Muistikortin alustaminen?

5+1

Olen kuvannut muistikortille kokeilmielessä sitä sun tätä ja poistanut kaiken.
Mutta onko muistikortilla kuitenkin jotakin?Kamera ilmoittaa 7.4 GB (8GM kortti).Mitä tarkoittaa alustaminen?

21

6169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alustaminen luo kortille osoitteiston jota tallennettaessa käytetään. Digissä taitaa olla hieman kahta tapaa ilmoittaa tallennustilaa. Käytetään hieman isommalta näyttävää jossa 1 kilo on 1000 yksikköä (bittiä/tavua) tai binääristä "kiloa" joka sisältää 1024 (2^10) yksikköä. Kun katson läppärini D: levyä niin se kertoo olevansa 401 Gt eli binäärisenä 373 Gt (Giga tavua). 1G = 10^9

      Alustaminen varaa tilan tuolle osoitteistolle joten alustetun levyn tilanilmaisu ei osoita täysin tyhjää.

      Kortti kannattaa aina alustaa siinä laitteessa jossa sitä tullaan käyttämään.

      Alustus ei tuhoa tiedostoja vaan poistaa niiden tiedostojen nimet kun halutaan listata mitä kuvia kortilla on. Jos kortille ei alustuksen jälkeen ole talletettu mitään ovat kuvat täysin palautettavissa. Löytyy myös ohjelmia jotka "jyräävät" kortin siten, ettei sitä enää voida palauttaa.

      Jos haluat piilottaa kuvasi niin kuvaa kortti muutaman kerran täyteen vaikka sanomalehden sivuja aina välillä formatoiden eli alustaen. Kolmen-neljän kerran jälkeen voit olla melko varma, ettei kuka tahansa ainakaan pysty kuviasi palauttamaan noita sanomalehden sivuja lukuun ottamatta jotka sinne viimeksi kuvasit.

      Jos myyt kameran niin älä anna korttia mukaan jos et halua kuviasi julki vaan pitä aina kortit itselläsi ja tuhoa ne mekaanisesti vaikka saunan pesässä.

    • ohjelmilla pyyhkien

      >>Jos haluat piilottaa kuvasi niin kuvaa kortti muutaman kerran täyteen vaikka sanomalehden sivuja aina välillä formatoiden eli alustaen. Kolmen-neljän kerran jälkeen voit olla melko varma, ettei kuka tahansa ainakaan pysty kuviasi palauttamaan noita sanomalehden sivuja lukuun ottamatta jotka sinne viimeksi kuvasit.

      • Tietystihän ne uudet tiedostot voi sinne kopioida vaikka netistä aikuisviihdesivuilta jos muuta ei keksi. Pääasiahan on vain täyttää pari-kolme kertaa ja deletoida pois jotta ne alkuperäiset varmuudella häviävät sen roskan alle.

        Tuhansia lienee liioittelua, 12M kennolla pakattu NEF on noin 12M ja siihen samalla jpg rimmalle niin saadaan 15-16M/kuva eli 8G kortille 500 kuvaa max

        Kahteen kertaan olisi 1000 kuvaa. Jos taas kuvaa pientä jpg kuvaa ei kannata ostaa 8G eikä edes 4G kortteja vaan useampi 2G kortti jolloin ollaan varman päällä paljon pidempään jos vaikka joku vika iskisi niin jo kuvatut kortit ovat edelleen käyttökelpoisia.


      • Jorba
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Tietystihän ne uudet tiedostot voi sinne kopioida vaikka netistä aikuisviihdesivuilta jos muuta ei keksi. Pääasiahan on vain täyttää pari-kolme kertaa ja deletoida pois jotta ne alkuperäiset varmuudella häviävät sen roskan alle.

        Tuhansia lienee liioittelua, 12M kennolla pakattu NEF on noin 12M ja siihen samalla jpg rimmalle niin saadaan 15-16M/kuva eli 8G kortille 500 kuvaa max

        Kahteen kertaan olisi 1000 kuvaa. Jos taas kuvaa pientä jpg kuvaa ei kannata ostaa 8G eikä edes 4G kortteja vaan useampi 2G kortti jolloin ollaan varman päällä paljon pidempään jos vaikka joku vika iskisi niin jo kuvatut kortit ovat edelleen käyttökelpoisia.

        Niin... paketoitu yhteen tiedostomuotoon NEF mutta ei pakattu ja tiivistetty eli on siis yksi yhteen raakadataa, uncompressed. Näkee siitä, että 12M on edellen 12M ja se jokin"rimmalle?" siihen päälle. Ilmeisesti vain vertauskuvana ylikirjoitettavan muistin koosta. Kameroiden korteissa on mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokin standardi tiedostojärjestelmä joten kortti tietsikkaan ja se voi hoitaa ylikirjoitukset millä tahansa matskulla.


    • oouiy

      Kortin koko ja käytettettävissä oleva tila on erilaiset. Osa kortista käytetään rekisteriin ja tekeepä kamera sinne pari kansiotakin valmiiksi formatoinnin yhteydessä.
      Digitaalisuudessa miellään myös valehdellaan tietoisesti. Esim. 7,55 Megapikselin kamera ilmoitetaan usein 8 Megapikseliseksi.

    • 7

      Kyseessä siis kameran muistikortti,koko 8 GB,kamera Canon Powershot A2300.
      Olen painanut kameran Poista kohtaa eli poistanut kaikki filmit ja kuvat,jotka ovat ihan
      maisemia ym.,siis tarpeettomia,otettu kokeilumielessäPitääkö kortti lisäksi alustaa ,että se on jälleen koko 8GB?

      • Muotoilit kysymyksesi huonosti, joten muut luulivat sinun tarkoittavan tietoturvaa, kun kyse olikin kapasiteetista. Kortti on OK ja kaikki tila on vapaana. Kyse on vain siitä, että Windows tai kamera ilmoittaa tilan väärin. Giga on miljardi (1000000000). Kamera luulee, että se on 1073741824.


      • Kilo1024
        okaro kirjoitti:

        Muotoilit kysymyksesi huonosti, joten muut luulivat sinun tarkoittavan tietoturvaa, kun kyse olikin kapasiteetista. Kortti on OK ja kaikki tila on vapaana. Kyse on vain siitä, että Windows tai kamera ilmoittaa tilan väärin. Giga on miljardi (1000000000). Kamera luulee, että se on 1073741824.

        Ei muuten muotoillut vaan jotkut kommentoijat jumiutuivat omiin olettamuksiinsa ja lähtivät sepustuksissaan harhateille. Eivät siis vastanneet esitettyihin kysymyksiin. https://fi.wikipedia.org/wiki/FAT


    • aloittaja123

      Miksi tyhjentelette kortin kokonaan? Pitääkö muistikorttia muuten alustaa muulloin kuin ensimmäisellä kerralla?
      – muistivälineillä on tapana ”korruptoitua” tms.
      Kortti ei tyhjene, vaikka kuvat poistetaan (ne on silti siellä). Tuo alustaminen (formatointi) on ikäänkuin kortin suursiivous, suosittelen!
      --------------
      Mitä tuo yllä oleva tarkoittaa (aikaisempi keskustelu)?
      Kortti ei siis tyhjennykään,vaan tavitaan alustaminen?

      • kollianter

        Tyhjenee se, mutta vanhat kuvat ja videot voi kaivaa esille niin kauan kun vanhojen tiedostojen päälle ei ole kirjoitettu uutta dataa. Toisin sanoen kuan kuvaat kortin täyteen vanhat kauvat häviää. Yksi uudelleentäyttämiskerta riittää, ei siihen useita täyttämisiä tarvita. Kun kortti on kerran alustettu laitteessa, sitä ei tarvitse enää koskaan alustaa, vaan kuvia voi poistaa yksitellen tarvittaessa. Alustamisen tekeminen silloin tällöin on kuitenkin terveellistä, koska silloin tiedostonsirpaleet katoavat ja kortti toimii terveenä pidenpään.


    • 19+19

      onko mitään haittaa jos aina poistaa kuvat yksitellen... eihän silloin tartte alustaa..

      • No on

        Koska vaarana on muistin fragmentoituminen.
        Juuri tämä estetään alustamalla kortti uudelleen. Ja se alustus on ehdottomasti nopein ja turvallisin tapa tyhjentää kortti.


      • 19+19
        No on kirjoitti:

        Koska vaarana on muistin fragmentoituminen.
        Juuri tämä estetään alustamalla kortti uudelleen. Ja se alustus on ehdottomasti nopein ja turvallisin tapa tyhjentää kortti.

        no miten alustaa kun on 1 kuva jota pitää säilyttää joulun alle asti koska siitä tulee joulukortit... alustushan poistaa KAIKKI kuvat....


      • No mutta...
        19+19 kirjoitti:

        no miten alustaa kun on 1 kuva jota pitää säilyttää joulun alle asti koska siitä tulee joulukortit... alustushan poistaa KAIKKI kuvat....

        Ei kuvia ole tarkoituskaan säilyttää muistikortilla, vaan tietokoneessa. Korttihan tyhjennetään koneelle heti kun mahdollista. Ja sen jälkeen formatoidaan kortti.


      • 19+19
        No mutta... kirjoitti:

        Ei kuvia ole tarkoituskaan säilyttää muistikortilla, vaan tietokoneessa. Korttihan tyhjennetään koneelle heti kun mahdollista. Ja sen jälkeen formatoidaan kortti.

        kuvat säilytetään albumissa paperikuvina... ei missään tietokoneessa.Kun paperikuvat on teetetty niin tietysti ne pitää poistaa muistikortilta... mutta se joulukorttikuva kuitenkin jää edelleen sinne kortille kunnes on aika tehdä ne.


    • Karonda

      Miten se alustaminen oikein tehdään?

      Ja sitä kysyisin vielä myös,että voiko muuten samaa korttia käyttää välillä jossain toisessa kamerassa myös,vai onko siitä haittaa kameralle tai muistikortille?

      • Alusta kortti

        Siinä kamerassa, jossa sitä on tarkoitus käyttää. Silloin toiminta on varminta.


      • kuunkuiskaaja

        Selaamalla kameran valikkoa löydät paikan, jossa lukee alustus.
        Siirry alustukseen ja siellä painat sitten ok.


    • nbdnbdh

      Alustaminen tekee vanhojen kuvien poistamisen turhaksi.
      Jos kuvaa kortin täyteen ja kopioi sitten ne muualle talteen voi kuvat joko poistaa, tai alustaa. Kumpikin tapa tyhjentää kortin, mutta alustus korjaa mahdolliset osiotaulukkoon syntyneet virheet. Muistikortti voi korruptoitua, jos kuvat vain aina poistetaan, mutta ei koskaan alusteta. Kuvien poisto ei hävitä kuvia, vain niiden nimet katoaa rekisteristä, ettei niitä enää löydy, paitsi erikoisohjelmilla.
      8 GB:n kortti ei ole koskaan niin suuri, kuin väitetään. Osiotaulukko, joka mahdollistaa kuvien osoitteet kortilla ja niiden löytämisen vie osansa kapasiteetista.
      Ei 18 Megapixelin kamerakaan ole 18 mp, vaan 17,9 tai 18,1 merkistä ja mallista riippuen. Asiat pyöristetään, kuten kaupan laskut lähimmille käytännöllisille arvoille.

    • Kortti on hyvä alustaa muutaman kerran vuodessa. Kuvat saa ylikirjoitettua kun pistää kortin muistikortinlukijaan ja käyttää jotain sopivaa ohjelmaa tai kirjoittaa kortin täyteen satunnaisdataa. Isohko video käy hyvin myös.

    • Muistiloppu

      En tiedä kuuluuko tämä tänne mutta kysyn kuitenkin. Mulla on puhelinen muisti lähes täynnä enkä esim pysty latamaan peliä tilan puutteen vuoksi. Minulla kuitenkin on muistikortti missä on viellä paljon tilaa käytettävissä. ELI miten saisin ladattua pelin suoraan muistikortille? Kiitos vastauksista jo etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe