Apua tarvitseva pian

Huolestunut nasu78

Isäni äiti eli mummillani todettiin sairastavan alkavaa alzhemerin tautia. Tämä todettiin ihan tänä vuonna.

Mummillani on hyvin vahvasti tämä,että joku on varastanut häneltä rahaa ym. Yleensä se kohdistuu vanhempiini. Viimeinen yhteen otto oli niin mummini oli hyvin agressiivinen. Hän huutaa ettei hänestä hullua tehdä.Hän muistaa kaiken. Mutta totuus on toinen.

Muut läheiset ajattelevat mummini parasta ja hyvin vointia. Mutta minä olen hyvin huolestunut vanhemmista jotka hoitavat häntä 24 tuntia joka ikinen päivä. Varsinkin äitini alkaa olla jo loppuun palanut.

Millä tavalla saisin muut kuuntelemaan,että omaisten hyvin vointi on tärkeätä? Keltä voisin kysyä apua tähän patti tilanteeseen?

Koska mummia ei kuulema voi laitoishoitoon viedä,koska hän menee sekaisin. Mutta omaisten hyvin vointi on sitten tois sijainen asia.

Tarvitsen pikaisesti apua. Sillä olen oikeasti huolissani vanhemmista ja äidistäni. Tarkoituksena on se että hän palaa loppuun.

T: kahden tulen välissä

4

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monta kokemusta

      Ei laitoshoitoon viemisestä kukaan mene sekaisin. Parempi on kaikille, kun mummo menee johki semmoseen paikkaan, missä on ammattilaisia.

      Kyllähän se aluksi hirvittää kertoa vanhukselle, että joutuu johonkin laitokseen, mutta ihmeen hyvin se sopeutuminen sinne kumminkin menee.

    • ristiina ja tytär

      Laitoshoito on ihan hyvä ratkaisu jos se kuluttaa jo äitiäs,saattaa jopa rauhoittaa tilannetta,ja äidilläs suhde jotenkin normalisoituu ,kun voi vaikka vierailla ja olla muuten läsnä.Miulla mies riehui viime talvena,aggressiivisena,meinasin hulluksi tulla,nyt hän käy intervallissa,ja mieki voin paremmin.
      Ei kukaan jaksaa riehuvaa muistisairasta.Monesti ne vastustaa,mutta ei pidä ottaa itseensä,vaikka kuinka haukkuis.Muistisairashan ei tietyssä vaiheessa edes tiedosta olevansa sairas,kaikki muut on hulluja ja sairaita,niin meilläkin oli.
      Muistihoitajaa pitäisi löytyä joka paikkakunnalta,heidän kanssa voi jutella.

    • fdsfsdafadasds

      papallani todettiin muutama vuosi sitten alzheimerin tauti. ei enää kyennyt elämään yksinään omassa talossaan joka vielä oli kaukana kaikesta eli metän keskellä. vastusti tietty pois muuttoa sieltä, mutta koska lapsillaan jotka häntä hoitivat oli ns omakin elämä eli työpaikat ja perhe, ei onnistunut kauaa ns omaisten tekemä kotihoito. en tiedä muista paikkakunnista mutta omallani on terveyskeskuksen vieressä rivitalo, jonne pappa pääsi asumaan. kyseessä siis jonkinlainen laitoshoito, mutta vanhukset saavat asua yksinään omassa asunnossa ja hoitajat käyvät säännöllisesti heidän luonaan ja sieltä löytyy myös hätänappi ja hoitajat ovat äkkiä paikalla koska tk on vieressä.

      papastani nyt kerroin sen takia, että voisitte ottaa selvää onko paikkakunnallanne mahdollisuutta vastaavanlaiseen asumiseen mummollesi. tuolla kun vanhukset kuitenkin sinänsä asuvat edelleen omillaan, mutta apu on lähellä. ja läheisten huoli ja kuormitus vähenee. ehkä tämmöinen vaihtoehto olisi parempi kuin täydellinen laitoshoito.

    • isän tyttö

      Joskus pieni hätävale on paikallaan.
      Isäni oli dementoitunut, mutta laitokseen mene ei tullut kysymykseenkään, koska se olisi ollut yhtk. kunnalliskoti ja se oli hänelle kauhistus.
      Tilanteemme meni todella vaikeaksi. Aloin kuitenkin touhuamaan hanelle vanhainkoti paikkaa, minkä sitten saimmekin ja vielä sellaisen minne sai viedä omat huonekalut mukanaan.
      Isälle selitin, että taloyhtiöön on tulossa putkiremontti ja, että hänen olisi nyt muutettava remontin ajaksi uuteen asuntoon.
      Isä oli asunut suuressa asunnossa ja tokaisi "laitoksessa " , että per..kele tällaiseen kanakoppiin en muuta.
      Kävin sitten kahden päivän jälkeen isää moikkaamassa ja kysyin: miten menee, johon isä vastasi hyväntuulisena, että mikäs täällä on ollessa :))))))))
      Joten kaikki kävi aivan kivuttomasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe