Sosiaalisuus koiratapahtumissa

mascli

Kaikki edes kerran koiratapahtumissa (näyttelyt, mätsärit, agilityt, tokot jne.) käyneet, tulkaa ihmeessä vastaamaan tähän ketjuun!

Esim. näyttelythän eivät ole pelkästään itse näyttelyä varten, vaan silloin pääsee myös juttelemaan samanhenkisten koiraihmisten kanssa. Kysymykseni kuuluukin, että miten toimitte siellä - menettekö vain jonkun satunnaisen ihmisen kohdalle, sanotte käsipäivää ja alatte rupatella koirajuttuja? Vai kiinnostuvatko koiranne toisistaan ja alatte keskustella samalla tavalla kuin esim. lenkkipolulla? Tai oletteko vain oman porukkanne kanssa omissa oloissanne/kokonaan yksin, ettekä ole sosiaalisissa kanssakäymisissä muiden kanssa ollenkaan?

Kysymys saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta itse olen sosiaalisesti hieman kömpelö ja ainoa este koiran kanssa näyttelyyn menemisiin on varmaankin juuri tämä. Siksi haluaisin kuulla kaikenlaisia kokemuksia/vinkkejäkin, ilman turhaa halventamista kysymykseni tyhmyydestä. :')

5

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ciciro

      Yleensä se tuppaantuu olemaan että koira ku on omalle silmälle söpön näkönen niin sitä tulee sitten kyseltyä että saako rapsuttaa yms. :) Muutenkin siellä turisee aika monikin tuntemattomien kanssa mutta jotkut on omissa oloissaan mieluummin... Ei muuta kun sekaan vaan! Jos aristaa vähäsen niin ottaa jonkun esim. kaverin mukaan katsomaan miten menee :)

    • mascli

      Kiitos kaunis, ciciro :)

      Itse olen suuntaamassa johonkin näyttelyyn varmaan tästä loppukesästä, ja jännittää hirveästi kun olen niin tumpelo. Kyllä lenkkipolulla juttelen vastaantulijoille jos he jotakin sanovat, mutten ole kovin hyvä ylläpitämään keskustelua..

      Kaikki koiraihmiset, lisää vastauksia vain!

    • näyttelijätär

      Itse näyttelyitä paljon käyneenä voin todeta, että tosiharrastajat viihtyvät keskenään. Nämä siis voi olla jonkin sortin kasvattajia tai erittäin aktiivisia näyttelyissä kävijöitä. Osa on todella epämiellyttäviä ihmisiä, mutta löytyy mukaviakin.
      Mulla on esimerkki oman rodun harrastajista sellaine, että koirani on yhden pienen kasvattajan koiran ikäinen ja muutamassa näyttelyssä sijoittunut paremmin kuin tämä niin tän hetkinen tilanne on, ettei päin katota eikä edes tervehditä mikä on näissäkin kisoissa kohteliasta.
      Jotkut haluavat olla omassa rauhassa esim. jännityksen,keskittymisen vuoksi eikä osa päästä koiraansa tutustumaan toisiin koiriin varsinkaan ennen kisaa. Näin toimin minä, koska toinen koirani stressaa ja toiselta menee täysin keskittymiskyky :)

    • gbhjk,lo

      Kaikki eivät kaipaa vierasta juttelemaan. Toiset haluavat rauhassa keskittyä tapahtumaan, katsella jalostusmielessä ympärilleen ja ennenkaikkea antaa koiransa olla rauhassa. Ethän siis mene häiritsemään. Osannet tulkita elekieltä.

    • mascli

      Kiitos uusista vastauksista!
      Juu, noh jos tuon aloitusviestin lukee niin luonteestani päätellen minusta ei kyllä olisi ottamaan kontaktia muihin.. 8)
      Vähän vain mietitytti, kun eräs täysin tuntematon kysyi yhessä paikassa että ollaanko menossa yhtiin näyttelyihin ja kun sanoin että aika varmasti, niin siihen vastasi "kiva, nähdään sitten siellä!", ihan kuin mun täytyisi sitten mennä juttelemaan sille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      153
      10980
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3083
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2922
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1918
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1603
    10. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      49
      1584
    Aihe