Kauppakorkean keskeyttäneet?

paska pöydälle

Onko palstalla kauppakorkean keskeyttäneitä? Mistä syistä lopetitte, luetelkaapas liuta syitä:

10

2726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20

      Minua ihan kiinnostaa tietää, miksi kukaan keskeyttäisi kauppakorkeakoulun. Noh, ainakin olet tehnyt mielenkiintoni herättävän aiheen, ellet muuta.

    • 12312344

      Yleisin keskeyttämisen syy on kiinnostuksen puute ja se että huomaa että kyseessä ei ole oma ala. Näin siis yleisesti kaikilla aloilla, huomataan että opiskellaan "väärää" alaa.

    • Saunat0nttu52

      Ihmisten kylmyys ja heidän täydellisyyteen pyrkimisensä ja kuppikuntansa. Monet kurssit, joista ei opi mitään hyödyllistä. Se tunne, että on mukamas ammattilainen, vaikka saman tietomäärän saa paremmin vaikka netistä. Ei tuo tunnetta, että osaa jotain mitä tavalliset kaduntallaajat eivät.

      • faaraoh

        >Monet kurssit, joista ei opi mitään hyödyllistä. Se tunne, että on mukamas ammattilainen, vaikka saman tietomäärän saa paremmin vaikka netistä. Ei tuo tunnetta, että osaa jotain mitä tavalliset kaduntallaajat eivät.

        Minä väitän, että opin kauppakorkeakoulussa paljon sellaista mitä tavalliset kaduntallaajat eivät osaa eivätkä opi netistä. Enkä ole koskaan tavannut ihmistä, joka olisi ihan vain nettiä selailemalla omaksunut sellaista tietomäärää kauppatieteiden alueelta, mitä kauppakorkeassa opetetaan.

        Suurinpana syynä kauppakorkeakoulussa opintojen keskeytymiselle on varmaan se, että työelämä vie mennessään. Opintoihin tulee ensin taukoa, kun osa-aikatyöt muuttuvat kokoaikatyöksi ja sitten venyvät,kunnes paluuta kouluun ei enää ole. Tarkoituksenmukaiselle keskeyttämiselle varsinkin opintojen alkuvaiheessa on suurin syy luultavasti se, että huomaa jonkun toisen alueen, alan tai koulun olevan itseä kiinnostavampi. Tässä mielessä ihan sama juttu kuin kaikissa muissakin. Kauppatieteellisestä valmistuvilla on vielä toistaiseksi ollut kohtuullisen hyvä työtilanne, joten työttömyyden pelko ei ole varmaankaan suuri keskeyttämisen syy; päinvastoin kuin monella muulla alalla.


    • Kaljaa kioskeihin

      Joo ei täältä ainakaa opintojen vaikeuden takia lähdetä. Komppaan lähinnä tuota saunatonttua, kylmiä pinnallisia ihmisiä, fiksut ihmiset aika harvassa ja opittu asia on ihan perusschaissea. Netistä oppisi varmasti kaiken tarpeellisen paljon nopeammin ja tehokkaammin. Toisaalta tämä on helppo tie hankkia korkeakoulututkinto. Helpoin kenties? (Tietääkö joku vielä helpompaa? Voisin vielä vaikka vaihtaa..)
      Valitettavasti nyky-yhteiskunnassa paperit ratkaisevat melkein kaiken. Hankkimalla korkeakoulututkinnon (vaikkapa amk-agrologi) oletkin yhtäkkiä pätevä vaikka mihin. Ilman tätä paperia et ole mitään.

      • näinpänäin

        Kiinnostuksen puute. Hain alunperinkin vain näyttääkseni muille, että pääsen sisään. Olisi pitänyt jo hakuvaiheessa miettiä vaihtoehtoja tarkemmin. Lopetin kahden opiskeluvuoden jälkeen, hain ja pääsin Amk:n puolelle ensihoitajaksi. Nyt opiskelut loppusuoralla, enkä ole katunut - tämä on sitä, mitä "aikuisena" haluan tehdä.


      • lahjattomat

        Maantietokin on ihan samaa sarjaa.


      • ekonomiksi
        näinpänäin kirjoitti:

        Kiinnostuksen puute. Hain alunperinkin vain näyttääkseni muille, että pääsen sisään. Olisi pitänyt jo hakuvaiheessa miettiä vaihtoehtoja tarkemmin. Lopetin kahden opiskeluvuoden jälkeen, hain ja pääsin Amk:n puolelle ensihoitajaksi. Nyt opiskelut loppusuoralla, enkä ole katunut - tämä on sitä, mitä "aikuisena" haluan tehdä.

        ammatti"korkeakoulu", voi hyvää päivää :D


    • viltsu8h

      saunatonttu ja kaljaa kioskeihinn nimimerkit tuon oman keskeyttämiseni syyt jo oikeastan tiivistivätkin. tutkinto ei opeta juuri mitään mistä työelämässä olisi konkreettista hyötyä, vaan on enemmänkin täynnä ympäripyöreää jorinaa.

      monissa kaupallisen ala hhommissa kadun tallaaja pärjää siinä missä ktm:kin. toki jonkinlaista laajempaa näkemystä taloudesta korkeakouluopintoks suorittaneella yleensä kuitenkin on.

      Porukka kauppiksessa on mielestäni sellaista pyrkyriö ja pintaliitäjää että huhhuh. Vaativampiin opintoihin tällä porukalla keskimäärin ei varmaan kapasiteetti riittäisikään.

    • tiittelintuure

      Itse vaihdoin opiskelupaikkaa kolmen vuoden opiskelun jälkeen. Mietin päätöstä hirveän pitkään, mutta uskon, että valitsin ihan oikein. Nyt opiskelen luokanopettajaksi ja tuntuu, että tää on nyt se "mun juttu".

      Suurin syy oli se, että en yksinkertaisesti viihtynyt. Opiskelu oli ihan "ok", mutta en innostunut mistään kunnolla. Lisäksi tuntui, että valtaosa kauppislaisista oli aivan eri planeetalta kuin minä - olo oli jatkuvasti jotenkin ulkopuolinen. Ainakin monet naispuoliset opiskelijat olivat hirveän takakireitä ja TODELLA materialistisia (juu juu, ei kaikki, mutta monet).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      4992
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      39
      1538
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1181
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe