Astuminen normaalia?

Noppa1978

Hei!

Minulla on kaksi uros gerbiiliä. Ovat n. 2-vuotiaita. Ne ovat aina asuneet yhdessä ja tulevat mainiosti toimeen.

Toinen pojista astuu kuitenkin todella usein kaveriaan (sosiaalisempaa ja reippaampaa yksilöä). Ja en tarkoita nyt mitään satunnaista pökkimistä, vaan pitkiä takaa-ajoja ja kiusaamista. Altavastaava juoksee karkuun ja piipittää.
Tappeluita ei kuitenkaan ikinä synny ja usein astuttu kaveri ns. "potkaisee munille" kaveriaan takajaloilla. Eli pistää kyllä kampoihin minkä pystyy (on laiha ja pieni gerbiili verrattuna paksuun kaveriinsa).

Kysyin kerran eläinkaupassa tällaisesta käytöksestä ja minulle kerrottiin sen olevan normaalia teini-ikäisten urosgerbiilien keskuudessa. Tätä on kuitenkin jatkunut jo pitkään ja olen huolissani. Kärsiikö astuttu gerbiili tällaisesta käytöksestä?

Olen harkinnut ison terraarion jakamista kahteen osaan verkosta tehdyllä väliseinällä. Näin kaverukset pystyisivät nuuskimaan toisiaan ja kiusaaminen loppuisi. En ole kuitenkaan pystynyt tekemään seinää, koska pojat ovat kuitenkin kaveruksia ja sukivat toisiaan ja nukkuvat aina läjässä yhdessä rakennetussa pesässä.

Olisiko mitään hyviä vinkkejä tai neuvoja?

9

1200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gerbo

      Mulla on gerbuilla ollu sama ongelma jo 3vuotta. Ihan samanlaista käytöstä kiusaamista,takaa-ajoa,vikinää,parittelua... Minulla kyllä on naaraita, naaraille tälläinen käytös on normaalia kiima aikoina. Oletkohan tarkistanut gerbujesi sukupuolen ettei kyseessä olisikin tyttöpari, eläinkaupoissa asiaa ei osata katsoa. Ja pojillahan ei näy munia.. Naarailla on kiima eika useasti.

    • Noppa1978

      Kyllä ne poikia ovat :) Taitaisi olla jo aika monta pesuetta pikkugerbuja, jos olisivat tyttö ja poika.

    • gerbo

      Niin mutta jos olisivatkin Tyttö ja Tyttö :D sukupuoli on erittäin vaikeaa tunnistaa.

    • Noppa1978

      Molemmilta löytyy pippeli:) Ja olen verrannut kuvaan poika- ja tyttögerbiilin hännänalusista.

      • sentti

        mulla on 2 uros DEGUA ja on sama ongelma. Toinen yrittää astua ja toinen juoksee alta pois ja käyttäytyy niikuin olisi naaras. Sitten osat saattaa vaihtua useastikkin. Onko normaalia?


    • gerbulityttö

      mulla astuu kans mä luulen että ne vaan leikkii

    • Jokuhyyppäoutohepotyyppi

      Mullaki kaks POIKA gerbiiliä jotka täyttää joulukuussa kaks vuotta. Se "isompi kaveri" yrittää paritella toisen pienemmän kanssa. Molemmat samasta poikueesta. Ja sitten käy aina sitä pikkusta sääliks ku se juoksee karkuun ja piipittää. Ja siis ne on kans sellasia pitkiä takaa-ajoja. Välillä se pienempi niinku potkasee sitä toista ja sen jälkeen se rummuttaa pari kertaa nuolee/puhdistaa pippelinsä ja jatkaa. Mut en silti haluis erottaa niitä ku ne kuitenkin nukkuu samassa pesässä ja pesee toisiaan.

      • Zedä

        Ikävää, mutta ihan normaalia arvojärjestyksen selvittelyä. Onhan niillä suuri terraario ja tarpeeksi virikkeitä ettei tule kiistaa niiden jakamisesta? Yksi hyvä juttu on ruuan tarjoaminen purujen sekaan kupin sijaan niin ruokakupin omistamisesta ei tule kiistaa, ja on muutenkin erinomainen virike.


    • Jokuhyyppäoutohepotyyppi

      Pitäs olla tarpeeksi tekemistä. Joka päivä ku tuun koulusta, pojat saa juosta jonkun tunnin mun huoneessa. Ja ne asuu sellasessa rakennelmassa, johon on yhdistetty kaks terraariota ja pieni aitaus. Ja sit niillä on aina heinää, pahvia, ja oksia saatavilla. Niillä on kaks ruokakuppia ja välillä laitan vähän purujen sekaan. Voisin kyllä kokeilla ottaa kokonaan pois.Kiitos vinkeistä!:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe