Hei,
Haluaisin oppia tekemään perussivuja nettiin. Missä järjestyksessä asioita kannattaa opetella? Esimerkiksi pitääkö ensiksi opetella HTML5 CSS PHP vai kannattaako ensiksi opetella Apachen säätäminen, versionhallinnan käyttö, Linuxin perusteet? Ja mitä nettisivuja/kirjoja kannattaa lukea?
WWW-sivujen tekemisen oppiminen
11
196
Vastaukset
- alkajakoodari
Ai niin, luin ennestään Cormenin et alin kirjan "Introduction to Algorithms" ja Hovin kirjan "SQL-opas".
- sfdhtdyg
Ensin STRICT-versio html:stä ja css.
Toki siinä samalla on ihan kätevä opetella parit perusjutut php:stä, esimerkiksi includoiti ja yksinkertaiset muuttujien asetukset.
Asenna koneellesi vaikkapa WampServer, niin pääset rakentamaan html css php MySql -sivuja koneellasi ilman mitään Apachen säätämisiä.
Aika vähän Apachessa mitään säätöjä muutenkaan tarvii tehdä kun laitat sivut jonnekin nettihotelliin (lähinnä jotain -htaccess -sivulle laitettavia rivejä salauksista, uudelleenohjauksista ja virhesivuista).
Niin joo, en ole ihan vakuuttunut siitä, että tuosta html:stä kannattaa tuota vitosversiota vielä käyttää. Tärkeintä on kuitenkin tehdä PUHDASTA html:ää (ei mitään ulkoasuasetuksia html:ään, vaan ne tehdään täysin css:llä).
Validoi sivuja jatkuvasti niitä tehdessäsi. Opettele ihan koodipohjalta (vaikkapa Notepadilla vaikka värikoodaus kyllä mukavoittaa koodin kirjoitusta)- alkajakoodari
Hmm. Tein nyt ihan aluksi perussivut. Näkyy ihan hyvin, mutta
http://www.htmlhelp.com/cgi-bin/csscheck.cgi
valittaa kolmesta kohdasta, mutta http://jigsaw.w3.org/css-validator/ antaa virheettömän tuloksen.
koodina on
body {
background-image:url('img/back.png');
margin-left: 20%;
margin-right: 20%;
padding: 10px 10px 10px 10px;
font-family: sans-serif;
}
#container h1 {
text-align: center;
}
#kuvajateksti img {
float: right;
margin-left: 0.5em;
margin-bottom: 0.2em;
}
Kumpaako tarkistinta kannattaa uskoa? Tuntuu tuo csscheck nipottavan muistakin netissä olevista sivuista. - ____________________
alkajakoodari kirjoitti:
Hmm. Tein nyt ihan aluksi perussivut. Näkyy ihan hyvin, mutta
http://www.htmlhelp.com/cgi-bin/csscheck.cgi
valittaa kolmesta kohdasta, mutta http://jigsaw.w3.org/css-validator/ antaa virheettömän tuloksen.
koodina on
body {
background-image:url('img/back.png');
margin-left: 20%;
margin-right: 20%;
padding: 10px 10px 10px 10px;
font-family: sans-serif;
}
#container h1 {
text-align: center;
}
#kuvajateksti img {
float: right;
margin-left: 0.5em;
margin-bottom: 0.2em;
}
Kumpaako tarkistinta kannattaa uskoa? Tuntuu tuo csscheck nipottavan muistakin netissä olevista sivuista.W3C:n validaattorit ovat ikäänkuin ne viralliset validaattorit.
Mistä kohdista tulee valituksia? Ovatko virheitä vai huomautuksia?
P.S. validaattorien kuuluukin nimensä mukaisesti valittaa :D - alkajakoodari
____________________ kirjoitti:
W3C:n validaattorit ovat ikäänkuin ne viralliset validaattorit.
Mistä kohdista tulee valituksia? Ovatko virheitä vai huomautuksia?
P.S. validaattorien kuuluukin nimensä mukaisesti valittaa :DAinoa kohta on enää
body
background:url('img/back.png');
Warning: To help avoid conflicts with user style sheets, background and color properties should be specified together.
- fooruminylläpitäjäad
Mun foorumilla kannattas kysellä. Vaikka se on vasta alotettu siellä käy kokeneempiakin ja oon tehny sinne myös yhen HTML ohjeen.
http://yleisfoorumi.webatu.com/index.php- ____________________
Ensinnäkin sivusi sijaitsevat USA:ssa helvetin huonojen yhteyksien päässä, joten ainakin mun yhteydelläni ne toimivat todella tuskaisesti. Kannattaa hommata sivutila aina Suomen tai ainakin jonkin Euroopan maan runkoverkosta.
Miksi opetat vanhentunutta html:ää? Muotoilut tehdään järkevämmin css:llä eikä html:llä. Tagit myös kirjoitetaan pienellä (jos haluat selvyyttä koodiin, käytä värikoodausta).
Muutenkin ohjeet oli jokseenkin turhanaikaiset: ne jotka eivät osaa ennestään, noista mitään tajua ja ne jotka jo osaavat, ei hyödy noista mitään.
- HTML5
Notepad on hyvä ohjelma koodaukseen.
Se osaa värikoodata esimerkiksi HTML-, CSS-, PHP-, ja JavaScript-koodit.
http://notepad-plus-plus.org/
Kannataa opetella ensimmäiseksi ainakin HTML, CSS ja suosittelisin opettelemaan PHP:n includoinnin. (alkup. engl. "inclube")
Sen jälkeen JavaScriptin osaamisesta voisi olla hyötyä.
Kannattaa tehdä validia koodia. Se onko koodi validia, voi tarkistaa W3:n validaattorilla: http://validator.w3.org/
Selaimet tukevat jo aika hyvin CSS3:n border-radius ja box-shadow-ominaisuuksia, joita voi hyödyntää sivun layoutin ja ulkoasun teossa.
HTML5-sivuja voi jo tehdä, mutta ei kannata vielä käyttää sellaisia ominaisuuksia, joita selaimet tukevat vielä huonosti.
HTML-sivujen alkuun tulee dokumenttityypiksi "". - Leo.
Kymmenkunta vuotta sitten kävin työväenopistossa kotisivukurssin. Ohjelma oli Windowsin kylkiäisenä tullut ilmainen FrontPage Express. Se on hyvin yksinkertainen kotisivueditori, Muistio-ohjelmaa vastaava.
Olen tehnyt sillä ja myöhemmin tulleella maksullisella versiolla tuhansia tiedostoja. Nyt joudun tekemään kotisivuja vanhalla tietokoneella koska moneen vuoteen ei ole ollut saatavana ko. ohjelmaa. Maksaisin mitä vain jos saisin Windows8:aan sopivan ohjelman. Minun tarkoituksiini ohjelma on sopiva, lopputulos on kuten kirjan sivut. Esimerkki viimeisimmästä sivusta:
http://www.kolumbus.fi/leo.mirala/Valokuvia/Sortavala-2012-X.htmFrontPage Express oli todellakin varsin yksinkertainen mutta kuitenkin käyttökelpoinen. Maksullinen FrontPage oli olennaisesti laajempi.
Microsoft tarjoaa FrontPagen tilalle lähinnä Expression Webiä,
http://www.microsoft.com/expression/products/Web_Overview.aspx
jonka hinnoittelu näyttäisi olevan jokseenkin tolkullinen (halvin versio ilmeisesti 149 dollaria).
FrontPage Expressiä luonteeltaan ja jopa osittain toiminnoiltaan vastaava on maksuton Kompozer, http://www.kompozer.net jossa ei ole mitään isoa vikaa eikä toisaalta kovin ihmeellisiä mahdollisuuksia. Jakelussa näyttää edelleen olevan version 0.7.10, joka on copyright-merkinnän perusteella arvioiden vuodelta 2007. Lisäksi on 0.8 beeta vuodelta 2008, eli ei hirveän vakuuttavaa. Mutta joku voisi toisaalta puhua stabiilista ohjelmasta. :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ja taas ammuttu kokkolassa
Kokkolaisilta pitäisi kerätä pois kaikki ampumaset, keittiöveitset ja kaikki mikä vähänkään paukku ja on terävä.746439- 1455957
Helena Koivu on äiti
Mitä hyötyä on Mikko Koivulla kohdella LASTENSA äitiä huonosti . Vie lapset tutuista ympyröistä pois . Lasten kodista.4963793Ovatko naiset lopettaneet sen vähäisenkin vaivannäön Tinderissa?
Meinaan vaan profiileja selatessa nykyään valtaosalla ei ole minkäänlaista kirjoitettua tekstiä siellä. Juuri ja juuri s1222240- 401455
Suomi vietiin Natoon väärin perustein. Viides artikla on hölynpölyä. Yksin jäämme.
Kuka vielä uskoo, että viides artikla takaa Suomelle avun, jos Suomeen hyökätään. Liikuttavasti täällä on uskottu ja ved4081399- 741235
Sydämeni on sinun luona
Koko ajan. Oli ympärilläni ketä oli niin sinä olet vain ajatuksissa ja tunteissa. En halua muiden kosketusta kuin sinun471064Trump ja Venäjä
Huomasitteko muuten... Käytännössä ainoat valtiot, joille Trump EI eilen asettanut typeriä tariffejaan, olivat Venäjä ja119994Jatkuva stressitila
On sinun vuoksesi kun en tiedä missä mennään mutta tunteeni tiedän ainoastaan56980