OMITUISIA

Lukeva nainen 42v

Sain käsiini ja luettavaksi tuttavan kautta aivan tuoreen lyhytproosakirjan Omituisia tekijänä kirjailija Seppo Jääskeläinen, jota en ennestään tunne muusta kuin joistain hänen kirjoittamistaan mainioista romaaneista, joita olen ostanut ja lainannut kirjastoista, ja ollut tyytyväinen. Nyt kolahti. Omituisia on tiivistekstinen taskuun sopiva pokkari. Turhaa on arvostella, koska en osaa, mutta luin kirjan yhtä päätä. Siinä on pienessä tilassa niin paljon että tuntuu aivan huikealta miten joku tekijä osaakin ladata niin koskettavaa erilaisista ihmisistä ja kohtaloista. Kirja on leviämässä kirjastoihin ja kauppoihin. Suosittelen kaikille.

37

387

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen lukeva akka

      Kiitos tiedosta. Löysin kirjan nimell'ä kustantajan Ivan Rotta ja sieltä kirjaesittelyn sekä kirjailijan hjaastattelun blogista. Mielenkiintoista kerrontaa ja vastauksia. Kustantajan sivustolla myös tekijän esittely osiossa Kirjailijat. Terhakka uusi kustantaja, toiminut vasta vuoden.

    • Mansen tyttö

      Taskuun sopiva pokkari. Luin kirjan junamatkalla Hki-Tre, 107 s. Hyviä juttuja!

    • scarabaeus

      Ai pieni kirja matkalukemiseksi tms. Näin kesäisin tulee kierrettyä kaikenmaailman bensa-asemia, ja minua aina kaivelee, kun haluaisin jotakin kivaa luettavaa. Mutta siellä on sitten vaan niitä tavis juoppiksia ja dekkareita. Ei jaksa maksaa.
      Toivoisin, että nämä taukopaikat satsaisivat novelleihin, runoihin, pienoisromaaneihin.
      Vai onko sellaisia taukopaikkoja, joista voisi ostaa rouheaa ja erilaista kuin vain niitä samoja, joihin törmää jokapaikassa.

      ???
      taidan vilkaista tätä jossain kirjakaupassa ohikulkiessa. Kiitos vinkistä.

    • Tutustujanainen

      Mielenkiintoinen, kokeileva, tuore teos. Suosin ja suosittelen ja kiitän vinkistä.

    • Kirjallisuuden ope

      Yhdyn edellisiin, virtuaalisesti, kiittäen, sillä koin pitkästä aikaa todellisen ja osin yllättävänkin lukukokemuksen. Ei heikkohermoisille eikä yltiömoralisteille, muut lukekaa ajatusella, sillä kirjailija jättää tilaa teille.

    • luin uteliaisuuttani

      Tekaistuja kehuja ja mainosta ihan selvästi yhden henkilön - kenen? - kynästä varsin jälkijättöiselle kirjantekeleelle. Minua suorastaan ihmetytti miten on viitsitty julkaista edes.

      • Lonely man

        Olen eri mieltä kuin arvostelija edellä, pokkari on lukemisen arvoinen, lisää! En yleensä ota kantaa makuasioihin, muttta nyt oli pakko.


      • ++++++++++++++++++++

        Eikö tämä ole paikka, jossa kirjoja arvostellaan? Usea myönteinen lukukokemus sattuu hyvän kirjan kohdalle automaattisesti.
        On tärkeää, että näitä tuntemattomampia kirjoja arvostellaan.
        Miten hyviä kirjoja muuten löytäisi!


      • ittekukehuu

        Ole toikeassa "luin uteliaisuuttani" suurin osa kommenteista kuin samasta kynästä peräisin. Mainontaa.


    • Emerita kirjastotäti

      Tämä on oikea sivusto ottaa kantaa kirjoihin, arvostaa ja arvostella ja arvioida. On tosiaan hyvä että vähälevikkisiä sekä pienkustantamoiden kirjoja sekä kirjailijoita käsitellään, sillä valtamedia muistaa tuoda massaviihdettä tarpeettomankin paljon esiin, aivan kuin kirjallisuutta olisi vain paljon mainostettu. En olisi ehkä osannut tätäkään Omituisia löytää ja lukea ilman täältä silmiini sattunutta. Kiitos siitä, kyllä kannatti!

    • Matkalukijanainen

      Hyviä kannanottoja. Omituisia kannatti lukea. Käyn läpi kolmatta kertaa ja aina löydän uusia vivahteita. Välillä naurattaa, mutta enemmän itkettää. Mieheni kysyi että kostuuko housut. Ei, sillä kirja ei ole rivo, joskin uskalias.

    • Sosiaalialan työnt.

      Minun ajtukseni ja viestini samalla on, että tämä Omituisia-pokkarikirjanen on sopiva lukemisto nykyajan kiireelliselle ihmiselle hektisessä ympäristössään. Teos sisältää sopivan pituisia novelleja eri tilanteisiin. Itse luin Omituisia-kirjan ensimmäiseen kertaan ahmimalla, sitten olen kerrannut tilanteen mukaan itkien ja vuoroon nauraen.

    • Taksimies sivistyy!

      Sain vaimoltani luettavaksi kyseisen kirjasen. Hän on ihastunut sen ilmaisuun. Mielestäni vain vähän kaunokirjallisuutta lukevana miehenä ihastuin minäkin sen tiiviyteen ja povitaskuun sopivuuteen. Joudun taksiyrittäjänä joskus odottamaan asiakkaita, ja olen lukenut Valittuja Paloja odotellessani. Nyt luin muutamassa tuokiossa tämän pokkarin. Ihan harmistuin keskeytyksiin.

    • Mies Mekkonen

      Ei ole tosiaan suotta kehuttu. Luen vähän, mutta hyvää silloin kun luen.

    • Takarivin Taaviko?

      Tiivis sisältö kertoo paljon. On miellyttävää näin vanhemmalla iällä lukea ja miettiä syntyjä syviä, analyyttisiä ajatuksia, yllättäviä tilanteita ja arjen sekä juhlan joskus irvokkaitakin käänteitä, koskettavaa dramatiikkaa, hersyvää huumoria unohtamatta. Kiitokset tekijäalle! Annoit ajateltavaa.

    • Virkanainen 41

      Ei ole suotta kehuttu. Jos olisi suuren kielialueen tuote, myisi sadointuhansin. On ihana kirja. Kulkee mukana mukavasti. Luen silloin tällöin työmatkoillani junassa ja bussissa.

    • Jääskeläistä lukenut

      Luin kustantajansa uutisista että tekijä ja kirja esitellään torstaina 20.09.2012 klo 15.30 Lahden Suomalaisessa kirjakaupassa Aleksanterinkadulla. Menen ja ostan.

      • Kerttu Mustonen

        Oli ihana tilaisuus, paikalla oli runsaasti yleisöä ja toistakymmentä kirjailijaa. Ostin Omituisia kuten teki moni muukin, 11,25€, edullinen hinta vaikkakin pokkarista.


    • Hämääntyvä nti

      Minä tyttö hämäännyin ja meni yöunet. Tiivistä tekstiä, uskonnollista, uskomatonta, uskaliasta, ironiaa, satiiria, sarkasmia ja jopa groteskia, mutta perille meni silti.

    • Hintansa arvoinen

      Ei ole turhaan kehuttu. Omaan Info-kirjakauppaani sain vihdoin sen pokkarin.

    • Harvoin lukeva

      On vuoden paras lukukokemus. Lisää!

    • Tyttö Tampereelta

      Jääskeläinen on saanut netticv:n mukaan lukuisia apurahoja, eikä turhaan. Ks. vaikka Sanojen aika tai Kirjasampo. On laatutekstiä tämä lukemani Omituisia. En ole häneltä muuta lukenut, mutta etsin kirjastosta, siellä niitä on parikymmentä nimekettä, tutkin senkin.

    • Möllärimestari mieki

      Piti sen minunkin lukea konsa nimi niin omituinen elikkä Omituisia, ja sitä se oli, omaa ja omituista, mutta kannatti. Sitä vaan ihmettelen että mikä kansanliike on kehkeytyny, ovatko eri ihmisiä vai samaa poppoota. Eivät kyllä suotta kehu, ei sillä, koska kai pittää niitä pienlevikkissii tuota essiin tavala tai toisela. Oon itsekki jottain yrittännä kirjuttaa niin ku sinne Päätalo kilpailuun, mutta en oo saanunna ko jatkokehotuksen. Ko ossaiski tehä ko tää tekijä nii oisin onnellinen, sellasta lyhtttä ja tiivistä juttua.

    • Ei siinä Päätalo aut

      Siinäpä se salaisuus: kun osaisi tehdä. Jääskeläinen osaa. Tämä viitaten ed. kirjoittajan loppuvirkkeeseen.

    • Valkoiva lukija rouv

      Oli tosiaan hyvä kirja. Miksi ei mainosteta laajemmin? Olisi kansainvälistä kamaa.

    • Kaikkitietävä akkami

      Katsopa Kotiliden lukijasivustoilta mitä mieltä ollaan mm. Omituisista. Yllätyt. Kaikki eivät tyydy metrilakuun.

    • Mies Mekkonen

      Melko pian oli luettu ne yli 100 sivua, mutta kun kertasin toisen ja kolmannenkin kerran yön myötä niin sain joka kerta enemmän. Ne novellit ovat vakavasti otettavia mustan huumorin ja ilkivaltaisuuden valloittavia juttuja. Ihan virkisti. Sellaista tämä maailma on. Taas ne vakavat uskontojakin sivuavat tarinat saavat ajattelemaan eri yhteyksiä. Kansanuskomukset ja fantasia viehättivät minua, paatunutta lukijaa.

    • Uskova lukijarouva

      Hieman kyynisiä ovat etenkin ne lemmikki- ja luontoaktivistitarinat. Joku voisi jopa loukkaantua.

    • Etsivä löytää

      Jääskeläistä löytää mm Kirjaseuranta.fi ja Kirjasto.fi sekä Kirjasampo saiteista.

    • Lukijamiesjätkä

      Niin ja kirjakaupoista ja kirjastoista kautta maan kuin myös Tukholmasta ainakin.

    • Himphamppunainen

      Päivän Etlarissa ESS 17.10.2012 Lukijalta-sivulla on Jääskeläisen napakka kannanotto Ylen uusimpaan paritusohjelmaan Parittomat. Kyllä kosketti sekä nauratti vertaus vanhaan aikaan ja Killaus-näytelmän repliikki. Osuvaa ja omistuista! Pitääkö tosiaan Ylen matkia kaikkea paskaa?

    • Lobbyarvostelija

      KirjaSammossa oli pääteemaksi mainittu Elämänhallinta. Millä perusteella? Miksi? Onhan siellä sitäkin mutta myös väkivaltaa ja vankilaa. Herkimmät hyviä.

    • Lukija vaari

      Ketju katkesi kuin kananlento kaula poikkinaisena, mikä tuli? Kirja on edelleen hyvä. Ettei vain kunnallisvaalit katkaisseet lukuhaluaja.

    • Kotkatto

      Jääskeläisen kirjat on kaikki hyviä. Niin on monen muunkin tuntemattomamman kirjailijan. Sitä vaan ei tule mieleen että voisi hyvistä kirjoista ja kirjailijoista kertoa muillekin .
      Parannetaan tapamme ja kerrotaan hyvät kirjat.

      • Näin on näreet!

        Juuri noin! Moni hyvä kirjailija ja kirja(t) jäävät main streetin valtavirran ulkopuolelle syyttään kun tekijä(t) ei höyryä markkinoilla erikoisuuksilla eikä kustantaja satsaa mainoksiin.


    • Äiskänope

      OMITUISIA on osin pikkunäppäriä, osin vakavia lyhytnovelleja, joiden parissa osin viihdyin, mutta osa melkein oksetti. Alku ja loppu ovat koskettavinta, itketti, ja pani miettimään, lukuarvo suuri.

    • Kiitollinen lukija

      Lukukelpoinen teos edelleen. Ostin Suomalaisesta stadissa enkä kadu. Ehdin lukea kirjan bussissa matkalla Hämeenlinnaan. Meni aika nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe