Voihan ärsytys! Pitäkää ne koirat kurissa, ja kouluttakaa ne!!

GetALife

Ei taas lenkkeilijöillä mitään järkeä nupissa.. Oltiin rottis-ukon kanssa lenkkeilemässä, ja vastaan tuli eräs nainen kahden "fifinsä" kanssa, niin tottakai tämä rouva jäi oikeen paikalleen seisomaan koiriensa kanssa kun ne rähisi ja hyppi. "KATTOKAA NY, SIELTÄ SE TULEE!" Niin sitten se toinen pääsi irti, ja suoriltaan juoksi mun koiran kumppuun, koitin blokata sitä jalalla, mut ei oikeen onnistunut. Onneksi mieheni oli mukana, ja sai estettyä sen piskin iskun.. Nainen vaan koitti karjua siellä koiraansa, eikä tietenkään voinut hakea sitä pois.. No onneksi se viimein uskoi sitä naista ja meni sen luo.. Ja miten "Ukko" reagoi, no katsoi vaan että älähän nyt perkule kimppuun käy, mamma hoida homma! MUTTA mitä jos koirani olisikin alkanut puolustamaan itteään, ja tehnyt jotakin sille toiselle koiralle? Heti tappajarotikan mainehan siinä olis tullut.."fifini tahtoi vaan leikkiä, mutta se tappaja rottis kävi heti päälle!"

22

743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Been there

      Näin se valitettavasti menee! :/

    • rot ja ran

      Tuskin oman arvonsa tunteva rottweiler edes reagoi pikku fifien räksytyksiin tai hyökkäilyihin.Pelosta ne raukat hysterisoivat. Omistajat voi aina jättää omaan arvoonsa.Nehän niille pikku fifeille sen pelon opettavatkin.Ei muuta ku ku nokka pystyssä rottiksen kans vaan ohi ja on ite ku ei huomaisikaan koko koiraa saatikka sen omistajaa ; )

    • Ärsytys

      Itselle kävi vähän samanlainen tilanne..

      Olin junnun(15kk uros) kanssa lenkilä ja meillä on juurikin remmirähinää toisille koirille ja tätä ollaan tässä kouluttelemassa pois ja edistyttykkin jonkun verran.

      No kävelimme kylällä ja erään talon pihasta juos kaksi irtokoiraa suoraan koirani iholle.
      Isompi koira tuli ystävällisissä elkeissä mutta kääpiöpinseri haukkui agressiivisesti ja hyppi koiraani kohti.
      Siinäpä oli kiva soppa! Remmi-agre rotikka ja kaksi irtokoiraa sen iholla.

      No kukaan ei saanut tilanteessa hammasta mutta oli siinä piteleminen. En lähtenyt tilanteesta sillä koirat olisivat vain seuranneet ja jahistaneet meitä. Ukko yritti keräillä kaulapannattomia koiriaan siitä pois eikä edes anteeksi pyytänyt. Me junnun kanssa sitten jäätiin siihen rauhoittelemaan paikanpäälle tilanteen jälkeen (periaatte on ettemme liiku ennen kuin koira on rauhallinen ja istuu- tilanne raukeaa).

      Olin aikalailla varma että nyt tuli takapakkia, mutta eipä tuo näytä sen enempää rähisevän kuin ennenkään. Eikä edes kyttää talon pihalle josta ne syöksyi kun ennen on aina kytännyt taloja joista on esim. koira tullut taluttajineen tai koira haukkuu siellä jne..


      Mutta eipä taas tässäKÄÄN tilanteessa kärsinyt kukaan muu kuin minun koirani. Kuonopannasta joutu pitämään niin tiukasti kiinni että ei varmaan henki kulkenut äänistä päätellen kunnolla.. Että sapettaa! Ois pitänyt potkia ne koirat pois siitä...
      Ja jos se nyt ois vähän koppassu niihin kiinni, niin sehän ei olisi missään rakkaudessa ollut minun vikani. Koirani oli kytketty, miehen koirat ei.

      • väliin vaan

        Koskaan et saa päästää vapaana olevia koiria koirasi luo ryntäämään,mutta et myöskään saa potkia muiden koiria vaikka kuinka haluaisit.Jos päästät vapaanaolevan vieraan koiran omasi luo,omasi ei enää luota siihen että voit sitä suojella.Vaan alkaa ottaa johtajuuden,ja räyhää sitten niille vastaantulijoille,kun ei sinuun kerran voi luottaa.
        Kyllähän sinun pitäisi rotikan omistajana tietää miten toimia.
        Koulutus kentillä varmaan kouluttajaltakin voit ihan sitä vastaisuuden varalle kysyä.Minun koiriini kiinni ei tule kenenkään koira,enkä kenenkään koiria potki :)


      • rotikanomistaja
        väliin vaan kirjoitti:

        Koskaan et saa päästää vapaana olevia koiria koirasi luo ryntäämään,mutta et myöskään saa potkia muiden koiria vaikka kuinka haluaisit.Jos päästät vapaanaolevan vieraan koiran omasi luo,omasi ei enää luota siihen että voit sitä suojella.Vaan alkaa ottaa johtajuuden,ja räyhää sitten niille vastaantulijoille,kun ei sinuun kerran voi luottaa.
        Kyllähän sinun pitäisi rotikan omistajana tietää miten toimia.
        Koulutus kentillä varmaan kouluttajaltakin voit ihan sitä vastaisuuden varalle kysyä.Minun koiriini kiinni ei tule kenenkään koira,enkä kenenkään koiria potki :)

        ööhh en kyllä usko että "potki" vaan yritti estää sitä pikkust tulemaa rotikan "kimppuun". :D


    • GetALife

      Kyllä tosiaan teki itselläkin mieli potkaista se "fifi" niin kauas ku pippuri kasvaa ton tilanteen sattuessa.:( Ja seuraamuksiahan siitä tapahtumasta tuli! Nyt on pitänyt aloittaa remmi-koulutus alusta.. Kun koira luulee, et ne rähjäävät koirat pääsee sen kimppuun. Se ei oikeen tiedä miten päästä niistä ohi silleen "spontaanisti" :) Noh, kyllä tämä taas tästä etenee:)

    • Purtu

      Meillekin käynyt noin. Itsellä oli siihen aikaan kaksi urosta ja pienessä metsikössä niiden jalkoihin hyökkäsi näykkimään pieni gorgi. Omat koirani vain nostelivat jalkojaan ja yrittivät päästä riiviöstä kauemmas. Lopulta paikalle ilmaantui rouva, joka sanoi että se on gorgin luonne, sen kuuluu näykkiä kun se on paimentavaa rotua. Joopajoo..
      Omat koirani ovat alaskanhuskyja, tulin tänne palstalle vain kurkkaamaan, sillä muutama päivä sitten uroskoirani kimppuun hyökkäsi irrallaan ollut rorrweiler narttu. Se on kuulema purrut muita koiria aiemminkin, mutta en ole varma kuinka totta nämä jutut ovat, mutta nyt se ainakin kävi päälle ilman provosointia ja koirani sai useita haavoja niin että vuoti verta. Tämä rottisnarttu on tuotu Venäjältä, eikä siis ole ollut omistajallaan pennusta asti. Taustalla saattaa olla ties minkälaista traumaa eikä perimästä ei voi olla varma, silti tämä nuori nainen pitää tätä koiraansa irrallaan! Haluan nyt korostaa, että rodulla ei ole tässä nyt merkitystä. Koiran hyökkäys on kamala ja vakava tilanne aina, oli rotu mikä hyvänsä.
      Uskon, että useimmat rottisten omistajat ovat vastuullisia ja pitävät koiransa taajamissa kiinni, mutta aina silloin tällöin löytyy (joka rodussa) näitä maineen pilaajia =/ Koirani haavat ovat jo paranemassa, mutta tuollaista ei kerta kaikkiaan saa tapahtua. Koiranomistajina olemme vastuussa lemmikkiemme tekemisistä ja niiden omasta terveydestä. Pidetään siis koiramme vapaina vain koirapuistossa tai muussa todella turvallisessa paikassa. Taajamissa ja "ihmisten ilmoilla" koirat aina kiinni!

    • amor-amor

      Haluan antaa nimimerkille "Purtu" ainoastaan positiivisen kannanoton... Olet todella fiksu ihminen !!! Kaikkien tulisi ajatella ja toimia kuten Sinun... Toivon huskyllesi pikaista paranemista... Oma Rotweilerini on myös potilas... kirjoitinkin toisella otsikolla "rotikkani hyppäsi ikkunsata ja pudotun4metriä" jos sinua kiinnostaa lukaista tekstini.... Eli toivotaan molemmille koirille pikaista parantumista ja todellakin vastuuta kaikille koiran omistajille... Itselleni kävi ennen onnettomuutta siten että vastaamme tuli saksanpaimenkoiraa ns.taluttavat nuorukaiset...siis todella nuoret pojat... ikää n. 8 ja 13v... heille oli kiva leikki kun 2 suurta koiraa voisivat vaikka tapella.,... juoksivat kohti usuttaen koiraansa kimppuumme... olin niin vihainen koska mukanani oli 10 vuotias tyttö kaiken lisäksi... että huusin heille: jos tulette askeeleenkin lähemmäs tuolla tyylillä soitan poliisin paikalle.... onneksi pysähtyivát ja manasivat minut, mutta ensinnäkin heillä ei ollut selvästi edes voimaa pidätellá saksistaan ja kun 2 suurta koiraa tappelee, jälki on kamalaa... kaikenlisäksi siinä olisi voinut tapahtua mitá tahansa pikku tytölle, joka säikähti tapahtumaa todella paljon... Siis aivan hullua touhua joiltakin ihmisiltä, joille kaikki on vain hauskanpitoa ilman vastuuta....

    • sakemannipystykorva

      Tiedän pari kolme ihan taukkia rotikkaa ja niiden omistajaa... Nämä koirat käyvät päälle, oltiin sitten koirapuistossa tai kadulla, asuvat ikävä kyllä lähellä itseäni. Koirapuistossa näistä kaksi rotikkaa kyttäsivät aidan vieressä kahteen pekkaan ja ihan tappomielellä. Vähänkin kun toiset juoksivat aidan viertä leikkien kamujensa kanssa nämä rotikat jahtasivat toisella puolella. Niiden omistajat eivät sanoneet eikä kutsuneet koiriaan pois tai yritti vihellellä, mut koirat ei kuunnellut. Rotikat vaan jatkoivat rähinäänsä... Rotikat törmäilivät vieläpä aitaan, jos vaikka pääsisi läpi :(
      Yksi rotikoista oli IRTI, kun poistuivat puistosta ja se juoksi pitkin Launeen perhepuistoa, eikä edelleenkään kuunnellut omistajaansa. Näillä oli vielä lapsia mukana, ihan yhtä villejä kuin koiransakin...

      • sakemannipystykorva

        jatkan edelliseen, että on niitä muitakin irtokoiria tullut vastaan metsälenkillä...
        Yksi isäntä kompuroi etsimässä koiraansa, kun se tuli minua ja omaa koiraani vastaan. Toinen tapaus huuteli omaansa jonkun aikaa, eikä koira totellut, kun vasta sitten kun oma koirani ärähti sille varoitukseksi...
        Sitten on nämä rotikat ja yksi hyökkäsi omaa koiraani kohti ja omistaja lensi rähmälleen asfalttiin, sillä oli myös toinen koira mukana. Toinen rotikka tuli metsäpolulla vastaan talvella ja olisi käynyt kiinni, jos en olisi väistänyt lumihankeen.
        On meillä naapurissa yksi seko pittikin, ei voi kuin kiertää kaukaa. Aina on täysi rähinä päällä, jos sattuu vastaan tulemaan.
        Täytysköhän jo muuttaa muille maille??


    • ei totellut nyt

      Mul 4v rotikka tyttö.Ei ehkä maailman parhaiten koulutettu mutta perusasiat sujuu,luoksetulo,paikkaym.Olemme läheisessä metsässä n kerran päivässä,koira juoksee vapaana.tulee toki ihmisiikin vastaan mut hyvin on totellut,joskus vähän niskurointia.Eilen kävi niin että takaamme tuli mies ja koirani ei tullutkaan takaisin vaan jäi miehen ympärille.Kerkisin just sanoon tää on kiltti,kun koirani alkoi kiertämään miestä ympäri ja huuliaan nosteleen.Kesti hetken ennen kuin sain koirani kiinni ja huomasin se mies oli peloissaan.Pelästyin itsekin koirani käytöstä.Olen nainen ja olemme koiran kaa kahdestaan.Meillä on hyvin tiivis yhdessäolo koiran kanssa.Se ei koskaan oo tolleen käyttäytynyt.on toki joskus niin ettei tulekaan takas ja on osunut sellanen ihminen paikalle joka ei pelkää.Koirahan vaistoo.Ymmärrän jos olisi tullut joku ketä olisin itse pelästynyt,mutta pieni pappa kävelysauvoillaan.Olisin itsekin ollut kauhuissani.En tiiä uskallanko enää pitää koiraani vapaana.Asun pikkukylässä joten täällä ei oo koirapuistoja,mikä ottaakin päähän.En tarvii kuulla kommetteja että lopeta se,tai anna koiralles turpiin.Mietin onko vastaavii kokemuksii muilla.Tilanne oli niin kurja kun olin juuri taas ajatellut miten hyvä ja kiltti tyttö mulla on.tuli pirun paha olo.Tuolla se nyt nukkuu kuin enkeli sängyssä,kuorsaakin kovasti!!!!

    • pieniäjasuuria

      Koira ei käsittele asioita kuin ihminen. Ne kävelysauvat, siinä se juju. Hanki itselle tai lainaa ja kävele koiran kanssa, anna koiralle kokemuksia. Sinä katsot ihmistä koira aivan muuta.

      Älä metsästä koiraa, siitäkin huolimatta että ihmiset katsovat sinun olevan hullu. Kutsu sitä ja juoksi vaikka pois päin, jos suhteenne on sellainen kuin kirjoitat se valitsee sinut ennen kävelysauvoja.

      Itseluottamus on kaiksen a ja o koiraihmiselle. Opeta koirasi seuraamaan sinua koko ajan ollessaan irti. Kyykisty ojaan tai puskaan ja pidä koiraa silmällä. Kuinka nopeasti se huomaan tilanteen ja etsii sinut. Löytää ihan varmasti.

      Harjoittele ilman päällä olevaa tilannetta. Vanhakin koira tarvitsee joskus huomautuksen siitä kuka on pomo eli ketä sen pitää seurata.

      Ihminen ajattelee, koira on tapaeläin joka haluaa ja tarvitsee ihmisen vierelleen.

      Luin nuo ylläolevat tekstitkin. Fifi on halventava sana pikkukoirista. Samoin kuin isotkin ne ovat tapaeläimiä eikä niiden opetusta saa jättää pienuuden takia tekemättä. Pikkukoirakin voi olla omistajansa silmäterä olematta kuitenkaan naapuruston kauhu.

    • Täällä myös....

      Nimimerkillä "Purtu" et ole ainoa, sillä meillä myös tässä lähiaikoina kävi aika ikävä tilanne. Kun lenkkeilytin koiraani metsässä paikalle tuli yhtäkkiä joku koira vapaana ja hyökkäsi koirani kimppuun. Siinä sitten lähdettiin viemään koiraa eläinlääkäriin paikattavaksi... Oli kuulemma ollut tiputuksessakin vähän aikaan. Koira oli saanut syviä hampaanpistoja niskaan ja kaulassa roikku lihakset. Ja oli kuulemma hyökännyt aijemminkin toisen koiran kimppuun.. toisin pahemmin seurauksin... :/ Vähän aikaa tuon jälkeen seurasi läheltäpititilanne jossa 2 rotikkaa kaatoi taluttajansa ja ryntäsi koiraani kohti. Onneksi omistaja sai viimehetkellä pidettyä koiria.

      Sellaisia koiria jotka ovat ihmisille tai MUILLE KOIRILLE VAARAKSI ei saisi pitää, koska milloinkaan et voi olla varma onko koira hallinnassasi!

    • Rottweiler<33

      Pohjikseni kimppuun on hyökännyt Jämy ja Walesinterrieri. Nykyään kierrän paikat joissa tiedän olevan irtonaisia koiria. Ja lenkkipaikat joissa nuo hyökkäykset tapahtuivat, kierrän yhä kauempaa, tai jos menen siitä, otan toisen ihmisen mukaan. On kaksi kohtaa, joissa tiedän olevan rottweilerin, ja toinen vielä on hyökännyt kolmen ihmisen kimppuun. Rottweiler on silti lempirotu, sillä aikoinaan oli oma rottweiler, kerran sen reviirille änkäytyi naapurin aggressiivinen Suomenlapinkoira, rotikkamme makasi omalla korokkeella ulkona, painosti koiraa kiinteällä katseellaan, ja matalalla murinalla. Koiran omistaja tuli minuutteja myöhemmin:"Mitä sinä tänne tulit!!?Etkö sinä tiedä, että jos tänne nokkasi tunget, saat turpaasi, ja pahasti!!!!!!" Rottweilerimme kuitenkin tyytyi varoittamaan toista eleillä, se ei katsonut tarpeelliseksi hyökätä koiran kimppuun, kun koira lähti vapaaehtoisesti kotiinsa.

    • rottisfani

      Niinhän se on että rotikkahan ois taas päässyt otsikoihin:varokaa vihaista rotikkaa! Mul itellä 4v narttu rotikka ja joskus on tilanteita että pikkurakki juoksee kohti vapaana, omista kiljuu kauempaa kun ei ite uskalla tulla rotikan lähelle.Sitten kun koirani hiukan ärähtää niin katsotaan että joo tollasii ne on.Koira on koira ja jos jumaliste ei niitä pikkurakkeja osata pitää kii ni mitäs jos vastaavassa tilanteessä päästät rotikan irti? Vaikkei mitään tapahtuiskaan niin kauhee huuto ja meteli.Mun tyttö tykkää onneksi pikkukoirista mutta ei koskaan voi tietää ennalta mitä koiran päässä liikkuu.Mut pikku Fifien omistajilla ku päässä ei oo ku kusta.Täällä pikkukylässä koirat tuntee toisensa, mut sit huomaa ku joku outo tulee vastaan mistä lie stadista ni nostetaan se pikku fifi syliin, ja ku niin ei sais tehdä.mut usein on niin että ihminen pelkää isoo koiraa, ei välttämättä hänen pikkukoira.Mutta rotikka on paras!

    • rottisonhottis

      täytyy fifiäkin sen verran puolustaa, että moinen käytös saattaa johtua myös siitä jos hihnan toisessa päässä vapistaan kauhusta, niin koira aistii sen ja haluaa puolustaa emäntäänsä. Monet pienet rodut ei ajattele itseään niiin pienenä. tai sitten ei olla jaksettu panostaa pikkukoiran sosiaalistamiseen, koska "eihän näin pieni nyt mitään tuhoa saa aikaan..."

    • Näin meillä

      Irrallaan juossut rotikka tappoi perhoskoirani. Tai haavoitti sitä niin ettei ollut enää mitään tehtävissä. Se ei ollut rotikan syytä vaan rotikan omistajan. Koiraa en vaatinut lopetettavaksi, mutta oikeusjutun nostin, vaateeni hyväksyttiin: papillonpennun hinta ja rotikalle uusi koti. Rotikkaa kävin myöhemmin katsomassa uudessa kodissaan, oli kuin toinen koira, oli päätynyt hyviin, osaaviin käsiin. Vika on aina ihmisessä. Koiria turha syyttää. Koirani raadellut rotikka oli viettänyt aikaansa sisätiloissa puolen metrin hihnalla patteriin kytkettynä, ja sitä oli "kasvatettu" väkivalloin nuorehkon mieshenkilön toimesta. Kaikille ei koiraa soisi. Hankkisivat aivot ennen eläintä.

    • 7v rwn

      Itselläni 7v rwn. Kulkee hyvin remmissä, kun koira tulee vastaan otan sivulle ja ohitetaan koirat ilman hämminkiä. Omani ei pahemmin välitä vaikka muut räyhäisikin, kattelee nokan vartta pitkin.

      Ollut maalla hevostilalla töissä mukana (aina irrallaan) ja talon kahden pikkukoiran kanssa tuli toimeen, uroksen kanssa oikein hyvinkin. Talon narttu oli kova kyräilemään ja uhittelemaan, omani sopuisana kaverina ignoorasi pikkunartun täysin.

    • näin meillä mennään

      Noista vapaana vastaan tulevista koirista voi olla hyötyäkin.Siis vapaana oleva labbismiks tuli rähisten luoksemme,murisi ja alkoi kierrellä,laiton koirani taakseni.Enkä päästänyt rähjääjää koirani luo,vaan kiersin itse väliin,ja huusin koiran omistajaa.Omistaja haki karannen koiransa,ja tilanne oli ohi.Seuraavalla kerralla,kun vastaan tuli irtokoira,koirani meni itse taakseni ja odotti että hoidan tilanteen.Vaikka kyseessä oli vain pieni terrieri,joka ei kahtametriä lähemmäs uskaltanut edes tulla.On parempi että koira antaa omistajan hoitaa ongelmatilanteet,kun että se itse puolustautuisi ja ehkä purisi vastaan pöllähtänyttä.Viellä en ole joutunut kohtaaman ihmisille vihaista karkulaista...

      • Hyötynyt

        Joo. Meilläkin helpottui ohitukset ihan uusiin sfääreihin yhden räkyräky irtokoiran jälkeen. Usko minun johtajuuteeni sai viimeisen silauksen siitä, että "puolustin" koiraani "vaaratilanteessa".


    • 7v.rotikan "mamma"

      voi hyvää päivää...rotikka on erittäin kiltti ja tottelevainen koira,myös remmissä...
      ulkoiset tekijät,esim,räksyttävät pikkukoirat,ilman koulutusta ja usein myös niiden "aivottomat" omistajat saavat vaan aikaan turhaa...

    • Mohamed

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe