakaa persoonallisuus. Syön sitä 0.5 mg kahdesti vuorokaudessa. Hyvin toimii.

      • Anonyymi

        On käytössä risperdoni . 6mg vuorokaudessa . On toiminu.

        Näön sumentumista on jonkin verran mutta sitä on periaatteessa ollu aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On käytössä risperdoni . 6mg vuorokaudessa . On toiminu.

        Näön sumentumista on jonkin verran mutta sitä on periaatteessa ollu aina.

        Sä olet varmasti psykiatri katsos kun kyllä koira koiran tunnistaa...


      • Anonyymi

        Kuten monella muullakin toimii hyvin, tunnen niin monta joilla toimii lääke niinkuin se ihon tarkoitettukin toimivaksi.
        Oikein hyvä että myös ihmiset joilla lääke toimii antavat oman panoksensa keskusteluun. Koska tavallisesti nämä ns ” syyttelijät ” ovat kirjoittelemassa negatiivisia kirjoituksia lääkkeistä samalla kun kertovat miten ottavat vaan pieniä murusia tabletista vaikka annos on kirjoitettu reseptiin joten ei ihme jos menee pieleen kun ei ymmärretä miten lääke vaikuttaa ja miten tärkeää on ottaa se siten kun tuoteselostuksessa ohjataan. Siis se ei toimi kuten särkylääke vaan sillä on pitkäaikais vaikutus.
        Kiva että kerroit


    • sr

      Tuo lääke toimi itselläni aikaisemmin ihan hyvin jonkin aikaa.
      Sain uudestaan samaa lääkettä myöhemmin, mutta aiheutti niin paljon haitta-
      vaikutuksia ettei pystynyt enää käyttämään. Unettomuutta ja painajaisia.
      Pienellä annostuksella oli,mutta ei sopinut silti.

    • Imbesillimakrillit.

      Haloo ihmiset? Kukkuuko käki missään takaraivossa?

      "Itselläni käytössä. Ehkäisee hyvin masennusta omalla kohdallani."

      Niinhän sinä varmaan luulet. Ja sinulla on ne vaikeat ajat vasta edessä, jos noita lääkkeitä sinisilmäisesti jatkat. Tuollaisilla "kehuvilla" ja "motivoivilla" kommenteilla pilaat vielä jonkun toisen elämän.

      • Anonyymi

        Juu haluaisin kuulla monien psykiatrian aivopesemien lääkehehkuttajien kommentit vuosia myöhemmin jos jatkavat näitä hyvin toimivia "estolääkityksiään"'. Kuinkakohan moni kärsii kasvavista lääkehaitoista, eivät kummakyllä ole kuntoutuneet, lääkkeiden teho loppunut jo ajatsitten ja nosteltu lääkityksiä (tai lisätty uusia kylkeen), menettäneet libidonsa ja jos yrittävät lopettaa, saavat viekkareita...

        Moni luulee vielä että se on vain paheneva sairaus vaikka muitakin syitä tulee mieleen...


      • Anonyymi

        Et voi sanoa noin toisesta ihmisestä kun et käytä samoja aivoja. Toisille toimii lääkkeet, toisille ei.
        Turhaan te ihmiset täällää toisianne mollaatte ku vois olla hyvässä sovussa jakaa mielipiteitä, neuvoja ja omia kokemuksia


      • Anonyymi

        Hänellä on ihan sama oikeus kertoa miten itse on kokenut. Ja puhut jonkun elämän pilaamisesta kyllä se niin on että nämä negatiiviset syyttelevät kirjoitukset pilaa ihmisten elämää. Kun itseensä verrataan niin kovasti ja yleistetään asia mikä on yksilöllinen. Ja joille ei lääkkeet auta, menköön lääkärin kanssa siitä keskustelemaan , sillä syyttelemällä ei kenenkään olo parane.
        Mutta herkkiä ihmisiä se saattaa pelotella ja alkavat voimaan paremmin. Se joka ei sovi sinulle sopii jollekkin toiselle erinomaisesti


    • helpotusta*

      No mikäpä auttais?

      • Kaatokänninen

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>


      • Kyllä420
        Kaatokänninen kirjoitti:

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>

        Totta joka sana vaikka Täällä sitä monet ei tajuakkaa.


      • Anonyymi
        Kaatokänninen kirjoitti:

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>

        Vaikea masennus/ahdistus kannabis= monissa tapauksissa johtanut lopulta psykoosiin.. lähipiirissäni olen tämän todistanut ja omakohtaistakin kokemusta löytyy kun oli vähän rankka jakso elämässä ja poltin kukkaa illalla ja meinasi pää seota siitä törkeästä ahdistuksesta.
        Jos pääkoppa on kunnossa niin kannabis pelittää niinkuin pitää ja toimii hyvin esim. Lihaskipujen hoitoon tai muuten vaan rentoutumiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikea masennus/ahdistus kannabis= monissa tapauksissa johtanut lopulta psykoosiin.. lähipiirissäni olen tämän todistanut ja omakohtaistakin kokemusta löytyy kun oli vähän rankka jakso elämässä ja poltin kukkaa illalla ja meinasi pää seota siitä törkeästä ahdistuksesta.
        Jos pääkoppa on kunnossa niin kannabis pelittää niinkuin pitää ja toimii hyvin esim. Lihaskipujen hoitoon tai muuten vaan rentoutumiseen.

        Niin, valitettavasti päihteet aiheuttaa pysyviä mielenterveyshaittoja, vaikei päihtynyt käyttäjä sitä huomaa.Muut huomaa kyllä, ettei ole normaali, vaan päihdeongelmainen.Näkyy puheessa, kasvoissa ja liikkeissä.Ja on pysyvää, surullista miten monien elämät menee pilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, valitettavasti päihteet aiheuttaa pysyviä mielenterveyshaittoja, vaikei päihtynyt käyttäjä sitä huomaa.Muut huomaa kyllä, ettei ole normaali, vaan päihdeongelmainen.Näkyy puheessa, kasvoissa ja liikkeissä.Ja on pysyvää, surullista miten monien elämät menee pilalle.

        No ei se nyt niin "pysyvää" välttämättä ole.

        Mutta eroon kannattaa pyrkiä. Huumeissa ei ole mitään hyvää, tai hienoa. Ei mitään.

        Kannabikseen liittyy jostain syystä se, että sitä testailevat aloittelijaidiootit kovasti pyrkivät myös mainostamaan päihdettään. Tämä johtuu varmaan siitä, ettei ole vedetty tarpeeksi: vetäkää kunnolla lisää, niin ei tarvitse mainosurpoilla. Typerykset.


      • Anonyymi
        Kaatokänninen kirjoitti:

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>

        Mistäs sitä cannabis sativan kukintoa saisi?


      • Anonyymi
        Kaatokänninen kirjoitti:

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>

        kunnon mania puhe xdxd


      • Anonyymi
        Kaatokänninen kirjoitti:

        Uskokaa huviksenne: cannabis sativan kukinto. Vaikuttaa saman tien. Poistuu sekä vitutus että masentunu fiilari ja elämä alkaa taas maistua. Sivu vaikutuksena suun kuivuminen mutta kaljaa sen verran että pysyy kosteena. Jos ei jostain kumman syystä käy niin käytön voi lopettaa yllättävän helposti. Tätä ideaa lääketehtaat vastustaa koska se toimii ja vetäis laillistettuna maton bisnekseltä. Miksi muuten luulette kotikasvatuksen lisääntyvän koko ajan? No kattokaas ku sit ei tarvi pyöriä masis palstalla voivottelemast ku kaikki päin vittua ja mikää ei kiinnosta.voi siirtyä vaikka youtuben puolelle fiilistelee trancee tai hippien keskustelupalstalle vaihtaa kasvatusvinkkejä. Ite tehty taattu laatu ja sopiva annostus on avain onneen. Youtube: juju-oodi pajalle ja chebaleba- haluun ganjaa.
        Best of pure melodic euphoric uplifting trance mix. Peace&love....
        ;>

        Mä oon saletisti polttanut pala-pilveä ja kukkaa enemmän ku sä ja voin kokemuksesta kertoa että mullakin oli "itseensä käpertymistä" ja tasoittavien väsäämistä....vaikka olinkin vain askeleen päässä psykoosista !! Kanna ei todellakaan sovi masennus lääkkeeksi,eikä se sovi henkilöille joilla on heikko itsetunto !! Ja mullakin ADHD joka myös pahenee,tai seurassa ollessa liian vähillä kaljoilla(ei promilleja..) ajatus harhailee tms... "Perussuomalaiseen luonteeseen" kanna ei sovi,viina sopii paremmin,ja se on tosi vaikkei sekään ole hyväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikea masennus/ahdistus kannabis= monissa tapauksissa johtanut lopulta psykoosiin.. lähipiirissäni olen tämän todistanut ja omakohtaistakin kokemusta löytyy kun oli vähän rankka jakso elämässä ja poltin kukkaa illalla ja meinasi pää seota siitä törkeästä ahdistuksesta.
        Jos pääkoppa on kunnossa niin kannabis pelittää niinkuin pitää ja toimii hyvin esim. Lihaskipujen hoitoon tai muuten vaan rentoutumiseen.

        Niitä cannabiksen käyttäjiä ilmenee öisin akuuttivastaanotolle myös vaatimaan jotain lääkettä, ja uhkailevat lääkäreitä jotka eivät tietenkään viroissa antaa mitään lääkettä ihmiselle josta ei edes tiedä miten paljon on ottanut huumeita. Niin että norlåmaali ihminen ei mene akuuttiin uhkailemaan henkilökuntaa.


    • Mä syön risperidonia pienellä annostuksella, määrättiin jatkuvaan ahdistukseen. En haluaisi sitä enää syödä koska tunnen etten tarvitse sitä enää kun elämäntilanne ei oo enää niin ahdistava ja muutenkin mieliala tasottunut vähän. Lisäksi pelkään että jos tuleekin pysyviä vammoja aivoihin tms. Se myös väsyttää itteäni aika paljon, esim. jos otan sen illalla kahdeksalta niin kuin pitäisi niin meen viimeistään puoli kymmeneltä nukkumaan. Oon välillä ottanut sen tarkoituksella myöhemmin että jaksan valvoa pidempään mutta jos unohdan kokonaan ottaa sen niin en saa nukuttua. Lopetin sen ottamisen joskus kahdeksi viikoksi kun en halunnut syödä sitä. Aluksi en saanut pariin yöhön nukuttua mutta kolmantena yönä nukuin jo kunnolla ja sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia eikä tullut mitään vieroitusoireita. Tunsin pitkästä aikaa olevani oikeasti elossa. Sitte menin sanomaan siitä lääkärille ja taas joudun syömään risperidonia, ei uskonut kun sanoin että oli parempi olo ilman sitä.

    • tyttö

      Itsellä määrätty risperidonia 1 tabletti iltaisin. Lähinnä käytetty harhoihini, joten en osaa sanoa millainen vaikutus on esimerkiksi masennukseen. Harhat ovat kuitenkin poistuneet, mutta lääke väsyttää lievästi.

    • Rinnatperidoni

      Hyvää kamaa toi risperidoni, jos haluaa kasvattaa miehenä rinnat.

      http://www.youtube.com/watch?v=l0itwXckTaw

      Attorney Sheller's talk: The Intersection of Law and Overprescribing by Physicians, Nurse Practitioners, Etc. Focusing on Anti-Psychotics and Anti-Depressants.

      Visit: http://sheller.com/

      Dr. Breggin's talk: The Harms of Psychiatric Drugs, & Alternatives for Children.

      Visit: htpp://breggin.com

    • ei kiitos

      Kun aloin syömään tätä lääkettä niin tuli liikaa sivuoireita joista hirvein oli maidon eritys rinnoista, voi miten ihanaa! Saattaa nostaa siis prolaktiiniarvoa kuten mulla kävi niin. Sitten aloitettiin siihen sivuoireeseen hormonilääke. En muista mitään positiivista. :D

      • köpöpötiköps

        Tukka lähtee.

        Lihakset jäykistyy. Ennen meni kevyesti kämmenet maahan, enää ei taivu sormenpäät polviin.


    • dgfghfghfgh

      Ihan paska lääke! Väsytti aina kun otin iltaisin... onneks lopetin...

      • Anonyymi

        Moi risperidon ei kyllä väsytä yhtään päin vastoin piristää sinua ja nukkuminen se takia on hankalaa kun unesta ei saa kiinni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi risperidon ei kyllä väsytä yhtään päin vastoin piristää sinua ja nukkuminen se takia on hankalaa kun unesta ei saa kiinni

        Voisko olla, että se toimii eri ihmisillä eri tavoin?


    • varokaarisperidonia

      Kyseinen lääke vei harhaluulojen ohella myös seksuaalisuuden ja tunteet tehokkaasti pienellä annostuksella muutamassa kuukaudessa. Olen lopettanut ja odotan että ne palautuvat, mutta pelkään pahinta. En ole enää oma itseni vaan tyhjä kuori. Olisin pitänyt mieluummin kuvitelmani ja jättänyt lääkkeet syömättä jos joku olisi hiukan valistanut haitoista.

      • Airotti

        Olen pahoillani siitä mitä sinulle on aiheutettu ilman, että olet saanut tietää riskeistä ennen käyttöpäätöstä. Psykiatrian kannalta on elintärkeää olla kertomatta riskeistä, koska harvapa aineita haluaisi käyttää tai suostuisi vapaaehtoisesti ottamaan, jos tuntisi riskit. Koko ala olisi vaarassa, jos tärkein myyntiartikkeli, pillerit, menisivät kaivoon.

        Risperidoni on hermostomyrkyllinen, kuten muutkin neuroleptit. Seurauksena neuroleptien käytöstä voi olla eritasoinen aivovaurio, jonka oireina voidaan havaita mm. apatiaa, kyvyttömyyttä tuntea tunteita (dopamiinijärjestelmävaurio), kyvyttämyytenä tuntea seksuaalista himoa, läheisyyttä, rakkautta, empatiaa, sympatiaa (näille normaali dopamiinitoiminta on oleellinen), itsetoisuudentason laskua, depersonalisaatiota/derealisaatiota, dementiaa ja motorisia häiriöitä (lihasnykinät, -vapinat jne.).

        Jos olet ollut käyttämättä vasta muutaman kuukauden, anna aivoillesi mahdollisuus palautua. Arvioi tilanne uudelleen ½-1v. lopettamisesta. Silloin voi hyvin pitkälti todeta mitä vaurioita on jäänyt pysyviksi, enemmän tai vähemmän. Aivothan kyllä palautuvat jopa 5v. vauriosta (vrt. liikenneonnettomuudet), mutta käytännössä terveeseen tilaan ei ole enää paluuta, kun oireita on jatkuvasti vielä käytön lopettamiseen liittyvien vieroitusoireidenkin jälkeen. Viekkareita voi olla vaikea erottaa aivovaurio-oireista, jonka vuoksi em. odotusjakso, ½-1v., tarpeellinen, jotta viekkariosuuden voi sulkea pois.

        Ja muista, et ole ainoa psykiatrian uhri. Kohtalontovereita on tuhansittain pelkästään meillä Suomessa. Maailmanlaajuisesti katsoen tuho on uskomatonta luokkaa. Ihmiskunta ei ole koskaan nähnyt näin laajaa iatrogenista aivovaurioittamisaaltoa kuin mitä aikanamme todistamme.


      • Anonyymi

        Tämä teksti on kuin minun kynästäni. Vajaa vuosi sitten käytin viikon 0,5 mg annostuksella. Sen jälkeen ei tunteita ole ollut. Vain voimakas apatia ja anhedonia. Kaikki luulot harhaluuloja myöten lähtivät pois.

        Seksuaalisuudesta on jäljellä vähän. Tosin samaan ajanjaksoon ja sen jälkeen on osunut muitakin nopeita lääkityksen muutoksia. Niilläkin on voinut olla osuutensa.


      • Anonyymi

        Minä kerkesin käyttämään risperidonia vain viikon pienimmällä annoksella paroksetiinin kanssa. Sen hoitokokeilun jälkeen seksuaalisuus on ollut minimissään ja tunteet kokonaan poissa. Haitat tietysti kiistetään, eihän noin lyhyessä ajassa voi mitään haittoja tulla. Paroksetiinin samanaikainen käyttö muuten moninkertaistaa risperidonin määrän veressä. Tämä on ihan tutkittukin. Lähteiden kyselijä saa kaivaa lähteensä itse.

        Risperidonin riskeistä psykiatri ei tietenkään sanallakaan maininnut. Kaikkea sitä auttamisen nimissä tehdäänkin.


      • Et varmaan näe tätä kun kommenttisi on kirjoitettu 2016 mutta haluan todella tietää miten voit nyt? Useampi vuosi myöhemmin, itselläni oli sama lääke ja en koe että haitat ovat vuoden jälkeen käytöstä vielä parantuneet🙁


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä kerkesin käyttämään risperidonia vain viikon pienimmällä annoksella paroksetiinin kanssa. Sen hoitokokeilun jälkeen seksuaalisuus on ollut minimissään ja tunteet kokonaan poissa. Haitat tietysti kiistetään, eihän noin lyhyessä ajassa voi mitään haittoja tulla. Paroksetiinin samanaikainen käyttö muuten moninkertaistaa risperidonin määrän veressä. Tämä on ihan tutkittukin. Lähteiden kyselijä saa kaivaa lähteensä itse.

        Risperidonin riskeistä psykiatri ei tietenkään sanallakaan maininnut. Kaikkea sitä auttamisen nimissä tehdäänkin.

        Hei miten voit nyt? Kommentistasi on noin vuosi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä teksti on kuin minun kynästäni. Vajaa vuosi sitten käytin viikon 0,5 mg annostuksella. Sen jälkeen ei tunteita ole ollut. Vain voimakas apatia ja anhedonia. Kaikki luulot harhaluuloja myöten lähtivät pois.

        Seksuaalisuudesta on jäljellä vähän. Tosin samaan ajanjaksoon ja sen jälkeen on osunut muitakin nopeita lääkityksen muutoksia. Niilläkin on voinut olla osuutensa.

        Kommentistasi on noin vuosi haluisin kuulla miten voit? Käytin itse 2020 vuoden lopussa vain muutaman päivän ja koen silti että kärsin edelleen sinun mainitsemistasi haitoista. Onko sinulla mitään keinoa jolla lievittää näitä oireita🙁


      • Anonyymi
        Airotti kirjoitti:

        Olen pahoillani siitä mitä sinulle on aiheutettu ilman, että olet saanut tietää riskeistä ennen käyttöpäätöstä. Psykiatrian kannalta on elintärkeää olla kertomatta riskeistä, koska harvapa aineita haluaisi käyttää tai suostuisi vapaaehtoisesti ottamaan, jos tuntisi riskit. Koko ala olisi vaarassa, jos tärkein myyntiartikkeli, pillerit, menisivät kaivoon.

        Risperidoni on hermostomyrkyllinen, kuten muutkin neuroleptit. Seurauksena neuroleptien käytöstä voi olla eritasoinen aivovaurio, jonka oireina voidaan havaita mm. apatiaa, kyvyttömyyttä tuntea tunteita (dopamiinijärjestelmävaurio), kyvyttämyytenä tuntea seksuaalista himoa, läheisyyttä, rakkautta, empatiaa, sympatiaa (näille normaali dopamiinitoiminta on oleellinen), itsetoisuudentason laskua, depersonalisaatiota/derealisaatiota, dementiaa ja motorisia häiriöitä (lihasnykinät, -vapinat jne.).

        Jos olet ollut käyttämättä vasta muutaman kuukauden, anna aivoillesi mahdollisuus palautua. Arvioi tilanne uudelleen ½-1v. lopettamisesta. Silloin voi hyvin pitkälti todeta mitä vaurioita on jäänyt pysyviksi, enemmän tai vähemmän. Aivothan kyllä palautuvat jopa 5v. vauriosta (vrt. liikenneonnettomuudet), mutta käytännössä terveeseen tilaan ei ole enää paluuta, kun oireita on jatkuvasti vielä käytön lopettamiseen liittyvien vieroitusoireidenkin jälkeen. Viekkareita voi olla vaikea erottaa aivovaurio-oireista, jonka vuoksi em. odotusjakso, ½-1v., tarpeellinen, jotta viekkariosuuden voi sulkea pois.

        Ja muista, et ole ainoa psykiatrian uhri. Kohtalontovereita on tuhansittain pelkästään meillä Suomessa. Maailmanlaajuisesti katsoen tuho on uskomatonta luokkaa. Ihmiskunta ei ole koskaan nähnyt näin laajaa iatrogenista aivovaurioittamisaaltoa kuin mitä aikanamme todistamme.

        Psykiatrian uhrien lisäksi risperidonin haittavaikutuksista joutuvat kärsimään myös vanhustenhuollon uhrit: se lienee hoivakodeissa vanhusten kemialliseen pahoinpitelyyn käytetyistä psykoosimömmöistä tavallisin, ja sen käyttö tähän tarkoitukseen on laajamittaista ja rutiininomaista vaikka aine on kansainvälisissä tutkimuksissa todettu hengenvaaralliseksi vanhuksille. Tämä tieto löytyy Googlella alle minuutissa, samoin luettelot aineen lukuisista haittavaikutuksista (eivätkö hoivakotien lääkärit osaa käyttää hakukonetta vai eivätkö he vain piittaa hoidettaviensa hengestä ja terveydestä?) Lisäksi aineen käyttö vanhusten pahoinpitelyyn on ollut Suomessa yleisessä tiedossa ainakin vuodesta 2016 lähtien jolloin tv:ssä näytettiin MOT-dokumentti Lääkkeillä vaiennetut vanhukset (käsikirjoitus yhä luettavissa MOT:n nettisivuilta), mutta asialle ei ole käytännössä tehty yhtään mitään. Maailmalla aineen varallisuus on huomioitu ja sen käyttöä rajoitettu (esim. USA:ssa sillä on black box- varoitusmerkintä - eli se on viittä vaille kokonaan kielletty - ja sen määrääminen vanhuksille, iäkkäille skitsofreenikoillekin, on ainakin periaatteessa kielletty). Erityisen vaarallista se on verisuoniperäistä dementiaa sairastaville vanhuksille, ja juuri heille sitä tyypillisesti määrätään "käytöshäiriöiden" hoitoon - joita, mm. levottomuutta ja sekavuutta, se voi itse asiassa aiheuttaa (ja saattaa myös aiheuttaa dementiaa vanhuksille joilla sitä ei ennestään ole...). Olen kauhulla seurannut sen vaikutuksia iäkkääseen sukulaiseeni jonka hyvää tarkoittavat omaiset pakottivat hoivakotiin: liikuntakyvyn heikkenemistä, väsymystä, huimausta, selittämätöntä lihomista heikosta ruokahalusta huolimatta, jatkuvaa nenän vuotamista ja näköhäiriöitä. Laitoksen muissa asukkaissa näkyvät sen pitkäaikaisen käytön aiheuttaman pysyvän aivovaurion oireet: kasvojen ilmeettömyys ja kuolaaminen. Sukulaistani vastapäätä olevassa huoneessa asunut dementiapotilas melko varmasti kuoli siihen että hänen levotonta kuljeskeluaan ryhdyttiin hillitsemään lääkitystä säätämällä, todennäköisimmin juuri risperidoniannosta lisäämällä.
        Ehkä risperidonin asianmukainen käyttö skitsofrenialääkkeenä on joissain tapauksissa perusteltua ja oikeasti auttaa joitakin potilaita mutta vanhusten kemiallinen pahoinpitely sillä on törkeä rikos. Ellei suorastaan rikos ihmisyyttä vastaan: kun ainetta määrätään ilman todellista lääketieteellistä syytä potilaille joille sen tiedetään olevan hengenvaarallista onko kysymyksessä enää vain pahoinpitely - vai natsityylinen "eutanasia" hitaasti hivuttamalla ?
        Omasta puolestani olen päättänyt olla elämättä niin vanhaksi että laitokseen joutuminen uhkaisi. Itsemurha, millä tahansa tavalla tehtynä, on hyvä kuolema verrattuna kitumiseen tämän kaamean aineen vaikutuksen alaisena.


    • Mies41braindead

      No en tiä tost lääkkeest. Itel meni kolme vuotta psykoosi suoja lääke ja joku ihan turha masennus lääke. Kuukaus sitten lääkkeet loppu ja ei kiinnostanu hakee uusii. Tunteettomuus ja ilottomuus pysyny kavereilt piilos ryyppäämäl. Viikonloppuna baaris ihmettelin että mitäs nyt tapahtu kun alko yhtäkkii panettaa! Ei o vittu kiinnostanu kolmee vuotee. Että sellasia lääkkeitä. Juokse helvetin kauas niist lääkäreist jotka väittää ettei niist o haittaa. Mun pää on lähinnä edam juustoa nykysin.

    • 23563453

      Itsellä psykiatri käytti risperidonia moklobemidin ja myöhemmin venlafaksiinin rinnalla tehostamaan näiden vaikutusta. Tutkimukset ovat osoittaneet että placeboon verrattuna risperidonia masennuslääkkeen rinnalla käyttävät parantuivat tehokkaammin.

      Kyllä tuo ainakin piti minut melko hyvin toimintakykyisenä vaikeassa elämäntilanteessa. Moklo rispe autooi hieman, niin että työst sujui hyvin. Tehtiin kuitenkin virhe että vaihdettiin venlaan paremman tehon toivossa, se ei kuitenkaan soveltunut minulle. Mutta esim moklo rispe ei aiheutanut minkäänlaisia sivuoireita ja piti ainakin työkykyisenä.

      • DaWdid

        Mitä tarkoitat sivuoireilla, kun sanot, että "ei aiheuttanut minkäänlaisia sivuoireita"? Entä mitä vaikutuksia aineella sinulle oli, joista voit kerota, koska ilmeisesti pidit niistä kaikista.

        Pointti on, että aineilla ei ole erikseen pää- ja sivuvaikutuksia vaan ainoastaan vaikutuksia, joista mistä kukin yksilö ei pidä tai ei halua yleensä kutsutaan sivuvaikutuksiksi ja joista yksilö tykkä tai haluaa kutsuu "varsinaisiksi" vaikutuksi. Käytännössä toisen ei-toivottu sivuvaikutus on toisen toivottu vaikutus ja toisinpäin.


      • köppeleköpsis

        Täys paska lääke. Ei mitään hyvää.


    • tolkuttaja

      Itselläni oli niin paha psykoottinen masennus, etten olisi mitenkään pärjännyt ilman lääkkeitä. Vaikka tulikin maitoa tisseistä ja muita sivuoireita, ne kaikki oli pikkujuttuja verrattuna siihen henkiseen pahaan oloon, mikä mulla oli ennen lääkkeitä.
      Mutta kun olo parani, hankkiuduin kyllä niistä eroon vaikkei lääkäri siihen lupaa antanutkaan. Sen verran itsesuojelua mullakin on, että jos vaan suinkin pärjään ilman niin en niitä syö. Otetaan sitten taas käyttöön kun flippaan seuraavan kerran.

      • Risperidon

        Suurimmalla osalla ihmisistä, kenelle on määrätty neurolepteja, ovat myös sairaudentunnottomia ja luonnollisesti kokevat että syövät lääkkeitä turhaan. Todellisuudessa neurolepteja ei määrätä kenellekään huvikseen, siihen on pätevä syy. Lääkärit eivät saa lääkefirmoilta mitään palkkioita lääkkeiden syöttämisestä. Jos kuvittelette näin, olette selvästi edelleen vainoharhoissanne. Se toki kuuluu sairauteen eikä sille voi mitään.
        Useimmat näistä sairauksista ovat aivoissa sensoritasolla niin, että aluksi ainoa hoitomuoto on neuroleptit. Psykoosissa olevalle kun ei voi psykoterapiaa vielä antaa. Ja mitä tulee yleisesti aivojen tuhoamiseen, psykoosi tuhoaa aivot tehokkaammin kuin neuroleptit. Kannabispsykoosi voi aiheuttaa skitsofrenian ja sitä kautta psykoosin, eikä vaan hälvene krapulana ajan myötä.


      • Ota_kupponen_kahvia
        Risperidon kirjoitti:

        Suurimmalla osalla ihmisistä, kenelle on määrätty neurolepteja, ovat myös sairaudentunnottomia ja luonnollisesti kokevat että syövät lääkkeitä turhaan. Todellisuudessa neurolepteja ei määrätä kenellekään huvikseen, siihen on pätevä syy. Lääkärit eivät saa lääkefirmoilta mitään palkkioita lääkkeiden syöttämisestä. Jos kuvittelette näin, olette selvästi edelleen vainoharhoissanne. Se toki kuuluu sairauteen eikä sille voi mitään.
        Useimmat näistä sairauksista ovat aivoissa sensoritasolla niin, että aluksi ainoa hoitomuoto on neuroleptit. Psykoosissa olevalle kun ei voi psykoterapiaa vielä antaa. Ja mitä tulee yleisesti aivojen tuhoamiseen, psykoosi tuhoaa aivot tehokkaammin kuin neuroleptit. Kannabispsykoosi voi aiheuttaa skitsofrenian ja sitä kautta psykoosin, eikä vaan hälvene krapulana ajan myötä.

        Mutta sairaudentunnoton tai -tuntoinen voi olla vain oikeiden sairauksien kohdalla. Miten henkilö, joka ei ole sairas voi syödä lääkettä? Mitä lääkkeellä tässä kontekstissa tarkoitetaan, ja/tai sinä tarkoitat?

        Toisena huomiona mainitsen, että mitään lääkkeitä ei koskaan määrätä. Ymmärrän, että käytit sanontaa, kuten yleensä on tapana. Lääkärit suosittelevat ja voivat kirjoittaa reseptejä ("lääkemääräyksiä"), mutta todellisuudessa oikeat lääkärit eivät määrää ketään. Psykiatrit ja poliisit määräävät, mutta he eivät olekaan kohteitansa auttamassa. Siksi kannattaa pyrkiä luopumaan sanan määrätä käytöstä näissä yhteyksissä.

        Kolmanneksi lienee tarpeellisista muistuttaa, että neuroleptithan ovat huumausaineita siinä missä kannabis, alkoholi tai kokaiinikin. Se "määrätäänkö", eli paremmin sanottuna suositellaan tai neuvotaan käyttämään huumeita huvikseen tai ei, on kiisteltävissä oleva asia. Huumeitahan usein nimittäin käytetään nimen omaan huvikseen, huvitteluun, tai olojen muuten parantamiseksi. Syy miksi moni kansalainen ei halua käyttää neurolepteja on siinä, että niistä tulee niin huono olo ja vointi, ei mistään kuvitteellisesta sairaudesta tai "sairaudentunnottomuduesta." Ihmiset eivät ole tyhmiä. He osaavat sanoa onko jostain huumaavasta aineesat heille hyötyä vai ei.

        Lääkärit eivät ainakaan Suomessa tietääkseni saa mitään suoria palkkioita teollisuudelta. En ole ainakaan koskaan kuullut vastaavasta. Sen sijaan edut tulevat opiskeluaikana ilmaisina bileinä ja ilmaistapahtumina, myöhemmin lääkärin uran aikana patonkeina, kahveina, donitseina, Mallorcan koulutusmatkoina, stetoskooppeina ja niin edelleen. Tälläinen mukavuus eittämättä vääristää jokaisen lääkärin toimintaa vastaanotolla mitä tulee potilaansa vs. teollisuuden parhaaseen. Ilmiöstä on selvä tutkimusnäyttö. Ei ole osa "harhaisuutta" tai "sairautta." Heheh.

        Kuvitteelliset sensoritasonsairaudet. Mitähän ne mahtaa noin niin kuin tieteellisesti katsoen olla? Kuvitelmaa, vedätystä tai niitä harhoja arvatenkin. Psykoosi on hölönpölytermi niin kuin riivauskin. Psykoosilla yleensä viitataan vääränlaiseen ihmisolemukseen. Ei ole mitään sairautta siinäkään. Psykoterapia taas on kapulakieltä keskustelulle. Mikset puhuisi vain keskustelemisesta? Ja vielä huomautan, että kenen tahansa ihmisen kanssa voi keskustella, olihan sitten riivattuna, psykoosissa, tai taikavoimien pauloissa. Skitsofrenia on hulabaloota niin ikään. Sellaiseen uskovat höhlät, jotka eivät ole ottaneet tieteestä ja faktoista selvää. Kannabis, enemmänkin tai erityisesti "modernikannabis", jonka THC-arvot on pumpattu luonnottoman korkeiksi, voi aiheuttaa sekavuudentiloja ja aivovaurioita. Ihmiset sekoittavat aivovaurio-oireet kuvitteelliseen skitsofrenia-mieli(kuvitus)sairauteen.

        Luonnollisestikaan kuvitteelliset sairaudet eivät tee aivoille mitään, eivät hyvää eivät pahaa. Mutta sen varmaan tiestitkin, trolli. :)


      • AhdistunutMies
        Risperidon kirjoitti:

        Suurimmalla osalla ihmisistä, kenelle on määrätty neurolepteja, ovat myös sairaudentunnottomia ja luonnollisesti kokevat että syövät lääkkeitä turhaan. Todellisuudessa neurolepteja ei määrätä kenellekään huvikseen, siihen on pätevä syy. Lääkärit eivät saa lääkefirmoilta mitään palkkioita lääkkeiden syöttämisestä. Jos kuvittelette näin, olette selvästi edelleen vainoharhoissanne. Se toki kuuluu sairauteen eikä sille voi mitään.
        Useimmat näistä sairauksista ovat aivoissa sensoritasolla niin, että aluksi ainoa hoitomuoto on neuroleptit. Psykoosissa olevalle kun ei voi psykoterapiaa vielä antaa. Ja mitä tulee yleisesti aivojen tuhoamiseen, psykoosi tuhoaa aivot tehokkaammin kuin neuroleptit. Kannabispsykoosi voi aiheuttaa skitsofrenian ja sitä kautta psykoosin, eikä vaan hälvene krapulana ajan myötä.

        Ei pidä paikkaansa. Täyttä lääkäreiden ja lääketehtaiden propagandaa jota yritetään pakkosyöttää ihmisille. Eikä muuten kannabis aiheuta mitään skitsofreniaa tai psykoosia. Sama asia kun joku väittää että jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa. :D Enkä muuten itse käytä kannabista mutta tunnen paljon ihmisiä jotka sitä käyttää ja ovat täysin normaaleja työssäkäyviä asiansa hyvin hoitavia ihmisiä.


      • jeeeeeeiii
        AhdistunutMies kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Täyttä lääkäreiden ja lääketehtaiden propagandaa jota yritetään pakkosyöttää ihmisille. Eikä muuten kannabis aiheuta mitään skitsofreniaa tai psykoosia. Sama asia kun joku väittää että jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa. :D Enkä muuten itse käytä kannabista mutta tunnen paljon ihmisiä jotka sitä käyttää ja ovat täysin normaaleja työssäkäyviä asiansa hyvin hoitavia ihmisiä.

        Vaan minäpä tunnen ihmisen, joka sai psykoosin kannabiksesta. Toki sulla on oikeus uskoa vaikka maapalloa littanaksi, kun sun kaverit ei oo koskaan itse todennu sen olevan pyöreä jne. Lue hieman tutkimuksia ja tutustu aiheeseen. Eihän tietenkään valtaosalle käy mitään, mut joillekin tulee psykoosi.


      • Anonyymi
        Risperidon kirjoitti:

        Suurimmalla osalla ihmisistä, kenelle on määrätty neurolepteja, ovat myös sairaudentunnottomia ja luonnollisesti kokevat että syövät lääkkeitä turhaan. Todellisuudessa neurolepteja ei määrätä kenellekään huvikseen, siihen on pätevä syy. Lääkärit eivät saa lääkefirmoilta mitään palkkioita lääkkeiden syöttämisestä. Jos kuvittelette näin, olette selvästi edelleen vainoharhoissanne. Se toki kuuluu sairauteen eikä sille voi mitään.
        Useimmat näistä sairauksista ovat aivoissa sensoritasolla niin, että aluksi ainoa hoitomuoto on neuroleptit. Psykoosissa olevalle kun ei voi psykoterapiaa vielä antaa. Ja mitä tulee yleisesti aivojen tuhoamiseen, psykoosi tuhoaa aivot tehokkaammin kuin neuroleptit. Kannabispsykoosi voi aiheuttaa skitsofrenian ja sitä kautta psykoosin, eikä vaan hälvene krapulana ajan myötä.

        Kyllä lääkkeitä määrätään turhaan ja giaknosoidaa tietyksi ilman mitään pätevää syytä. Olet varmaan lääkäri kun noin puolustat. Lääkärit saa määräämistään lääkkeistä hyötyä. Olen sen kuullut sairaalassa työskennellessäni. Jotku hoitjatkib saa esim saunailtoja lääkefirmoilta. Moneen kertaan kuultu asia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lääkkeitä määrätään turhaan ja giaknosoidaa tietyksi ilman mitään pätevää syytä. Olet varmaan lääkäri kun noin puolustat. Lääkärit saa määräämistään lääkkeistä hyötyä. Olen sen kuullut sairaalassa työskennellessäni. Jotku hoitjatkib saa esim saunailtoja lääkefirmoilta. Moneen kertaan kuultu asia

        Voin kuvitella lääkeyhtiöiden järjestämät limaiset, viinanhuuruiset saunaillat. Hyi helvetti....


      • Anonyymi
        Risperidon kirjoitti:

        Suurimmalla osalla ihmisistä, kenelle on määrätty neurolepteja, ovat myös sairaudentunnottomia ja luonnollisesti kokevat että syövät lääkkeitä turhaan. Todellisuudessa neurolepteja ei määrätä kenellekään huvikseen, siihen on pätevä syy. Lääkärit eivät saa lääkefirmoilta mitään palkkioita lääkkeiden syöttämisestä. Jos kuvittelette näin, olette selvästi edelleen vainoharhoissanne. Se toki kuuluu sairauteen eikä sille voi mitään.
        Useimmat näistä sairauksista ovat aivoissa sensoritasolla niin, että aluksi ainoa hoitomuoto on neuroleptit. Psykoosissa olevalle kun ei voi psykoterapiaa vielä antaa. Ja mitä tulee yleisesti aivojen tuhoamiseen, psykoosi tuhoaa aivot tehokkaammin kuin neuroleptit. Kannabispsykoosi voi aiheuttaa skitsofrenian ja sitä kautta psykoosin, eikä vaan hälvene krapulana ajan myötä.

        Väitteelle "psykoosi tuhoaa aivot" ei ole valitettavasti kovin mahtavaa tutkimusnäyttöä olemassa. Silti moni psykiatri on oppinut tämän teorian mitä toistelee kuin papukaija potilailleen.


      • Anonyymi
        jeeeeeeiii kirjoitti:

        Vaan minäpä tunnen ihmisen, joka sai psykoosin kannabiksesta. Toki sulla on oikeus uskoa vaikka maapalloa littanaksi, kun sun kaverit ei oo koskaan itse todennu sen olevan pyöreä jne. Lue hieman tutkimuksia ja tutustu aiheeseen. Eihän tietenkään valtaosalle käy mitään, mut joillekin tulee psykoosi.

        Totta


    • 11222

      Mulla on vain masennus (ei psykoottinen vaikea masennus) ja silti mulla on Risperidon lääke. Toki lisäksi on myös masennuslääke. Risperidon ei auta oikein ollenkaan siihen ahdistukseen. Mutta ilmeisesti Venlafaxinin (225mg) tehostin lääkkeenä on sitten tuo 2mg risperidon.

      Yksi vaihtoehto on että olisi myös psykoottisuutta, mutta ei kukaan ole ainakaan kertonut, että psykoottisuutta juuri minulla olisi. Ja varsinkin maniaa ei pitäisi olla. Masennuslääkehän voi aiheuttaa toki maniaa joillakin potilailla? Eikä siis ole myöskään kaksisuuntaista mielialahäiriötä. Mutta jos masennus on psykoottista masennusta, niin varmasti Risperidonista tai Ketipinorista on hyötyä. Itse suunnittelen vaihtoa tuohon Ketipinoriin, koska itse pidän sitä parempana lääkkeenä. Ainakin saa paremmin nukuttua ja ehkä veisi myös ahdistusta paremmin pois kuin Risperidon. Toki Risperidon Mirtazapin on niin tehokas, että uni kyllä tulee aina ja varmasti.

    • Ierika

      Liikunta on tutkitusti paras psyykelääke eikä maksa mitään. Sivuvaikutukset ovat vain positiivisia.
      Liikkeelle siitä!

    • Ei juurikaan huonoja kokemuksia lääkkeistä paitsi se että vie työkykyä heikommax.

    • Bipo1

      Hyvä lääke. Ei mitään sivuvaikutuksia. Toimii kuin pitää. Suosittelen.

    • LeukaKeikkuu

      Kooklatkaa vaikka tardiividyskinesia/videot ja miettikää vielä kerran auttaako lääke? Tarvitsetteko sitä todella?

    • ngytr

      Risperidon on kauhea myrkky jota en suosittelisi kenellekkään.Itse jouduin ensiapuun pienellä annoksella alle viikossa.sydän oireita hengenahdistusta ja jatkuva huimaus.vielä tämänkin jälkeen yritettin tyrkyttää lääkkeitä haitoista ei haluttu keskustella.Mitään hyötyjä ei ollut näitä vaan työnnetään kaikille ikään kuin varmuuden vuoksi.Risperidon ja muut neuroleptit myös aiheuttavat sen että psykoosit uusiutuvat.Pitkä aikainen käyttö myös aiheuttaa pysyviä aivovauriota neuroleptit=kemiallinen lobotomia.

    • EiMitäänJärkeä_

      Univaikeuksiin risperidonia! Mitä järkeä?!

      • Anonyymi

        Sen kun joku kertoisi. Jouduin sairaalaan fyysisten oireiden vuoksi ja sairaalassa aloitettiin rispedorin univaikeuksiin. Kerroin sairaalassa saaneeni ketopinoria univaikeuksiin mutten halua syödä tokkuraisuuden vuoksi. Nyt 2vkoa myöhemmin tajuan ekan kr tutkia saamiani "unilääkkeitä". Joo, kiitos ei. Kuinkahan näistäkin eroon???


    • Anonyymi

      Noita paskoja en käytä enää koskaan. Elämästä katosi kaikki mielenkiinto. Stondistakaan saanu. Prkl mitä myrkkyä

    • Anonyymi

      Itselle määrättiin risperidon 2mg/vrk. Harhaluuloisuuteen, ja on kyllä toiminut hyvin. Pystyn erottamaan toden harhasta ja tämän kautta elämänlaatuni on parantunut huomattavasti. Toivottavasti saan lääkkeen ja terapian kautta työkykyni takaisin ja pääsen rakastamani työn pariin piakkoin. Joitain sivuvaikutuksia on ollut, mutta ne ovat pieniä verrattuna harhojen aiheuttamiin ongelmiin.

      -Anonyymi vm.82

    • Anonyymi

      https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00033

      Psykoosilääkkeiden haittavaikutukset

      Lihasjäykkyys ja pakkoliikkeet
      Hitaasti kehittyvät pakkoliikkeet
      Väsymys
      Suun kuivuminen, ummetus ja muut antikolinergiset haittavaikutukset
      Seksuaalitoimintojen häiriöt
      Painonnousu ja diabetes
      Kuukautishäiriöt ja maidoneritys
      Verenpaineen lasku ja huimaus
      Verisolujen määrien muutokset
      Sydänvaikutukset
      Kouristuskynnyksen alentuminen
      Syljen eritys
      Pahanlaatuinen neuroleptioireyhtymä
      Aivoverenkierron häiriöt
      Lämmönsäätelyn häiriöt
      Herkkyys auringonvalolle

    • Anonyymi

      Itse syön risperidonia psykoosin vuoksi.
      Oli vainoharhaisia ajatuksia.
      Aloitettiin Pitkäniemen sairaalassa 4mg tablettettina. Aloitus pitäisi olla 2mg mutta esitin nielaisevani sen mutten kuitenkaan kun luulin että se pilleri tappaa. Tein muistokirjoituksenkin toisena iltana kun otin 4mg tabletin.
      Oireet alko katoamaan ja nyky hetkellä syön 3mg avohoidossa ja tarkoitus seuraavalla käynnillä laskea 2mg.
      Sivuvaikutuksena en ole huomannut muuta kuin että vastakkainen sukupuoli ei kiinnosta.
      Väsyttävää vaikutusta en ole huomannut.

    • Anonyymi

      Näitä ei kannatta käyttää, jos ei ole psykoosia / psykottisuutta.

      • Anonyymi

        *Psykoottisuutta.

        "Hidastavat" ja usein vain lamaannuttavat, masentavat lisää sen myötä esim. masentunutta.

        Psykoosien tilapäishoidot eri asia.


    • Anonyymi

      Minulle määrättiin sitä joskus vaikeaan psykoottiseen maniaan. Tehosi siihen vähän liiankin hyvin, minusta tuli vihannes. Sivuvaikutuksina tuli pahoivointia, kesken unien heräilyä, verenpaineen laskua ylös noustessa joka johti pimenemiseen silmissä ja toisinaan pyörtyilyyn. Prolaktiini-hormoni nousi ja sen seurauksena tuli akne ja kuukautiset jäivät pois. Karvankasvu kiihtyi säärissä ja hiukset harvenivat. Risperdal ei auttanut ahdistukseen vaan lisäsi sitä. Tiedän kaksi muuta jotka ovat syöneet samaa lääkettä ja ahdistus on pahentunut.
      Risperdal ei ole mikään ahdistuslääke. Ehkä hoitava taho luulee sen auttavan siihen jos potilas on ulospäin vihannes. Sen virallinen käyttöaihe ei ole myöskään pakko-oireinen häiriö. Risperdal laskee aivojen dopamiinia mikä auttaa maniaan ja psykoottisiin oireisiin. Mutta jos vaikka masennuspotilas syö sitä, dopamiini voi laskea liian alas ja masennus voi pahentua.
      Risperdal on melkoista myrkkyä. Järkyttävää miten sitä määrätään noin helposti sairauksiin jotka eivät ole edes virallisia käyttöaiheita. Todennäköisesti haitat ylittävät hyödyt ainakin muissa sairauksissa kuin maniassa ja psykooseissa. Mihin pisteeseen neuroleptien määrääminen on oikein mennyt??
      Risperdal voi tosiaan hyvin harvoissa tapauksissa aiheuttaa pysyviä pakkoliikkeitä tai psykoosilääkemyrkytyksen. Se lisää aivoinfarktin liskiä ainakin iäkkäämmillä ja veritulpan riski kohoaa hieman. Joillakin se pidentää sydämen qt-aikaa. Tiedän yhdellä jolla näin kävi. Kannattaa vaatia lääkäriltä päästä sydänfilmiin jos määrätään tätä lääkettä. Pidentynyt qt-aika ei välttämättä aiheuta mitään oireita, mutta se voi ilman oireitakin harvoissa tapauksissa aiheuttaa sydänperäisen äkkikuoleman. Prolaktiini-hormonin nousu on aika yleinen sivuvaikutus. Se voi aiheuttaa kuukautishäiriöitä, maitovuotoa rinnoista, aknea ja miehillä rintojen kasvua. Lihominen on myös yleinen sivuvaikutus. Pitkäaikaisessa käytössä neuroleptit joihin risperdalkin kuuluu voivat vaurioittaa aivoja ja lisätä alzeimerin taudin riskiä.
      Ahdistukseen ja pakko-oireiseen häiriöön on olemassa tehokkaampia ja vähemmän haitallisia hoitomuotoja.
      Kaikille ei tietenkään tule näitä ikäviä haittavaikutuksia ja annoskokokin vaikuttaa. Minulla oli muistaakseni 3mg annos ja myöhemmin 2mg.

      • Anonyymi

        "Mihin pisteeseen neuroleptien määrääminen on oikein mennyt??"

        No siihen pisteeseen, että ainakin minulle sitä määrättiin nukkumista helpottamaan. Ja haitat? Ei kai sellaisia ole, kun ei kerran mainittu.


    • Anonyymi

      Paskaa kamaa toiki paska ite lihoin kuukaudessa 6 kiloo ton paska takii ja sen jälkeen sekosin ihan kunnolla ja matkustin jenkkeihin tapoin monta ihmistä ja sain kuoleman tuomion kiitos vain risperidon

    • Anonyymi

      Risperidon on hyvä lääke. Sen avulla saa nukuttua hyvin ja se auttaa jos on kova krapula. Ei tarvitse mitään benzoja kun vetää risperidonia. Itse nautin sitä 2mg-12mg päivittäin tilanteen mukaan.

    • Anonyymi

      Lääkäri tätä taas suosittelee. Lopetin vuosi sit nyt vasta kerroin. Sanoin että haluan minimoida lääkkeiden syönnin, on muutakin jo valmiiksi kuin tyrkyllä olevat. Vastauksena että tietenkin hyvä että syö mahd vähän mut välttämättömät kannattaa ottaa. Tyrkkäs respan kouraan mutta sanoin miettiväni. Mulla akuutit vaivat ahdistus ja masennus, ne mitkä mua vaivaa, lääkärist en tiedä et mitä kaikkee vaivaa mulla sen mielestä on. Auttaako rispedion ahdistus ja masennusoireisiin? Joskus sitä kirjoitettiin psykoottisiin oireisiin joita mulla ei kyl nyt ole, en tiedä oliko silloinkaan.

      • Anonyymi

        https://madinfinland.org/psykoosilaakkeet/

        Psykoosilääkkeiden käyttö on ollut viime vuosina kasvussa. On arvioitu, että noin 200 000 suomalaista käyttää psykoosilääkkeitä, ja syntymäkohorttia 1997 seuranneen tutkimuksen perusteella psykoosilääkkeiden määrääminen on ulottunut Suomessa koskemaan laajamittaisesti myös lapsia. Itse asiassa niin sanotuista psykoosilääkkeistä on tullut yleislääkkeitä, joita määrätään monenlaiseen tarkoitukseen, kuten hankaliksi koettujen vanhusten ja lasten rauhoittamiseen. Tämän taustalla on se tosiasia, että psykoosilääkkeillä ei ole minkäänlaista erityistä vaikutusta psykoosiin. Kyse on todellakin yleislääkkeistä, jotka oli otettu ensin käyttöön leikkauspotilaiden rauhoittamiseksi, minkä jälkeen ne siirtyivät psykiatriaan voimakkaina rauhoittajina, jotka tuottivat potilaille lobotomiaa vastaavan tilan.

        Psykoosilääkkeillä on kuitenkin Suomessa vankka asema psykoosin hoidossa, ja skitsofrenian Käypä hoito -työryhmä suositteleekin psykoosilääkitystä pääsääntöisesti elinikäiseen käyttöön. Huolimatta psykoosilääkkeiden laajamittaisesta käytöstä, suuri enemmistö skitsofreniadiagnoosin saaneista ei toivu koskaan työ- tai opiskeluelämään, vaan jää joko pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle tai päättymättömäksi osoittautuvalle kuntoutustuelle. Pauliina Juolan väitöskirjan perusteella vain noin 13,5% potilaista toipuu skitsofreniasta. Huomiota herättävää on se, että akuutti psykoosi, jota varten psykoosilääkitys alun perin aloitetaan, ei ole monelle psykoosisairausdiagnoosin saaneelle pitkäaikaiskäytössä suuri ongelma. Ylitse pääsemättömäksi ongelmaksi muodostuvat useammin niin kutsutut negatiiviset ja kognitiiviset oireet, kuten jaksamattomuus, apaattisuus, ilmeettömyys, uneliaisuus, mielihyvän puute sekä lähimuistin ja abstraktin ajattelun huomattava heikentyminen.

        Klassisten psykoosilääkkeiden toimintamekanismi on perusidealtaan hyvin yksinkertainen: ne jarruttavat aivojen dopamiinin välityksellä tapahtuvaa viestinvälitystä. Dopamiini on eräs luonnollisista välittäjäaineista, jolla on keskeinen tehtävä ihmisen motivaation ja mielihyvän tuntemusten suhteen. Dopamiinin aktivoi aivojen palkitsemiskeskuksen esimerkiksi liikunnan tai seksin harrastamisen yhteydessä. Psykoosipotilaiden tuntema apaattisuus ja mielihyvän puute johtuu psykoosilääkkeistä ja itse asiassa kyseisten lääkkeiden taustateoria on sama kuin lobotomiassa: ne tekevät potilaista välinpitämättömiä psykoottisia ajatuksia kohtaan ja lievittävät akuuttiin psykoosiin liittyvää ahdistusta, mutta eivät lisää hyvinvointia. Psykoosilääkkeiden käyttäjien elämänlaatu on yleensä varsin heikko.

        Toisen polven neuroleptit estävät dopamiinin lisäksi myös erityisesti serotoniinijärjestelmän toimintaa. Esimerkiksi kaikkein vahvin ja potilaiden kognitiivisten toimintojen heikentymisen kannalta huonoiten siedettävä psykoosilääke, Leponex, on voimakas serotoniinin toiminnan estäjä. Liian matala serotoniinitaso, joka toisen polven neuroleptien käyttäjillä esiintyy, voi ilmetä muun muassa masennuksena, vireystilan laskuna, apaattisuutena ja kroonisena väsymyksenä. Toisen polven neuroleptit aiheuttavat ensimmäisen polven neuroleptien tavoin hermostoperäisiä, tahdottomien liikkeiden ongelmia, kuten vapinaa ja lihasten nykimistä. Lisäksi akatisia, eli vaikea psykomotorinen kiihtyneisyys on tavallista, samoin sydänperäiset äkkikuolemat ja aiemmin mainitut sydän- ja verisuonitaudit. Eli Lillyn omien asiakirjojen mukaan Zyprexa lihottaa monia jopa 30 kiloa tai ylikin vuodessa (asiakirjat tuo esiin professori Peter C. Götzsche kirjassaan Tappava psykiatria ja lääkinnän harha). Vaikea ongelma on myös tardiivi dementia, eli neuroleptien käytön jatkuessa pysyväksi jäävä merkittävä kognitiivisten kykyjen heikentyminen, joka liittyy neuroleptien aiheuttamaan krooniseen aivovaurioon. Vastoin yleistä käsitystä, tutkimuksissa ei ole havaittu hoitamattoman psykoosin ja aivojen tilavuuden pienenemisen sekä kognitiivisten toimintojen heikentymisen välistä yhteyttä (aiheesta tutkimusta esim. täällä). Sen sijaan eläinkokeissa on vahvistettu psykoosilääkityksen sekä aivojen tilavuuden pienenemisen välinen yhteys. Kun makakiapinoita altistettiin psykoosilääkitykselle 17-27 kuukauden ajaksi, niiden aivojen painosta hävisi solujen tuhoutumisen vuoksi 8-11%. Tutkimusten valossa skitsofreniaa sellaisena kuin se tunnetaan, ei ole olemassa, sillä potilaiden kokemat negatiiviset ja kognitiiviset oireet johtuvat lääkityksestä. Näillä oireilla ei ole yhteyttä akuuttiin psykoosiin, joka on monesti syy hakeutua sairaalan akuuttiosastolle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://madinfinland.org/psykoosilaakkeet/

        Psykoosilääkkeiden käyttö on ollut viime vuosina kasvussa. On arvioitu, että noin 200 000 suomalaista käyttää psykoosilääkkeitä, ja syntymäkohorttia 1997 seuranneen tutkimuksen perusteella psykoosilääkkeiden määrääminen on ulottunut Suomessa koskemaan laajamittaisesti myös lapsia. Itse asiassa niin sanotuista psykoosilääkkeistä on tullut yleislääkkeitä, joita määrätään monenlaiseen tarkoitukseen, kuten hankaliksi koettujen vanhusten ja lasten rauhoittamiseen. Tämän taustalla on se tosiasia, että psykoosilääkkeillä ei ole minkäänlaista erityistä vaikutusta psykoosiin. Kyse on todellakin yleislääkkeistä, jotka oli otettu ensin käyttöön leikkauspotilaiden rauhoittamiseksi, minkä jälkeen ne siirtyivät psykiatriaan voimakkaina rauhoittajina, jotka tuottivat potilaille lobotomiaa vastaavan tilan.

        Psykoosilääkkeillä on kuitenkin Suomessa vankka asema psykoosin hoidossa, ja skitsofrenian Käypä hoito -työryhmä suositteleekin psykoosilääkitystä pääsääntöisesti elinikäiseen käyttöön. Huolimatta psykoosilääkkeiden laajamittaisesta käytöstä, suuri enemmistö skitsofreniadiagnoosin saaneista ei toivu koskaan työ- tai opiskeluelämään, vaan jää joko pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle tai päättymättömäksi osoittautuvalle kuntoutustuelle. Pauliina Juolan väitöskirjan perusteella vain noin 13,5% potilaista toipuu skitsofreniasta. Huomiota herättävää on se, että akuutti psykoosi, jota varten psykoosilääkitys alun perin aloitetaan, ei ole monelle psykoosisairausdiagnoosin saaneelle pitkäaikaiskäytössä suuri ongelma. Ylitse pääsemättömäksi ongelmaksi muodostuvat useammin niin kutsutut negatiiviset ja kognitiiviset oireet, kuten jaksamattomuus, apaattisuus, ilmeettömyys, uneliaisuus, mielihyvän puute sekä lähimuistin ja abstraktin ajattelun huomattava heikentyminen.

        Klassisten psykoosilääkkeiden toimintamekanismi on perusidealtaan hyvin yksinkertainen: ne jarruttavat aivojen dopamiinin välityksellä tapahtuvaa viestinvälitystä. Dopamiini on eräs luonnollisista välittäjäaineista, jolla on keskeinen tehtävä ihmisen motivaation ja mielihyvän tuntemusten suhteen. Dopamiinin aktivoi aivojen palkitsemiskeskuksen esimerkiksi liikunnan tai seksin harrastamisen yhteydessä. Psykoosipotilaiden tuntema apaattisuus ja mielihyvän puute johtuu psykoosilääkkeistä ja itse asiassa kyseisten lääkkeiden taustateoria on sama kuin lobotomiassa: ne tekevät potilaista välinpitämättömiä psykoottisia ajatuksia kohtaan ja lievittävät akuuttiin psykoosiin liittyvää ahdistusta, mutta eivät lisää hyvinvointia. Psykoosilääkkeiden käyttäjien elämänlaatu on yleensä varsin heikko.

        Toisen polven neuroleptit estävät dopamiinin lisäksi myös erityisesti serotoniinijärjestelmän toimintaa. Esimerkiksi kaikkein vahvin ja potilaiden kognitiivisten toimintojen heikentymisen kannalta huonoiten siedettävä psykoosilääke, Leponex, on voimakas serotoniinin toiminnan estäjä. Liian matala serotoniinitaso, joka toisen polven neuroleptien käyttäjillä esiintyy, voi ilmetä muun muassa masennuksena, vireystilan laskuna, apaattisuutena ja kroonisena väsymyksenä. Toisen polven neuroleptit aiheuttavat ensimmäisen polven neuroleptien tavoin hermostoperäisiä, tahdottomien liikkeiden ongelmia, kuten vapinaa ja lihasten nykimistä. Lisäksi akatisia, eli vaikea psykomotorinen kiihtyneisyys on tavallista, samoin sydänperäiset äkkikuolemat ja aiemmin mainitut sydän- ja verisuonitaudit. Eli Lillyn omien asiakirjojen mukaan Zyprexa lihottaa monia jopa 30 kiloa tai ylikin vuodessa (asiakirjat tuo esiin professori Peter C. Götzsche kirjassaan Tappava psykiatria ja lääkinnän harha). Vaikea ongelma on myös tardiivi dementia, eli neuroleptien käytön jatkuessa pysyväksi jäävä merkittävä kognitiivisten kykyjen heikentyminen, joka liittyy neuroleptien aiheuttamaan krooniseen aivovaurioon. Vastoin yleistä käsitystä, tutkimuksissa ei ole havaittu hoitamattoman psykoosin ja aivojen tilavuuden pienenemisen sekä kognitiivisten toimintojen heikentymisen välistä yhteyttä (aiheesta tutkimusta esim. täällä). Sen sijaan eläinkokeissa on vahvistettu psykoosilääkityksen sekä aivojen tilavuuden pienenemisen välinen yhteys. Kun makakiapinoita altistettiin psykoosilääkitykselle 17-27 kuukauden ajaksi, niiden aivojen painosta hävisi solujen tuhoutumisen vuoksi 8-11%. Tutkimusten valossa skitsofreniaa sellaisena kuin se tunnetaan, ei ole olemassa, sillä potilaiden kokemat negatiiviset ja kognitiiviset oireet johtuvat lääkityksestä. Näillä oireilla ei ole yhteyttä akuuttiin psykoosiin, joka on monesti syy hakeutua sairaalan akuuttiosastolle.

        Älä vihti jauhaa tuota propagandaa. Antipsykootit on hyviä lääkeitä. Itse olen käyttänyt jo 9 vuotta risperdalia. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun. Hyvä lääke. Krapulatkaan ei kiusaa kun ottaa risperdalia. Saa nukuttua. Kaikki on hyvin ja niin ihanaa. Suosittelen risperdalia kaikille jotka kärsivät uniongelmista. Se vie ahdistuksen pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä vihti jauhaa tuota propagandaa. Antipsykootit on hyviä lääkeitä. Itse olen käyttänyt jo 9 vuotta risperdalia. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun. Hyvä lääke. Krapulatkaan ei kiusaa kun ottaa risperdalia. Saa nukuttua. Kaikki on hyvin ja niin ihanaa. Suosittelen risperdalia kaikille jotka kärsivät uniongelmista. Se vie ahdistuksen pois.

        Kyllä, ylläolevassa artikkelissa sanottiin juuri että psykoosilääkkeet lievittävät ahdistusta, mutta niissä on myös tutkitusti haittoja.


      • Anonyymi

        "Auttaako rispedion ahdistus ja masennusoireisiin?"

        Se on Risperidon, mutta älä välitä: Kyseessä on niin paska lääke, että sen nimikin on vaikea lausua.


    • Anonyymi

      Kokeiltiin kerran masennukseen masennuslääkkeen rinnalla, aika pieni annos. En huomannut mitään apua. En tiedä liittyikö lääkkeseen mutta ärsyynnyin aika helposti siihen aikaan. Muotoilin asian vähän huonosti psykiatrille kun sanoin että on agressiivisia ajatuksia, lopetti lääkkeen heti. Tarkoitin siis enemmän ärtynyttä mielialaa, ei niin että oikeasti tekisin mitään agressiivista. No, turhalta tuo tuntui muutenkin joten hyvä kun lopetettiin.

    • Anonyymi

      Eipä noita pitäisi syöttää muuta kuin psykootikoille ja tietty psykiatreille itselleen.

      Masennukseen ja ahdistukseen auttavat ainakin sillä tavalla, että ihmisestä voi saada kasvin, jolloin se ei enää ehkä edes itse tajua, voiko lääkkeen kanssa huonoakin huonommin vaiko yhtä huonosti.

      Vaarana taas on, että joku tuntuma itseen ja esimerkiksi omaan ajatteluun ja kiinnostuksiin säilyy. Jolloin niiden voi huomata psykoosilääkkeiden vaikutuksesta mahdollisesti heikentyvän entisestään siitä, mitä vaikkapa vaikeasti masentuneella muuten ovat. Silloin lääkkeet kannattaisi lopettaa. Jos lääkäri moiseen inhimillisyyteen ja järjellisyyteen on suostuvainen.

      • Anonyymi

        Saako psykootikoille syöttää ainetta joka tekee ihmisestä kasvin?


    • Anonyymi

      Unettomuuteen Risperidonia.
      Ei mitään järkeä.

    • Anonyymi

      Hassua lueskella näitä kirjoitteluita, kun joka toinen viesti on sellaiselta, joka tajuaa ongelmansa ja haluaisi oikeaa tietoa, ja sitten joka toinen kirjoitus on sekopäiseltä tai jollain tapaa lääkkeiden vastaiselta ihmiseltä.

      • Anonyymi

        Onon🙂 Itsensä kanssa keskustelevia sekopäitä.


    • Anonyymi

      "Lääkäri väittää että haittavaikutukset eivät missään nimessä ole pysyviä eikä vahingoita minua..."

      Näin minullekin on aina väitetty. Samaa väitetään myös koronarokotteesta. Siksi sanon koronarokotteelle kiitos ei, vaikka 2. riskiryhmään kuuluvana saisin sen heti.

    • Anonyymi

      Minulle määrättiin määräajaksi risperidonia 0,5 mg päivä harha-ajatuksiin. Aluksi vastustin etten ota käyttöön mutta aloitettuani lääkityksen on tasoittanut mielialaa, estänyt harhoja ja varsinkin yöunet ovat parantuneet merkittävästi. Haittavaikutuksia en ole parin kuukauden käytön aikana huomannut minkäänlaisia. Pikkuhiljaa lopettelen käytön mutta tämä kokemus tästä lääkkeestä positiivinen

    • Anonyymi

      Minulle määrättiin tätä lääkettä psykoottiseen masennukseen, muita haittavaikutuksia en ole huomannut kuin todella radikaalin painonnousun. Aina kannattaa kaikki huolet ja haittavaikutukset raportoida lääkärille ja tarvittaessa itse vaatia lääkkeen vaihtoa jos oireet pahenee.

    • Anonyymi

      Olen käyttänyt yli 10 vuotta. Painoa on tullut reippaasti. Seksuaaliset halut kadonneet täysin. Nyt olen lopettanut lääkkeen, ja huomaan että on aiheuttanut myös aivosumua ja ahdistuneisuutta. Alkuun aiheutti myös näköhäiriöitä ja valtavan väsymyksen, mutta nuo oireet poistuivat käytön jatkuessa. Lääkkeen lopettaminen ei ole palauttanut seksuaalisuuten liittyviä asioita normaaleiksi. Tästä olen erityisen katkera. Olen ilmeisesti menettänyt seksiaalisuuteni loppuiäkseni.
      Jos lääkettä todella tarvitsee ja se auttaa elämään siedettävää elämää se kannattaa ottaa... Mutta suosittelen kyllä miettimään tarkasti kuinka kauan lääkitystä on tarpeellista jatkaa, ja onko muita vaihtoehtoja tarjolla.

    • Anonyymi

      Järkyttäviä lääke

    • Anonyymi

      "Kauheaa myrkkyä,vaarallista sydämmelle,kaliumsalpaaja"!!!

    • Anonyymi

      Kun lukee tätä niin täällä kirjoittelee muutama sairauden tunnoton ja lääkevastainen tyyppi, jotka yleistää lääkkeen muutaman haittavaikutuksen koskemaan kaikkia. Ovat todennäköisesti suurimmalta osin matalasti koulutettuja miehiä.
      Minulle määrättiin risperidon 2 mg otettavaksi iltaisin. Olen nyt viikon sitä syönyt ja harhaluulot on hävinneet. Mitä tulee haittavaikutuksiin niin masturbointi on työlästä ja ejalkuointi on olematonta. Ei tee mieli siis sitä harrastaa kun ei tuo tyydytystä. Tämä helpottaa minua koska minulla on ollut vaikeuksia pitää kädet pois pikkuveikasta. Rauhoituin sen suhteen ja minusta se on positiivinen asia. En siis laske sitä haittavaikutukseksi. Mitään muuta ei ole tullut. Tasaa myös mieltäni enkä ryhdy höyryämään milloin mitäkin. On helpompi olla kun mieli ei käy tuhattamulkkua koko ajan

      • Anonyymi

        Spermaa ei tule :D tai tulee tosi vähän


    • Anonyymi

      Psyykenlääkkeillä on suuria vaikutuksia ihmisen mieleen, mutta myös fyysisiin toimintoihin. Aiheuttavat mm. fyysistä riippuvuutta eli lopettaminen ei onnistu helposti, koska tuntuu että tarvitset sitä normaaliin elämiseen. (https://www.mielipalvelut.fi/artikkelit/vaiettu-kansantauti-eli-masennuslaakeriippuvuus/)

      Lääkkeiden on tarkoitus auttaa alussa, mutta niistä olisi hyvä päästä eroon jonkun ajan jälkeen. Jos ei yksin, niin sitten lääkevieroitusklinikan avulla: https://www.mielipalvelut.fi/laakevieroitusklinikka/

    • Anonyymi

      Itselläni alkoi silmät kiertämään alaspäin. En ollut koskaan kuullut että sellaista vaikutusta voisi ollakaan, joten en ole voinut lukea sitä mistään. Ja kun välillä otin pillereitä ja välillä en niin se haittavaikutus oli helppo huomata. Sen lisäksi tuntemukset meni täysin zombieksi kun sitä söi.

      Mielenkiintoista että mielenterveyshoitaja on parin vuoden jälkeen myöntänyt että ei niitä lääkkeitä oikein kukaan mielellään syö ja ettei sitä oikein voi tietää mistä ihmisen elämän ongelmat johtuu. Miksi piti alusta saakka jaaritella kaikenlaista turhaa kuinka ne vähän auttaa melkein kaikessa... tulee tyhmä olo.

      • Anonyymi

        itte syön kans risperidonii pienel annostuksel ja oon huomannu kans ton silmien muljahtelun, lisäks tuntuu jtk ettei aivot tahdo toimii kunnolla tai ajatuskulje kunnolla..


    • Anonyymi

      Ihmiset reagoi lääkkeisiin eri tavalla, toisia esim. Risperidon auttaa ja toisia ei. Mulla diagnosoitiin vaikea masennus vuosia sitten, olen kokeillut kirjaimellisesti kaikki mielialalääkkeet ja antipsykootit eikä yksikään auta, päinvastoin tulee vaan vielä pahempi olo kaikista sivu- ja yhteisvaikutuksista. Tällä hetkellä en käytä muuta kuin nukahtamislääkettä ja pientä annosta bentsoja, ja olen voinut ihan hyvin. Lisäksi käyn taideterapiassa ja se on auttanut paremmin kuin mikään lääkitys.

    • Anonyymi

      Ittellä alotettii heti kokonaisella ja siitä pati pv ni taas kokonaine lisää ja oireina oli eka et kokoajan nälkä ja väsymys ja nyt käyn kokoaja hitaalla eitee yhtää mieli syödä ja nuuhtunut olo kokoajan puolvuotta ollu

    • Anonyymi

      Meneekö unettomuus ohi, kun lopettaa lääkkeen käytön, nukun edelleen huonosti ja näen painajaisia, vaikka lopetin lääkken jo pari viikkoa sitten. Onko tämä pysyvä sivuoire kenties?

    • Anonyymi

      Minulle lyötiin psykoottisen masennuskohtauksen vuoksi Xeplion piikki eli Risperidolia. Ei mikään pieni annos, ja haittavaikutukset on aika massiivisia. En saa siemensyöksyä ollenkaan, olen about impotentti, lihonut 15 kg, näkö sumenee kohtauksittain. Voi helvetti minkä tekivät. Nyt olen menossa keskustelemaan siitä että milloin tämä lääke liukenee pois. Sen on pakko poistua elimistöstä. Piikit on paljon vahvempia kuin mitä vertaisannos. Vertaisannokseni on 4mg, mutta tuo on paljon vahvempi.

    • Anonyymi

      Risperdon tuntuu saavan minut yli energiseksi. Siksi kirjoitan. Pelottavaa kun yrittää ottaa rennosti ja onkin ihan valmis vuorikiipeåmään.

    • Anonyymi

      Itselläni aloitettiin 2 mg Risperidone koska sain psykoottisen kohtauksen syksyllä trauman takia.

      Noin kuukauden syötyäni laskin sen 1 mg. Söin pari kuukautta ja nyt menee 0,5 mg. Toiveena on että lääkäri lopettaisi lääkkeen kokonaan muutaman viikon ajalla. Lääkkeen vähennyksen olen tehnyt omin päineni, jota en suosittele muille koska voi olla ongelmallista, itse uskon että sairauteni oli ohimenevä ja trauman syytä, joten uskalsin vähentää.

      En ole varma johtuuko lääkkeestä, mutta aiheuttaa minulla ahdistuneisuutta, ja tulee heräiltyä yöllä herkemmin ja kun herää ei saa unta niin helposti. Joskus tosi pahastikin ahdistaa, esim. nyt. Seksuaaliset halut hävinneet täysin, toivottavasti palautuvat kun pääsen tästä lääkkeestä eroon. Samaten tuntuu että olen vähän jumissa kaiken aikaa. Olen kuulemma rauhallisempi kuin normaalisti. Mielestäni kaikki särmä on minusta hävinnyt. Tämä lääke on saanut minut tahtomaan jatkuvasti seuraa. Yksin olo ahdistaa. Olen normaalisti viihtynyt yksin oikein hyvin.

      Vihaan tätä lääkettä mutta nopeasti sitä ei voi missään nimessä lopettaa koska nopea lopetus aiheuttaa hyvin usein ilmeisesti mania-tyyppistä tai psykoosin tai muuta ongelmaa, vaan lopetus pitää tehdä tosi pikkuhiljaa, 10 % annoksen pienennyksin. Jos on käyttänyt kauan niin 1 kk per käyttövuosi ja aina -10%.

      Näkisin että runsas urheilu, erinomaiset yöunet ja päihteiden välttäminen ovat avain terveyteen ja vapaaksi niin ahdistuksesta kuin mielenterveysongelmistakin.

      Voikaa hyvin ystävät!

      • Anonyymi

        Ei tuon lääkkeen lopettamisen takia pitäisi maniaa tai psykoosia tulla. Ne laukaisee yleensä se, että lääkitys on pielessä, kuten seronilin liiallinen käyttö. Kokemusta on ja otan tuota lääkettä vain, jos on ns. levottomat jalat illalla. Hyvin nukun, läpi yön.


    • Anonyymi

      Pieninä annoksina rauhoittaa, jotta pystyisi nukkumaan ja jopa aamuun saakka. En ole huomannut haittavaikutuksia ja sen voi parin päivän vähentämisen jälkeen lopettaa milloin vain. Auttaa.

    • Anonyymi

      Riski kamalista haittavaikutuksista vai ahdistusta ja masennusta? No tietenkin mieluummin ahdistus ja masennus. Kunpa olisin tämän päätöksen tehnyt jo vuosia sitten. Nyt ei olisi terveys tuhottu, seksuaalisuus poissa ynnä muuta.

      Ahdistus ja masennus on osa minua. Ei kärsimys elämästä pillerillä lähde. Ne on vain laastareita.

    • Anonyymi

      Vähättelee sikana kysy Bard
      Tekoäly

    • Anonyymi

      minulla on sama lääkitys rispeldal käytin vain kaksi viikkoa ja en halunut käyttää enään sitten ne soitti,poliisit ja jouduin sairaala osastolle olin sielä kaksi viikkoa,toinen kerta soitti poliisit siitä veitsestä ja kolmas myös veitsestä ja eka myös,kuulin yhdelle asukkaalle joka kieltäytyi sitten nina sanoi kovaan ääneen soittakaa poliisit ja joutui kaksi viikkoa olemaan sairaalassa tasan kaksi viikkoa.

    • Anonyymi

      minulla on ollut neljä vuotta risperidoni lääkitys olen miettinyt milloin tämä lääkitys lopetetaa-kuinka monta vuotta pitäisi tätä risperidonia onko se vaarallista käyttää tätä rispeldalia-risperidoni lääkettä?minä joskus haluan mennä lääkäriin selittää minun lääkityksestä ja puhua lääkkeen lopetuksesta mutta aina joku vitun ohjaaja tulee aina mukaan minun ja lääkärin tapaamiseen ja selittää aina että kuulen pään sisällä ja selitti viimeksi että olin saanu psykoottisen kohtaus sen takia varmaa luulee aina että kuulen ääniä. vaikka kuulen tavallisesti ihmisten puhetta keittiöstä sekä iltapala kolinaa ja autojen tuleminen ja ihmisten puhetta kun ihmiset puhuu täällä huonosti rakennettu talo josta kuulee myös rummutukset ja laulamiset ja musiikit seinistä läpi ja olin ennen rivarissa ja kaikki oli silloin paremmin pystyin keskittyy pelaamiseen youtubeen ja pornoon kun olin rivarissa nykyään kyllä haluan katsoa mutta on vähän pienempi kuin ennen luulen kokoaika kun pelissä kuolen niin selität sittä että laukkeen ja, yksi minun kaverini luulee että koko aika katson pornoa ja harrastan seksiä minun huoneessa vaikka tosi on että minä pelaan ja katson youteba välillä musiikkia kuuntelen kun käyn kaupassa tai pelaan. olen yleensä katsonut pornoa mutta en enään,minulla luullaan sitä että kerran minulla oli muka tullu psykoottinen kohtaus vaikka halusin vain katsoa pornoo mutta teidän sen että minulla pienempi kuin ennen lääkettä vihaan kun en pysty keskittyy enään mihinkään enkä valvomiseen koskaan olen kyllä hyvä pelaaja mutta en halua käyttää lääkettä joka sekoittaa minut kokonaisuudessa koko illan aika-olen sekava ja outo mutta olin ilman lääkettä en ollut sekava tai outo yhtään.

      • Anonyymi

        jos et ole tyytyväinen Risperdoniin (en yhtään ihmettele jos et ole!) kannattaa ehkä pyytää/vaatia että sen saisi vaihdettua johonkin toiseen lääkkeeseen. Itse koen että Peratsin on yksi parhaista antipsykooteista koska se ei lihota ja se on vähintäänkin yhtä tehokas kuin muutkin lääkkeet. Toinen hyvä lääke on Latuda mutta minulle tuli siitä ahdistuneisuutta, mutta voisin kokeilla sitä toisen kerran esim. Brintellixin tai Escitalopram nimisen masennuslääkkeen kanssa. Ongelmana on se että Peratsin on nostanut minun maksa-arvoja (ALAT) mutta se on yksilöllistä. Joillakin myös Olanzapin, Serenase tai Risperdon nostaa myös ALAT-arvoja.

        Risperdon teki minusta todella väsyneen (otin sen illalla) mutta aloin heräilemään siinä 5:20 aikoihin aamuyöllä enkä kuitenkaan saanut enää nukuttua sen jälkeen vaikka olin väsynyt. Risperdon teki minun lihaksistani todella jäykät ja jalat tulivat kipeäksi kun kävelin lyhyitä matkoja. Tämän vuoksi vaihdoin sen pois aikoinaan. Risperdon myös lihottaa joitakin ja se voi helposti nostaa myös prolaktiini pitoisuuksia.

        Olanzapin on toinen huono lääke koska se vasta lihotti! Lihoin 20 kg yhden vuoden aikana ja olin koko vuoden todella väsynyt. Sen jälkeen otin Ketipinoria mutta sekin väsytti aivan järjettömästi päivällä joten päädyin Risperdonin kautta käyttämään lopulta Peratsinia mutta nyt sekin pitää maksa-arvojen takia vaihtaa tai ainakin annosta pitää laskea. Latudan ei kuulemma pitäisi nostaa maksa-arvoja, eikä se lihota. Kerran jo ehdin kokeilla Latudaa aikaisemmin mutta se alkoi lisäämään ahdistusta. Se myös väsytti aika paljon kun sen otti mutta kun aloin ottamaan sen illalla klo 20:00 (aterian kanssa tietenkin!) se attoi siihen väsymykseen eikä se sitten seuraavana päivänä väsyttänyt. Mutta kuitenkin,..,,,


    • Anonyymi

      Risperidon on mielialalääke eritoten skitsofreniaa sairastaville. Sen voi ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, kunhan se on säännöllistä ja määrä vuorokaudessa pysyy aina samana. Ei ole "unilääke", mutta parantaa unenlaatua ja rauhoittava vaikutus voi auttaa nukahtamiseen. Sillä lääke parantaa elämänlaatua. Toimii minulla ainakin.

    • Anonyymi

      Söin 2 viikkoa risperiä,annos oli 0.5 mg.itkin ja nauroin,en voinut nukkua ollenkaan kun jalat tärisi.lisäksi teki harhoja.Lopputulos oli lähtö osastolle,jossa vaihdettiin sitten lääke.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      299
      3418
    2. 202
      2941
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2524
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      233
      1992
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      167
      1289
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe