korkea alapainearvo

verenpaineesta

Mistä korkea alapainearvo voi johtua?

Lääkärintarkastuksessa maaliskuussa todettiin korkea verenpaine. Sain siihen verenpainelääkkeen, matala-annosteisen sekä DASH-ruokavalio-ohjeet ja ohjeet kävellä. Myös suolan haitat mainittiin. Verenpaine oli tuolloin 140/100.

Kuukauden päästä tarkastuksessa se oli 130/90. Lääkäri sanoi, että kolmen kuukauden sisällä varmasti menee vielä alaspäin ja saadaan alapainearvo vielä alemmaksi. Kolmen kuukauden jälkeen paineet oli 130/100. Kun hoitaja kertoi tuloksen ja mittasi uudestaan tulos oli 140/100. Hän sanoi, että nousu johtui varmasti siitä kun hän just kertoi kertoi korkeasta paineesta. Lääkäri nosti verenpainelääkkeen annostusta tai pitoisuutta vähän korkeammalle ja tarkastus 6 kuukauden päästä. Lääkäri arveli, että olen perinyt taipumuksen verenpainetautiin. Suvussani sitä on paljon. Muuten olen terve, ikää 45 v.

Minua kiinnostaisi tietää, mistä korkea alapainenarvo voi johtua?

Olen ottanut selvää erilaisista itsehoitomenetelmistä. Liikuntaa pitäisi lisätä, ja se on mulla epäsäännöllistä vielä. Eli siinä on yksi selvä alue, johon voin vaikuttaa.
Sitten olen tutkinut näitä lisäravinteita. Olen käyttänyt magnesiumsitraattia, sekä kalaöljyä. Vettä olen juonut. Arginiini ja kalium on lisäämättä ja kokeilematta.

Ruoan muuttamisessa vähäsuolaisemmaksi en ole onnistunut vielä kokonaan, eli siinäkin on selvä alue, johon voin vaikuttaa. Käytän Pan-suolaa kotona, sekä Celtic merisuolaa, ja Herbamarea. Luulen, että varsinkin Herbamarea tulee sujautettua ruokaan liian tuhdisti vieläkin. Olin aika yllättynyt kun aloin lukea tuotteiden sisältämiä suolamääriä. Tavoitteena on taltuttaa tämä korkea verenpaine elämäntapamuutoksilla (ruokailu, liikunta, lisäravinteet, stressin hallinta), kuitenkin käyttäen lääkitystä siinä apuna alkuun kunnes saan tämän hallintaan. Onko ketään, joka on onnistunut jättämään lääkityksen ja on saanut arvot kohdilleen erinäisillä muutoksilla?

2

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luin

      eri viestiketjuja, ja sain niistä monia vinkkejä. Mm. soijalesitiini ja pyknogenol. D-vitamiinia olen myös käyttänyt. Olin vähän yllättynyt, että verenpaine ei kuitenkaan ollut laskenut ton enempää, vaikka olen käyttänyt magnesiumia. Yhteen toiseen asiaan se kyllä on vaikuttanut, nimittäin mulla todettiin PVC, ylimääräinen sydämenlyönti ja magnesiumia syömällä se on onneksi kadonnut. Verenpaineen alentamiseen tarvitaan varmasti koko joukko erilaisia toimenpiteitä, että alkaa tepsimään. Yksi asia mitä aion myös kokeilla on lopettaa kahvinjuonti.

    • n46.

      Korkea alapaine käsittääkseni johtuu suurelta osin ikääntymisen mukanaan tuomista luonnollisista muutoksista, kuten verisuonten seinämien kovettumisesta ja jäykistymisestä. En tiedä, pystyykö sitä mitenkään estämään, yleensä kai suositellaan syömään ns. hyviä rasvoja (kala, pähkinät, kasviöljyt) ja harrastamaan liikuntaa.

      Minulla on helvetillisen korkea sekä ylä- että alapaine, kiitos perintötekijöiden. Olen tehnyt kaiken minkä itse voin verenpaineeni hoitamiseksi, laihduttanut kymmeniä kiloja, liikun joka päivä 1-2 tuntia, en lisää ruokaan ollenkaan suolaa (hiukan sitä tulee tietysti leivästä ja sen päällisistä), otan lääkkeet säännöllisesti... mutta eipä vaan noita lääkkeitä ole edes vähennetty, 4 erilaista on tälläkin hetkellä. Luontaistuotteita en saa käyttää ollenkaan.

      On tietysti hyvä että kokeilet kaikki keinot verenpaineesi alentamiseksi, mutta älä silti masennu, jos se ei tuota toivottuja tuloksia. Mahdollisesti osa verenpaineestasi on ns. valkotakkiverenpainetta eli jännität lääkärin/hoitajan läsnäoloa. Oletko kokeillut mitata verenpainetta kotioloissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe