Cottonin turkki

Heippa! Minulla on noin 9 kk coton de tulearin uros pentu. Ongelmia on tullut turkin hoidon kanssa, koska pentuni ei tykkää yhtään harjauksesta tai saksilla saksimista. Se lähtee karkuun, yrittää pureskella kampaa/saksia. Sillä on pitkä turkki ja turkissa on ilmennyt paljon takkuja, jotka on huopaantuneet. En pysty harjaamaan niitä, koska se on todella kivuliasta koiralle, eikä se antaisikaan niitä harjailla. Karvojen trimmaaminenkaan ei onnistu. Mitä voisin tehdä tämän villin pentuni kanssa, että saisin turkin taas loistamaan? Kiitos. :)

6

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen cottonin omistaja

      Jos et vie koiraasi näyttelyyn niin ajele takkuinen turkki pois. Koirallasi on paljon helpompi olla silloin kun iho saa hengittää. Huopainen turkki kutisee ja voi aiheuttaa hankalia iho tulehduksia. Cottoni voi hyvin lyhyessäkin turkissa eikä kaikki risut takerru lenkkipolulla turkkiin.

    • bolognesen omistaja

      Jos haluat pitää turkin pitkänä, ns. rodunomaisena, harjaus- ym. -toimenpiteet pitää vain tehdä. KOIRALLE EI SAA ANTAA PERIKSI! Näin on ilmeisesti teidän tapauksessa käynyt. Kun pentu kerran saa periksi niin se käyttää sitä aina hyväkseen.

    • sinnittele vaan

      Koiralta ei kysytä, että saanko hoitaa turkin ja kynnet. Ne vain hoidetaan. Se on harmi kun nämä ongelmat aina tuppaa kasvamaan ja herätään siinä vaiheessa kun asia alkaa kunnolla harmittamaan.

      Kuonokoppa koiralle ja trimmaat turkin koneella lyhyeksi. Tai voit viedä koiran trimmaajalle, heillä on napakkuutta ja kokemusta hemmotelluista koirista.

    • asföaerhfoid

      Elä päästä koiraasi menemään. Kerran, kun päästät, se yrittää sitä varmasti jatkossakin. Jos olisin antanut koiralleni periksi, en koskisi tälläkään hetkellä sen turkkiin karstalla, föönillä, saksilla, trimmerillä, millään turkinhoitovälineellä. Pidä koirastasi luja ote, elä anna sen purra harjaa/saksia. Napakka kielto ja paina vaikka kuono kiinni. On meilläkin kampaa purtu. Muista että takkuisen turkin kampaaminen voi sattua herkästi koiralle. Siksikin voi purra. Muista ettet käsittele turkkia liian kovakouraisesti. Ajattele, miten haluaisit, että sun hiuksia laitettaisiin. Nykiminen tai takkujen kiskominen ei tunnu mukavalta.

    • cotoninomistaja

      Hae asiantuntevasta koirakaupasta hoitoainetta, joka laitetaan turkkiin, ennetaan kuivua ja sitten vasta harjataan. Pitäisi takkujen aueta, tai sitten pese turkki mutta hyvällä takkuturkille soipivalla sahmpoolla ja erikoishoitoaineella. Jos ei auta, vie ammattitrimmaajalle, joka leikkaa turkin lyhyeksi, jolloin voit helpommin jatkaa turkinhoitoa oikeilla aineilla. Älä koskaan harjaa tai muuten käsittele koiran turkkia/kynsiä väkisin vaan PALKITSEMALLA! Namipala/paloja harjauksen ja muun hoidon aikana, kunnes koira oppii, että hoito on mukavaa. Älä usko noita, jotka kannattavat koiranhoitoa väkisin!

    • takutauki

      Leikkaa pahimmat kohdat saksilla varovasti ihoon asti mutta varo ettet leikkaa ihoa. Ihan fiskarssit käyvät. Kun olet saksinut lyhyeksi, voit pestä ja antaa koiran kuivua. Halutessasi voit ajaa lopuksi koneella. Kannattaa nyt kesällä ajaa lyheksi. Saisitko jotain avuksesi jotta toinen viihdyttää, pitää koiraa ja toinen saksii.Jos et selviä etsi hyvä lempeä trimmaaja ja jää ehdottomasti mukaan seuraamaan toimitusta. Älä käytä väkivaltaisia trimmaajia vaikka olisi puolet halvempi. Koira on vielä lapsi joten jatkon kannalta hyvät mahdollisuudet opettaa. Voit myös koittaa komentaa tiukasti josko auttaisi. Hyvää on että koira selvästi vain pelleilee kanssasi, ei siis murise tai irvistele. Uskon että ongelma helpottuu iän myötä. Joten sakset vain käteen nyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe