Toisen synnytys-eka sektio

toinentulossa

Heippa mammat.

Synnytys lähenee (rv35 nyt) ja kovasti mieltä askarruttaa toisen lapsen synnytys. Ensimmäinen syntyi (2008) kiireellisellä sektiolla sydänäänten heikennyttyä(syntyi elottomana ja elvytettiin). Olen tästä menossa rv 37 synnytystapa-arviointiin(tays) jossa varmasti saan tietoa tarkemmin tulevasta synnytyksestä. Kuitenkin kuulisin mielelläni toisen lapsen synnytys kokemuksia teiltä, jotka olette ensimmäisen saaneet sektiolla. Miten synnytit toisen lapsen ? Etenikö synnytys supistuksista nopeammin kuin edellisen kohdalla vai synnytitkö ensimmäisen suunnitellussa sektiossa? ym. ym! Minulle on sanottu neuvolassa, että parempi olisi jos synnyttäisin alateitse toipumisen kannalta, ja se on kyllä totta. Mutta osin pelkään, että mitä jos tämänkin menee kiireelliseen sektioon niinkuin edellinen? Silloin leikkausarpi on pahempija toipuminen hitaampaa. Meidän suvussa äitin puolelta kaikki naiset (10kpl) saaneet lapsensa kiireellisessä sektiossa sydänäänten mentyä. Sukukirous?

Kokemuksia pliis!

2

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ...........

   Esikoinen syntyi 2007 sektiolla perätilan takia ja toinen 2010 alakautta, mutta käynnistettynä hieman yliajalla. Vaikka käynnistystä ei usein suositella sektion jälkeen, näin toimittiin tapauksessani.

   Koitin aluksi vaatia toista sektiota, koska pelkäsin mahdollista kohdunrepeämää ja ahdasta lantiota (suvussa), mutta eivät suostuneet, vaikka oli jo sektio taustalla. Useissa muissa maissa yhdenkään sektion jälkeen ei enää suositella alatiesynnytystä, mutta täällä toisin.
   Pääsin kuitenkin lantion magneettikuvaukseen, ja lupasivat vielä, että jos synnytyksessä ei jokin asia mene oppikirjojen mukaan, tai se ei etene nopeasti, saan sektion.

   Käynnistys toimi hyvin, supistukset olivat alusta alkaen hurjia. Kuuden tunnin tuskan jälkeen sain epiduraalin, jonka jälkeen kipua ei enää ollut lainkaan. Vajaat kaksi tuntia epistä, vauva oli jo syntynyt. Ponnistus kesti vain 7 minuuttia.

   Tuosta toipumisen paremmuudesta en tiedä, itselläni sektiosta toivuin todella hyvin ja nopeasti, mutta alatiesynnytyksestä jäi todella ilkeät laskeumat ja muutakin kremppaa alapäähän. Tavallaan nopeammin olin kyllä normaalisti toimintakykyinen, mutta tän alapään kanssa eläminen on ollut melko tuskallista ja inhottavaa. Synnytyksestä nyt kaksi vuotta. kaduttaa, ettei sektiota tehty, mutta tulipahan molemmat tavat koettua.

   Toisen sektion kanssa vanha arpi normaalisti poistetaan, eli jäljelle jää edelleen vain yksi siisti arpi.

   Sinullahan syy aiempaan sektioon saattaa vaikuttaa siihen, suosittelevatko lääkärit sektiota tai alatiesynnytystä. Syy vauvan sydänäänten laskuun, joka saattaa johtua esim juuri ahtaasta lantiosta. Asia selvinnee äitiyspolilla, kunhan muistat kysellä paljon ja varmistaa, että toimitaan vauvan parhaaksi. Joskus se on sektio.

  • toinentulossa

   Kiitos tiedoista ja oman kokemuksesi jakamisesta =) Vielä olisi mukava kuulla muiden kokemuksia!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   142
   1877
  2. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   96
   1614
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1357
  4. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1288
  5. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   59
   1280
  6. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1152
  7. Parasta mitä hän ....

   Mikä on parasta mitä ikävöimäsi henkilö on sanonut sinulle?
   Ikävä
   38
   917
  8. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   912
  9. Sofian dj-deitti

   No nyt on päässy hyvään seuraan, joko päästään romanssin makuun? :)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   39
   907
  10. Tuleeko mielipiteestä rikos?

   Sananvapaus kyseenalaistetaan? Tuleeko sodan toisen osapuolen puolustusmielipide rikolliseksi toiminnaksi? Tai vastaavasti sodan osapuolen tekojen syy
   Maailman menoa
   465
   893
  Aihe