Koska kipu loppuu?

äiti.

Eli meillä on viikon ikäinen vauva ja imetys tekee tosi kipeää joka kerran kun sen aloittaa. Nännit on ruvella ja bepantenia kuluu. Neuvolasta sanottii, että rinnat kyllä tottuu ja kivut loppuu, eli kauanko rintojen tottuminen voi tähän kestää? Tekee mieli huutaa joka kerta, kun vauva ottaa ekat imut ja lopettaa koko homma.. :(

12

1805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylläsesiitä

      Onhan vauvan imuote kunnossa? Eli nänni syvällä suussa ja reilusti nännipihaa suussa myös? Oletko muuten kokeillut Lansinohia? Kuka tykkää mistäkin, mutta minulla se oli Bepanthenia tehokkaampaa. Jos imuote on vauvalla kunnossa, niin todenäköisesti kipu imettäessä helpottaa pian. Tuskaistahan se on, mutta sen arvoista, tsemppiä. :)

    • ........

      Mulla oli kanssa ekat viikot kärsimystä. Laitoin joka imetyksen jälkeen Lansinohia (ei tarvi pestä pois ennen imetystä), ja vihdoin n. kuukauden jälkeen kipua ei enää tuntunut. Mulla meni siis kuukauden verran. :/ Vasempaan nänniin tuli haavauma jonka paraneminen kesti. Ja mun mielestä imuote oli kyllä oikea, eikä toinen nänni kipeytynyt. Tsemppiä!

      • ap

        imuote pitäis olla kunnossa, neuvolassa vielä tarkistin asian ihan käytännössä.. on vaan päässyt tulemaan jo haavat molempiin nänneihin ja ai että ne on kipeät.. :( bepanten on käytössä ja lansinohia löytyy kans kaapista, mut nyt oon käyttänyt vaan lähinnä tota ekaa vaihtoehtoa.. Kunpa vaan helpottais pian! Välillä tekee mieli luovutaa jo.. :(


    • auts

      Tsemppiä! Meidän vauva on pian kuukauden ja toinen nänni vieläkin verillä ja tekee todella kipeää. Toivottavasti sulla paranee nopeammin! Synnytys ei kyllä ole mitään tähän kipuun verrattuna :(

    • Myös kipuillut

      Itse olen nyt imettänyt viikon verran ilman kipua, lapsi on 4 vkoa. Ekat 3 vkoa oli hirveetä tuskaa ja meinasin jo luopua koko hommasta kun kyyneleet silmissä sai imettää.

      Käytä ihmeessä sitä Lansinohia, minulla auttoi se paremmin kuin Bepanthen. Minulla tosin ei ollut kuin yksi haava joka parani nopeasti, joten ehkä Bepantheniakin voit välillä sivellä että haavat paranee.

      Lisäksi kuumiin tykyttäviin rintoihin auttaa ihan keräkaalin lehdet; säilytä sitä jääkaapissa ja ota kumpaankin rintaan yksi lehti. Hajota lehtiruodit vaikka kaulimella niin että ne vähän "tirskahtaa" ja sitten imetysten välillä rintsikoiden sisälle. Minulla sekin nimittäin tuotti kipua että rinnat oli tosi piukeina koko ajan.

      Nyt pumppaan ennen imetystä pahimmat paineet pois (vain n. 10-20 ml, ei enempää!), ja vauvan imu on vähän rauhoittunut myös tällä keinolla. Tuntui että vauva ei saanut kunnolla otetta kovin täysistä rinnoista ja imi siksi kovalla voimalla.

      Usko pois, yhtäkkiä huomaat että kipu on helpottanut! Mutta muista myös että jos se ei helpota ja koet imetyksen liian tuskaiseksi, on korvikkeen antaminen ihan yhtä hyvä asia kuin imetyskin! Imetys ei ole hyvän äitiyden mittari vaan se että huolehtii lapsestaan SEKÄ itsestään :)

    • jebapoksi

      Se sattuu aluksi :L Synnärillä purin peittoa imettäessä kun niin pirusti kirpaisi. Imuote oli kunnossa. Sama jatkui pari-kolme viikkoa kotona. Sitten pikkuhiljaa siihen tottui. Minullakin tuli haavat molempiin nännehin. Peseyd, yin hyvin ja käytin Bepanthenia. :) Kyllä se siitä. Sitten kun kipu loppuu on imettäminenkin mukavampaa ja saat olla ylpeä itsestäsi kun kestit kipua hetken verran :) TSEMPPIÄ!

    • ghghghg2

      Minä kuulun niihin jotka luovuttivat..Otti niiiiin kipeää etten pystynyt siihen. Synnäriltä tullessa haettiin kaupasta korviketta jota annoin vauvalle. Lisäksi hommasimme rintapumpun jolla pumppasin ja annoin lapselle rintamaitoa pullosta.

      Lapsi on nyt 3 viikkoa ja olen pikkuhiljaa antanut taas rintaa ja ainakaan vielä kipu ei ole palannut, mutta jos palaa aion lopettaa ja jatkaa pumppailua.

      Minulle on aivan sama mitä muut ajattelevat.g

    • tuore äiti

      Kannattaa kokeilla rintakumia jos nänneissä haavoja.. auttaa ees vähän tuohon kipuun.. miulla kanssa oli kipua noin kk verran mutta sitten helpotti..:) meillä vauva nyt reilu 3kk ja edelleen imetän ja ei ole kipuja. Alussa myös rinnat pakkaa täyteen mutta sekin helpottaa ajan myötä.. Sauna tai lämmin suihku auttaa tai sit vaan kun vähän pumppaa sitä maitoo pois. Koittakaa kestää.. on se sen arvosta.

    • 7 vkoa synnytyksestä

      Mulla kesti noin 3-4 viikkoa ne kivut ja nykyään ei satu enää ollenkaan! En käyttänyt mitään rintakumeja tms. vaan rasvasin ahkerasti Bephantenilla. Ihan varmasti pian jo helpottaa kun vain jaksat jatkaa :) Lisäksi imetys sujuu paljon nopeamminkin jo!

    • äit

      Mistä ne haavaumat tulevat? Hyvä tietää, että rintakumit ja lansinoh voisi auttaa. Meillä esikoinen syntyy heinäkuun lopussa ja jännittää vähän etukäteen.

    • Tsemppiä!

      Kahdesta ekasta lapsesta imetys sattui noin parisen viikkoa. Käytin rintakumia ja laitoin bepanthenia aina imetyksen jälkeen. Sitten helpotti. Älä missään tapauksessa luovuta, kyllä se siitä helpottaa!

      Tämän kolmannen kohdalla aloin rasvata nännejä jo hyvissä ajoin ennen synnytystä bepanthenilla ja kas kummaa, ei ole sattunut yhtään. Eli suosittelen kaikille odottaville äideille samaa!

    • Sellaista se vaan on

      Nykyään imetyksestä annetaan erittäin ruusuinen kuva. Ehkä pelätään, että jos totuus tule julki ennen synnytystä, niin päättävät liian herkästi aloittavansa suoraan pulloruokinnan...

      Eli rintojen ja erityisesti nännien tottuminen tuohon jatkuvaan käyttöön ottaa aikansa, Lähes kaikilla nännit kipeytyvät, iho menee rikki ja/tai tulee haavaumia. Onhan se ihan ymmärrettävää, kun ajattelee kuinka kovalle koetukselle ne joutuvat!

      Ensinnäkin maidonnousu voi aiheuttaa kipua (omalla kohdalla myös kuumetta) ja se voi tehdä vauvalle hankalaksi tuon imuotteen tukevan saamisen. Mikäli rinnat ovat ihan kivikovat, kannattaa niitä tosiaan pehmitellä lypsämällä vähän ennen imetystä..

      Ilmakylvyt ja puhtaudesta huolehtiminen ovat erittäin tärkeitä. Älä turhaan haudo rikkonaisia nännejä liivinsuojien tms. alla vaan reippaasti paita ylös (kukin tavallaan; itse käytin pelkkää boleroa ja tuubitoppia rintojen alla).
      Eli imetys, kuivaus (pehmeällä liinalla varovainen taputtelu) ja pieni tippa esim. lansinohia (=lanoliinivoidetta) rinnanpäähän ja varttitunnin tuulettelu.
      Mikäli iho näyttää tulehtumisen merkkejä, ota pikimmiten yhteyttä neuvolaan tms. koska, jos iho oikeasti pääsee tulehtumaan, niin siinä ei enää bepanthen tai lansinoh auta. (Omakohtainen kokemus, johon auttoi vain antibioottikuuri).

      Imetys on mukavaa, ja vaivan arvoista! :)
      Itse olen joutunut pumppaamaan maitoa molempien kohdalla ekat kuukaudet, koska nännien iho kipeytyi erittäin pahasti (olen atoopikko).

      Loppujen lopuksi olen saanut ihon karaistumaan ja imetys on päässyt käyntiin. Ja molempia imetin tuonne 1,5 vuotiaiksi taaperoiksi ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7488
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2812
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2402
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2113
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1799
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1379
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe