Megane II jakohihnan vaihtoväli

Ex opelisti?

Olen ajatellut tuollaista II-kopan meganea, kun noita saa edullisesti ja varustelu on kuin luokkaa paremmassa autossa. Jakohihnan vaihtoväli vaan ihmetyttää. Onko se todellakin 4 vuotta tai 90tkm? Tuo 90 tuhatta kuulostaa vielä ihan kohtuulliselta, mutta vähän ajavalle tuo 4 vuoden vaihtoväli on myrkkyä. Kun aikoinaan parjattiin ooppelin lyhyttä vaihtoväliä, niin vähän ajavalle tuossa 4 vuodessa kilometrit jää helposti alle ooppelin vaihtovälin. Lisäksi se jakohihnan vaihto tuntuu olevan monia muita merkkejä kalliimpi operaatio, kun pitää kuulema vaihtaa joku vvt-pyörä jo ihan varmuuden vuoksi. Kertokaa joku, joka asian tuntee.

6

6938

Vastaukset

 • Moi!

  Taitaa olla max 4v tai 90000. Opel joutui lyhentämään aikaa kun ei kestänyt.

  Tarkista asia vielä huollosta!

 • Merkkihuollosta jos tarkistat niin taatusti pitävät kiinni tuosta max 4 v vaihdosta, jos kysyt nyrkkipajoista niin (ainakin jos eivät ole rahanahneita) sanovat että vähintään vuoden päälle voi vielä ajella (eli viis vuotta). Mulla on ykköskopan meksu jolla olen jo kuus vuotta ajellut viimeisen vaihdon jälkeen, vasta nyt alkaa tulla 80tkm mittariin näillä hihnoilla enkä siis oo vielä vaihtanut...tosin auton arvo on sitä luokkaa että ei tuu maansuru vaikka hihna pettäisikin, paalaamo on sitten se seuraava paikka.

  Kakkosmeganon vaihtotöistä en tiiä, ykkösessä vaihdetaan hihnat (jako moniura), rattaat sun muut palikat ja vesipumppu. Siinä 4-5 sataa maksaa. Mut jos pelaat varman päälle ja aiot vielä jokusen vuoden pitää autoasi niin ehkä se kannattaa vaihtaa jo nyt - saat mielenrauhan...

 • Jos olet ooppelisti, älä ny ainakaan varustelun takia relluun siirry, ne lukuisat varusteet ei näet toimi kuitenkaan. Ajelin vuoden käytetyllä meganella ja hermo meinasi mennä kun lukot, valot, avain ja radio elivät omaa elämäänsä säätilan mukaan. Ajoltaan ko vekotin oli kyllä huippuluokkaa. Huollot kalliimpia kuin obelixissa. Olisipa aina kesä...

 • Moro !

  Olen vaihtanut jakopäähihna, sen jälkeen tyhjäkäynnissä moottorin kierros mittari näyyttää yli 1. oisko kellään ehdotuksia iten sen saan korjamaan ?

 • Jako ei ole kohdallaan.

 • Moi ! Ooppeleista en tiedä sanoa,mutta -04 Meganen K4M 1,6 moottori ei väännä venttiileitä
  hihnan katketessa. Kokeiltu on. Uuden hihnan paikoilleen saanti oikealle jaolle,vaatii tien pääl-
  lä huippuosaamista,ja Renaultin kikkojen tietämystä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.