Kannattaako?

mummo

Hei kaikki isovanhemmat.

Toivoisin saavani apua tähän asiaan, joka on kaivertanut mieltäni jo jonkin aikaa. Tyttäreni sai vuosi sitten entisestä pikasuhteestaan lapsen. Ero tuli heti, koska mies oli valehdellut ikänsä huomattavasti nuoremmaksi. Tyttäreni tapasi uuden miehen ja menivät jopa naimisiin, erosivat kuitenkin aika nopeasti. Tyttäreni on kuitenkin uudestaan raskaana ja odottaa kaksosia. Hänen rahatilanteensa ei ole kovin hyvä, koska joutuu yksin asumaan ja elättämään pienen perheensä. Ajattelinkin muuttaa tyttäreni pieneen asuntoon ainakin vuodeksi, kenties kahdeksi. Auttaa häntä lastenhoidossa ja talon pystyssä pitämisessä, jotta hän pystyy tekemään töitä ja viettää vapaa-aikaa kaupungilla.

Mitä te tekisitte? Antaisitteko lapsenne luuhistua maan rakoon ja katsella kun lapsenlapsista kasvaa huligaaneja, kun oma äiti ei ehdi / jaksa hoitaa heitä? Minä en ainakaan.

56

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peilin eteen

      No voidaan kyllä olla montaa mieltä siitä miten olet tähänkään asti onnistunut tuossa hoitamisessa ja kasvattamisessa. Tyttäresi on saanut ensin valehtelijan kanssa pikasuhteesta yhden lapsen ja sitten jo ehtinyt uuden kanssa naimisiin ja odottaa kaksosia.

      Varmaan hän apua tarvitsee juu, mutta minkälainen ja miten säädelty apu tuossa nyt on paikallaan, jotta tytär ymmärtää jotain vastuuta kantaa elämästään itsekin. Pahimmassa tapauksessa sinä vain mahdollistat tyttäresi jatkuvan huoraamisen ja vaihtuvat miehet ja lisää ja lisää lapsia, joita hän ei jaksa hoitaa eikä osaakaan, etkä sitten sinäkään...

      • Katso itse peiliin!

        Mikäs Siveyden Sipuli se täällä huorittelee muita ihmisiä? Eikö äitisi sinua paremmin kasvattanut ja opettanut, miten muita ihmisiä sopii kutsua? Opettiko sinut iloitsemaan toisen huonosta onnesta? Lyömään lyötyä?

        Taidat itsekin tarvita apua.


    • mummo

      Hänellä ei ole ollut kuin nuo kaksi parisuhdetta elämänsä aikana, myönnän kyllä sen että nopeasti on edennyt niiden kanssa ja katunut sitten myöhemmin. En kutsuisi tuota huoraamiseksi siis.

      Sain viestistäsi sellaisen kuvan, että olen syypää siihen, ettei tyttäreni ole saanut hyviä miehiä itselleen. Hän on itse tehnyt päätöksensä. Ensimmäinen suhde päättyi kun sai tietää miehensä olevan valehtelija. (mies oli kyllä todella kunnollinen, hyvässä työssä jne) . Seuraava suhde päättyi, kun mies itse halusi erota. Tyttäreni oli kovin rakastunut mieheen ja halusi jatkaa hänen kanssaan, mutta mies ei itse halunnut.

      Hän on aina ollut vastuuntuntoinen nainen, hoitanut nuorempia sisaruksiaan ja hänellä on hyvä työ eikä mikään huligaani.

    • hmmm..

      Eli teitä olisi sitten siellä pienessä (miten pienessä?) asunnossa kaksi aikuista ja kolme lasta?!

      Yksin hän ei joudu elättämään lapsiaan, hän saa elatusapua ja lapsilisää, elatusapua saa sitten kyllä yksinhuoltajakorotuksen kera muualta jos isät eivät sitä maksa suosiolla. Miksi hän ei pystyisi ilman sinun apuasi käymään työssä? Päiväkotipaikka tms. vanhemmalla lapsella lienee nyt jos äiti on työelämässä. Kerrot että hänellä on hyvä työ....


      Milloin hänellä on LA.?

      Miksi lapsista kasvaisi ns. huligaaneja??!! Ja onhan lapsilla isätkin olemassa, ei äidin tarvitse kantaa hoitovastuuta yksin, ei vaikka erottu onkin.

      Olen isovanhempi, kysymykseesi vastaan en, en muuttaisi, auttaisin muutoin kykyjeni mukaan, mutta en muuttaisi tyttäreni perheeseen. En edes kuvaamanlaisessasi tilanteessa.

      Valitettavasti viesti tuntuu provolta....

    • mummo

      Asunnossa on kaksi makuuhuonetta ja iso olohuone sekä tietenkin keittiö, kylpyhuone ja wc.

      En ole missään kirjoittanut etteikö hän pystyisi yksin käymään töissä. Nykyinen tyttö on päivähoidossa ja heillä menee hyvin, mutta kun kaksoset syntyvät, niin äitiysloman jälkeen hekin menevät hoitoon ja tyttäreni palaa työelämään takaisin. En usko hänen jaksavan hoitaa kolmea pientä lasta kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen. Luonnollisesti lapset eivät voi olla koko päivää hoidossa.

      Kaksosten on määrä syntyä tammikuussa, mutta useastihan kaksoset syntyvät aikaisemmin. Aikaa on kuitenkin meillä reilusti miettiä asiaa.

      Tyttäreni ei halua antaa esikoista valehtelijan hoitoon (en kyllä minäkään antaisi!). Kaksosten isä asuu sen verran kaukana, että tuo ei ole mahdollista. Lapsista voi varttua huligaaneja, jos / kun äiti ei ole aina kotona kasvattamassa heitä. Edellyttää tietenkin sen, että lapsilla on hoitopaikka. Miten sellainen edes järjestyy aikaisesta aamusta ilta/yömyöhään? Minusta ei lasten kannattaisi olla melkeimpä koko vuorokautta hoidossa.

    • 1+1+3

      Olen hiukan samaa mieltä peilin eteen-kirjoittajan kanssa. Et ole oikein onnitunut tyttäresi kasvatuksessa, joten kannattaako enää lastenlasten kasvatukseen sotkeutua? Tukena voit olla muutoinkin, kuin muuttamalla samaan asuntoon. Mitä mieltä tyttäresi isä on?

    • yx mummi

      En muuttaisi tyttärieni enkä poikienikaan huusholliin enää, koska heillä on oma tupa ja oma lupa - olisin siinä sivullinen kuitenkin. Vaikeaa olla puuttumatta toisen elämään, vaikka olisi kuinka hienotunteinen jne. Maltatko olla puuttumatta tyttäresi elämään - hän on kuitenkin aikuinen ja tekee itse päätöksensä-


      Auta tytärtäsi vointisi mukaan ja kuten joku aiemmin sanoi, hän saa yhteiskunnalta kuuluvat palvelut lapsilleen. Ihanaa, jos annat apua hänelle, mutta oma koti kullan kallis - sinullekin. Parempana teidan välit pysyy omissa huusholleissanne ja ainakin minä arvostan välillä omaa rauhaani, vaikka hoidan ja autan lasteni lapsia silloin tällöin. Eri sukupolvien yhteisasuminen voi olla aika hermoille käyvääkin pitemmän päälle - näin minä ajattelen, kun joskus olemme isommalla porukalla mökillämme. Ja kuitenkin rakastan jälkikasvuamme yli kaiken.

    • mummo

      Olen miettinyt asiaa ja todennut, että parempi kai jäädä kotiin?

      Mutta mitä tarkoitatte tuolla " Et ole oikein onnistunut tyttäresi kasvatuksessa " ?

      • Yksineuvoinenko?

        Mahtaneeko tarkoittaa sitä, että tyttäresi harrastaa pikasuhteita, eikä tiedä ehkäisystä?

        Meitä on täällä maailmassa tallaamassa erilaisin henkisin eväin, eikä siinä kasvatuksella ole mitään tekemistä. Hyvistä geeneistäkin syntyy luusereita, jos kasvatusperiaatteet on mitä on ja päinvastoin. Heikoimmillakin eväillä pärjää, jos lapsi on saanut kasvaa kahden (tai mieluummin kolmen) rakastavan ja hyville teille opastavan vanhemman ohjauksessa.

        Sanotaan, että lapsen kasvatuksessa tarvitaan vähintään kolme aikuista ihmistä viitaten lähinnä siihen, että vanhempien lisäksi on hyvä olla myös yksi perheen ulkopuolinen: isovanhempi, kummi tai hoitotäti antamassa kasvavalle lapselle lisää perspektiiviä ulkopuoliseen maailmaan. Hyvässä, mutta liian tiiviiissä kahden vanhemman ydinperheessä saattaa kasvaa hyvin epäsosiaalisia ja estyneitä lapsia, jotka syrjäytyvät elämässä. Ennen sanottiinkin, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä.

        Samaan huusholliin lastenlasten tykö en muuttaisi, mutta muutoin voit olla korvaamattomana tukena. Tyttärentyttäresi tarvitsee myös luotettavan ja hyvän miehen mallin, etteivät aikuisena tekisi huonoja valintoja miesten suhteen. Miehen mallin ei tarvitse asua lasten luona. Hän voi olla etävanhempi, kummi tai isoisä, mutta miestäkin lapsen kasvattamiseen tarvitaan, jos halutaan välttää, ettei lapsista tule "huligaaneja".


    • Epätoivoset naiset
    • mummo

      " Mahtaneeko tarkoittaa sitä, että tyttäresi harrastaa pikasuhteita, eikä tiedä ehkäisystä? "

      Siis mitä ihmettä te oikein ajattelette?
      Jos yhdestä seurustelusuhteesta syntyyy lapsi, ei se tarkoita ettei tietäisi ehkäisystä! Tottakai hän tietää, herran jumala sentään! Siitä kerrottu hänen elämänsä aikana varsin monta kertaa. Ehkäisy on pettänyt. Jos ette satu tietämään, niin ehkäisy ei aina ole se varmin suoja.

      Eikä hän mitään pikasuhteita harrastele. Ennen tuota "pikasuhdetta" joka kesti vain noin 2kk hän tunsi tämän toisen miehen erittäin hyvin ennenkuin he alkoivat seurustelemaan ja menivät naimisiin nopeasti. Lapsuudessa he olivat hyviä ystäviä ja ovat tunteneet toisensa erittäin hyvin pienestä pitäen. He menivät nopeasti naimisiin ja elivät onnellista perhe-elämää ja halusivat suunnitellusti hankkia lapsen. Ei tyttäreni silloin tiennyt, että mies muuttaa mielensä ja päättää erota.

      • Pikaista on

        Höpö höpö. Kuvailit juuri kaksi pikasuhdetta, joista molemmista hankkiuduttiin pikapikaa raskaaksi. Synnyttäneille naisille voidaan asentaa esim. hormonikierukka, joka ei petä.


    • vast.va

      Kyllä tytön täytyy nyt itsellä ottaa vastuu ja keskittyä nyt olevaan perheeseensä.EN muuttaisi yhteen asumaan jos muuttaisit vastuukin jakautuisi ja olispahan tytöllä taas aikaa etsiä uusia suhteita.Miksi tänä päivänä on niin kiire uuteen suhteeseen , näyttää ettei entisestä ole vielä erillään kun uutta jo etsitään.Eipä siinä taida paljon lapset tulla mieleen.Itsekkäästi ajatellaan vain omia mielitekoja ja haluja.kyllä on tytöllä aika katsoa peiliin ja ottaa vastuu .Suurempiakin perheitä on yksinhuoltajilla ollut ja paljon vaikeimmissa olosuhteissa kasvattaneet kunnon kansalaisia tähän maahan.

    • rilla-anoppi

      No , älä suotta pahastu , vaikka täällä joku arvelee sinua itseäsikin huonoksi kasvattajaksi , niin vaan on , että joillakin on elämässä enemmän näitä karikoita ja kun on edes hengissä , sekin hyvä , kaiken aikaa sitä ihminen oppii ja viisastuu , se on tätä elämänkoulua .
      Jos olemme rehellisiä , jokainen meistä on tehnyt virhevalintoja ja katuu , mutta myöntäminen julkisesti nolottaa , eikä sitä tee .

      No , lapset ovat tässä ne viattomat osapuolet ja heidän hyvinvointinsa on se tärkein .
      Tyttäresi kannattaa mennä ajoissa sosiaali-ihmisten puheille ja kysyä , mitä kaikkea apua sieltä saa , taloudellista ja kotiapua , sitä on varmaan tarjolla .

      Sinua en kehoittaisi ihan asumaan saman katon alle , väsyt itsekin ja kaksi aikuista , varsinkin äiti ja tytär tulevat toimeen paremmin omissa huusholleissaan , jos asut lähellä , voit ottaa aina jonkun lapsen välillä luoksesi ja mennä hoitamaan ja auttamaan , kun siltä tuntuu .
      Jos asutte yhdessä , voi sosiaalitoimi katsoa sinut myös elättäjäksi ja tyttäresi tukiaiset pienenevät , en tiedä ?

      On myös sellainen mahdollisuus monessa työssä , että tekee sitten aikanaan vajaata työviikkoa , esim 6 t pvä tai 4 pnä viikossa , palkka on varmaan liki sama , toki tärkeää , että tyttäresi jaksaa olisi sekin , että pysyy myöhemmin työelämässä .
      Eli neuvoni, oma tupa kummallakin ,silti apua ja muista , että otat sitä itsekin vastaan tarvittaessa : )
      Onnea teidän elämäänne , asioilla on tapana järjestyä .

      • 7+6

        "Tyttäresi kannattaa mennä ajoissa sosiaali-ihmisten puheille ja kysyä , mitä kaikkea apua sieltä saa , taloudellista ja kotiapua , sitä on varmaan tarjolla ."

        Ei taida rilla tietää mistä puhuu? Kyllä taitaa tän päivän sosiaaliapu olla lähinnä huostaanoton muodossa annettua.

        Työssä käyville päihteetöntä elämää viettäville sieltä mitään apua anneta.

        Enste pitää olla niitä ongelmia. Käsitin että ap. haluaa olla ehkäisemässä mahdollisia tulevia ongelmia.


      • rilla-anoppi
        7+6 kirjoitti:

        "Tyttäresi kannattaa mennä ajoissa sosiaali-ihmisten puheille ja kysyä , mitä kaikkea apua sieltä saa , taloudellista ja kotiapua , sitä on varmaan tarjolla ."

        Ei taida rilla tietää mistä puhuu? Kyllä taitaa tän päivän sosiaaliapu olla lähinnä huostaanoton muodossa annettua.

        Työssä käyville päihteetöntä elämää viettäville sieltä mitään apua anneta.

        Enste pitää olla niitä ongelmia. Käsitin että ap. haluaa olla ehkäisemässä mahdollisia tulevia ongelmia.

        Rilla-anoppi vastaa edelliselle : olen edelleen sitä mieltä , että sosiaalipuolen ja kelain ihimisiä tässä tarvitaan , on isyydenvahvistamisasia ja elatustuet , luulen , että he voivat saada myös toimeentulotukea tai / ja asumistukea , se heille kuuluu tämän maassamme olevan systeemin mukaan .

        Ei sosiaali-ihmisiä tarvitse pelätä , tai sitten he ovat ammattitaidottomia .

        Ymmärsin kysyjän viestistä , että tytär on aivan normaali yhteiskuntakelpoinen yksinhuoltajaäiti , jolle vaan nyt sattuu vielä syntymään kaksoset ja tarvitseee niin apua arjessa kuin taloudellisestikin .


    • mummo

      Pitääkö sitä surkutella vuosia, ennenkuin lähtee uuteen suhteeseene? Minusta ei tarvitse. Hän ei ole mikään parikymppinen enään, hän on itse halunnut perustaa perheen miehen kanssa, mutta sopivaa ei ole löytynyt. Tottakai hänellä on kiire saada lapsia ja perustaa perhe kun aika loppuu kesken. Ensimmäinen lapsi oli puhdas vahinko, mutta rakkaudella ja huolella hän on pitänyt lapsestaan huolen. Älkää alkako vetämään mitään johtopäätöksiä, että hän haluaisi pikapikaa raskaaksi tai että hän ajattelisi vain itseään kun ette edes tunne häntä.

      Asuinpaikossamme on n. 200km välimatkaa, joten ei onnistu että ottaisin lapsen/lapset hoitoon illaksi. Hän on johtavassa asemassa työpaikallaan, joten hän ei voi tehdä vajaata työviikkoa. Sen takia hän on usein ylitöissäkin, kun työpaikalla ilman häntä ei pärjätä.

      • rilla-anoppi

        No tuo välimatka muuttaa asiaa , ehkä itsekin miettisin samaa .. mutta pitäisin oman kodin toki ja olisin pitkiäkin aikoja hoitoapuna .
        Kahden pienen vauvan yksinhuoltajana ja yhden isomman on niin kiinni , ihan kaupassa käynti ym talvipakkasella tai jos joku on sairaana .. toki autat niinkuin parhaaksi näet ja jaksat . Muutaman vuoden päästä tilanne helpottaa joiltain osin , toki taas on probleemaan , jos joku on sairaana tai äiti itse ja lasten kouluun meno on uusi haaste aikaanaan .

        Itse hoidan silloin tällöin pientä vauvaa ja olen ihan puhki siitä huolesta ja valvomisesta , saati sitten , että siinä on totaalisen kiinni , kun ei ole toista aikuista , onnea kuitenkin perheeseen .
        Minkä päätöksen teetkin , älä välitä muiden arvosteluista , itse tiedät mikä hyvä on .


      • Ehkäisy kunniaan

        "Tottakai hänellä on kiire saada lapsia ja perustaa perhe kun aika loppuu kesken"
        Siinä ei juuri miehen tarpeita kysellä, kun naisen biologinen kello tikittää. Sitten ihmetellään, kun mies liukeneekin kuvioista vähin äänin. *Reps*


    • En jaksa hölmöilyä

      Mitä tuota sitten enää ihmettelemään, meneekö lapset hunningolle, kun äiti ei jaksa, jos äidin tarpeiden tyydyttäminen (biologinen kello ja halu tehdä lapsia) menee ohi kaiken muun järkevän ajattelun.

    • mummo

      Mistä te näitä vastauksia oiken keksitte?

      Tyttäreni ex-mies halusi myös lasta yhtä paljon kuin tyttäreni ja he pohtivat lapsen hankintaa, eivätkä mistään hetken mielijohteesta kuten ilmeisesti luulette?. Eikö teille tule todellakaan mieleen, että lapsi on toivottu sekä isän, että äidin osalta? Ihme porukkaa täälläkin on, en uskoisi teitä edes isovanhemmiksi. tuomitteko te heti lapsenne, jos hän odottaa lasta ja mies on jättänyt? Sanotteko lapselleni, että " Ei ole ihme, että mies lähti kun ei hänen mielipidettä kysytty. "

      • jhgfdsas

        Kun mummo luet nätä vastauksia älä edes oleta kaikkien vastaajien olevan isovanhempia.


      • Saippuaoopperaako

        Tässä on kaksi lainausta mummon tekstistä, joita minä en ainakaan kolmen lapsen äitinä voi käsittää:

        "En usko hänen jaksavan hoitaa kolmea pientä lasta kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen."

        Miksi et usko?

        "Lapsista voi varttua huligaaneja, jos / kun äiti ei ole aina kotona kasvattamassa heitä. Edellyttää tietenkin sen, että lapsilla on hoitopaikka. Miten sellainen edes järjestyy aikaisesta aamusta ilta/yömyöhään? Minusta ei lasten kannattaisi olla melkeimpä koko vuorokautta hoidossa. "

        Edellä olevaa en ymmärrä lainkaan. Miksi lapset olisivat aikaisesta aamusta yömyöhään hoidossa, jos äidillä on 8 tunnin työpäivä? Lapsi voi olla hoidossa sen ajan, mitä vanhempi on töissä työmatkoihin kuluvan ajan.

        "Tyttäreni ei halua antaa esikoista valehtelijan hoitoon (en kyllä minäkään antaisi!). Kaksosten isä asuu sen verran kaukana, että tuo ei ole mahdollista."

        Jos lapsi on toivottu sekä isän että äidin puolelta, isä toki osallistuu myös lapsen/lapsien hoitoon.

        Ensin "Tottakai hänellä on kiire saada lapsia ja perustaa perhe kun aika loppuu kesken" ja sitten "mies muuttaa mielensä ja päättää erota."

        Lapset nyt kuitenkin on ja pysyy. Nämä on sellaisia asioita, joista ei voi kuoria kermoja päältä. Valehtelija-isänkin voi laittaa vastuuseen lapsestaan, samoin kuin mielensämuuttajaisän. MUTTA, jos äiti haluaa omia lapset itselleen, se vaatii häneltä toisenlaisia uhrauksia.


    • mummo

      Ylläolevalle se, että en uskoisi hänen jaksavan hoitaa kolmea pientä lasta. Kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen kuluu vielä matkoin kaksi tuntia, eli yhteensä kymmenen. Useasti hän on vielä ylitöissäkin, joten päivä voi venyä jopa 12tuntiseksi. Hänen työnsä ei ole myöskään mitään leppoista tuolissa istumista, niin se on varsin rankkaa. Päälle vielä ne lasten hoitamiset.

      Ja eikös tämä palsta ole tarkoitettu isovanhemmille nimenomaan?

      • toinen mummo

        Hei mummo - minä olen eronneena virkaäitinä kasvattanut 3 lasta aikuiseksi ja he ovat jo itse perustaneet perheet. Tosin minulla oli apuna välillä lasteni isovanhemmat ja sisarukseni.

        Nyt lapseni ovat jo työelämässä ja heillä on omia lapsia, joten minä mummona hoitelen lastenlapsiani silloin tällöin ihan ilomielin.

        Olen itse saanut apua aikanaan lastenhoitoon, joten mielelläni minäkin vastaavasti annan nyt apuani lastenlapsia kaitsien. Mutta enpä menisi muuttamaan lasteni huusholleihin, enkä usko että aikuiset lapseni sitä haluaisivatkaan vaikka välimme ovat hyvät.


      • yks mummu

        Jos työ on noin vaativaa ja vie noin paljon aikaa, tyttäresi pian kolmen lapsen yh:na kannattaisi ehkä miettiä työpaikan vaihtamista. Kaikkea kun ei voi saada. Jos sinun on mahdollista muuttaa lähemmäs tytärtäsi niin että pystyt toimimaan lapsenvahtina (millä sinä sitten elät?), niin se on hyvä, mutta samaan asuntoon ei kannta ängetä.
        Ja oli isä sitten valehtelija tai ei, kyllä hänenkin vastuunsa pitäisi kantaa. Ja lapsella on oikeus isäänsä, oli äiti sitten hänestä mitä mielltä tahansa, jos ei nyt väkivaltainen ole.
        Kyllä minusta nyt tuntuu, ettei tyttäresi ihan ole ajatellut asioita loppuun asti, eli nyt on pelastettava se mikä pelastettavissa on (työpaikan vaihto).


    • mummo

      Minä en käy töissäkään enään, eikä kotona ole oikein mitään tekemistä. Puhuin tänään kahvipöydässä mieheni kanssa, jos muuttaisimme yhdessä lähemmän tytärtä, mutta hän ei suostunut. Ilmeisesti muutamme siis erilleen joksikin ajaksi. Tyttäreni on iloinen, kun olen lupautunut auttamaan häntä lasten hoidossa jonkin aikaa.

      • juuh

        Taas lisää asiakkaita lastenpsykalle.


      • Kesäromaani

        "Minä en käy töissäkään enään, eikä kotona ole oikein mitään tekemistä."
        Jaa, jaa. Ei ole tekemistä, niin että ajattelit sitten muuttaa tyttäresi luokse asumaan. Toki siellä tekemistä piisaisi.

        Ja olet valmis muuttamaan eroon miehestäsi. Kylläpä olet hieno ja uhrautuva mummo! Ja tytärkin on oikein iloinen, kun lupauduit lastenhoitajaksi. No, toki voit kuukaudeksi tai pariksi mennä vuodenvaihteessa niitä kaksosia hoitamaan, mutta aikaisin olet kuitenkin alkanut pohtimaan asioita, jotka ei varsinaisesti sinulle kuulu. Pirujakin maalailet seinille, kuinka tytär ei tule jaksamaan ja lapset menee hunningolle ilman SINUA.

        Tilanteet muuttuu ja tyttärelläsi voi olla jo uusi perhetilanne puolen vuoden kuluttua. Hänhän on tähänkin mennessä ollut nopea käänteissään. Koska provoamislinjalle lähdit, niin varmaankin seuraavaksi ihmettelet minulle, että miten niin nopea. Vastaan saman tien, että kyllä melko harvalla naisella on kahdesta eri isästä lapsia vain 1,5 vuoden ikäerolla. Aika hauskaa, että siinä ehdittiin ihan pohtia vielä lapsen hankintaakin:

        "Tyttäreni ex-mies halusi myös lasta yhtä paljon kuin tyttäreni ja he pohtivat lapsen hankintaa, eivätkä mistään hetken mielijohteesta kuten ilmeisesti luulette?"

        Huomaatko itse millaistä höpöhöpöä kirjoitat? Taidat olla Suomi24 moderoija, jonka on käsketty laittaa palstalle vähän viihdykettä. Hauskaahan tätä on ollut lukea, mutta vain siksi, että tämä on taas näitä kaikkein huonommin väännettyjä provoja, joita olen lukenut.
        Ja avaajalle vielä tiedoksi, että suomenkielessä ei ole sanaa "enään", vaan sanan oikea kirjoitusasu on ENÄÄ.


      • Samaa mieltä
        juuh kirjoitti:

        Taas lisää asiakkaita lastenpsykalle.

        Olen samaa mieltä, kun lapsia tehdään "suunnitellusti" niin, että ikäeroa tulee vain 1,5 vuotta. Optimaalinen ikäero lapsille on 2,5 - 3 vuotta eli olisi hyvä saada isompi lapsi pois vaipoista, ennen uuden vauvan tuloa.

        "He menivät nopeasti naimisiin ja elivät onnellista perhe-elämää ja halusivat suunnitellusti hankkia lapsen."


    • Provosoidutaanko?

      Provo.
      "muuttaa tyttäreni pieneen asuntoon"....Tähän tietysti jokainen tarttuu. Miten pienessä asunnossa voi olla 5 henkeä? Kaksi naista ei mahdu samaan keittiöön, se on vanha totuus.
      Miksi ei tytär muuta sinun isoon asuntoosi,koska hänellä on varmasti äitiyslomaa kuten kaikilla muillakin äideillä Suomessa. Kolme vuotta.

      Toinen provosoiva ajatus on, että olet lasten kanssa ja tytär viettää vapaa-aikaa kaupungilla. Se on myös punaiseksi vaatteeksi heitetty...

      • oho, mäkin haluun!!!

        ei mulla vaan ollu kolmea vuotta äitiyslomaa! olisko ollu peräti 3 tai 4kk


      • Kuukkeliskuu

    • 20+16

      En tajua, miksi olet saanut niin negatiivisia vastauksia. Varmaan siksi, että tämä on niin ******** kova maa.

      Mene ihmeessä tyttäresi avuksi, jos suinkin voit ja aikaa on ja tytär päästää. Mutta ole varovainen siinä, kuinka paljon kontrolloit hänen elämäänsä, kun hän on kuitenkin aikuinen.

      Kaksosten kanssa tarvii varmasti apua, mutta en nyt tiedä, tarvitseeko kahdeksi vuodeksi mennä ihan asumaan. Mutta päivittäisestä käymisestä lasten- ja kodinhoitoapuna tuskin on mitään haittaa.

      Nämä samat tyypit, jotka valittavat sinulle täällä, valittaisivat vielä kovemmalla äänellä, jos tyttäresi hakisi apua esim. kodinhoitoon sossusta! Älä suotta tee tyttärestäsi sossun asiakasta turhan takia, kun lähipiiristä löytyy tuollainen apu.

      Muista kuitenkin, että ne ovat tyttäresi lapsia, eivät sinun.

      En usko, että olet kasvattanut tytärtäsi mitenkään huonosti. Vaikutat äidiltä, joka välittää. Sen sijaan tekisi pikkuisen mieli antaa piiskaa näille haukkujille täällä.

      Olisi kyllä hyvä, jos lasten isät olisivat myös jonkin verran mukana lasten elämässä, kun ovat samaa lihaa ja vertakin, mutta naisten harteillehan nuo lapset aika usein jää koko maapallolla.

      Tuo ratkaisuhan on aivan ihanteellinen, kunhan muistat antaa tyttäresi elää myös aikuisen naisen elämää. Tosin pienten vauvojen äidin mieleen harvemmin pariin vuoteen kauheasti paljon muuta mahtuu kuin vauvat. Mutta silti.

      Älä mene päällepäsmäröimään vaan auttamaan, äläkä muuta pysyvästi asumaan (synnäriltä kotiutumisen aikaan on eri asia).

      Monelle naiselle se oma äiti on kaikkein luontevin lastenhoitoavun antaja - ei sitä yhteiskuntaa tarvitse aina joka asiaan sotkea.

      Ja noille huorittelijoille tekisi mieli antaa tukkapöllyä niin kuin ennen vanhaan kurittomille kakaroille tehtiin.

      • "20+16"

        (Ja en siis itse ole isoäiti, mutta äiti, jolle omat vanhemmat ovat olleet suuri apu - samoin kuin lapsenlapsi heille suuri ilo. Itseänikin ovat isovanhemmat aikanaan paljon hoitaneet, ja tulevaisuudessa olen valmis itsekin auttamaan.)


    • mummo

      Miten pienessä asunnossa voi olla 5 henkeä?
      - Asunto on tilava, mutta makuuhuoneita vain kaksi. Kyllä sinne mahtuu kaksi leveää ahteria ja kolme pienempää temuamaan hyvin. Mutta siis pieni kuitenkin.

      Miksi ei tytär muuta sinun isoon asuntoosi,koska hänellä on varmasti äitiyslomaa kuten kaikilla muillakin äideillä Suomessa. Kolme vuotta.
      - Tyttäreni ei halua muuttaa takaisin kotiinsa vuodeksi. Hänellä on n. vuosi siis vapaata.

      Toinen provosoiva ajatus on, että olet lasten kanssa ja tytär viettää vapaa-aikaa kaupungilla. Se on myös punaiseksi vaatteeksi heitetty...
      - Vaikka muuttaisinkin tyttäreni taloon asumaan joksikin aikaa, niin se ei tarkoita, että tyttäreni luuhailisi kaupungilla " huoraamassa " kuten monet ovat väittäneet. Hän hoitaa lapsiaan yhtäpaljon kuin minä heitä.

      Kiitos ihanasta vastauksesta 20 16 ! Juttelin tänään tyttäreni kanssa asiasta ja hänestä olisi mukavaa, jos tulisin auttamaan edes puoleksi vuodeksi mikä on minunkin suunnitelmana ollut.

      • Provosoidaanko?

        Provoa siis piti muuttaa. Pieni asunto muuttuikin tilavaksi, vuosi tai kaksi lyheni puoleksi vuodksi, ja lainaamani sanat" tytär viettää vapaa-aikaa kaupungilla" kirvoitti vuodatuksen, jollaista ei alkup. mielipidekirjoituksessani ollut, ei edes vihjailuna.

        On muuten hedelmätöntä kysyä tuntemattomilta nettikirjoittajilta neuvoja tällaiseen tilanteeseen.
        Kuka teidän asioistanne voisi tietää!

        Päivähoito kuuluu sinun lapsenlapsillesi aivan yhtä tarkkaan kuin muillekin. En ymmärrä miksi joku mainitsi sossun tässä yhteydessä.


    • eikö.n

      Minusta ongelma ei ole tässä tytöllä vaan äidillä.Päästä irti tytöstä ja anna ottaa vastuu elämästään.hänellä on ikääkin ja työpaikka ja hyvin toimeentuleva kun ei vielä lapsen isältäkään tarvitse apua.Huonommissakin olosuhteissa pärjäävät valittamatta.Kun on täysi vastuu itsellä niin tekee valinnatkin harkiten elämässään.

    • mummo

      . Pieni asunto muuttuikin tilavaksi, vuosi tai kaksi lyheni puoleksi vuodksi, ja lainaamani sanat" tytär viettää vapaa-aikaa kaupungilla" kirvoitti vuodatuksen, jollaista ei alkup. mielipidekirjoituksessani ollut, ei edes vihjailuna.

      - Se on pieni asunto ( kaksi makuhuonetta ) mutta siinä on edelleen se tilava olohuone. Jos et osaa lukea, niin kirjoituksessani luki edes puolivuotta. Eli et sinä voi tietää vaikka olisinkin auttamassa häntä seuraavan 10vuoden ajan. Sinun kirjoituksessasi luki ".. ja tytär viettää vapaa-aikaa kaupungilla. "

      On muuten hedelmätöntä kysyä tuntemattomilta nettikirjoittajilta neuvoja tällaiseen tilanteeseen.
      Kuka teidän asioistanne voisi tietää!

      - Niin, minä ja minun perheeni tietävät tästä tilanteesta hyvinkin. Täällä on muutkin kyselleet kokemuksia ja mietteitä asiasta, niin miksen minäkin nyt hieman. Ei olisi näköjään kannattanut.

      Päivähoito kuuluu sinun lapsenlapsillesi aivan yhtä tarkkaan kuin muillekin.

      - En ole missään muuta väittänyt. Lapset menevät hoitoon, mutta kyllä sitä apua tarvitaan ensimmäisen vuoden ajan, kun tytär on kotona. Vai pistäisitkö itse heti vauvat hoitoon?

      Päästä irti tytöstä ja anna ottaa vastuu elämästään.hänellä on ikääkin ja työpaikka ja hyvin toimeentuleva kun ei vielä lapsen isältäkään tarvitse apua.

      - Hän ottaa vastuuta elämästään. Minä vain autan häntä lasten hoidossa ja hän on iloinen asiasta, kun saa apua ja tukea.

      Toivoisin nyt, että tänne tulisivat ne isovanhemmat asiasta juttelemaan. Tämä on isovanhemmille tarkoitettu palsta, niin ihme ja kumma kun tänne eksyvät muitakin.

      • Kuukkeliskuu

        Sinulla mummo on dementiaa, niin että jospa et puutu enää pikkulasten hoitoon. :D

        Avauksessasi kirjoitit:

        "Ajattelinkin muuttaa tyttäreni pieneen asuntoon ainakin vuodeksi, kenties kahdeksi."

        Ylläolevassa ilkeästi heitit eikö.n.:lle

        "Jos et osaa lukea, niin kirjoituksessani luki edes puolivuotta."

        Provo elää koko ajan suuntaan jos toiseen. Tuskin tällä avaajalla on edes lapsia. Teini tullut provoilemaan vain lomapäiviensä ratoksi. Mene pois!


    • pikkukakkonen

      Kaikille, jotka eivät oman tyttärensä huusholliin itse muuttaisi tai ole muuttaneet tyttären lastenhoitajaksi ja jokapäiväiseksi avuksi yhteistalouteen, olet esittänyt syitä, jotka taas puoltavat hyvinkin muuttoasi. Etköhän siis ole päätöksen jo tehnyt, josta tytärkin jo kirjoittamasi mukaan iloitsee. Mitähän juteltavaa asiassa enää on, päätös on yksinomaan teidän.

    • Lyhyeksi aikaa ok

      "En ole missään muuta väittänyt. Lapset menevät hoitoon, mutta kyllä sitä apua tarvitaan ensimmäisen vuoden ajan, kun tytär on kotona. Vai pistäisitkö itse heti vauvat hoitoon? "

      En pistäisi vauvoja hoitoon, tuskin niin kukaan tekisi. Miten tuollainen asia edes tulee mieleesi? Äidillähän on oikeus hoitaa vastasyntyneitä ja esikoistaan kotona.

      Käsittääkseni et usko, että tyttäresi voi mitenkään selvitä yksin lastensa hoidosta ja siksi muutat asumaan hänen luokseen. Jos vauvat ovat terveitä, uskon että pääset parin kuukauden kuluttua palaamaan miehesi luokse. Eihän tämän nyt luulisi olevan mikään elämää suurempi asia?

      Itse en olisi perheeseeni halunnut ketään ulkopuolista silloin, kun tulin vastasyntyneen kanssa kotiin. Vaikea oli omakin tilanteeni tuolloin, mutta ymmärrän, että joillekin kaikki tuki voi tulla tarpeen. Tuskin avusta haittaa on, jos se kerran halutaan ottaa vastaan.

      Äidin ja lasten suhde on niin tärkeä, että itse pelkäisin olevan häiriöksi tämän suhteen kehittymiselle, mutta päätös on teidän kahden.

      • Menolippu !

        Kaksosten hoitaminen on varmasti hirveä urakka yhdelle ihmiselle, joten sinua varmasti tarvitaan. En tajua miksi tämä pohdiskelu edes on tarpeen.
        Jos kerran voit mennä apuun, niin mene.

        Mitä tämä miettiminen vuodesta tai kahdesta, tai nyt lopuksi puolesta vuodesta hyödyttää? Olet sen ajan kuin tarvitaan.


    • ½½½½½½½½

      Olisko niin, että tämä avaus on vain mummon ja nämä kaikki muut sekoilut on jonkun provoilevan teinin, joka ei edes viitsinyt lukea avausta kunnolla? Minusta on ainakin sen verran ristiriitaisia nuo jatkohöpinät?

      Toki tämä voi olla kokonaisuudessaankin keksitty juttu. No, siinä tapauksessa avaaja on saanut hupinsa.

    • mummo

      Lukisitte minun tekstit kunnolla.
      Tyttäreni pyysi minua, että edes puoleksi vuodeksi auttamaan lasten hoidossa. Lapset eivät ole hoidossa, kun tyttärelläni on äitiysvapaata, vaan tietenkin kotona. Joku kirjoitti, että "Päivähoito kuuluu sinun lapsenlapsillesi aivan yhtä tarkkaan kuin muillekin." niin vastasin siihen, etteivät pienet lapset sinne hoitoon mene.

      • ½½½½½½½

        Sinä ehkä ajattelet nyt asioita päässäsi enemmän kuin laitat tänne luettavaksi, koska kaikki mitä kirjoittelet on kuin tuuliviiri.

        http://www.youtube.com/watch?v=dsJ0vpWWN6Y

        "Ajattelinkin muuttaa tyttäreni pieneen asuntoon ainakin vuodeksi, kenties kahdeksi."

        "Kiitos ihanasta vastauksesta 20 16 ! Juttelin tänään tyttäreni kanssa asiasta ja hänestä olisi mukavaa, jos tulisin auttamaan edes puoleksi vuodeksi mikä on minunkin suunnitelmana ollut. "


    • mummo

      Niin, se on ollut suunnitelmanani ja taitaa tulla suunnitelmaksi uudelleen.

      • Menolippu !

        Edelleen: Mene hyvä ihminen, miksi täällä ihmettelet!


    • Lapseton vastaa

      Minusta äiti ei voi selvitä yksin kaksosten ja vielä yhden isomman hoidosta. Mummin apu on ehdottomasti tarpeen vauva-aikana. Joudut luultavasti ainakin osittain asumaankin tyttärelläsi. Se, sovitteko pitemmäksi ajaksi samaan huusholliin riippuu paljon luonneasioista.

      Isomman lapsen välit "valehtelijaan" = omaan isäänsä on saatava pikaisesti kuntoon ja tapaamiset rullaamaan (jos isä ei ole jotenkin väkivaltainen tai vakavasti häiriintynyt). Äidillä ei ole oikeutta evätä tapaamisia, jos niistä ei ole lapselle haittaa, ja lapsen etu on nähdä isäänsä ja myös päästä joskus lomalle kirkuvien vauvojen luota. Tapaamiset on parasta aloittaa heti, ei vasta sitten kun vauvat ovat syntyneet.

      Isomman lapsen isänpuoleiset isovanhemmat olisivat myös kullanarvoinen hoitoapu, mutta lienevät iäkkäitä, jos mieskin on. Onko kaksosilla isovanhemmat kuvioissa mukana?

      Kaksosten isän on otettava vastuu lapsistaan ja autettava niiden hoidossa sekä rahallisesti että työpanoksellaan. Mikä mies se sellainen on, joka menee naimisiin ja laittaa vaimon paksuksi ja sitten odottaa muiden hoitavan kaiken? Pistää oikein vihaksi ajatella. Tulkoon viikonloppuna päiväksi hommiin vaihtamaan vaippoja. Sitten kun lapset osaavat kävellä, niin viemään niitä ulos leikkimään. Isompina voivat sitten mennä isän luo joka toiseksi viikonlopuksi. Rahalliseen puoleen ainakin voi yhteiskunta myös pakottaa.

      Tyttäresi on kannettava vastuunsa lasten isäsuhteista, kun on kerran lapsia laittanut. Tosin jos isä kieltäytyy tapaamisista, niin sille ei voine mitään. Kyllä jos ihmisillä on yhteisiä lapsia, niin kummankin pitäisi osata laittaa lapsen etu oman navan edelle.

      Isoin lapsi voi myös olla äitiysloman aikana osapäiväisesti hoidossa. Tuon tyttäresi "vapaa-ajan kaupungilla" voitte todennäköisesti unohtaa.

      • 2+15

        Hyvä ja asiallinen kirjoitus. Lisää tällaisia.


    • melua tyhjästä

      Jos ongelma on
      esikoinen alle 2 v. ja kaksoset, perheessä vain äiti.
      Asut 200 km päässä.

      Ainakin Tampereella sai 1980-luvulla kodinhoitajan kerran viikossa, kun oli kaksoset muita sisarruksia..

      Jos kodinhoitajaan ei ole mahdollisuutta, ottaisin itse "paikan" viettäisin 2 päivää ja niiden välisen yön tyttöni luona.
      Siivous ja pyykinpesu hoidettaisiin tällöin, samoin tehtäisiin ruokaa ja leivottaisiin pakasteeseen.

      Kodinkoneet menisivät vaihtoon:
      pyykkikone ainakin 7 kg kuivausrumpu.
      Pakastinta ainakin 340 litraa.
      Astiapesukone ehdottomasti.

      Kun laitat pyörät pyörimään, asiat hoituvat rutiinilla.
      Äiti nukkukoon yön korvatulpilla, jos ei muuten onnistu, näin viikkoon tulee yksi täysi pitkä yöuni.
      Onko isoisällä mahdollisuus autoilla tuota 200 200 km tuomaan hakemaan.
      Entä lastenlastesi isän puoleiset isovanhemmat. Jospa hakisivat vauvat päiväkävelylle vaikka kerran viikossa, jolloin äiti voisi huoletta nukkua päiväunet.

      Lapsenlapsillasi on kaikkiaan kuudet isovanhemma, jos kaikki elävät entä tätejä setiä ja enoja..

      Et mainitse lapsenlapsesi sukupuolta, samoin kokonaiskuva on hämärä, ehkä kuitenkin on provo, Suomi24 käyttää palstan aktivoimiseen.

      • 1+1+3

        Kyllä hän mainitsi lapsenlapsensa sukupuolen: "Nykyinen tyttö on päivähoidossa ja heillä menee hyvin, mutta kun kaksoset syntyvät, niin äitiysloman jälkeen hekin menevät hoitoon ja tyttäreni palaa työelämään takaisin."

        Siitä olen samaa mieltä, että näin sekavaa tarinaa en ole aikoihin lukenut. Kokonaiskuva jäi hämärän peittoon. Aivan kuin kirjoittamassa olisi ollut monta "mummoa" tai yksi kovin dementoitunut ja ailahtelevainen mummo. Ehkäpä siksi tuo omenakaan ei ole kauas puusta pudonnut. :D

        Toisaalta avauksesta saa myös sellaisen kuvan, että "kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse".

        Ennen sanottiin: Hoida lasta kaksi vuotta tai koko ikäsi. Tämä sanonta ei menetä koskaan merkitystään.


    • mummo

      Hommat ovat nyt selvitetty ja teidän apuanne ei enää tarvita :)
      Menen ainankin puoleksi vuodeksi tyttären luokse auttamaan lasten hoidossa ja sitten katsomme miten jatketaan. Kaksosten isä ja isovanhemmat ovat mukana kuvioissa. Vanhemman lapsen isä ei halua tavata ollenkaan ja isovanhemmatkaan eivät ilmeisesti.

      • kiitos , missä

        MIhin unohtui kiitos : ) , monet ovat tosissaan nähneet vaivaa neuvoa kysymyksesi tiimoilta , yleensä vastauksia kommentoidaan rakentavasti ja hyvistä neuvoista kiitetään .
        Hyvää jatkoa teille ja onnea lapsille elämään .


      • eräs....
        kiitos , missä kirjoitti:

        MIhin unohtui kiitos : ) , monet ovat tosissaan nähneet vaivaa neuvoa kysymyksesi tiimoilta , yleensä vastauksia kommentoidaan rakentavasti ja hyvistä neuvoista kiitetään .
        Hyvää jatkoa teille ja onnea lapsille elämään .

        Kissa kiitoksella elää, koira pään silityksellä!


    • mummo

      Kiitos näille asiallisesti vastanneille. Luulin kirjoittamani kiitoksen aiemmassa tekstissä, mutta en näköjään. Pahoittelut siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe