Kroatiaan heinäkuun lopulla

Makaraskaan

Onko tänä keväänä/kesänä Kroatiassa käyneitä? Millainen on hintataso nykyään siellä, siis pääasiassa ruokailu? Ollaan menossa Makaraskan Rivieralle.

Muutkin vinkit tervetulleita, ekaa kertaa Kroatiaan ollaan menossa, ostokset ja biletys ei kiinnosta.

7

1063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omkrug

      Salaatit Omkrug Gornjissa 55 kunaa (10 kunaa on noin 1,49 e), olut 15 kunaa iso tuoppi, pippuripihvi lisukkeineen 90 kunaa.

      Ruoka oli rakkaudella laitettu ja annokset todella suuria, ainakin siellä missä me käytiin syömässä. Tyypillisesti kahden hengen ruokailu oli siinä 150-190 kunaa juomineen eli isot tuopit tai lasit viiniä. Enemmän saa kulumaan, mutta pienemmälläkin hinnalla saa vatsansa täyteen.

      Yllätys oli, että hinnat eivät kovin paljon vaihdelleet, siis verrattuna suomalaisten hinnoitteluun.

    • lomailija.

      Oon samoihin aikoihin myös menossa. Apollon esitteessä luki, että kahden ruokalajin illallinen maksais n.16e. Eli siis melko halpa. Yhden pallon jäätelön hinta pitäis olla n. 1e :)

    • Makaraskaan

      Miten kannattaa vaihtaa eurot kuniksi? Ajattelin tilata Forexilta jonkin verran ja jos lisää tarvetta tulee, nostaa automaatilta. Löytyyköhän automaatteja hyvin?

    • Akiantti

      Vie euroja ja vaihda paikallisessa pankissa. Niissä on kohtuulliset kurssit, eikä yleensä suuria vaihtomaksuja. Automaatilta nosto on myös hintavaa edelliseen verrattuna.

      • Hvar

        Hintataso vaihtelee hiema eri paikkojen välillä. Turistikeskuksissa on hieman korkeammat hinnat, mutta yleisesti ottaen Kroatiassa on edullista.Tulin pari päivää sitten perin vkon saarihyppelyltä välillä Split-Dubrovnik. Kahden ruokalajin illallinen viinilasin kera n.140-200 kunaa/henkilö. Ravintolassa iso olut n. 20 kunaa ja lasi viiniä 15-20 kunaa.Julkisilla matkustaminen on edullista ja Jadrolinijan sivuilta löytyy tietoa eri lautta- ja katamaraaniyhteyksistä.Euroja mukaan, sillä rahanvaihtopisteiden kurssi on kohtuullisen hyvä, enkä maksanut kertaakaan vaihtomaksua.Pankkiautomaatista nostaessa ottavat välityspalkkion (ainakin meille kävi näin). Ihanan kaunis maa ja todella puhdasta! Heinäkuussa on tosin turistiruuhkaa maassa.


    • Makarskaan ihastunut

      Lauantaina16.6 tultiin kahden viikon matkalta. Makarskasta (neljäs kesä peräkkäin). Hintataso on mielestäni selkeästi edullisempi kuin Suomessa. Pihviateria ranta-alueella ravintola Ozissa 55 kunaa (1euro 7.5 kunaa). Leivoskahvit hieman yli 20 kunaa kahvila Romanassa kävelykadulla. Pizzat rapiat 30 kunaa. Iso olut 10-18 kunaa ravintolasta riippuen. Lämpöä oli jo nyt varjossa joka päivä 25-30 astetta, joten varautukaa siihen, että voipi olla aika tukalaa. Heinäkuun lopulla Makarskassa on aika paljon turisteja, joten monessa paikassa voi joutua jonottelemaan. Automaateista, joita on riittävästa,voi nostaa rahaa. Biokovo-vuorten retki on hieno ja myös saariristeilyjä voin suositella. Makarska on aivan upea paikka meren ja vuorten välissä, maisemat ovat mieleenpainuvat.

      Jos kokkaatte itse, niin loman voi viettää todella edullisesti, koska ruoka on edullista kaupoissa ja sinne oli ilmestynyt Lidlikin viime kesän jälkeen. Vuokrata voi veneitä, autoja, polkupyöriä, moposkoottereita ja skoottereita.

    • Innolla kroatiaan

      Hei. itsekkin olen lähdössä Kroatiaan tossa 2viikon päästä, lennän ekaksi Zagrebiin siitä sitten kaverin kylään muutamaksi päiväksi ja sitten loppulomaksi splittiin. mitenkäs muuten kannattaa maksaa paikoissa. käteisellä(eli kunia lompakko täyteen) vai ihan visalla.
      ps.ensimmäistä kertaa kroatiaan. Innolla odotan:DD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe