50 cal barrett

pitkätmatkat

ajattelin hommata tommosen lintu torrakoksi,ampumamatkat todella pitkiä.

23

3440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin?

      Vai niin.

    • Huvittava

      Taitaisi loppua kaverin taidot pelkkään hankintaan ja laukaista ase.Linnut turvassa, sivulliset vaarassa.

    • täh?

      50-kaliiperista asetta et tule saamaan. Se on puhtaasti sotilasase. Voisin kyllä kuvitella mitä tapahtuis kun 40 g:n luoti kohtais teeren:)) Ainaskaa ei tarttis lintua hakea....

      • Anonyymi

        Miten niin "puhtaasti sotilasase,"? Jos valmistaa vaikka rinnakkaispiippuosen kiväärin min että kaliiperi on .50 niin ei se ole mikään sotilasase.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin "puhtaasti sotilasase,"? Jos valmistaa vaikka rinnakkaispiippuosen kiväärin min että kaliiperi on .50 niin ei se ole mikään sotilasase.

        Ymmärrät kyllä mitä tässä tarkoitetaan, joten älä viitsi saivarrella.


    • hiipiväintijaani

      Juu ja jos ampuu teeren vaikkapa 500 metriin tai pidemmäks niin aika hankala enää sitä teertä sieltä löytää..ja entäpäs kun huti tulee??..mihinkähän se 40 grammainen luoti päätyy?? on se hieman eri juttu kuin 3.2 grammainen .222..voi tulla päähän kuhmu kun taivaalta tippuu.

      Tais olla provo tuo viesti, tokkopa tuo kirjoittaja edes linnustuksesta mitään tietää ja tunnistaako edes räkättirastasta teerestä.

    • Smallet.22

      Isoja on linnut teillä päin kun tarvii kaluston tuhoajan siihen hommaan! :D

    • nuppinuppilipputango

      Joo, todellakin haluisin nähdä kun viestiketjun aloittaja ampuisi teeren latvaan vaikkapa 800 metristä, voi olla että tuurilla tai taidolla osuisikin mutta haasteellista voisi olla myös sen linnun löytyminen, aikaa kuluu 800 metrin matkan talsimiseen usein risukkoisessa ja vaikeakulkuisessa maastossa ja se puun löytyminen jossa teeri istui voi joskus olla hyvinkin hankalaa, puu ikäänkuin häviää muiden joukkoon kun lähestyt puuta, jos nyt ei satu olemaan lähiseudun ainoa puu.

      Vähänkin jos limtu jää räpisköimään niin yrittää piiloutua ja usein myös umpikuolleena sujahtaa johonkin puskaan tai koloon ja hyvän suojavärinsä avulla on vaikea havaita vaikka vierestä kävelet, koiria tosin olemassa.

      Itseäni hirvittää aina ajatus että minne se luoti menee jos ohi ampuu, katsonkin yleensä kartasta lähitalot, noin viiteen kilometriin, pyrin ampumaan siihen suuntaan mikä vaikuttaa turvallisimmalta. En talojen enkä maanteiden suuntaan ja vielä jos sattuu kohteen takana olemaan puustoa edessä niin hyvä se.

    • Huvittavaa

      Kyllä se luoti menee kauas vaikka teeren läpi menee ja parista-kolmesta latvastakin, reilu ranteen vahvuisista.

    • matkat pitenee

      Mulla on kyllä koira joka löytää linnun,toinen vaihtoehto olis 50 nitro express.Saakohan sillä ampua norsuja,oon lähössä afrikkaan lomalle.

      • utelias esanahka

        Joko afrikan loma on vietetty,montako norsua ammuit?


    • Perussääntö on,

      että luodin tulee olla lintua pienempi ja kevyempi :-)

    • pienelläkinpärjää

      Ne on nämä rambo-metsästäjät jotka hankkii koko ajan suurempi ja suurempi kaliiperista asetta kun eivät saa riistaa, joko eivät pääse edes ampumahollille ja toiseksi eivät osu ja kuvitellaan että jos suuremman tykin hankkis niin alkais sitä riistaa tulemaan..niinhän se yleensä menee kun joku hankkii vaikkapa 10 kaliiperin haulikon niin kommentti on että "nyt alkaa kyllä sorsat tippumaan, perkele", tällaista uhoamista kuulee, se on sama kun linnustaja ostaa "supertehokkaan" kiväärin ja ihan siltäkin varalta että vaikka joskus ampuis suurtakin riistaa ja enimmäkseen käy niin että tuskin edes hirveä livenä luonnossa näkee.

      Paree olis jos tyytyisitte ihan vaan .222 kaliiperiseen ja opettelisitte tuntemaan riistan elintavat yms ja panostaisitte enemän omaan metsästystaitoon ja yrittäisitte kehittää sitä.

    • laukaus jne.
    • tuliluikku

      Siitä voi olla montaa mieltä mikä on HIENO ASE?

      Moni pitää asetta hienona kun se on mahdollisimman suuri kaliiperinen ja toinen taas hienona sellaista asetta jossa käsityö on viety aivan huippuunsa tai on kullattua liipasinta ja jalopuutukkia sekä hienoja kaiverruksia ym ym.

      Itse en niin välitä siitä onko ase hieno, enemmän arvostan käytännöllisyyttä ja sitä että ase soveltuu hyvin siihen mihin on tarkoitettu ja siihen mitä varten on aseen hankkinut. Mutta kukin tyylillään ja makunsa mukaan.

    • CCPUSS

      Minusta kysymys oli ihan mainio (mihin nyt kukaan siviili voisi tarvita 12,7mm kaliiberin asetta?) - ehkä provokatiivinen, johon monet reagoivat vahvastikin. Ehkäpä hirveen, joka käyttää luotiliivejä – tai hirveen joka on puun takana piilossa? Eiköhän useimmilla (miehillä) ole halu kokeilla isoa pyssyä.. Joillakin saattaa tietenkin olla myös maanpuolustuksellisia ajatuksia. Useiden maiden valloitus kun on alkanut kaikkien siviiliaseiden takavarikoinnilla.

      Kun pienen maan kansalaisilla on n. 1,5 miljoonaa asetta, se aiheuttaa jo harmaita hiuksia mahdolliselle miehittäjälle. Kun aseista osa – edes pienikin on 12,7mm aseita, se siirtää valtaapitävien turvaetäisyyden jopa yli kahteen kilometriin. Maailmansodan jälkeen osa aseista kätkettiin varmuuden vuoksi piiloon miehittäjältä (”aseidenkätkentäskandaali”).

      Itselläni on 0,22 pitkäpiipuinen revolveri. Ammuskelen sillä joskus hyvikseen perheeni kanssa kesämökillä (ulkosaaristoa). Jos joku järjestäisi tilaisuuksia päästä ampumaan ”isolla Pyssyllä”, olisin ehdottomasti kiinnostunut!

    • joukkue/kunta

      "(”aseidenkätkentäskandaali”)"

      Miten niin se oli skandaali? Asekätkentä tilanteessa jossa se tehtiin kuuluu jokaisen asiaa ymmärtävän yleisesikunnan suunnitelmiin.

    • tuningkia
    • aatelismets.

      Miksi ei .50 kaliiperinen soveltuisi linnun metsästykseen? Moni sanoo että linnusta ei jää mitään jäljelle..sou vat! ..mutta ainakin kuolee jos osuu. Eikö se ole ihan sama mitä itse metsästäjälle linnusta jää, sehän on metsästäjän oma asia mitä sinne ruokapöytään vie, vaikka pelkät koivet.

      Itse tykkän ampua lintuja nimenomaan suurilla kaliipereilla enkä millään pikkupyssyillä kuten olemattomalla .222:lla, tehoa täytyy olla ettei tule haavakkoa. Itselläni juuri lintujahtiin 300 win ja toinen ase safarimallia .416 rigby. hienoja pyssyjä molemmat.

      • Anonyymi

        222 ja 243 hyviä lintuaseita.isompaa kaliiperia siihen hommaan ei tarvita.300 win jo alkaa olla järjetön valinta.


    • warriori

      Onkohan kyseessä mahdollisesti(?) tämä ase? joka on videolla? Jota aiheen aloittaja haaveilee.

      www.youtube.com/watch?v=bZF3IhZNQcU&fmt=18

      Tämä ase on melkoinen tykki sotilaallisessa käytössä käyttäen .50 caliiperin panssarikärkisiä luoteja. Aseen luodeissa on niin valtava läpäisyvoima, että esimerkiksi mikään luotiliivi maailmassa EI pysäytä näitä luoteja.

    • Big Five

      Kieleltty useissa osavaltiossa USA:ssa. Siinähän yrität saada lupaa. Tarvistet myös aseen kantajat sillä tuo ei ole ihan kevyt. Mukaan tarvitset myös kaverin laskemaan trajektortit ja arvoioimaan tuulen.

      Koittaisit edes .338 LapuaMagnumia. Siihen voi saada jopa luvan. Yhtä tehokas ellei tehokkaampi käystöösä kuin BMG.

    • mieniimettastan

      That's ok i need ammo only!!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe