Liikkuvien kohteiden kuvaajat tänne!

kuvaaja-alokas

Juu, eli nyt olen etsimässä tietoa millä tavalla saisi mahdollisimman hyviä kuvia mm. liikkuvista kohteista (esim. olen kuvannut agilitykisoja, hevosia, ym. liikkuvia eläimiä).
Itselläni on Nikon D3100, linssejä löytyy 12-55mm ja 55-200mm. Tuo jälkimmäinen on ollut melko erinomainen tähän mennessä kun vielä aika aloittelija olen. Silti tulos ei ihan vielä miellytä ainakaan aina. Mietiskelen myös saako sarjakuvien "räpsimisen" nopeutta muutettua?

Eli, mietin nyt että mitkä asetukset kameraani olisi parasta laittaa? Olisiko kenties objektiivin kanssa jotain tekemistä asiaan? (olen suunnittelemassa jonkun 300mm linssin hankkimista, kun kaukaa kuvaan kohteita, saa suositella mitkä on hyviä!) Olen itse tutustunut kameraani pikkuhiljaa ja noita liikkuvien kohteiden asetuksiakin on kokeiltu, aina se ei kuitenkaan toimi niinkuin kuvittelen.
Joten siis, mitkä olisi suositeltavat asetukset kun liikkuvia kohteita kuvataan, ja onko sarjakuviin saatavilla minkäänlaisia asetuksia? Ja myös niitä objektiivisuosituksia tuohon kaukaisten kohteiden kuvaamiseen saa laittaa! :)

6

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuvaaja-alokas

      Anteeksi, toinen objektiivi on siis 18-55mm :D

    • Siihen tarvitaan:

      1. Nopeaa lasia. Eli valovoimaa, jotta valotusaika voidaan pitää mahdollisimman lyhyenä.

      2. Nopea autofokus rungossa. Eli semi-pro tai pro tason runko, jossa rittää laskentakapasiteettia kohteen reaaliaikaiseen seurantaan. Tämä on yleensä se kohta jossa kuluttajamallin rungot tippuvat auttamatta kyydistä.

      3. Nopea autofokusmoottori objektiivissa. Rahalla saa.

      4. Nopea sarjakuvaus. Kun liikutaan luokassa 8 tarkennettua ruutua / sekunti, aletaan olla asiassa.

      5. Vähäkohinainen kenno, jotta ISO-herkkyys asetus voidaan pitää mahdollisimman suurena, jolloin valotusaika voidaan pitää mahdollisimman lyhyenä ja objektiivia voidaan himmentää riittävästi halutun syväterävyysalueen saavuttamiseksi.

      • Korjataas vähän

        1. Valotusaika voidaan pitää lyhyenä ilman valovoimaista objektiiviakin. Kamerasta löytyy S ja M-moodit, joissa valotusajan voi säätää haluamakseen.

        2. Ei välttämättömyys, D3100 riittää

        3. Auttaa kyllä, esim. Tamron 70-300 Di VC USD ei valtavasti maksa ja tarkentaa huomattavasti nopeammin kuin aloittajan 55-200

        4. D3100 riittää

        5. D3100 riittää mainiosti


    • 60+

      Autofocus asentoon AF-C, autofocusalue 3D, laukaisuprioriteetti "release before focus", toimintovalitsin asentoon S niinkiun suljin ja suljinajaksi 1/250 tai lyhyempi, säädä ISO-herkkyys niin että saat sopivan f-aukon y.m. suljinnopeudella. Tuo runko sietää 1600 ISO:a vallan mainiosti ilman häiritsevää kohinaa.
      Kun aloitat valitset kuvauskulman ja säädät tarkennusmerkin takapuolella olevan ison lätkän ("joystick") avulla kohteen päällä ja kuvaat. Yritä seurata kohdetta kameralla, jos kohde liikku kehyksessä kamera seuraa siirtämällä kohdistusmerkkiä ja tarkentaa jatkuvasti.
      Tällä tavalla saat maks 3 kuvaa sekunnissa. Jos 3 kuvaa sekunnissa on liikaa voidaan säätää menun avulla pienemmäksi. Jos ei synny tyydyttävää tulosta kokeile laukaisuprioriteetiksi "focus before release" mutta silloin ei enää saavuteta 3 kuvaa sekunnissa.

    • OlliL18

      Olen kuvannut koiria sekä näyttelykehässä että agilityssä.
      Se Nikonin sport mode sopii kyllä ulkona hyvässä valossa kuvaamiseen mutta sisätiloissa pitää vaihtaa S mode ja kohteen liikesuunta on ennakoitava, siis tarkennat tiettyyn kohtaan ja kun kohde on siinä niin otat kuvan. Suljinaika niin lyhyeksi kuin mahdollista.Ota paljon testikuvia ja katso takanäytöltä suurennettuna lopputulos.
      Mulla oli ennen nykyistä (70-200 2.8G) 55-200 nikkori ja sen valovoima ei kyllä riitä sisähalleihin ilman salamaa, osta siis vaikka edullinen kiinalainen Yongnuo lisäsalama, se on enemmän kuin hintansa arvoinen.
      Tuo edellisen postaajan suosittama 3D autofocus ohjelma ei ainakaan nikon D-90 mallissa toimi urheilukuvauksessa parhaalla mahdollisella tavalla, manuaalikin suosittaa sitä käytettävän suunnilleen paikallaan oleviin kohteisiin,käytän yleensä dynaamista. Jos on aurinkoista niin laita valonmittaus pistemittaukselle, eli mittaat valon kohteen turkista.
      Jos sulla on varaa niin kannattaa kyllä satsata 70-200mm ja 2.8 valovoimalla olevaan teleen, se tuo kuviin ihan toisen laatutason, varsinkin sisäkuvauksissa. Suunnittelemasi 300 millinen tele on liian pimeä,unohda se.

    • kuvaaja-alokas

      Ooh, kiitokset kaikille pätevistä vastauksista! Tuli tuossa rippileirillä kuvatessa jo perehdyttyä enemmän näihin kaikkiin asetuksiin, joten suuri kiitos! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe