Oxamin/opamox turvallisuus?

OtankoHuoletta

Eli olen saanut niin sanotusti "jännittyneisyyden" hoitoon näitä "oxamin" pillereitä vaikka "jännittyneisyys" on aika lievä ilmaisu (ahdistus/paniikki ennemminkin) Mutta kysymys kuuluukin. Voiko näitä ottaa ihan turvallisesti (15mg) ilman että tulee mitn vahvoja sivuvaikutuksia? Koska joskus mulla oli sertralin hexal 50mg ja ranoprin 40mg ja noissa oli sitten jotain jälkivaikutuksia... (Emt tosin et kuin mulle annettu ranoprin koska se sydän lääke?) Tässä oxaminissakin on kuitenki aika pitkä tuo mahdolliset haittavaikutukset lista, mutta porukat kuitenki sanoo että on ihan mietoa? bentsoja kun en ole ennen vetäny. Pyysin muuten diapamia mutta siihen jään muka koukkuun, toivottavasti tähän sitten en jää.

8

7482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pamia naamaan

      Oxamin on bentsodiatsepiini ihan niinkuin Diapam, eli siihen jää koukkuun. Koukutus on yksilöllistä, mä pärjäsin kolme vuotta että päiväannos ei noussu yli yhden 15mg pillerin.

      Ei näitä kannattas alkaa vetää jatkuvasti, ne vaikuttaa keskushermostoon ja kun joskus lopetat (se päivä joskus tulee, ku pitäs alkaa hankkiutua näistä eroon) se on pirun vaikeeta.

    • 18+12

      Samaa mieltä. Ei missään nimessä jokapäiväiseen käyttöön.
      Vaikka on mietoa, niin toleranssi kasvaa ovelasti ja yhtäkkiä huomaakin ottavansa kaksi pilleriä yhden sijaan saadakseen samanlaisen vaikutuksen kun hoidon alussa.

      Eroon pääseminen on paskamainen prosessi ja kun lääke ei poista ongelmia, niin kannattaa pitää lääkkeet vain oikeasti haastavia tilanteita varten.

    • I-hate-benzos

      Ei ole mitenkään turvallisia. Muuttavat käytöstä ja tekevät myöhemmin elämästä helvetin. Ei kannata syödä oxaminia. Tulee hirveät krapulat ja vieroitusoireet.

      • pentsonuppi

        Elän siinä helvetissä par aikaa, sillä eroon ei tunnu pääsevän millään.


    • towardthebrightlight

      Opamox, tai siis oxazepam, on ainakin minun kokemukseni mukaan muuten erinomainen krapulalääke :-)

      Mutta joo koukkuun siihen kyllä jää. Enimmillään vedin sitä 12 kpl 30mg tablettia päivässä. Tällä hetkellä menee 5-7 15mg tablettia päivässä ja tuntuu taas olevan noususuunnassa.

      Mitään sivuvaikutuksia en ole koskaan havainnut, mutta sehän on yksilöllistä että tuleeko niitä.

    • taikanappihuuleen

      Krapula katoaak uin taivaan tuuliin opamoxilla. Itse olen käyttänyt krapulalääkkeenä jo pari vuotta enkä ole mitenkään "koukuttunut". Paitsi sillä tavalla että en edes viitsi juopotella jos ei ole opamoxia aamuksi.

    • wer323

      Bentzoja voi syödä useita kuukausia putkeen ilman koukkua. Koukku tulee kuitenkin lopulta että ei kannata syödä joka päivä. Oxazepam on miedoin benzo, ei siis kovin vaarallinen. Yksi asia tiedoksi kuitenkin rauhoittavista: Vaikka olosi ei olisi sekava niin olet periaatteessa vähän samanlaisessa tilassa kuin humalassa. Olet normaalia kömpelömpi ja muistisi on normaalia heikompi vaikka olo tuntuu selvältä. Siksi kannattaa ottaa mahdollisimman pieniä annoksia.

      • wer323

        Jos haluat jotain miedompaa niin luontaistuete valeriaana vaikuttaa hieman samoin kuin oxazepam. Löytyy ihan kaupan hyllyltä ja vaikuttaa ihan oikeasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe