vaikuttaako chilin syötävyyteen jos "myrkyttää" mäntysuovalla?

kirvaprkleet

Eli mun chileihin on iskenyt kirvojen armeija. Sen verran olen googlaillut, että ilmeisesti vesi-mäntysuopaseos toimisi niiden häädössä. Suihkuttelin kyllä jo eilen oikein voimalla kasvit aika tarkasti ja sainkin ne melko puhtaaksi kirvoista. En kuitenkaan täysin, joten uskon, että mäntysuopahoito olisi juuri nyt oikein paikallaan, tappaisi ne loput jotka mahdollisesti vielä oksissa lymyää.

Kotilieden mukaan 2 dl mäntysuopaa sekoitetaan 10 litraan vettä. Chilit on sen kokoisia, että olen ajatellut ehkä kastaa ne ylösalaisin kokonaan ämpäriin, kastuisi ainakin varmasti joka kohta.

Sitä nyt kuitenkin mietin, että kun mäntysuopa on kuitenkin saippuaa käsittääkseni niin miten se vaikuttaa chilien syötävyyteen. Valmiit ja vihreätkin chilit toki voin ottaa pois ennen käsittelyä, mutta kuitenkin. Jotenkin ajatus siitä, että chili on upotettu saippuaan ei houkuta syömään syntyviä hedelmiä. Vai miten on?

5

7436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirvaprkeleet

      Tarkennan siis, että eilen suihkuttelin ihan vaan vedellä. Tai siis laitoin ne valuvan hanan alle ja oikein keskityin sinne missä oli nuppuja ja tuoreita lehtiä, ja myös käänsin kasvin ylösalaisin että lehtien alapinnat huuhtoutuisivat.

      Mäntysuovalla en ole siis vielä käsitellyt.

      Mulla on lajikkeina Apachea (ainakin todennäköisesti se on sitä) ja Lemon Dropia, ja jännästi Apache näyttää olevan kirvojen mieleen ja Lemon Dropit on saaneet olla ihmeen rauhassa. Myös isoja tomaatti"puita" mulla kasvaa samalla pöydällä enkä ole niistä löytänyt merkkejä kirvoista. Vähän mietityttää sekin, että pitäisikö kuitenkin kaikki kyseisellä pöydällä olevat kasvit käsitellä. Jos pitäisi niin en tiedä miten sen teen, tomaatit kun ovat niin isoja ja jo kattoonkin kiinnitettyjä, että ne varmaan katkeavat jos alan niitä kuljettaa minnekään.

    • kirby three

      hei!

      turvallinen ja nopea apu kirvoihin on suihkuttaa kasvustoihin rasvatonta maitoa. kyllä, luit oikein: rasvatonta maitoa.

      se tukahduttaa kirvat ja haihtuu lehdiltä, eikä haise. itse käytän maitoa taistelussa tomaatin kirvoja vastaan ja hyvin onnistuu! :)

    • suopaaa

      2-3% mäntysuopaa veteen, sumuttele kaikki kasvit vaikka niissä ei elukoita näkyisikkään.
      Eilen itse sumuttelin kaikki chilit, yhteen oli iskenut joku punkki joka tuhoaa uusimmat pienet lehdet, on senverta pieni elikko ettei sitä tavallisella 2x suurennuslasilla edes näe.

    • kirvaprkeleet

      Missio suoritettu ainakin toistaiseksi, saa nähdä miten toimii. Ämpäriin mahtuvat yksilöt upotin kokonaan ylösalaisin (no multaa toki en) ja pidin hetken siellä upoksissa. Pistin 2 dl mäntysuopaa 10 litraan vettä. Isommistakin chileistä upotin latvat ämpäriin ja loput sumutin. Hirvein homma oli tomaattien sumuttamisessa, kun ne on tosiaan niin isot (ja lehtiä paljon), etten olisi niitä voinut minnekään upottaa tai edes siirtää. Suihkutin sitten siinä sijoillaan niitä, yritin ainakin olla tosi tarkka mutta lehtiä on paljon joten voi hyvin olla, että jonkun lehden jokin pinta onkin jäänyt kastumatta. Tomaateissa oli raakileitakin mutta ne on nyt mäntysuovalla marinoitu...

      Niin ja tomaateissakin muuten oli kirvoja, ei vain aiemmin ollut osunut silmiin... Suurinta herkkua tuntuivat kuitenkin olevan nuo Apachet.

      Tuo rasvaton maito oli mulle ihan ennenkuulumaton juttu, toistaiseksi myöhäistä kun ehdin jo mäntysuovalla hoitaa homman. Pitääkös tämä käsittely nyt sitten toistaa ja koska? Pienempien kasvien kanssa vaiva ei ole kummoinen, mutta tuo tomaattien sumuttaminen hirvittää jo valmiiksi, siinä oli niin kova työ.

      Mutta entä se alkuperäinen kysymys: vaikuttaako chilin syötävyyteen jos "myrkyttää" mäntysuovalla?

    • suopaaaa

      Mäntysuopa ei haittaa chilit voi turvallisin mielin syödä, vois ne tietenkin huuhtasta vedellä ennen käyttöä.
      Sumuttele mäntysuopaliuoksella chilit ja muuta kasvit vielä uudelleen muutaman päivän tai viikon kuluttua, jotkut suosittelee kerran viikossa sumuttelua vaikka elikoita ei näkyisikkään, halu kai varmistaa että kasvit varmasti pysyy elikoista puhtaana, itte aion tehdä kerta viikossa sumuttelun sai noi muutama ötökkä senverta rumaa jälkeä aikaan etten niitä enää halua riesaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe