Pesukoneen aatteita em-kisoista

pesukone

Täällä kerron omia ajatuksiani em-kisoista ja aloitan analysoimalla kaikkia pudostuspelipareja. Kerron teille miten em-kisat etenee ja päättyy. Kysymyksiä ja kommentteja saa kertoa. Mutta sitten asiaan:

Puolivälierät:

Tsekki - Portugali 0 - 1

Peli on siis jo päättynyt enkä lähde sitä suuremmin analysoimaan. Tsekin taso ei vain riittänyt Portugalin loistavaa (Pepen ja Fabio Coentraon johtamaa) puolustusta vastaan ja Ronaldo pelasi omalla tasollaan jälleen aivan huikean ottelun. Raul Meireles oli myös loistava.

Saksa - Kreikka 4 - 2

Saksalla on hyvä joukkue, mutta sieltä puuttuu Michael Ballackin kaltainen voittaja, kapteeni ja ratkaisija. Joakim Löw ei ole tarpeeksi kyvykäs valmentaja jättäessään Ballackin tasoisen pelaajan pois kisoista. Pää ei kestä loppuun asti. Özilit, Khedirat yms. eivät pysty astumaan ainakaan vielä Ballackin saappaisiin. Tämä ottelu hoitui kuitenkin vielä rutiinilla.

Espanja - Ranska

Espanjan taso ei vain yksinkertaisesti riitä Frank Riberyyta ja muuta Ranskan joukkuetta vastaan. Espanja yrittää epätoivoisesti matkia Arsene Wengerin kehittämää lyhytsyöttöpeliä. Se ei vaan toimi. Ranska puolestaan olisi ylivoimainen mestarisuosikki, jos Laurent Blanc ei valmentaisi Les Bleusia. Kukaan itseään kunnioittava valmentaja ei jätä Thierry Henryyta ja William Gallasia pois joukkueesta. Raymond Domenech pitäisi saada takaisin.

Englanti - Italia

En vain voi ymmärtää miten nämä joukkueet ovat näin pitkällä em-kisoissa. Englanti pääsi jatkoon maalituomarin avustuksella ja Italia Pirlon yksilösuorituksilla. Wayne Rooney on ehkä jalkapallohistorian yliarvostetuin pelaaja osuen vain tyhjään maaliin ja flipperipalloista. Lisäksi hän pilaa Englannin joukkuehengen ylimielisyydellään. Kyllä tulee Peter Crouchia ikävä, jonka Hogdson jätti pois kisoista. (en voi ymmärtää) Italia puolestaan ei osaa enää edes puolustaa Alexandro Nesta, Gennaro Gattuson ja kumppaneiden lopetettua maajoukkueura. Taitaa Italia kuitenkin viedä tämän käsittämättömän heikkotasoisen puolivälierän Pirlon vapaapotkumaalilla.

Välieriin siis etenevät Portugali, Saksa, Ranska ja Italia. Välierien ennakot seuraavana:

Portugali - Ranska

Turnauksen moraalinen finaali, jossa pelaa turnauksen kaksi parasta joukkuetta. Ronaldon ylivertaisuus näkyy tässä pelissä. Ranska antaa turnauksen ainoan haasteen Portugalille, joka jää kuitenkin vaisuksi Blancin jo edellämainittujen valintojen takia. Ranska ei saa Portugalin puolustusmuuria murrettua ja Ronaldo tekee maalin tai kaksi ja Portugali finaaliin.

Saksa - Italia

Saksa hoitaa tämän helpohkosti ilman Ballackiakin. Tässä pelissä nähdään Italian todellinen taso, mikä ei vain yksinkertaisesti riitä. Saksalla naurettavan helppo tie finaaliin. Italian ainoa mahdollisuus voisi olla Saksan erittäin haavoittuvaisessa puolustuksessa. Jerome Boateng on epävarma ja koko ajan virheiden rajamailla pelaava puolustaja. Usein nähdään myös törkeitä taklauksia. Tämäkin mahdollisuus on vain marginaalinen Balotellin huippupelin sattuessa.

Finaali:

Portugali - Saksa

Korostan edelleen, että Saksalta puuttuu ratkaisija (Ballack). Peli voi näyttää tiukalta, mutta Portugali voittaa Ronaldon johdolla pelin ylivoimaisesti. Jos Portugali ei voita näitä kisoja se olisi ehkä koko em-kisa-historian suurin yllätys.

Olin pettynyt lukiessani ennen kisoja valmentajien pelaajavalintoihin. Kisoista puuttuu todellinen maailman jalkapalloeliitti.

-Jalkpallonero "Pesukone"-

1

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajat muuttuvat

      Ennen vanhaan mustekala vai mikä selkärangaton ennusti kisojen tulokset, ei pesukone.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe