Kuusaankosken keskeneräinen liikenneympyrä

dfdfdfdfdsfsdf

Siinä taas loistava esimerkki kaupungintöistä. Alettu rakentaa keväällä ja työ kesken edelleen. Ainoa oikea ratkaisu on yksityistää kaupungin tekninen toimi, hommat kilpailutetaan ja tästä koituu selkeitä säästöjö veronmaksajille.

Kaupungilla valtavan kokoisessa organisaatiossa on laiskoja työtävieroksuvia suojatyöpaikkalaisia 70%. Kaupungin nykyisistä työntekijöistä yli puolet on liikaa, suurimmalle osalle ei mitään järkevää tekemistä.

8

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dafagaga

      "Ainoa oikea ratkaisu on yksityistää kaupungin tekninen toimi, hommat kilpailutetaan ja tästä koituu selkeitä säästöjö veronmaksajille."

      Ainoa lopputulos tuolla ajattelulla on, että kaupungin menot kasvaa ja työpaikat vähenee( sen myötä verotulot pienee).

      Tuohan on juuri ideana kuntaliitoksessa ja sen myötä tulleista säästötalkoissa. Joku tekee rahaa ja kuntalaiset maksaa siitä raskaimman jälkeen.

      "Kaupungin nykyisistä työntekijöistä yli puolet on liikaa, suurimmalle osalle ei mitään järkevää tekemistä. "

      Itse en ole kaupungilla töissä, mutta jotain olen sieltäkin kuullut työtahdista ja viime vuosien kiristyneestä tilanteesta. Niin voisitko jotenkin täsmentää tuon väittämäsi. Enkä nyt tarkoita jotain yhtä henkilöä, minkä satut tietämään että pääse aika helpolla.

      Samoin kuntaliitoksen ehtona oli työntekijöille viiden vuoden koskemattomuus. Ilman sitä ei olisi koko liitosta tullut (mikä olisi ollutkin toivottavaa)

      • aseqy64hjrnb4r

        Kaupungin sairauspoissaoloilla ei pysyisi yksikään yksityinen firma pystyssä. Oikeilla sairaslomilla olevia on kokonaismäärästä murto-osa. Suojatyöpaikassa on hyvä pitää vuosilomien lisäksi sopivakseen katsoma määrä "sairaslomaa"


      • dfdfdfd

        "Ainoa lopputulos tuolla ajattelulla on, että kaupungin menot kasvaa ja työpaikat vähenee( sen myötä verotulot pienee)."

        Tyypillinen kaupungin suojatyöpaikkalaisen vastaus. Jos selkeä urakka kilpailutetaan saadaan useampi tarjous joista valitaan toteuttaja eikä ne verotulot siitä mihinkään katoa. Nykyisellä touhulla ei ole mitään kustannusvastuuta.

        "Itse en ole kaupungilla töissä, mutta jotain olen sieltäkin kuullut työtahdista ja viime vuosien kiristyneestä tilanteesta. Niin voisitko jotenkin täsmentää tuon väittämäsi. Enkä nyt tarkoita jotain yhtä henkilöä, minkä satut tietämään että pääse aika helpolla"

        Pitkään kaupungilla "töissä" ollut ei pärjäisi yksityisellä puolella jossa on oikeasti kiire. Esimerkkinä mainittakoon vaikka tuo talousporukka jonka budjettiarviot kusevat useilla miljoonilla tuollaisilla virhelaskelmilla yksityiseltä saisi monoa samantien, mutta ei suojatyöpaikassa.


      • käyttämättömät
        aseqy64hjrnb4r kirjoitti:

        Kaupungin sairauspoissaoloilla ei pysyisi yksikään yksityinen firma pystyssä. Oikeilla sairaslomilla olevia on kokonaismäärästä murto-osa. Suojatyöpaikassa on hyvä pitää vuosilomien lisäksi sopivakseen katsoma määrä "sairaslomaa"

        sairaslomat on hyvä pitää alta pois.kottikärryllinen sairaskertomuksia auttaa eläkkeelle pääsyssä.


      • Työ kun työ kunniaan
        aseqy64hjrnb4r kirjoitti:

        Kaupungin sairauspoissaoloilla ei pysyisi yksikään yksityinen firma pystyssä. Oikeilla sairaslomilla olevia on kokonaismäärästä murto-osa. Suojatyöpaikassa on hyvä pitää vuosilomien lisäksi sopivakseen katsoma määrä "sairaslomaa"

        Tuo voi olla liiottelua. Mutta asialla on myös toinen puoli. Jos jossain esiintyy kovin paljon sairaslomia, niin se voi johtua juuri siitä että työpaikalla ei kaikki ole kohdallaan. Esimerkiksi saaneeraukset on mennyt liian pitkälle. Tai jostain muusta työuupumuksesta.

        Tätä voi sellaisen olla vaikea ymmärtää, joka ei itse ole pahemmin tehnyt töitä tai ainakaan itse kokenut mitä mitä työnteko voi olla kireimmillään. Jos kaiken kruuna vielä vaikka pieni palkka.

        Toisten töitä on hiukan vaikea arvioida mutu tuntumalla, tai kuulin kaverilta tiedoilla. Suomalainen perussyntihän on työelämässa luulla että itse tekee ainoaa oikeaa ja kovaa työtä, ja muut saa lusmuilla. Eikö se noin mene?


    • pikkasen vaiheessa

      vaan vielä.
      aloitettu 2009 tai 2010...ne kaksi edelleen kesken ja tää uusi aloitettu 2011 syksyllä.
      eiköhän tuo ole jo 2015 valmis kun vaan jaksetaan odottaa.rahaa vaan ei ole ja sehän ei ole duunarin vika.oikeesti tuon vois jättää tuollaseksi tilataideteokseksi.nimeksi "iso kunta ja tulos on tässä".

    • dafagaga

      "Tyypillinen kaupungin suojatyöpaikkalaisen vastaus."

      En todellakaan ole kunnalla palveluksessa. Mutta sen tiedän että tuo luulo suojatyöpaikosta siellä on jo aika vanha vitsi. Tosin aikanaan piti osaksi paikkansa, kuten monessa muussakin työpaikassa missä oli paljon väkeä töissä.

      "Jos selkeä urakka kilpailutetaan saadaan useampi tarjous joista valitaan toteuttaja eikä ne verotulot siitä mihinkään katoa."

      No jos sen urakan tulee vaikka jostain Lahdesta joku porukka tekemään. Niin kumman työntekijöiden verotulot mielestäsi jää omaan kuntaan. Näiden lahtelaisten vai näiden jotka ovat oman kunnan palveluksessa. Ja tietysti on kyse oman kunnan työllisyydestä.

      "Pitkään kaupungilla "töissä" ollut ei pärjäisi yksityisellä puolella jossa on oikeasti kiire"

      Tuo on taas puhtaasti näitä kahvila ja hupijuttuja. Jotkut uskovat niihin näköjään oikeasti.

      "Esimerkkinä mainittakoon vaikka tuo talousporukka jonka budjettiarviot kusevat useilla miljoonilla tuollaisilla virhelaskelmilla yksityiseltä saisi monoa samantien, mutta ei suojatyöpaikassa."

      Noissa kieltämättä on hiukan outoja piirteitä. Tiedä sitten sotkeeko tämä kuntaliitos ja yritys saada se näyttämään hyvältä. Todennäköisesti taas yritetään säästää lisää jotain lopettamalla ja jotain tehtäviä annetaan ulkopuolisille. Ja lopputulos on tuosta kaikesta taas suurempi lasku.

    • VOI TEITÄ RAUKKOJA

      Heh. Taitaa taas olla niin että nuo jotka morkkaavat jostain suojatyöpaikkalaisista eivät itse ole pahemmin kiinnostuneet tai eivät ole kelvanneet mihinkään töihin.

      Hirveä parkuminen, eikä itsestä ole työelämään. No kai sillä yrittävät nostaa surkeaa itsetuntoaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1699
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1618
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      1185
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1144
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      8
      1030
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      991
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe