Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tamron AF 70-300mm Zoom-objektiivi 99 €

99 eurolla

TAM70300CAN 99 €

Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2 (Canon)

Mitä mieltä kyseisestä objektiivista 99 euron hintaan Gigantista?
Kannattaako ostaa?

14

3591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 99 eurolla

      ..niin ja kamera Canon EOS 600D.

    • jahkarin
    • kuvanvakain on must

      Kannattaa ostaa toi Tamronin 70-300 Di VC USD minkä jälkimmäisenä linkitit, siinä on kuvainvakain (VC) joka auttaa varsinkin pitkillä polttoväleillä kuvatessa. Itselläni on tuo VC ollut vähän aikaa ja ihan tyytyväinen olen ollut.
      Toisaalta, voiko 99e saada laadukasta zoomia? En usko, mutta kokemuksia kyseisestä objektiivistä ei ole.

    • ssssssss

      Tuo otsikon objektiivi on kyllä surkea,mutta eiköhän riitä vasta-alkajille. En suosittele, tosin 99€ ei ole paha hinta tuosta tötteröstä. Muista objektiivi tekee kuvan kamera vain tallentaa sen, eli panosta laseihin älä runkoon.

      • Canon_Jees

        Totta toinen puoli. Itse juuri äskettäin täysikennoiseen vaihtaneena voin kyllä todeta, että on rungon valinnallakin todella iso merkitys. Esim. Canon MkII:n kohina on niin vähäistä, että ero vanhempiin croppirunkoisiin on aika huima. Huima pixelimäärä antaa mahdollisuudet myös huimiin tarkkuuksiin, mihin ei välttämättä pääse pienillä kennoilla, jotka interpoloinnilla keinotekoisesti rakentavat pixelimössöä. Tosin täyden kennon runko vaatii objektiivilta puolestaan enemmän, koska suurempi osa linssin pinta-alasta hyödynnetään kuva-alalle.


    • oikeasti..

      Mutta siis 90% järkkärikuvaajistakin on meitä tavallisia tallukoita, ei mitään "hifistisilmiä", joten oikeasti onko tavallisen matti meikäläisen Canon EOS 600D:llä kuvattujen kuvien laadussa näkyviä eroja kuvaa ne Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2 (Canon) 99€:n objektiivilla tai jollain kalliimmalla? Rahaa vaan säästyy satasia. Kuvat otettu RAW:ina.
      Mikä se todellinen ero kuvan laadussa on 70-300mm:llä todellisuudessa, huomaako kukaan???

      • oikeasti..

        ..ja mikä nyt olisi teidän mielestä vähin 70-300mm:n zoom-objektiivi, jolla saa kelvollista jälkeä, kun mihinkään 500-1000 euron zoomiin ei tavallisella harrastajalla ole edes varaa. Jää siis kaikki zoom-kuvat ottamatta tai sitten ottaa ne "surkealla" laadulla jossa tavisjampat ei näe ehkä mitään vikaa.

        Jos Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2 (Canon) 99€ on täysi paska, niin onko esim. http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=646906&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19652&compartmentId=3162411&categoryId=3185410#
        Tamron, AF DI SP VC 70-300mm 4-5,6 USD XLD LD IF Canon: 379,90 € riittävä hyvien ja laadukkaiden RAW-kuvien saamiseen Canon EOS 600D kameralla? Löytyykö samaan hintaluokkaan parempia suunnilleen samalla välillä?


        Onhan kyseessä sentään "EISA 2010-2011: paras zoom objektiivi!"

        "EISA perustelut valinnalle: Pitkän ulottuvuuden zoom on erittäin pienikokoinen sekä miellyttävä käyttää. Se tuottaa niin terävää jälkeä, että kinokoon digijärjestelmä kameran kuvat näyttävät keskikoon kameralla kuvatuilta. Luonto- ja tilannekuvaajat arvostavat myös lähes äänetöntä automaattitarkennusta. Tehokas optinen vakaaja auttaa saamaan teräviä kuvia myös vähäisessä valaistuksessa ilman jalustaa."

        "Tamron AF Di SP VC 70-300 mm F/4-5,6 USD XLD LD IF objektiivi yhdistää kuvanlaadun erittäin nopeaan ja hiljaiseen tarkennukseen. Objektiiviin on lisätty Tamronin erittäin tehokas VC kuvanvaaja. Objektiivia voidaan käyttää sekä digitaalisissa että analogisissa järjestelmäkameroissa. Objektiivi sopii myös järjestelmäkamera runkoihin, joissa ei itsessään ole tarkennusmoottoria. Polttoväli 70-300 mm vastaa 109-465 mm kinokoossa."


    • Tamron tietoutta

      Sen saat uutenakin hyvin lähelle satasta tinkattua ihan liikkeestä jotain 179E-129E?
      Saa muuten monesta marketistakin ja mm. eräästä ruotsalaisesta sekatavarakaupasta.
      Haittapuolista ikävin on äänekäs tarkennus ja ehkä se ettei oo sitä
      vakaajaa muutenkaan se ei ole tietenkään kalliimpien väärtti mutta hintasekseen OK.
      Kyseessä on ihan eriasia kun Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD
      mikä maksaa yli puolet enemmän jopa hyvässä tarjouksessa noin 399E Ohv viitisensataa.

      • tamron

        Lisäpointtina sopii käytettäväksi sekä kinokokosessa jotta croppi rungossa ja filmirunkoissa siinä mielessä monikäyttöinen ehkä tulevaisuudessa.


    • telepippi

      Vieläkö tuo Tamron on 99€ tarjouksessa? Ei ainakaan nettisivuilla näy. Tutuisi pöljältä mennä nyt maksamaan 139€.

    • Tarjouksessa

      Tavis kuvaajana pohdin hinta laatusuhdetta. Olen useasti ostanut vähän paremman kuin olisi tarvetta, ajatuksella et tämä sitten on pitkäksi aikaa. Jälkeenpäin on sitten todennut ettei ollut järkevä päätös, sillä tekniikka on menneyt niin paljon eteenpäin.

      Ensimmäisessä digikamerassa (Canon PowerShot) 2001, jonka hankin oli mahdollisuus vaihtaa linssiä. Nyt hymyilyttää, mutta silloin jopa ajattelin että tässä on kamera pitkäksi ajaksi ja on laajennettavissa tarpeen mukaan.

      Taisin jopa tiedustella jossain vaiheessa lisäobjeetin hankkimista, mutta lopulta päädyin ostamaan Canon 450D. Tässä olisi siis se kamera, johon voisin panostaa. Nyt sitten samalla rahalla kuin D450 saa muutaman vuoden myöhemmin järjestelmäkameran 18 megapikseliä ja Full HD videotallennuksella.

      Se mitä ajan takaa on et missä menee se raja jossa hinta laatusuhde on optimi. Jos olisi vakio raha käytössä, niin edullisemman tuotteen voi päivittää useammin tai 100e objekteja voisi ostaa n. 3 kpl suhteessa reilun 300e vakaajalla varustettuun versioon nähden. Meillä kamera on myös nuorison käytössä, joten rikki menemisen on olemassa.

      Yksi objekti on jo mennyt rikki. Onnkeksi takuu kattasi tämän, vaikka syyttelevä sormi osoittelin minun suuntaan (syyttä).

      Jottei jäisi ihan avautumiseksi, niin kyssäri lopuksi kokeneimmille.

      Canon 450D järkkärissä on nyt ainoastaan vakio linssi. Jos olisi reilu 400e käytössä, niin kannattaisiko sijoittaa se yhteen teleobjektiin vai ostaa samalla rahalla tele- ja laajakuvaobjekti ilman vakainta?

      Mitä suosittelette (merkkiä/mallia)?

    • Nocanon

      http://www.superkuva.fi/tuote/tamron-af-70-300-4-5-6-sp-vc-usd-canon/37341700A005E/

      Itsellä ollut vajaan vuoden käytössä.. Saa jostain halvemmallakin varmasti, jos mahdollisuus testata jossain niin vakain saa varmasti hämmästyttämään laadullaan!

      Tai sit toinen hankinta nyt pari päivää sit oli tamronin 18-200 ilman vakaajaa.. Toimii sekin ja hinta on alle 200! Hyvä kittilinssin korvike.

      Varmasti myös eri valmistajilta löytyy näille vastineita, mutta merkillä ei loppujenlopuksi ole paljoa merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe