Kuinka soneran kuitu tuodaan kerrostalon jakamosta asuntoon?

mörri80

Soitti eilen Soneran myyjä ja sanoi, että taloyhtiöön (kerrostalo) on asennettu valokuitu ja kauppasi 10 megan tai 100 megan yhteyttä. Puhelimessa tiedustelin useasti, että eihän yhteyttä tuoda asuntoon puhelinpistokkeen kautta koska tämä vaatisi kaapelointia uudelleen listojen alle jnejne. Myyjä sanoi, että yhteyttä ei missään nimessä tuoda puhelinpistokkeen kautta koska tällä saavutettaisiin vain 24 megan nopeus tai jotain vaan netti tulisi huoneistoon samasta pistokkeesta kuin nykyinen DNA kaapelimodeemi yhteys eli olohuoneen antennipistokkeesta missä on televisio, radio ja kaapelimodeemille oma antennipiuha paikka. Onko tosiaan näin, että kuituyhteys voidaan tuoda asuntoon tuosta samasta kohdasta missä nyt pidän kaapelimodeemia? Itse olen aina ollut siinä uskossa, että kuituyhteys tulee loppumetrit asuntoon puhelinpistokkeen kautta.

21

12237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HYVÄSTI SONERA

      Erehdyin ja pahasti tilaamaan soneran 10 M valokuidun.....nopeus nyt vaivaiset kaksi (2) megaa. Kaista tulee reitittimen kautta.......läppäri alkanut sekoilla just tämän sonera paskan asennuksen jälkeen. Windows kaatuu kun menee ohjauspaneeliin, ja samoin kun yrittää aukaista työpöydän kansioita. Virta katkeilee koko ajan ja siirtyy akulle. Soneran kuuluisat insiNÖÖRIT yrittivät kuulema paikallistaa ja korjata mutta eivät pystyneet eli asiakas jätetään oman onnensa nojaan. SIKAMAISTA!!!
      Onneksi tilasin netin kautta eli pystys palauttamaan....ei enää KOSKAAN SONERAA.....olihan se jo 90 -luvullakin suomalaisten kirosana.

    • yritä edes.

      ^ Oot kyllä idiootti. Ihan kuin sonera vaikuttaisi sun läppäris toimimaan. Valoja päälle.

    • UnohdaSonera

      Myyjä haluaa sinulle sen 100 megan liittymän, Suurin osa vanhemmista (pari vuotta) on luonnollisesti niitä puhelinjohtoja pitkin tuotuja max 24 megaisia (kuten minulla).

      Älä kuitenkaan missään tapauksessa valitse Soneraa, jos et halua joutua ikuiseen pomputteluun heidän idioottimaisen asiakaspalvelun kanssa. Mikään ei toimi.

      Soneran politiikka on hankkia vain mahdollisimman paljon uusia liittymiä ja unohtaa vanhat asiakkaat. Jos toimii, OK. Rahaa tulee. Jos ei toimi, ei mitään väliä, sillä rahaa tulee ainakin jonkin aikaa ja asiakas saattaaa jopa joutua maksamaan Soneran virheistä. On aina tuottavampaa hankkia taas lisää asiakkaita, joilla liittymä toimii. Jne...

    • Sopimus puuttuu!

      Uusin valokuituliittymäni puhelimitse ja sain Soneran aiemman mokan vuoksi hyvityksenä lisäpalvelun yms. Mutta kun katson liittymähallinnasta sopimusta, siellä lukee vain, että "10/10M - Käytössä" ja päivämäärä, mihin saakka voimassa. Mutta edes _hinnasta_ ei puhuta mitään, puhumattakaan muista sopimukseen liittyvistä erityisehdoista!
      On se kummallista, että joutuu tekemään sopimuksia puhelimitse suullisesti, mutta missään ei saa mustaa valkoisella siitä, mitä on sovittu. Kävin Soneran toimistossa henkilökohtaisesti, mutta en saanut sielläkään mitään todistetta. Millä todistan sovitut asiat, jos kahden vuoden aika Sonera väittää sovitun jotain muuta?

      • Heippa "Sopimus Puuttuu"!

        Oliko sähköpostiin tullut sopimus? Pääsetko meidän Facebookissa käymään: www.facebook.com/sonera? Jos kyllä, niin raapusta privana meille viesti sinne, jossa lukee esimerkiksi asiakasnumero, liittymänumero tai liittymän käyttäjätunnus niin tarkistetaan mitä sopimuksessa seisoo ja pistetään se tulemaan meiliin uudelleen sieltä.

        Lauren@SoneraPartio


      • sonerapartio kirjoitti:

        Heippa "Sopimus Puuttuu"!

        Oliko sähköpostiin tullut sopimus? Pääsetko meidän Facebookissa käymään: www.facebook.com/sonera? Jos kyllä, niin raapusta privana meille viesti sinne, jossa lukee esimerkiksi asiakasnumero, liittymänumero tai liittymän käyttäjätunnus niin tarkistetaan mitä sopimuksessa seisoo ja pistetään se tulemaan meiliin uudelleen sieltä.

        Lauren@SoneraPartio

        Heh, vanhahan tämä aloittajan postaus oli, mutta hei jos siitä on jollekin muulle hyötyä niin Be my guest ;)

        Lauren@SoneraPartio


    • eargearg

      Kaapeliliitännästä en tiedä, mutta itse asuin taannoin asunnossa, jossa oli Soneran valokuitu, ja huoneistossa oli seinässä sähkökaapissa ethernet-liitäntä, josta yhteys tuli. Siihen vain wlan-tukiasema ethernet-piuhalla kiinni, niin yhteys oli toiminnassa. Yhteys toimi täsmälleen luvatulla nopeudella - neljä vuotta siinä asuin.

      Itse asiassa pari viimeistä vuotta toimi luvattua nopeammin, koska Sonera nosti nopeutta jossain vaiheessa ikään kuin hetkeksi, jotta näkisi, millainen nopeampi yhteys on - tästä tuli joku mainos heiltä. Missään vaiheessa ei nopeutta kuitenkaan sitten enää laskettu, vaikka piti. Maksoin 10-megaisesta, mutta yhteys oli sitten 100-megainen. Tosin omat wlan-tukiasema (jota en jaksanut uusia ja joka oli jo ikivanha) hidasti nopeuden noin 20-megaiseksi. Silloin yhteys toimi 100-megaisena, jos tökkäsi suoraan ethernet-kaapelin tuon ethernet-reiän ja läppärin ethernet-liittimen väliin.

      Kun muutin, hommasin DNA:lta 4 G mokkulan parhaan liitymän. Nopeuden pitäisi olla lähes kaikkialla Stadin keskusta-alueella noin 50 megaa, mutta hyvä jos 14-megaiseksi nousee, pari kertaa on hiponut 20 megaa, mutta pääsääntöisesti rullaa 10-megaisena. Vielä en ole jaksanut käydä rähjäämässä, mutta jossain vaiheessa kai pitää.

    • Jos vaihtais Soneran

      Toimiiko toi DNA 4 G mokkula pätkimättä?

      • eargearg

        Asun Stadissa tosiaan melkein keskustassa, mutta mokkula ei siis yllä luvattuun nopeuteen edes täällä - siis kai täällä pitäisi toimia jos jossain.


        Niin, mulla on siis DNA:n 4 G wlan-mokkula. Se toimii kohtalaisen hyvin, mutta kyllä se pätkii. Se on ollut mulla vasta muutaman kuukauden ja nyt vaikuttaa siltä, että akku kuluu hiton nopeasti ja lisäksi vaikuttaa siltä, että jotenkin akku myös aiheuttaa häikkää yhteyteen aina välillä ja aiheuttaa pätkimistä. Kun sitten irrottaa akun ja laittaa mokkulan virtajohtoon ja seinään, niin sitten taas toimii ok. Lisäksi tuo ei aina automaattisesti tunnista koneita, jotka ottavat sen kautta yhteyden.

        Mutta joo, ihan kohtalaisen tyytyväinen olen, mutta en niin tyytyväinen kuin aiempaan Sonera-liittymääni. Eli ihan varauksetta en suosittele. Nykyisessä kämpässä vain ei ole mahdollisuutta valokuituliittymään, ja Soneralta olisi kestänyt useamman viikon saada tänne yhteys toimimaan, joten se siitä. Otin sitten tuon DNA:n viritelmän.


    • 13+1

      Itse jouduin ottamaan yrityskaupan takia kaapelikaistan 1,2M tilalle Soneran 10M valokuidun ja voin sanoa, että yhteys on hitaampi kuin 1,2M kaapelikaista. Asuntoon yhteyttä ei vanhemmissa asunnoissa tuoda vaan se tulee jakamoon. No jatkossa en enää tule tämmöistä hankkimaan kunhan tästä tulevaisuudessa eroon pääsen. Suuri pettymys luotettavaan entiseen kaapelikaistaan verrattuna.

      • eargearg

        "Asuntoon yhteyttä ei vanhemmissa asunnoissa tuoda vaan se tulee jakamoon."

        Varmaan taloyhtiökohtainen juttu. Itse asuin 50-luvun alussa rakennetussa kivitalossa, ja siellä yhteys oli tuotu siis asuntoon.

        Mutta varmaan kannattaa vaatia, että saa ensin kokeilla yhteyttä jonkin aikaa, jos kerran tuollainen riski on kuin 13 1 mainitsi.


    • 10 / 10M

      Ihmetyttää tuo 10 M Upload nopeus. Että mihn kummaan tuota tarvitaan. Vai kun nyt tarjoukseen kuuluu "olla markkinoitavissa" (10/10M 19,00 e/kk), että tarvitseeko Sonera tuota 10 Megan upload kaistaa markinointitietojen uploaudaukseen liittymästä.

      • juu4

        Vanha kysymys, mutta 10mupload nopeudesta on monelle paljon hyötyä. Esim hd-videopuhelu, p2p videoneuvottelu, etätyöpöytäyhteydet, palvelimet (verkkopelit yms), vaatii näitä myös sähköpostin liitteen lähetys, youtube videon uploadaus hyötyy... näissähän tuppaa menemään muuten tunteja. Mutta jos vain nettisivuja lukee, niin ei


    • eargearg

      Kyllähän nuo upit aika usein mainitaan mainoksissa. Valokuidussa nopeus (ainakin oman kokemukseni mukaan) on hyvin tarkkaan juuri se luvattu, ja uppi on siinä vastaava kuin download.

      Kyllähän nopeasta upista voi olla hyötyä, jos esim. on työkseen vaikkapa kuvien tai videoiden kanssa tekemisissä ja pitää lähetellä isoja tiedostoja.

    • viihtasiaka

      Mulla on nyt Elisa Viihde, ei toimi niinkuin sanottiin.

      puhelinmyyjä sanoi, että teoreettinen nopeus on 30-80 / 5 megaa luokkaa.

      Nyt olen tehnyt testeja mm. Soneran ja speedmeter testeillä ja tyyppi arvo on keskimäärin pikkusen yli 100 / 4,5 Siis 110/4,3 on sellainen tyypillinen keskiarvo.

      Eikä suomeen kuulema nyt voi saada yli 100 megan nopeutta. Aiemmin oli SL 10/2 ja se oli jotain 9,5/1,5

      • 3 + 6

        Siis onhan noita olemassa 250/100 yhteyksiäkin suomessa (dna muistaakseni. Nykyää taitaa olla jopa DNA 350M uberkaista). Elisakin taitaa ite tarjota jopa 250/50 yhteyksiä joten melko nolon huonosti tuntevat verkon rajotuksia aspassa kun niiden logiikalla miksi heille työtä antava operaattori tarjoaa 250M kaistaa jos yli 100 ois raja :D


    • viihtasiaka

      No, jos mennään paljon yli 100 megan, niin sitten pitää kyllä vaihtaa varmaa myös kaapelimodemi. Modemi voi asettaa rajoitukset. Tuo Saunalahden antama Bewa sallii kait just tuon 100.

      Hinnan puolesta itseasiassa tuntuu kummalle, että jos on 2 meganen kaista, niin se on vain 5e edullisempi kuin 10 ja tämä 100 megaa jossa on virtuaalidigiboksi, niin se maksaa vain 10e enemmän kuin 10megaa.

      Siis jos tehdään joku päätelmä, niin 2 megaa maksaa n. 12e/ mega, 10 megaa maksaa 2,9 mega ja satasella 2,5e/ mega.

      Minkä ihmeen takia ei saada palveluvelvoitetta korkeimmille nopeuksille? Siis noi alle 10megaa on rikollista. Ja alueilla voisi olla aivan hyvin langattomia verkkoija, joita hallinois vaikka kunnat. Joka haluaa kytkyä itsensä kunnan vapaaseen wlanin, niin menis kunnan vekkokauppaan ja maksas sinne vaikka 10e/kk, ja sais sitten maksua vastaan tunnuksen käyttää yleistä verkkoa.

      • Alan opiskelija

        Kun kaapelimodeemia käytetään valokuitu tuodaan yleensä taloyhtiön tiloihin esim. teknisissä tiloissa oleviin talojakamoihin päätelaitteiden kytkimiin, josta se jaetaan coaxial (kuparikaapeleita) pitkin antennipistokkeen kautta asuntoihin. Asuintiloihin ei yleensä kuitua viedä, koska se on vielä niin kallista ja kuparikaapelien (antennipistoke) tiedonsiirtonopeudet ovat ihan yhtä hyvät kuin kuidun.

        Valokuidun etuna on se, että siinä suuri kaistanleveys eli voidaan viedä suurempi määrä dataa kerralla.


      • Eläkeläisen näkemys
        Alan opiskelija kirjoitti:

        Kun kaapelimodeemia käytetään valokuitu tuodaan yleensä taloyhtiön tiloihin esim. teknisissä tiloissa oleviin talojakamoihin päätelaitteiden kytkimiin, josta se jaetaan coaxial (kuparikaapeleita) pitkin antennipistokkeen kautta asuntoihin. Asuintiloihin ei yleensä kuitua viedä, koska se on vielä niin kallista ja kuparikaapelien (antennipistoke) tiedonsiirtonopeudet ovat ihan yhtä hyvät kuin kuidun.

        Valokuidun etuna on se, että siinä suuri kaistanleveys eli voidaan viedä suurempi määrä dataa kerralla.

        Laitan tähän taloyhtiön laajakaistan toteutuksen, joka otettiin juuri käyttöön: Soneran kuituyhteyden päätelaitteet ovat talojakamossa, josta VDSL2 -tekniikalla siirretään asukkaan tilaama yhteys huoneiston puhelinpareja pitkin. Kaapelimodeemeista Soneralla ei edes haluttu keskustella, sillä se on "vanhenevaa tekniikkaa" ja ADSL2-tekniikka ei riitä esim. TV viihdepalvelujen käyttöön.

        Perusnopeus on 10/10M ja pienellä lisämaksulla tuli nopeudeksi 100/10M. Modeemi on WLAN-mallia, joten sillä saa siististi huoneistoon langattoman sisäverkon. Meillä on langattomassa verkossa muutama kännykkä, tv ja blue ray -soitin. Ja tietenkin tämä netti-pc on suoraan kiinni modeemissa. Käytännössä minulla oli jo vuosia kuidun kautta ADSL2-yhteys, mutta nyt nopeutta tuli lisää ja siirryttiin kokonaisuudessaan VDSL2-tekniikkaan. Ja hyvin toimii..;)


    • atk1

      VDSL2 pystyy välittämään kuparikaapelissa 100M/100M talon sisällä helposti jos se kupariparikaapeli on riittävän korkealaatuinen. Tiedän paikan missä tuo on käytössä. Valokaapeli päättyy Soneran laitteeseen kellarissa jossa VDSL2 lähtö, tuosta eteenpäin parikaapelina ja loppupaikassa VDSL2 "purkki" jossa Ethernet liitettävälle laitteelle/laitteille eli tuosta vasta käyttäjä saa sen itselleen sopivassa muodossa (Ethernet).
      Tuossa VDSL-yhteydessä on mahdollista käyttää erilaisia nopeusyhdistelmiä eli hienommin sanottuna "profiileja", ei ole pakko olla 100M/100M, Google kertoo tarkemmin kun etsit.

    • tikte76

      valokuitu tulee puhelinpistokkeeseen vdsl2 modeemilla ja se voi käyttää joko 24mbits tai 100mbits valokuitua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe