LENTOYHTIÖITÄ KONKURSSIIIN---MINNE MATKALLE

myös paluu

Rantalomalle Latviaan, Liettuaan tai Viroon Print
Friday, 15 June 2012

ImageBaltia ei välttämättä ole ensimmäinen paikka, jonne voisi ajatella matkustavansa rantalomalle, mutta itse asiassa sieltä löytyy kilometrikaupalla upeita hiekkarantoja. Latviaan, Liettuaan ja Viroon pääsee myös edullisesti lennoilla useilta maakuntakentiltä.

Hotels.com esittelee joukon hurmaavia rantakohteita kolmessa Baltian maassa. Paikat sopivat täydellisesti niille, jotka haluavat nauttia upeista hiekkarannoista tuhlaamatta koko lomabudjettia kallisiin lentoihin.

Rantalomalle Liettuaan

Maan pohjoisosassa Latvian rajan tuntumassa sijaitsee rantakohde Palanga, joka tunnetaan dyyneistään ja hiekkarannastaan, joka levittäytyy kilometrien mittaisena kaupungin keskustan molemmin puolin. Mitä kauemmaksi keskustasta rantaa talsii, sitä helpommin löytää omaa rauhaa. Pääosin kesäturismista elävään kaupunkiin pääsee Suomesta esimerkiksi lentämällä Riian kautta. Majoittua voi esimerkiksi Palangan rannan tuntumassa sijaitsevassa Smilciu Villa -hotellissa. Hinnat alkaen 78 euroa per yö.

Kuurinkynnäs on noin 100 kilometrin pituinen kapea niemimaa, jonka pohjoisosa kuuluu Liettualle ja eteläosa Venäjän Kaliningradin alueeseen. Hiekkadyyneistään tunnetun niemimaan Länsipuolella on Itämeri, ja itäpuolelle jää matala laguunimainen Kuurinhaffin vesialue, jossa vesi on lähes makeaa. Niemimaalla sijaitsee Kuurinkynnään kansallispuisto, joka hyväksyttiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2000. Aivan Liettuan ja Kaliningradin rajan tuntumassa sijaitseva Hotel Prie Mariu -hotelli tarjoaa varmasti oivan mahdollisuuden rauhalliseen rantalomailuun. Hinnat alkavat 47 eurosta per yö.

Viron upeat hiekkarannat

Haapsalun kaupungin edustalta löytyy matalia ja pitkiä hiekkarantoja, jotka ovat erityisesti perheiden suosiossa. Kaupunki on parhaiten tunnettu merenpohjan mudasta, jolla sanotaan olevan parantavia vaikutuksia. Kaupungista löytyykin hemmotteluhotelli, jossa on kattava valikoima kylpylähoitoja saatavilla. Fra Mare Thalasso Spa -hotellin hoitovalikoimasta löytyy muun muassa Kleopatran maitokylpy, aromimutahoito ja Aphroditen kylpy. Huoneiden hinnat hotellissa alkavat 67 eurosta yöltä.

Seitsemän kilometrin mittaiset hiekkarannat, elegantit ravintolat ja lukuisat konsertit ja muut tapahtumat tekevät Pärnusta Viron kesäpääkaupungin. Pärnu tunnetaan paitsi valkoisesta hiekasta ja monipuolisista kylpylöistään, myös esimerkiksi vain naisille tarkoitetusta nudistirannastaan. Pärnun kauniissa kaupungissa on paljon vanhoja rakennuksia – esimerkiksi art nouveau -henkinen hotelli Ammende Villa, joka sijaitsee idyllisessä puutarhassa lähellä rantaa. Huoneen hinta alkaen 179 euroa per yö.

Latbvian Jurmalan upeat rannat

Noin 25 kilometrin päässä pääkaupunki Riiasta sijaitsee vanha kalastajakaupunki Jurmala. Täällä rantaa riittää peräti 32 kilometrin verran erilaisiin tarpeisiin: matkan varrelta löytyy perheille sopivia matalia ja rauhallisia rantoja sekä vesiurheilusta tai purjehduksesta kiinnostuneille välinevuokrausta. Myös hiljaisuudesta haaveileva löytää oman paikkansa rannan rauhallisemmilta ja vähemmän kansoitetuilta alueilta. Aivan rannan ja Jurmalan pääkadun läheisyydessä sijaitseva Eiropa Hotel tarjoaa keskeisen majoitusvaihtoehdon, jossa huoneen saa alkaen 66 euroa per yö.

Kalastajien perustama Liepaja on nykyisin Latvian kolmanneksi suurin kaupunki. Rantojen hieno valkoinen hiekka ja rantaa ympäröivä metsä tarjoavat mahdollisuuden lumoaville kävelyretkille. Jurnieka Ligzda Ligzda sijaitsee rannan tuntumassa. Hotellin nimi tarkoittaa ”merimiehen kotia”, ja sisustus onkin varsin merenkulkuhenkinen. Yöksi pääsee alkaen 55 euroa per huone.

Hyvät lentoyhteydet Baltiaan Suomesta

Baltiaan on hyvät lentoyhteydet myös Suomen maakuntakentiltä. Estonian Air lentää Tallinnaan Helsingin ohella Jyväskylästä, Joensuusta ja Kajaanista. Air Baltic lentää puolestaan Riikaan Helsingin ohella Oulusta, Vaasasta, Turusta, Tampereelta ja Lappeenrannasta. Tallinnasta ja Riiasta on molemmilla yhtiöillä jatkolentoja muualle Baltiaan. Helsingistä lentää myös Finnair Tallinnaan ja Riikaan.


SÄÄENNUSTE 2 VK

http://wxmaps.org/pix/temp4.html

4

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spamspam

      Ja mitenkäs tämä romaanin pituinen matkailumainoksesi liittyy lentoyhtiöiden konkurssiin?

    • not in hurghada

      pääset helpommiin kotiin....

    • spamspam

      riikaan olen kyllä keväällä menossa mutta lentokoneella

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1976
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe