Keltainen marketta,

jep jep.

tästä kysymys näin kesäkukkana ja siksi yritän tällä palstalla saada vastausta.
Eli puutarhalta eilen ostin (ulkomaisia) keltaisia marketoita. Kukka on valtavan suuri - läpimitta ainakin 5 cm tällä hetkellä! No, lehdetkin toki ovat suurempia kuin tavallisessa marketassa, joita minulla myös on. Taimet olivat kapeassa ruukussa, jonka korkeus 9 cm.

Ajattelinkin vasta nyt, kun olen jo ostanut ne taimet - hehe, että olivatkohan ne tarkoitettu kuitenkin kukkapenkkiin. Sillä noin syvä taimiruukku kai kertoo sen, että ne tarvitsevat syvän multatilan istutusruukussakin! No, en viitsi enää uusia ruukkuja ostaa - tai ehkä toiselle näistä kuitenkin, jos raaskin.

Mutta onko se syvä taimiruukku (joka myös oli täynnä juuria ainakin toisella näistä marketoista) että tarvittaisiin myös istutusruukussa tilaa syvyyssuunnassa?

Olen joskus aikaisemmin ostanut surfinian taimia myös tuollaisissa syvissä ruukuissa, ja laitoin ne vain tavalliseen parvekelaatikkoon, joka nyt ei kovin paljon syvempi tuota 9 cm ole, ja sielläkin pohjalla on lekasoraa ollut, eivätkä ne surfiniat kyllä kovin hyvin kasvaneet siinä!

No, tuolla jossakin joku kehui tukevansa kotimaista ja paikallista tuotantoa, kun ostaa puutarhalta. No, tässähän se nähtiin: ulkomaista tuotantoa niissäkin on tarjolla!
Se nyt vaan oli niin, että halusin ihan välttämättä niitä keltaisia, että pakko oli sen pitemmälle miettimättä ottaa - tosin melkein vaihdoin timanttikukkaan!

2

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijatuksi tunnen tu

      Itse asiassa kun luin mitä siinä ruukussa on kirjoitettu (joo, olis pitänyt lukea jo siellä puutarhalla), alan olla sitä mieltä, ettei kyseessä edes ole marketta (vaikka sellaisena myytiin) vaan krysanteemi.

      Chrysanthemum frutescens.
      ... The trademark ............ was born from a passion for Argyranthemum (marguerites) and a passion for flowers we have had in our famiy for generations. We create new varieties for your every year, and keep omproving the excellence of the existing varieties with the same passion and dedication.

      Niin, tossahan se lukee heti lajikkeen nimessä "Chrysanthemum" ja vasta tekstissä puhutaan sitten marketoista... No, kauppapuutarhuri myy nyt sitten krysanteemia markettana.

      Eli ei tämä ihan samoissa oloissa tule kestämään kuin valkeat markettani!

      No, omaa tyhmyyttäni. Mutta kertoopa siitä, että ei se ole se taimitarha kun on paras kauppa! Kaiken lisäksi yli euron kalliimpaa kuin mitä olisi muualta saanut, jos vaan siellä markettoja vielä olisi ollut! Olivat nimittäin loppu...

      • ehkei huijattukaan.

        apua, nolottaa:
        No, nyt piti vielä googlata tuo Chrysanthemum frutescens, niin väittävätkin sen olevan synonyymi Argyranthemum frutescensille. Jaaha, SORIIIIIII, kai se sittenkin on joku pensaspäivänkakkara!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe