Farmaseutiksi haluava

yli parikymppinen

Olen viimeisen puolen vuoden aikana alkanut kiinnostumaan farmaseutin työstä todella paljon. Nyt mietinkin jos hakisin ensi keväänä farmasiaa lukemaan.

Olen peruskoulun jälkeen mennyt lukioon, jossa viihdyin alle vuoden. Lopetin ja lähdin kampaajaksi lukemaan. Valmistuinkin. Se ei kuitenkaan tuntunut oikealta. Olen sen jälkeen reissannut puolitoista vuotta ulkomailla ja opiskellut merkonomiksi. Suoritin merkonomin opintoihini liittyvän työharjoittelun apteekissa ja ihastuin saman tien! Jäin apteekkiin apteekkiapulaisen hommiin. Siinä apteekissa olin 5 kuukautta josta siirryin toiseen apteekkiin. Tässä apteekissa tulee kohta samaiset 5 kuukautta täyteen.
Apteekissa työskennelleenä olen todella kiinnostunut alasta ja mietinkin jos hakisin opiskelemaan farmaseutiksi. En vain tiedä mitkä ovat mahdollisuuteni.

Ymmärtääkseni pääsykoe olisi se mikä ratkaisee, pisteitä ei tule kun en ole ylioppilas ja tuskin apteekin työkokemuksestakaan.
Olen kuitenkin jo yli parikymppinen ja mietinkin onkohan liian myöhäistä lähteä opiskelemaan?
Onko miten vaikeaa tälläiselle, joka ei ole lukiota käynyt? Onko miten vaikea päästä sisään?

Olen ajatellut että menisin tässä iltalukioon suorittamaan joitakin kemian ja fysiikan kursseja jos olisi sitten pääsykokeissa hyötyä.

Mitä mieltä te farmasiaa opiskelevat/jo farmaseutit, mitkä ovat mahdollisuuteni?

6

3363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yli kolmekymppinen

      Aloitan farmasialla vasta syksyllä, mutta sen voin ainakin sanoa, että et ole liian vanha. Pääsykokeissa oli minun lisäkseni muitakin selkeästi yli kolmekymppisiä. Sisään pääset ihan varmasti, jos jaksat panostaa pääsykokeeseen. Kemiaa kannattaa lukea iltalukiossa, siitä on hyötyä sekä pääsykokeessa että itse opinnoissa. Fysiikkaa ei mielestäni tarvita, ellet itse ole siitä kiinnostunut. Pääsykokeesta se jäi pois täksi vuodeksi, ja ainakaan Helsingissä farmaseuttiopintoihin ei kuulu yhtään fyssaa.

      Jos alat lukemaan pääsykoekirjaa jo nyt, pitäisin ihmeenä että et pääsisi vuoden päästä sisään. Opintojen vaativuudesta ilman lukiopohjaa en osaa sanoa, mutta voithan selailla opinto-opasta netissä ja esim. lueskella Farmakologia ja toksikologia -kirjaa, joka löytyy osoitteesta http://www.medicina.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=56 .

    • alle parikymppinen

      Hakukelpoisia ovat vain ylioppilastutkinnon suorittaneet (tai vastaavan ulkomaalaisen tutkinnon) --> et voi hakea etkä päästä sisään.

    • höpö höpö

      Lainaus tämän vuoden hakuoppaasta:

      3.4 Hakukelpoisuus
      Yliopistossa suoritettavaan alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon on kelpoinen
      hakemaan:
      1) ylioppilas, joka on suorittanut jonkin seuraavista tutkinnoista:
      -suomalainen ylioppilastutkinto
      - International Baccalaureate -tutkinto (IB)
      - Eurooppalainen ylioppilastutkinto(EB)
      - Reifeprüfung-tutkinto (RP)
      tai
      2) henkilö, joka on suorittanut
      - AICE-tutkinnon (Cambridge Advanced International Certificate of Education)
      *- vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot*
      - ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitetun
      ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai niitä
      vastaavan aikaisemman tutkinnon
      - alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon
      - ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden
      vastaaviin korkeakouluopintoihin
      - tai henkilö, jolla on dekaanin tai kanslerin myöntämä erivapauspäätös joltain
      aiemmalta vuodelta

    • Sepi...

      Kyllä siellä on opiskelemassa muutamia pitkälle yli nelikymppisiäkin ja jonkin verran päälle kolmekymppisiä , vaikka suurin massa onkin siinä 20v. paikkeilla

    • Kalakana

      Jos kiinnostusta riittää, niin hakemaan vain! Ei päälle parikymppinen ole liian vanha lähtemään opiskelemaan uutta alaa, meidänkin vuosikurssilla aloitti runsaasti muitakin kuin suoraan lukiosta tulleita, vanhimmat olivat yli 40-vuotiaita ja perheellisiä. Ja hyvin kaikki tulevat toimeen keskenään, ei sillä iällä ole niin väliä! Opiskelen itse siis farmasiaa Kuopiossa.

      Suosittelen ehdottomasti opiskelemaan ahkerasti kemiaa, koska sitä tarvitaan ja PALJON. Sen sijaan fysiikkaan en ole farmasian opinnoissa törmännyt vielä kertaakaan, eikä sitä tarvinnut ainakaan omissa pääsykokeissani. Mutta hyvistä kemian pohjatiedoista on todella paljon hyötyä, säästyy monelta murheelta kun on lukion kemian kurssit hallussa. Itsehän opiskelin lukiossa viisi kurssia kemiaa ysin ja kympin arvosanoilla ja yo-kirjoituksissa siitä tuli arvosanaksi M, mutta yliopistossa hakkasin päätä seinään kun en meinannut millään päästä kemian perusteiden kurssista läpi. Mutta kyllä niistä vaikeimmistakin kursseista selviää kun jaksaa vain olla ahkera eli lukea ja harjoitella tarpeeksi.

      Minusta kuitenkin kuulostat todella motivoituneelta ja innostuneelta, joten en näe syytä miksi et voisi päästä sisään. Aloitat vain hyvissä ajoin valmistautumaan pääsykokeisiin, niin hyvin menee. Tsemppiä!

    • Hjälp

      Kirjoitin ylioppilaaksi 2011 ja nyt edessä on kokeiluna kampaajaopinnot sekä iltalukiossa kemiaa.. Tavoitteena olisi hakea keväällä farmasialle ja tottakai päästä sisään! Kemian ensimmäistä kurssia olen pohjaksi jo lukenut ja fysiologia kirjan vanha painos lainattu kirjastosta. :)

      Välillä tuntuu että on vanhempi kuin muut opiskelija, mutta eihän se varmastikaan niin ole. Viisi vuotta ei ole pitkä aika, joten valmistuessa olisi noin 26 vuotias. Eli työvuosia olisi edessä silloin vielä rutkasti!

      Kertokaa alaa opiskelevat/yliopistossa olevat, kuinka suuri osa uusista opiskelijoista on vasta lukiosta valmistuneita?

      Onko valmennuskursseista hyötyä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe