Sekakäyttö ja mielenterveys

sekokäyttäjä - kö

Minä olen 28-vuotias mies ja olen ollut jonkinlainen juoppo jo vuosia. Itseasiassa aloitin alkoholin vakinaisen käytön noin 16-vuotiaana jolloin tuli vedettyä kännit aina viikonloppuisin. Siinä noin 23-vuotisena alko sitten mennä jo pari tai kolmekin kertaa viikossa alkoa ja nyt viime vuosina se on ollut tommosta 3-4 kertaa ja viimeisin oli (jos oikein muistan) viiden tai kuuden viikon putki.

Kolme vuotta sitten, kun olin 25-vuotias, aloin kärsiä tosi pahoista paniikkikohtauksista krapulassa. Sain lääkäriltä reseptin rauhoittaviin (Opamox 15mg) joita sitten olen syönyt tähän päivään asti, lähinnä krapulaoireiden lievitykseen. Kuvittelin että se ei ole sekäkäyttöä koska en tarkoituksella vetänyt niitä saman aikaisesti mutta sitä se kuulemma silti on.

Tuon mainitsemani viiden viikon putken aikana multa loppu lääkkeet yhtäkkiä ja korjasin tilaa juomalla lisää. Tosin se ei toiminut kovin kauaa ja sekosin täydellisesti. Olin hoidossa osastolla pari päivää, antovat diapamia ja tokenin siinä sitten. Sen jälkeen en ole juonut, tästä on tosin vasta viikko aikaa, mutta rauhoittavia menee kyllä, tommonen 4 kpl noita 15mg Opamoxeja päivässä.

Olo on sellanen (ollut jo vuosia) että mun mielenterveys ei ole ihan kohdillaan. Mulla on toki masennuslääkitys, ollut jo 8 vuotta. Tosin mun tilannetta ei ole koskaan kunnolla arvioitu. Mä oon epäilly (ja jotenkin pelännyt) että mulla olis puhkeamassa skitsofrenia, tai näin olen ajatellut jo kauan. Nyt olo on sellanen oudon sekava. Ihan kuin ajatukset melksais päässä ja en sais niitä kasaan. Mietin ihan outoja juttuja (esim. vaikka horoskooppeja, ja onkohan ne totta :) ) Joo... kyllä. Tosin mitään ääniä en kuule (vielä) enkä näe näkyjä. Mutta siis pää on jotenkin sekasin. Mitenkä sen paremmin selittäs.

Nyt jos jollakin on kokemusta vastaavanlaisesta toiminnasta mitä minä olen tehnyt niin osaisikohan sanoa että voisiko johtua ihan ns. sekakäytön vieroitusoireista?

11

2064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi sentään

      No olipa taas tyhmä kysymys! "voisiko johtua ihan ns. sekakäytön vieroitusoireista?" Kyllä tolla juomisella ja opamox käytöllä. Olet sotkenut pääsi ihan itse.

    • vieroitus
    • Nouhätää

      Se on ihan normaalia jos horoskooppeja miettii tollailla :) Melkeen kaikkihan niitä kelailee tollain.

    • Mika P

      Eipä tuossa nyt muuta ole, kunhan saat tuon alkoholin käytön katkeamaan. Siitä on helvetillisen vaikeaa päästä itse ja siinä on alkoholin tuoma masennus syynvä.

      Alkoholista myös vaikeaa irrottautua hiljalleen, sillä yleensä käyttäjä saa harha-aistimuksia tilanteestaan ja omista kyvyistään. Näiden harhojen vallassa on helppoa juoda lisää ja lisää. Alkoholin pahimmat ominaisuudet ovat juuri nämä harhat oman egonsa suhteen. Altistaa onnettomuuksille ja väkivallalle.

    • kokenut100

      Koita jaksaa ja vierottaudu alkoholista ensin esim.antabuksen avulla...kun saat juomisen kontrolliin voin luvata helvetilliset vieroitusoireet lääkkeistä,mutta kannattaa...kun lääkkeet poistuneet elimistöstä,lupaan,että viinanhimokin vähenee.Jos et yksin pysty,hakeudu sairaalavieroitukseen.ÄLÄ OLE YKSIN vieroituksen aikana!!!!
      Jo parin kuukauden jälkeen aivosi pelaavat ja harhat ovat kadonneet.
      Ajatuksin kanssasi.
      t.Pohjalta noussut nainen.

    • asiantuntja

      mullaji on kokemusta

    • dfghjkuytuut

      Bentsoihin jää koukkuun tuolla menolla. Ei missään nimessä päivittäin. Joka toinen päivä.

    • Henkistä heräämistä mää povailisin lähinnä

    • Anonyymi

      Pullo kirkasta kirkastaa sekavat ajatukset, palaset loksahtavat kohdalleen.

    • Anonyymi

      On kokemusta. Aikoinaan alkoholin kanssa kävi samalla tavalla, oli paniikkikohtauksia krapulassa ja muutenkin selvin päin ollessa. Sitä alettiin lääkitä bentsoilla ja siitä alkoi sekakäyttö. Sen myötä ongelmat vaan lisääntyi. Enemmän lääkitystä lyötiin kun alkoi tulla vaikka mitä oireita. Ja sitä enemmän menin sekasin mitä enemmän pillereitä popsin. Siihen aikaan mua ei tosin haitannut koska halusin olla sekaisin, mitä enemmän sen parempi. Meni lääkärin määräämät ja ylimääräisetkin. Voin kyllä sanoa että ei oo outoa että tulee jossain vaiheessa vaikka minkälaisia outoja ajatuksia, ihan skitsojakin eli luulosairautta ja harhoja ym. Pitkän taistelun jälkeen pääsin kaikesta " paskasta " eroon ja elämä on ollut paljon parempaa etenkin henkisesti. Fyysisesti on tosin laulujen lunnaiden maksun vuoro. Niin se elämä menee. Aina sanotaan että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Vaan ei kaikki ole aina tyhmyyttä, viisaampikin saattaa olla ajoittain hölmö. Tyhmyys ja hölmöys ovat aivan eri asioita.

    • Anonyymi

      Juo lisää niin alkaa ääniä kuulumaan.
      Pääset eläkkeelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe