Lääkäri ei tienaakaan niin paljoa?

Onko näin

Kohkataanko lääkäreiden palkoista liikaa?

Ainakin tämän mukaan: http://www.digipaper.fi/akava/29884/ erikoistuva lääkäri tienaa säännöllisellä työajalla 3400 euroa/kk. Ei mikään ihmeellinen summa mielestäni... Kuitenkin 6 vuoden opinnot takana, ja vastuuta piisaa.

Toki saman lähteen mukaan erikoislääkäri tienaa jo 5100 euroa/kk, mutta erikoislääkärillähän on yli 10 vuoden opinnot takanaan.

Esim. diplomi-insinööri tienaa tuon lähteen mukaan aika lailla saman summan kuin lääkäri, vaikka lääkärin työ on mielestäni kuitenkin vastuullisempaa...

24

2547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hordak

      Vastuullinen ja tuottava ovat eri asia.

      • Parempi onni ensi ke

        Eikä sillä vasttullakaan oikeastaan niin väliä ole.


    • koulutuskupla

      Tienaaminen ei ole noin yksinkertaista.
      Käyt vaikka ammattikoulun, niin vuosiansiot ovat yli 60 000 euroa.
      Riippuu urasta. moni DI ei tienaa mitään, amis tai lekuri 100 000/vuosi.
      Itse olen DI.

    • ölkjhh

      Tuttuni, putkimies, ei tienaa 60 000 e vuosi vaan 1800 e/kk. Laske siitä paljonko se on vuodessa.

      • koulutuskupla

        Tarkoitin 3-vuorotyötä prosessiteollisuudessa tai voimalaitoksella, jolloin vuosiansiot viiden vuoden kokemuksen (noin 24 vuotiaana) 60 000 EUR/vuosi.


    • sisällä!

      Huhu, 3400e/kk kuulostaa naurettavan pieneltä. Tulee mieleen että kannattaako erikoistua? No ehkä se raha ei ole tärkein, mutta törkeetä silti.

      • ....................

        Tohon 3400 €:n päälle rekrylisät, päivystykset ja muut, niin kyllä se siitä. Se on ihan ittestä kiinni että paljonko sitä rahaa haluaa.


    • tuleva lääkisläinen

      Ei tuo 3400e/kk ole yhtään huono jos ottaa huomioon että se on _erikoistuva_ lääkäri, eli opinnot vielä kesken. Eri asia sitten ku on erikoistunut.

    • 122121

      Olihan tuossa terveyskeskuslääkärin keskipalkka 6000e/kk säännöllisellä työajalla, joka oli keskimäärin 37h. Jos 37h saa 6000e, tarkoittaa se melkein 130e tuntipalkkaa. Tähän kaikki muut lisät päivystykset päälle. Ei palkka mielestäni kovin huono ole, mutta näyttää esimerkiksi lakimiesten palkat menevät edelle.

      Ei ammatissa silti raha ole tärkeintä. Et halua tehdä koko ikääsi sellaista työtä, josta et ole kiinnostunut. Mieluummin itse työskentelisin lääkärinä ja tienaisin vähemmän kuin lakimies, mutta pitäisin työstäni. Toki osa DI:eistä saa myös kovaa liksaa, mutta se riippuu niin paljon alasta etten jaksa alkaa sitä käymään läpi.

      Tuosta samasta linkistä selvinnee myös lääkärien työllisyystilanteen olevan maamme parhaimmistoa. Ei ainakaan työttömyydestä joudu kärsimään. Ikinä.

      • oik.yo

        Pitää kuitenkin muistaa, että hyvin tienaavilla lakimiehillä ei ole säännöllistä työaikaa saatikka lähellekään 37h viikkotyöaikaa. Lakimiesten keskipalkka on noin 5700€/kk. Yli tuon 6000eur. tienaavat tekevätkin sitten 48h työviikkoa.

        Mutta kuten edellinen, ei palkka ole tärkeintä. Kunhan saa tehdä mieleisiä duuneja niin kyllä se siitä.


      • pragma tiikeri

        On lasku- tai ymmärrysvirhe. Tuo 37 tuntia on viikkotuntimäärä ja 6000 euroa kuukausipalkka.

        Sadankolmenkympin tuntipalkka tarkoittaa kuntaduunissa n. 20 800 euroa kuussa. Vuodessa siis 12,5 ( lomarahat huomioiden ) x 20 800 eli 260 000 euroa vuodessa.

        Myönnän, että noilla palkoilla ei enää viitsisi päivystellä muuten kuin harrastuksen vuoksi ;-)


    • 12211

      Katselinpa huvikseni Yhdysvaltojen lääkäritilastoista palkkoja. Normaali ortopedi näytti tienaavan keskimäärin 315000$ vuodessa. Perheellisen yleislääkärin oli tyydyttävä 160000$ vuodessa.

      Palkkojen perässä siis kannattanee muuttaa USA:n puolelle.

      • niin...

        Ei voi verrata ihan noin helposti. Pitää huomata myös kulut. USA:ssa lääkärin vastuu on paljon isompi. Pitää siksi varata vähintään 10 000 vuodessa vakuutuskuluihin, kun potilaista osa joka tapauksessa haastaa oikeuteen, ja varautua silti vielä joutua korvaamaankin aina silloin tällöin jotain.


    • usa

      12211: lääkärin paperien saanti vaan maksaa sellaset 300 000 dollaria usa:ssa. ja kyllä lääkärit maksaa siellä vakuutusmaksuja ja veroja. Toki alansa huippulääkärit ovat miljonäärejä...

    • kandipaatti

      Ei ole ihmeellinen summa tuo 3400e, ei todellakaan. Onneksi siihen tulee päälle palkkio noin 4-6 päivystyksestä kuukaudessa eli ainakin pari tonnia liksaa lisää. Kyllä sillä jo yömyssykonjakit ja omakotitalot ostaa.

    • 8 8

      USA ei ole eurooppalaiselle lääkärille muuten mikään pikavoitto. Systeemi on rakennettu niin, että eurooppalainen julkisin varoin koulutettu lääkäri ei pääse paikallisten palkkoja polkemaan.
      Eurooppalainen ortopedi ei pääse suoraan erikoislääkäriksi Yhdysvaltoihin. Erikoistuvaksi (resident) saattaa eurooppalainen oropedi päästäkin. Amerikkalaisen erikoistuvan lääkärin palkka on sellainen, että sillä tulee toimeen, mutta kuitenkin pienempi kuin vaikka sikäläisen hoitajan tai suomalaisen erikoislääkärin. Toki sitten sen amerikkalaisen erikoistumisen tehtyään toimenpidealoilla (esim. ortopedi, kardiologi, gynekologi, silmälääkäri jne.) voi verrattaen koviin ansioihin päästäkin. Kantsii ehkä kuitenkin valita joku muu maa (kuten britit, arabimaat tai australia) jos dollarin kuvan vilkkuu silmissä, eikä malta odottaa montaa vuotta.

    • No useita erikoislääkäreitä palkanneena voin sanoa että ihan perus yksityis praktiikkaa pitämällä tienaa helposti 8000 . Erikoilääkärin hommiin ei saa juuri sen alle ketään houkuteltua. Hakijoita alkaa olla vasta kun palkka alkaa ysillä.
      Työ tunteja tuohon rahaan ei lääkäreiltä saa kuin noin 30/ viikko. Vastuu on nolla.... Vakuutukset ja veliverkosto on sitävarten.
      Paska puhetta lääkärien pienet palkat. Voi olla että erikoistuva saa tuon kolmecja puoli, mutta sitten toinen puoli työajasta tehdään yksityisesti ja hupsctulot nousee liki kympiin.
      Kertokaa joku toinen ala jossa on vastaava tilanne. Kannustan omia lapsia ryhtymään lääkäreiksi.

      • erikoislääkäri 17

        Eihän ne vakuutukset ole ihan ilmaisia lääkärillekään. Varsinkin yksityislääkärille toimenpidealoilla ne ovat varsin merkittäväkin kuluerä. Asiaa voisi verrata vaikkapa liikennevakuutukseen. Liikenteessä riskille vaan on paljon enemmän jakajia. Toisekseen vakuutuksetkaan eivät kaikkea riskiä kata, mutta suurimman osan kyllä. On kaikkien etu, että vakuutukset ovat kunnossa, eikä vähiten potilaan. Eipä välttämättä ole miljoonaa euroa takataskussa jokaisella kätilöllä, jos sattuu vaikkapa synnytyksen yhteydessä paha hoitovahinko vastasyntyneelle.

        Yksityislääkärit lääkäriasemilla toimivat yrittäjinä. Ei niille kukaan maksa loma-ajan palkkaa, koulutuksia, koulutuksen ajan palkkaa jne. Mikäli asiakas jättää maksamatta, asiakkaita ei ole, tai olet itse sairaana niin ei tuloakaan kustannuspaikalle tule.
        Kerro toki tarkemmin missä noin hyvää palkkaa maksetaan. Voisi melkein harkita jo paikkakunnan vaihtoa.
        Itse toimin erikoislääkärinä yliopistosairaalassa ja tuntipalkka on välillä 33-34e. Silläkin ollaan jo erikoislääkärien keskiarvon yläpuolella. Mielestäni se on jo varsin hyvä palkka päivätyöstä. Kovin montaa vuotta ei ole siitäkään kun oli erikoistuvana 16e/h. Verotkin noista tietysti menee ja veron osuus on isompi kuin pienipalkkaisella.
        Kellokorttikin muuten on ja jos menee kovasti plussalle tai miinukselle niin ylitunnit sitten joko maksetaan tai miinustunnit pidätetään palkasta. Ainakin meillä ollaan oltu tosi tyytyväisiä kellokorttiin, kun toisinaan menee vähän yli virka-ajan ja toisinaan taas tarve lähteä hieman aikaisemmin.


      • Justiinsa joo...

        Just joo, paskaa puhut, et ole palkannut ainuttakaan lääkäriä ikinä!


    • kohtakandiiiiiii

      Mulle se raha on se tärkein motiivi lääkiksessä. Ääneen tätä ei tietty pidä sanoa, ainakin yhtä opiskelijaa paheksuttiin siitä täällä. Siis tulee olemaan ihan mahtavaa tienata 4000-10000€/kk. Nyt kolmosvuonna on täällä Kuopiossa ollut tosi hyvin lääke yhtiöiden tilaisuuksia ym. mukavaa. Viime perjantaina saatiin ilmaiset stetoskoopit Orionilta. Parina ekana vuonna oli mm. MSD:n ja Orionin juttuja jne. Orionilta sai mm. ilmaisia vitamiineja ja anatomian kuvaston. Bileissä juodaan Orionin pahvi mukeista, arvaatka mitä siellä on sisällä? ;) Lääkis on huippuala! Wooh!

      • kandipaatti

        Joo, on se mahtavaa sen 5000e/kk tehdä 50-tuntisia työviikkoja, päivystykset päälle kaivellen yökaudet humalaisten verisiä takamuksia.

        Voihan sillä rahalla koittaa itseään motivoida, mutta tulet kyllä kohtaamaan sen hetken kun vituttaa niin paljon että tajuat ettet mistään rahasta viitsi sitä samaa tehdä ainakaan kauaa.


    • Keikkalääkäri

      En ole ikinä nähnyt yhdessäkään keikkalääkärijutussa mainittavan siitä, että keikkahommia on vaan sielä mihin yksikään täyspäinen ihminen ei suostu työhön. Työvuorot voivat olla todella pitkiä, yleensä vähintään 14 tuntia, mutta joskus jopa 78 tuntia. Vuorokaudessa ei yhtenäistä unta saa kun pari tuntia kerrallaan, monesti joutuu tekemään 36 tuntia nukkumatta lainkaan.

      Viikkotyötunnit saattavat nousta satunnaisesti jopa ad 120 tuntia, tyypillinen työviikko on 60 tuntia. Työmatkoista ei makseta mitään ja niihin keikkalääkärillä menee tyypillisesti jotain 15 tuntia, koska työt on yleensä helevetin kaukana. Näillä töillä tienaa esim 7-10k kuukaudessa ja veroprosentti nousee ku kyrpä häissä.

      Jos oot esim laskenu verotuksen 7k/kk mukaan, niin töihin on kuitenki mentävä ku on soppari keikkafirman tai kunnan kanssa. Itekkin maksan tällä hetkellä 500 euroa kuukaudessa viime vuoden mätkyjä (7k), jotka pitää kuitenkin maksaa nettopalkasta. Veroprosentti on mulla 40%, eli 10k palkasta jää 6k jonka eteen siis matkoineen teen 300 tuntia töitä. Tästä matkakuluihin menee 700, eli käteen jää 5.5k, eli 18 euroa tunnissa! Näissä hommissa ei sitten muuten lasketa mitään iltalisiä, viikonloppulisiä, eikä pyhälisiä. Ja on huomioitava että noi työt on pääasiassa viikonloppusin ja sillon ku ei tavalliset ihmiset viitti tai jaksa mennä töihin, ja jos menee niin saa kolminkertasen palkan.

      Eli ei kannata kadehtia! Jokainen joka on päässyt peruskoulun läpi, pääsee halutessaan lääkikseen rahan perään jos opiskelee pääsykokeisiin 60 tuntia viikossa vaikka puolen vuoden ajan - ja se on ihan suositeltavaa että saa vähän esimakua siitä mitä edessäpäin on tulossa.

      Lääkärin työtä ei ainakaan päivystyksissä edes arvosteta, vaan kaikki näyttää hapanta naamaa, marisee pitkistä odotusajoista, osastoilla ei ole tilaa sitä tarvitseville ja hoitajat kattoo kieroon jos joudut konsultoida tai lukea terveysportista jotain juttuja.

      Jos nyt voisin valita uudelleen niin en todellakaan lukisi lääkäriksi. Nyt on myöhäistä kun on kamalassa velkakierteessä, sopimuskierteessä ja liian vanha uudelleenkouluttautumaan esim rakennusalalle missä ne todelliset miljonäärit tehdään niistä joilla on vähääkään yritteliäisyyttä ja älliä. Älkää hyvät nuoret tuhlatko kapasiteettianne lääkikseen.

      • kampidaatti

        Itsepä olet asiasi kussut. Keikkatyön ideahan pitäisi olla se, että tekee töitä silloin, kun itse suostuu/haluaa ja sen verran kuin haluaa. Ei ole pakko suostua painamaan yötöitä ja 78 tunnin vuoroja joutavissa toimipisteissä jollei itse halua. Jos olet pistänyt nimesi johonkin "sitoudun 10 vuodeksi orjatyöhön" -keikkafirmapaperiin liisinkiautoineen tajuamatta, mitä allekirjoitat niin turha valittaa. Keikkatöitä on tarjolla myös virka-aikaan, hyvillä palkoilla jos vähän tajuaa neuvotella. Ja turha marista ammatinvalinnasta, luuletko todella että keikkalääkäriys = kaikki muu lääkärintyö on ihan samanlaista? Menepä kuule nyt katselemaan jonnekin muuhun duunipaikkaan elämää kapitalismin ulkopuolella. On olemassa myös mukavia päivystyspisteitä kohtuullisella työrasituksella. Ja jollet osaa verosuunnittelua se vertaa, että välttäisit kymppitonnin mätkyt, palkkaa kirjanpitäjä. Saat ko. ammattilaisen palvelut varmasti halvemmalla kuin mitä joudut nyt mätkyjä maksamaan.


    • Eläkeläinen

      130 €:n tuntipalkka.
      Minua on huijattu, olin kirurgian erkoislääkäri
      ja lisäksi suppean erikoisalan tutkinto, johon yliopistokoulutusta minimissään 14-15 vuotta.
      Tuntipalkkani ennen eläkkeellejääntiä oli palkkanauhan mukaan n. 35€ kaikkine ikällisineen.
      Minulle on maksettava koko työurani ajalta takautuvasti vähintään tuo 130€: tuntipalkanmukainen palkkarästi ottaen tietysti huomioon indeksikorotukset ja viivästyskorko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe