Koryu uchinadi

street karate

Onko Koryu uchinadi jonkinlaista länsimaista "katukaratea", ainakin sellainen vaikutelma tulee seurojen ja liiton sivulta?

Oppiiko lajin parissa tappelemaan?

6

310

  Vastaukset

  • Ei ole katukaratea, ihan vaan salilla tehtävää juttua. Käsiään voi toki heilutella vaikka pesutuvalla, ei se tyyli vaan tarkoitus.

   Koryu Uchinadissa pyritään palauttamaan karatea takaisin siihen toimivampaan suuntaan mistä sen on alunperin lähtenytkin, mutta eihän koskaan voida säännöillä treenata kovaa. Jo Suomen lakikin tämän kieltää, vaikka Maga miehet ei sitä halua myöntääkään.

   Tappelemaan opit tappelemalla, siihen ei tarvita salia, seuroja, vyöarvoja yms. Ja kuten edellä totesin, Suomen laki voi suhtautua nuivasti yhdistykseen jonka pääasiallinen tarkoitus on opettaa ihmisille tappelua tai väkivallan käyttöä.
   Jos se on kielletty poliiseilta niin miksi siiviilit sitä saisi harrastaa?

   Seurojen ja liittojen sivut on täynnä mainostekstiä jota ei kannata ottaa vakavasti. Jos kaikki mainokset pitäisi paikkaansa, ostos-tv olisi ratkaissut kaikki maailman ongelmat jo vuosia sitten.

  • Karate on hippaa ja lyöntejä käsi kainalossa. Mee vaikka potkunyrkkeilyyn tai vapariin jos haluut oppia myllyttään. Jos haluut oppia mietiskelyä ja askelkuvioita niin sitten karateen.

  • Taas joku teini hehkuttaa vapaaottelua... ne on niin kovia. Tatuointeja ja kaikkea.

   Ei kannata aliarvioida tai halveksia karatea. Joskus historiassa se on ollut välineenä huomattavasti julmemmissa taisteluissa kuin mitä kehissä tänä päivänä käydään.

   Karatessa tavoitteena on ennen ollut tappaa, ei kerätä pisteitä.

   Vapaaottelua on ihan tavallista sääntöjen puitteissa tapahtuvaa urheilua. Esimerkiksi ammattilaisnyrkkeily on huomattavasti rankempaa ja vaarallisempaa jos tätä aikamme gladiaattorinäkökulmaa haetaan.

  • Joo ei noita teiniviiksi-"miehien" juttuja kannata kovin tosissaan ottaa. Lajista kun lajista löytyy kovia tekijöitä ja sitten niitä satujumppailijoita. Vaparin alkeiskursseilla jos aloittaa 50 jätkää niin kolmen kuukauden kuluttua niitä on 3. Kun pitäs oikeasti tehdä niitä töitäkin perkele. Ei riitä että ilmoittaa olevansa vaparissa.

  • Yleisesti Karatesta se voi olla ihan hyvä pohja jos haluaa oppia itsepuolustusta tai jos haluaa edetä UFC tai MMA otteluihin tästä ihan hyviä esimerkkejä esim.MAchidan perhe ja Lyoto Machida. Useimmat muutkin kamppailulajit ovat Karatesta tekniikoita ottaneet, tietysti jos MMA tai UFC ottelijaksi haluaa silloin kannattaa lisäksi harjoitella jotain mattolajejakin vaikka BJJ:tä niin siinä alkaa sitten olemaan jo jotain pohjaa pystyotteluun ja mattoon....varmaan lisänä myös nyrkkeilyä...

  • Saako tehokkaimman kamppailukyvyn wado vai shorinjiryu karatella? En haluaisi pelkkää pisteottelu eli sporttikaratea, sitä kokeilin yhdessä seurassa vuoden ja treeni oli 90% pisteottelua ja 10% jumppa ja kata en oppinut mitään.
   Mikä karate olsi tampereen suunnalla paras itsepuolsutukseen vai onko jujutsu vai krav maga paras laji itsensä puolsutamiseen?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3475
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   122
   2826
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   176
   1811
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1407
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   938