Taas tehtiin selväksi että työharjoittelija ei ole kuin orja!

En ole ORJA!!

Näin se vaan taas selkeni tänään kun työharjoittelupaikassani alkoi vanhempi lehmä huutamaan kurkku suorana etten muka tee mitään muuta kuin istu kun en suostunut siivoamaan hänen ja muiden lehmien jälkiä.
Ai että ne osaa olla törkeitä.
Minähän en millään työkkärin rahalla ala toimimaan minään orjana jolle annetaan pelkät paskaduunit ja jolle saa tiuskia juuri niin kuin lehmälle itselleen sopii.

Minullakin on oikeuteni enkä ole tullut työharjoittelupaikkaani siksi että saan siivota ja tiskata joka vitun päivä, kun se ei alan josta olen kiinnostunut, työnkuvaan edes kuulu!
PERKELE.

Pitäkää työharjoittelijat puolenne, ei teidän ole mikään pakko tehdä niska limassa duunia joka EI teille kuulu ja kuunnella vielä siihen päälle vittuilua päivästä toiseen.
Ja ainahan voi vaihtaa mestaa. :)

15

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TRUE!!!!

      Harvinaisen tuttu tilanne. Juu älkää missään nimessä tehkö niitä paskaduuneja joita teidän ei kuulu tehdä. Monet työnantajat ovat ottaneet asiakseen orjuuttaa työharkkareita ja kun kukaan muu ei siihen orjuuttamiseen puutu kerta niin se on harkkarin itsensä tehtävä.
      Työharjoittelun tarkoitus on antaa harkkarille mahdollisuus nähdä minkälaista siellä tulevissa mahdollisissa duuneissa on. Tarkoitus ei ole että harkkari tulee työharjoitteluun tekemään duunipaikan paskaduunit jotta vakkariduunarit saavat istua itse kahvilla kun heidän orjansa hoitaa heidän hommansa.

      Oksettavaa touhua toi työharkkareiden orjuuttaminen. Sille pitäisi tehdä stoppi ja nopeasti!

    • Saman huomannut

      Minua ihmetyttää se ettei näitä orjuuttaja-työnantajia saada kuriin. Työharjoittelut on menettäneet merkityksensä täysin. Työharjoittelijoista on tehty ilmaisorjia joiden täytyy kestää ihan mitä työantaja ja työyhteisö vaan saa päähänsä.

      • ahneuden tulos

        Työharjoittelijalla ei ole juuri minkäänlaisia oikeuksia, koska kukaan ei aja heidän asiaa. SDP ja Kokoomus kannattavat täysillä näitä 9e/päivä-töitä - SDP:n käsialaa on ns. yhteiskuntatakuu, joka velvoittaa kunnat ja kaupungit järjestämään nuorille ilmaistöitä 3kk sisällä työttömyyden alkamisesta, ja kokoomus on tietysti mielissään kun yrittäjät saavat ilmaista työvoimaa johtajien tilipusseja paisuttamaan.

        Käytännössä riittää kun harjoittelupaikasta ilmoitetaan työkkäriin vastahakoisesta harjoittelijasta niin karenssi on 100% varma. Tästä on aivan turha valittaa. Monessa paikassa suorastaan kiristetään harjoittelijoita karenssilla, koska he tietävät että orjalla ei yleensä ole varaa menettää viimeistä toimeentuloaan.

        Syy miksi tällainen systeemi on olemassa johtuu puhtaasti siitä, että suomalaiset yritykset eivät pärjää kilpailussa ilman näitä ilmaistyöntekijöitä. Yritetään aivopestä ihmisiä uskomaan, että työ on joku itseisarvo ja työtä pitää tehdä pelkästä työntekemisen ilosta - ei suinkaan siksi, että sillä elätettäisiin itsensä ja oma perhe. Köyhät, työttömät ja opiskelijat maksavat kovimman hinnan tästäkin lamatalkoosta.


    • jebbajaa

      Voiko kesken työharjoittelun hakea ihan kunnon töitä ja jos sellaisen sattuisi saamaan, niin onko mahdollista jättää työharjoittelu kesken ja siirtyä ns. normityöhön.

      • .,-.m-,

        Totta vidussa ja siihen pitääkin aina ensisijaisesti pyrkiä! Soittoja eri työpaikkoihin harjoitteluaikana siis ahkerasti vain.


    • Väliinputoaja

      Juu pitää pyrkiä mutta jos ei ole koulutusta tai on sairas, mutta ei niin sairas että saisi jäädä sairaseläkkeelle, joutuu pakostikin työharjoittelijaorjaksi.
      Törkeätähän se tietenkin on ja parempi olisi kun työharjoittelijat selkeästi kieltäytyisivät tekemästä niitä työpaikan paskahommia ettei heitä pidettäisi ihan niin helposti niinä orjina... Vaikeaa se tietenkin on kun työnantaja ja hänen kätyrinsä kiristävät siinä vieressä sitten...

      Moni työnantaja käyttää tätä orjatyövoiman saantimahdollisuutta sumeilematta hyväkseen. Ikävä juttu ja koskee itseänikin. :(
      Huomenna taas siivoamaan toisten paskoja. :(

    • Vittu sentään saatan

      Saatana ett osaakin vituttaa noi työnantajat jotka pitää työHARJOITTELJOITA orjina, PERKELE!!! Kunnon paskasakkia ovat!!!!

      • harjoittelu on HYVÄ

        Päin vastoin. Heille kuuluu antaa mitali siitä, että antavat nuorille (ja vanhemmillekin) mahdollisuuden oppia töissä uusia asioita. Ja eihän työtä opi tekemään muuten kuin työtä tekemällä - sitä kutsutaaan HARJOITTELUKSI!!

        Sen sijaan sinun asenteessasi on paljonkin petrattavaa.


      • 4852875
        harjoittelu on HYVÄ kirjoitti:

        Päin vastoin. Heille kuuluu antaa mitali siitä, että antavat nuorille (ja vanhemmillekin) mahdollisuuden oppia töissä uusia asioita. Ja eihän työtä opi tekemään muuten kuin työtä tekemällä - sitä kutsutaaan HARJOITTELUKSI!!

        Sen sijaan sinun asenteessasi on paljonkin petrattavaa.

        Omassa asenteessasi kaikista eniten on petrattavaa. Taidat itse hyötyä taloudellisesti palkattomien harjoittelijoiden "kyykyttämisestä"?

        Pohdihan hiukan, miksi työtä ylipäätään tehdään. Sitä ei tehdä työn takia.


    • ttttttttt

      Työharjoittelu on TYÖHARJOITTELUA, ei sen kuulu olla mitään ORJATYÖVOIMAA eikä myöskään pelkkien PASKAHOMMIEN tekoa.

      Mutta tähän on tultu juuri edellisen kommentoijan tyylisten ihmisten takia. Välttäkää työkkärin järkkäämiä työharjoitteluita ja työelämävalmennuksia kuin ruttoa.

      • Selventäisitkösvähän

        "Päin vastoin. Heille kuuluu antaa mitali siitä, että antavat nuorille (ja vanhemmillekin) mahdollisuuden oppia töissä uusia asioita."

        Ööö, mitä -uutta- siinä oppii tai miten saa -oikeanlaista kuvaa työstä- jos pistetään pelkkiin paskahommiin ja tekemään niitä hommia jotka eivät alan töynkuvaan edes kuulu?
        Miksi kukaan haluaisi mennä toimistoon siivoamaan jos on kiinnostunut sihteerin hommista? Mietipäs nyt vähän mitä lauot. Ap on ihan oikeassa tässä asiassa ja minäkin olen nähnyt omin silmin paljonkin sitä kuinka sumeilematta työharjoittelijoita käytetään työvoimana ja kuinka heidät laitetaan tekemään kaikki ne työt joita kukaan ei halua tehdä tai jotka eivät edes kuulu heille.
        Kyllä työnantajat ovat tasa tarkkaan tietoisia siitä että työharkkarit ovat ilmaista työvoimaa heille ja miksipä sitä palkkaisikaan siivoojaa jos on työharkkari saatavilla.. Ikäväähän se on, mutta täyttä faktaa on että asiat menee juuri näin kuin tässäkin ketjussa moni on kertonut.


    • pulassa_

      olen itse siinä tilanteessa, että sain pitkän etsinnän jälkeen työharjoittelupaikan kesäkuuksi ja tällä hetkellä en tiedä, miten kestän vielä 2 viikkoa! työharjoitteluuni kuuluu asiakaspalvelunnäyttö ja palvelen asiakkaita juuri niinkuin pitää! hymyilen, olen ystävällinen, opastan löytämään tuotteet ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä. paitsi myyntipäällikkö. hän heittelee minua laatikoilla, huutaa pää punaisena, syyttelee eikä näe tekemisissäni mitään hyvää. teen kaikki annetut tehtävät juuri niinkuin pitää, mutta saan kuulla, että minulla on vääränlainen asenne. tälle myyntipäällikölle ei voi edes puhua, koska hän on jatkuvasti niin vihainen ja puhuessani hänelle, hän keskeyttää minut eikä kuuntele. opettajanikaan ei vastaa viesteihini. tilannetta pahentaa se, että sairastuin viime perjantaina ja luulen, etten jaksa mennä huomenna töihin. sairaslomaa en voi hakea, koska olin jo viime viikolla 2 päivää sairaslomalla mahataudin vuoksi. nyt minulle on nousemassa kuume. jos olen siis vielä poissa, joudun korvaamaan kyseiset päivät ja sitä en mielelläni tee!
      miten pääsen tästä tilanteesta pois??

    • Huh huh :O :O

      Toi sairauspäivien korvaaminen on kumma systeemi. Mikähän siinä on takana? :O

      Ilmoita kouluusi välittömästi siitä että sinua kohdellaan kuin paskakasaa harjoittelupaikassasi, ei ne voi ihan mitä vaan tehdä työharjoittelijoille! Kyllä on kiittämätöntä porukkaa kun saavat apukäsiä ja eivät osaa arvostaa sitä!

    • Trumpet

      Minä ainakin tein niin kun työkkäri pakotti työharjoitteluun niin menin kyllä kyseiseen firmaan otin kotoa vain läppärin mukaan ja siinä 6-8 tunnin aikana pystyy katsomaan monta elokuvaa.

      Tai toinen mitä tein niin aktiivisesti hain uusia töitä tai kirjottelin hakemuksia, mutta mihinkään harjotteluun en suostunut vaikka se ukko kävi huutamassa monta kertaa että voisit edes yrittää tehdä jotain että minä tarvin ahkeraa työntekijää.

      Syy siihen että en lähtenyt kun 2 kaveria oli ollut siellä ja mitä tahansa olivat tehneet niin aina tuli huutoa ja suoraa vittuilua päin naamaa.

      Jotain kun olivat kysyneet neuvoa niin siitäkin tuli vain vittuilut päälle.

      No kävi tuuri että sain työpaikan muualta niin toivotin rauhallisesti hyvät jatkot ja siitähän se riemu repes ja huuto "Sinä et lähde yhtään mihinkään vaan olet sen sopimuksen mukaan loppuun asti"

      Että tehkää samanlailla kun minä niin kyllä ne ennen pitkää loppuu ne työharjottelut.

      • työnantajat tietää

        Niin loppuu työnsaantikin kun sana sinusta leviää työnantajien keskuudessa, ja sehän käy nopeammin kuin kulovalkean lailla!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe