Hyvä konsti miten Kääpiörihmakalat saa tekemään poikasia

genkigabboo

Juu, ois Kääpiörihmakala koiras ja naaras ja haluaisin teetättää niillä poikasia.
Oisikko jollain hyvää konstia miten ne saa tekemään varmasti poikasia, edes 50% mahdollisuudella?
Ja vaikuttaako kutemiseen jos naaras on koirasta puolet pienempi, tuottaako se ongelmia?
Mulla on Poikas-Allas jo valmiina.
Ja mistä tietää, että Naaras on raskaana.

Linkkaa sivustoja, Lisää omia kommentteja, Ei typeriä kommentteja kiitos!
Voit samalla myös linkata hyvän häkin/vaihtoehdon poikasille, että vanhemmat ei syö niitä.

Ripeästi vastatkaa niin oon kiitollinen! :) Kiitos!

1

110

  Vastaukset

  • Kunhan kääpiörihmakalat pääsevät lisääntymisessä vauhtiin, se on sitten jatkuvaa kutua. Olosuhteillakaan ei enää silloin ole kovin paljon merkitystä.

   Jos kudettaa haluaa, niin silloin on ehdoton idea käyttää kudetusakvaariota. Sinne järjestetään n. 28 asteen lämpötila. Vesiarvoilla ei muuten ole paljon merkitystä. PH happaman puolella vähän ja vesi pehmeää, se kelpaa.

   Koiras laitetaan kutuakvaarioon rakentamaan pintakasvillisuuden sekaan kuplapesää. Se ei välttämättä rakenna sitä itsekseen, joten silloin laitetaan kutuakvaarioon vielä naaras tai pari. Niille on akvaariossa hyvä olla piiloja, jonne paeta koiraan raivokkaita kosiskeluja. Pohjan vuoraaminen kukkaruukuilla on hyvä ajatus.

   Kunhan naaras tai naaraat ovat valmiit kutuun, se pinkaisevat koiraan luokse kuplapesän alle ja näykkii sitä kylkiin saaden näin koiraan puristumaan sen ympärille. Koiras pusertaa naaraasta kerralla noin 30-50 mätimunaa samalla hedelmöittäen ne. Mäti on vettä kevyempää joten se kohoaa itsekseen kuplapesään. Heti mätimunien hedelmöittämisen jälkeen koiras ajaa raivoisasti naaraan pois kuplapesän alta jos se ei itse tajua lähteä.

   Kudusta voi tulla yhteensä 600 mätimunaa. Molemmat vanhemmat voi poistaa kudun jälkeen kudetusakvaariosta. Mätimunien hoitoon ei välttämättä tarvita koirasta, koska mäti kyllä pysyy hyvin kuplapesässä ja se kuoriutuu hyvin ilman koiraankin apua.

   Pienten poikasten elossa pitäminen on lähes mahdotonta. Onneksi poikasia tulee yhdestä kudusta paljon, sillä 40 kappaleenkin kasvattaminen aikuisiksi on haasteellista. Vaikeinta on antaa poikasille aluksi riittävän pientä ruokaa riittävän paljon ja samalla pitää akvaarion vesi niille riittävän puhtaana. Se on vaikea yhtälö toteuttaa!

   Poikaset pystyvät syömään mikromatoja vasta kahden viikon ikäisinä ja artemiat menee hyvin alas vasta kuukauden ikäisillä. Kunhan poikaset alkavat syömään artemiaa ovat kasvatushuolet ohi, sen jälkeen kasvatus on helppoa...kuukaudessa ehtii kuitenkin tapahtua paljon!

   :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut