Voiko kyy pistää koiraa huomaamatta?

asdfghhsg

Tarkoitan, että huomaako ja reagoiko koira (etenkin pieni koira) aina kun kyy pistää sitä? Vai voiko se vaan pistää, ilman että koira reagoi mitenkään ja omistaja huomaa. Ja kuinka pian koiralle tulee oireita, jos käärme sitä pistää?

4

3619

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joobax

      Eipä oikeen. Kyllä koira hyppää pari metriä takavasemmalle, jos kerkee. Toiset putoo niille sijoilleen henki pois ja toisilla turpoo puremakohta holtittomasti. Puremakohdasta riippuen lääkäriin on huutava kiire ja kyse henkiinjäämisestä voi olla minuuteista kiinni.

    • Viime kesän

      kokemuksesta voin kertoa että et voi olla huomaamatta jos koiraasi puree kyy. Se lento(meillä 4metriä) taaksepäin yhdessä ulvaisun ja sitä seuraavan räköttämisen kanssa on sitä luokkaa että vanha kuurosokea Reetta-muorikin sen tajuaa että nyt pisti.

      Oireet alkaa ensi minuuteista. Oksentaa - anna oksentaa rauhassa ja sitten koira onkin jo vähän muissa maailmoissa. Kulje sen kanssa rauhallista tahtia mutta kuitenkin suht. ripeästi kotiin ja sieltä eläinlääkäriin. Jos pieni ja suostuu syliin, niin kanna kotiin, ellei kävele rauhallista tahtia.

      Mutta nopeasti eläinlääkäriin, se parantaa selviämismahdollisuuksia huomattavasti.

      Jos olet metsässä ja kännykkä mukana, kannattaa alkaa heti soittelemaan kyytiä sopivaan paikkaan. Koira on nimittäin äkkiä erittäin huonona.

      Lääkäriin päästyä sitä nesteytetään ja se kestää parisen tuntia. Sitten pääsee jo kotiin. Kotona on vielä seuraavana päivänä hyvin heikko eikä juuri jaksa liikkua, mutta seuraavana alkaa jo voida normaalisti.

      Kyitä kannattaa varoa erityisesti helteisinä iltapäivinä/iltoina, ja paikkoina erityisesti pellot niiden ojanreunat joihin tulevat etsimään myyriä kun nämä alkavat uskaltautumaan taas maan pinnalle.

      Epätodennäköisempää taas on että kyyn kohtaisi sadesäällä tai viileällä ilmalla, sillä kyy on vaihtolämpöinen eikä nopea tällöin reagoimaan.

    • 026

      Eilen kyy puri koiraamme (7v. sekarotuinen tyttö). Ehdin nähdä tilanteen mutta en hätiin. Koira ei päästänyt ääntäkään, hieman astahti taaksepäin iskun myötä. En ollut ensin edes varma puriko käärme vai säikähtikö koira muuten, mutta kun kuhmu alkoi nopeasti kohota kuonon päälle niin lentävä lähtö eläinlääkärille. Päästiin onneksi n. tunnissa hoitoon täältä korvesta, vaikka pyhäpäivä.

      Sai nesteytyksen sekä antiseerumia, ja kolminkertaiseksi paisunut kuono alkoi pienentyä jo siinä hoitopöydällä ja koira alkoi jo kiinnostua ympäristöstään. Huh helpotus! Se seerumi oli todella tehokas apu.

      Illalla koira oli normaali, aamulla herättyään aluksi hieman vaisu, varmaan kuonoa pakotti yön jäljiltä kun lääkärin antaman kipulääkkeen vaikutus alkoi vähetä (tulehduskipulääkettähän ei saa antaa tässä tilanteessa, rasittaa kovasti munuaisia jotka muutenkin lujilla kyyn puremassa). Joka tapauksessa nyt on piristynyt ja omissa touhuissaan tuolla pihamaalla:) Turvotusta on enää leuan alla hieman, juuri kuten lääkäri sen kertoi vähitellen laskeutuvan ja häipyvän.

      Onneksi (koputan puuta) meidän pihassa ei kyitä ole näkynyt, mutta tuossa lähimaastossa kyllä. Meillä on ollut koiria yli 20 vuotta, aktiivista liikkumista, mutta tämä oli ensimmäinen tämän sortin kohtaaminen ja toivon että viimeinen!

      Mitenkähän muuten luonnoneläimet selviävät puremista, kun varmastihan niitä tulee?

    • Anonyymi

      Koiratkin ovat persoonia, jotkut ovat dramaattisempia tai kipuherkempiä kuin toiset. Meidän airedalesta ei huomannut mitenkään että kyy puri, vasta kun jalka alkoi turvota ja koira meni tosi kivuliaan näköiseksi, osattiin epäillä.

      Todella, todella harva koira mitenkään niille sijoilleen tipahtaa, ellei ole paha sydänvika ja pelästyy kovasti. Nykyään vain pieni osa koirista ei selviä, kiitos päivystävien eläinlääkärien ja tiputushoidon. Seerumia annetaan vain hätätapauksissa, koska sitä voi antaa koiralle vain kerran sen elämän aikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      187
      12004
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      167
      2525
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      253
      1550
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      71
      1120
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      940
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      882
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      784
    8. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      29
      749
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      739
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      699
    Aihe