mielipiteitä

sisko561

Hei,matka Albufeiraan olisi edessä.Hotelli Da aldeia,olisiko kellään
mielipiteitä hotellista,paikasta yleensä.Ja vinkkejä kaipaisin myös.
Suur kiitos sinulle asiallinen vastaaja.
Jännittää kun on eka Portugalin matka.

3

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Albufeirasta on tällä palstalla kirjoitettu paljon, seuraavassa linkki aikaisempiin keskusteluihin, http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/albufeira tid:4593?sort=created&perpage=25&term_keywords=albufeira. Da Aldeia -hotelli ei esiinny näissä keskusteluisa. Kyseisestä otellista on kirjoitettu mielipiteitä laidasta laitaan mm sivustoilla www.booking.com ja Trip Advisor (http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g189112-d249145-Reviews-or10-Hotel_da_Aldeia-Albufeira_Algarve.html#REVIEWS).

      Albufeira sijaitsee Portugalin eteläisimmässä maakunnassa Algarvessa. Seuraavassa linkki viesteihin, joita olen siitä itse vuosien mittaan kirjoittanut: http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/algarve tid:4593 sort_name:"masseur"?sort=created&perpage=25&term_keywords=algarve.

    • aurinkoinen

      Portugalin Albufeirassa tuli käytyä kesäkuussa 2010, kaunis ja suhteellisen siisti kaupunki. Portugalilaiset ovat vähän kuin me suomalaiset eli hieman varautuneita mutta tutustuttaessa ystävällisiä ihmisiä. Tuntemattomat eivät tuppaudu väkisin lähelle, toisin kuin esimerkiksi naapurimaassa espanjassa (tämä vain oma kokemukseni). Albufeira on ihana kaupunki, tunnelma torilla iltaisin oli turistikaupungiksi uskomattoman aito. Hinnat kaupoissa olivat aikalailla suomen hinnoissa. Ainoastaan kenkien edullisuus oli silmiinpistävää. Albufeira shopping centre mukava ostoskeskus hieman kaupungin ulkopuolella. Lisäksi Algarvessa kannaattaa käydä tsekkaamassa korkein kohta Foia, Silvesin linnoitukset ja ns maailmanlopunniemi.

    • "Hinnat kaupoissa olivat aikalailla suomen hinnoissa. Ainoastaan kenkien edullisuus oli silmiinpistävää." - Mistähän kaupoista on kysymys? Portugalissa asuvana minun on tätä väittämää - jonka olen nähnyt monesti näillä palstoilla - vaikea uskoa todeksi. Kun Algarvessa on kesäaikaan matkailijoita monta kertaa enemmän kuin paikallisia asukkaista, on mahdollista, että hinnoissa on painetta ylöspäin, mutta että nousivat keskimäärin Suomen hintojen tasolle, on epätodennäköistä.

      Portugalilaisen keskipalkka on luokkaa 1000 e/kk, suomalaisen lähempänä 3000 e. Eurostatin hintavertailun mukaan Suomi on kallein euromaa, Portugali puolestaan vanhoista euromaista halvimpia.

      Välttämättömien elintarvikkeiden kohdalla alvi Portugalissa on 6 prosenttia, Suomessa se lienee moninkertainen. Saatteko Suomessa 20 sentillä sämpylän tai maitolitran 50-60 sentillä?

      Portugalissa valmistetut tuotteet ovat edullisia, jotkut tuontitavarat saattavat olla Suomen hinnoissa, joidenkin hinnat voivat olla korkeampia. Ravintolapalvelut ovat keskimäärin huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Tosin on syytä muistaa, että pizza eivätkä kebap ole Portugalin kansallisruokia, minkä vuoksi niiden hinnat saattavat olla kalliimpia kuin Suomessa.

      Esim. aateketjun Zaran hinnat ovat Portugalissa alhaisempia kuin Suomessa. Käyttövaatetta saa Portugalissa ostaa Helsingin käytettyjen vaatteiden hinnoilla, täysin käyttökelpoiset farkut saa esim.supermarket Continentesta noin 10 eurolla.

      Mieleeni on jäänyt erään suomalaisturistin kommentti täällä Azoreilla koskien juuston hintaa. Hänen mielestään juustot olivat kalliita, kun niiden alkuhinta täällä on luokkaa 7 e/kg. Kun kysyin, mitä juusto maksaa Suomessa kilo, hän ei tiennyt.

      Onko Suomesta tullut halpamaa? Näyttä siltä, että eurokaan ei helpota hintavertailua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe