kela korvaus

vinkuja

On todettu asma 10vuotta sitten.Olen ihmetellyt kelan korvausta,en saa täyttä korvausta vaikka flixotideä otan2*2 päivässä enkä pärjää ilman lääkettä.
Ei täyty kriteerit,eli lääke ei vaikuta niin paljon,että saisin täyden korvauksen,en muista mikä oli se prontti määrä millä olisi saanut samsn,kuin muutkin.
Ihmeellistä touhua.
miten muilla?

15

5177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monta rohtoa

      Hei! Minullakin todettiin astma ja saan lääkkeistä kelakorvausta 72%.Lääkäri siis kirjoitti B-lausnnon kelaa varten ja noin kuuden sisällä tuli päätös kela-korvauksesta.Onko sinulla kela-kortissa merkintä? Sii oletko saanut päätöksen aikanaan kelalta että lääkkeesi korvataan.Jos et ole-ota yhteyttä lääkäriisi ja pyydä kirjoittamaan b-lausunto kelaan.

      • monta rohtoa

        Anteeks kirjoitusvirheet..siis kuukauden sisällä jne..


      • vinkuja

        Ei ole b-lausuntoa.kriteerit ei täyttynyt vaikka tarvin flixotideä2*2 päivässä.
        Silloin,kun todettiin tämä astma,niin siinä mitattiin arvot,ja ne ei yltänyt kelan määräämiin kriteereihin.Siitä huolimatta tarvin lääkityksen,en pärjäisi ilman.
        Tämä se ihmeellistä onkin,kun toiset saa.
        Siinä testissä puhalletaan ensin ilman lääkitystä,sitten annetaan lääkitys,jos lääke ei auta tiettyä prosenttia niin korvaus jää alempaan luokkaan


      • vinkuja

        Ei lääkäri ole kirjoittanut B laausuntoa siihen vaaditaan tietty prosentti,että täyttää siihen vaadittavat kriteerit.
        Testissä puhallettiin ensin ilman lääkettä ja otettiin lukemat,sitten annettiin jotain suihketta ja vartin päästä uudestaan puhallettiin lääke ei auttanut niin paljon,että oisin saanut ylemmän korvaus prosentin.
        Sitä ihmettelen,miksi kaveri saa ylemmän korvauksen vaikka saman lääke määrän ottaa,kuin minäkin.
        En pärjää ilman lääkettä,siis fliksotiiveä,ventoliiniä en tarvi koskaan.


    • pahasti astmaa..2234

      Ole nyt tyytyväinen, että et ole siinä kunnossa, että olisit 72% korvauksen piirissä.
      Oma lääkitys on Symbicort forte turbuhaler 2x2(x2) vuorokaudessa. Pulmicort, Bricanyl 0,5mg., montelukasti 10mg., Retafyllin 2x vrk. Somac vatsansuojaksi ja aina Prednisolon valmiina tarvittaessa.
      Saan ylempää erityiskorvausta vaikean ja pitkäaikaisen astman vuoksi.
      Olisin tosi paljon onnellisempi jos olisin terveempi. Lääkekuluni ovat vielä korvauksenkin jälkeen melkoisen suuret.
      Korvauksen sain heti puolen vuoden lääkityksen jälkeen ja heti ylempänä erityiskorvauksena.

      • astma ilman lääkettä

        MIKSI KÄYTÄTTE NIITÄ.Haluatte näköjää.Miettikää olisiko jotain keinoa tulla toimeen ilman lääkkeitä.Etsikää netistä tietoa kyllä sieltä löytyy.


      • Runtua!
        astma ilman lääkettä kirjoitti:

        MIKSI KÄYTÄTTE NIITÄ.Haluatte näköjää.Miettikää olisiko jotain keinoa tulla toimeen ilman lääkkeitä.Etsikää netistä tietoa kyllä sieltä löytyy.

        Oot sä taas yks pässi. Painu huuhaa-homeopaatti vittuun koko palstalta!


      • Astmakas kas

        Älä vähättele muiden sairastumisia! Kaikilla ei laske pef-arvot paljoakaan edes pahassa astmakohtauksessa, toisilla astma nimittäin oireilee yskänä, hengenahdistuksena tai rintakipuina.

        Esimerkiksi itselläni välillä annostuksena Sedetide 50/500 aamun illoin, avaava lääke ventoline 6 kertaa päivässä, flixotide 500 aamuin illoin, atrodual, heinix, kortisoninenäsuihke, prednisolon ja silti hengitys vinkuu, ja pef-arvot kuitenkin normaaliväestöä korkeammat.

        Aloittajalle: yritä saada lähete erikoissairaanhoitoon, vaikka yksityislääkärin kautta. Siellä tutkivat astmasi tarkemmin ja paremmat mahdollisuudet saada myös kela-korvausta lääkkeistä. Esimerkiksi hengitysilman typpioksidimääritys voi kertoa astman tilanteesta paljonkin. Itselleni tehtiin myös keuhkojen tähystys kun haluttiin sulkea pois muut keuhkosairaudet.


    • rakkaudella:)))))))

      Ei ole mikään neuvo, että tutkimuksiin ja lääkäriin! Itsekin pitää se ymmärtää normaali ajattelulla. Jos osaa netissä käydä, osaa kai etsiä sieltä osaavan lääkärin ja lääkärin kautta testeihin jos näin parhaaksi katsotaan.
      Astma vaatii potilaalta itsenäistä otetta hoidossa, että se onnistuisi mahdollisimman hyvin. Ei kaikki hengenahdistus johdu astmasta...
      Kaikella kunnioituklsella kaikkia kohtaan.

      • Sivullinen2

        Eihän tämä mikään pelkkä neuvontapalsta ole. Mielipiteen ilmaisun vapaus lienee voimassa täälläkin.


    • korvattavuudet

      hyvä pahasti astmaa..2234. Mitä ylempää erityiskorvattavuutta?
      Astma lääkkeillä on tuo 72% alennus koodilla 203. Ei ole "ylempää erityiskorvattavuutta" siinä. Ylempi eritysikorvattavuus on eri sairauksien lääkkeissä (mm diabetes, eri psyk.lääkkeet jne) ja se on 100% eli maksat 3€ lääkkeistä.

    • Vahvuus?

      Hei,
      Kommentoisin noihin annosmääriin.. Minkä vahvuista kiekkoa vetelet? Jos ottaisit (=käyt lääkärillä tarkistuttamassa) hieman vahvempaa 2x1 päivässä, niin sillä noi kulut ainakin tippuis, kun kuudaudessa menis sitten vaan yks kiekko kahden sijaan. Pikkusen hintaeroa tietty, mutta silti halvempi, kun kaks miedompaa.

      Sitten aika jännä se puhallustesti, mistä myöhemmässä viestissäsi kerroit. Milläs ne siihen testiin saa sen kohtauksen päälle? Ei kai se lääke sillon hirveän hyviä prosentteja anna, kun hengitys on normaali.. Outoa.

      • astmaatikko

        Testihän tehdään nlln, et ensin puhallukset, ulos juoksee, puhallukset, lääke ja hetken päästä viimeset puhallukset.


      • Päksä62

    • pitkätaival

      Olen ollut jo -94 sairaalassa tutkimuksissa astma -epäilyn vuoksi. Jouduin päivystyksestä sinne, kun ahdisti. Minulla paheni aina flunssien yhteydessä ja keuhkoputkien tulehdus oli usein sekä poskiontelotulehdus. Kävin testeissä ja työterveyslääkäri antoi jopa kerran lähetteen keuhkolääkärille. Hän ei tutkimusten perusteella löytänyt syytä (ei nähnyt keuhkokuvaa, jota ei saanut auki!). Sain kuitenkin lääkityksen jo varhain ja sen kanssa selvisin. Joskin erään flunssan yhteydessä jouduin keskellä yötä lähtemään päivystykseen, kun henkeä ahdisti tosi paljon. Sain apua ja pääsin kotiin. Nyt sitten joulukuussa alkoi yskä ja sitä kesti ja kesti.
      Tammikuussa piti taas puhaltaa kotona pef-mittaus ja tk:ssa spiro. Arvot olivat laskeneet entisestä, mutta... Sitten minulla oli lääkärikäynti ja valitin tuota yskää, lääkäri kuunteli ja sitten lähdettiin crp , röntgen ja verikokeet. Sain heti antibiootin ja lääkäri kertoi konsultoivansa keuhkolääkäriä. Lääkäri ilmoitti soittoajalla, että hän on tehnyt lähetteen keuhkopolille. Kävin tutkimuksessa taas spiro, jossa ei muutosta, mutta sitten tehtiin jokin uusi koe, jossa näkyi selvästi, että minulla on jokin arvo (typpioksidi) koholla. Sitten menin parin viikon päästä altistuskokeisiin (metakoliiniprovokaatio) Siinä tuli aika pian selville, että on kohtalaisen voimakas altistus ja koe päätettiin. Henki meni melko lailla tukkoon ja sain avaavaa lääkitystä ja olo parani. Sitten lääkäri kertoi, että minulla on epätyypillinen astma. Sain aloittaa hoitavan lääkityksen säännöllisenä (Pulmicort) ja kontrolli 6 kk jälkeen. Sitten saan vasta B-lausunnon ja erityiskorvattavuuden lääkkeille. Olen käyttänyt niitä jaksoittain aiemmin varmaan parikymmentä vuotta. Kiitän suunnattomasti tuota nuorta lääkäriä tk:ssa, joka lähetti minut jatkoon. En ole vielä häntä tavannut, mutta ajanvaraus on jo vireillä muissa asioissa. Kerron kiitokseni sitten henkilökohtaisesti. Reagoin nykyisin helposti homeelle mm. Ajattelin, että vaivat helpottaa, kun jäin eläkkeelle n 4 v sitten, mutta flunssat edelleen on ne heikot kohdat. Nyt kuitenkin on helpompi olo, kun on tullut selvyys asiaan. En voi hyvin vielä, kun on ollut pitkään tulehdustila päällä, näin sanoi myös keuhkolääkäri, hänkin oli aika symppis ja hoitaja oli huippu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8534
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe