Häämatkalle Positaanoon vai minne?

Rosa101

Olemme mieheni kanssa suunnitelleen 10v. häämatkaa Positaanoon syyskuun alussa. Pääseekö junalla tai bussilla helposti Napolista Positaanoon. Kertokaahan kokemuksianne tai suositelkaa jotain muuta kohdetta mikä voisi olla hyvä häämatkakohde, nähtävyyksiä ei tarvitse olla, ettei tarvi "juosta" hullun lailla paikasta toiseen. Roomassa olemme olleet. Reissussa olemme 4 yötä. Kiitos etukäteen vastauksistanne.

16

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cinque Terre

      Oma ehdotukseni on Cinque Terren alue.

      http://www.youtube.com/watch?v=6696_IzdqYM

      http://www.youtube.com/watch?v=xlJtzS62jKc&feature=related

      http://www.youtube.com/watch?v=UjR8UFjhB4c&feature=related

      Lentokoneella Pisaan ja siitä mukavalla junalla pitkin rannikkoa Cinque Terreen. Cinque Terre on viisi kaunista kylää joiden välillä kulkee polku joka on rantakallion seinämässä. Junalla voi kulkea myös kylästä kylään.

      Ensimmäinen kylä La Spezian kaupungin jälkeen on Riomaggioren ihana kylä jolla on kaksi asemaa. Seuraava on Manarola joka on erittäin pieni mutta viihtyisä kylä. Seuraavana on Corniglia jossa on myös kaksi asemaa ja paikka jossa voisi yöpyä, esim täällä http://www.vacanzeilgatto.com/it/default.aspx

      Seuraava paikkaunta on Varnazza ja lopuksi Marione ja Fegina joista viimeisin on erittäin hiljainen ja kaunis kylä.

      Portovenere lähellä La Speziaa on myös suositeltava paikka mutta hieman kallis.

      http://wikitravel.org/upload/shared//7/74/CinqueTerre-map.png

      http://www.lecinqueterre.org/eng/

    • käyty

      Suosittelen upeita kohteita kuten Amalfi, Capri tai Taormina. Niissä on myös pienellä alueella nähtävää ja etenkin kauniit maisemat, Taorminaan pääsee helposti vaikka valmismatkalla noihin muihin voi joutua menemään omatoimimatkalla ja autolla/bussilla. Rooman lähellä on myös kauniita rantapaikkoja kuten terracina, mikäli kaupunkiloman ja rantaloman yhdistäminen kiinnostaa.
      Ps. Etelä-Italiassa on puhtaammat vedet kuin Pohjois-Italiassa, ihan tutkitusti :)

      • Rosa101

        Kiitos teille vastauksistanne. Just tuo kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen olisi mukavaa. Mies heitti vielä ehdotukseksi Nizzan kun joku oli suositellut sitä. Valinta sen kun vain vaikeutuu entisestään:) Pitää nyt tehdä päätös että saa laittaa loma-anomuksen sisään ja varattua sen reissun.


    • Olly

      Neljässä päivässä ette varmaankaan halua matkustaa paljon, niin kauniita kuin maisemat ovatkin. Heitän siis oman ehdotukseni tähän: halpalennot Norwegianilla Pisaan, kaupunkiloma Luccassa, rantaloma Viareggiossa. Matkat parinkymmenen kilometrin verran suuntaansa, jos vuokraa auton niin Firenze, Siena yms. ovat lähellä.

      • fan italiana

        Olly - ei enää Viareggioon, kiitos. Sen ovat jo itänaapurimme valloittaneet lähes viimeistä rantaa myöten ;(


      • Olly
        fan italiana kirjoitti:

        Olly - ei enää Viareggioon, kiitos. Sen ovat jo itänaapurimme valloittaneet lähes viimeistä rantaa myöten ;(

        Jep, ikävä kyllä koko rannikko on melko "ryssittynyt", ja yhä aggressiivisempia krääsäkauppiaita on yhä enemmän. Jos itse haluaisin pari päivää rantalomaa, menisin vaikka Lago Trasimenon rannoille, yleensäkin järvien rannoilla on vähemmän turisteja ja turisteista johtuvia harmeja. Ovat vaan kauempana Pisasta, jota ehdotin lähtöpaikaksi :)


    • just tultiin

      Ja vettä myllyyn: Sorrentosta löytyy kaikki: shoppailumahdollisuudet upeat (eikä feikkejä), hyviä ravintoloita riittämiin, sekä ranta- että kaupunkiloma samassa paketissa. Ja jos haluaa piipahtaa jonnekin, on loistavat laivayhteydet mm tuonne Positanoon (siis mikä rysä!!) kuin Caprillekin (jää kyllä kakkoseksi). Lennot Napoliin, junalla perille.

      • Rysä mikä rysä

        Positano on parhaimmillaan mereltä päin katsottuna. Itse kaupunki on amerikkalaisten turistien kansoittama rihkamakauppa. Ravintolat ovat törkeän kalliita eikä ruoka vastaa hintatasoa. Kaksi tuntia, jonka laivamatkan pysähdys kesti, riitti minulle Positanosta.


    • fan italiana

      Aika kallista on rihkamaksi - kyllä siitä suurin osa on ihan aitoa paikallisten tekemää käsityötä ja hinta sitten sen mukaista. Mutta muuten olen täysin samaa mieltä Positanon keskustasta - yksi suuri kauppakeskus ja tylyhkö palvelu. Mereltä päin tullessa nätti ja idyllisenoloinen - ja todella turisteja täynnä - juuri kilottavia jenkkejä enin osa - tai ainakin äänekkäin osa. Ihan eri juttu on ne hiljaiset pikkukylät Positanon yläpuolisilla vuorilla, ihania ja aitoja. Sieltä on kiva (ja helteellä mukavan lämmin ;) tulla kävellen alaspäin maisemista nauttien - ja sen lenkin varrelta löytyi oikein hyvä ruokapaikkakin. Ja ne bussit...

      • edellinen

        Rihkamaa tai ei, niin suurin pettymys sitten espanjan Guadalestin. Upea paikka pilataan ahtamalla täyteen matkamuistomyymälöitä.


    • borghi piu bella

      Italiassa on tuhansia pienempiä paikkakuntia ja kyliä joissa tunnelma on mitä paras. Miksi tunkea johonkin Positaanoon, varsinkin kesällä, kun kaikki muutkin turistit ovat paikalla.

      Toscanaakin on mainostettu ihan likaa mutta kyllä sieltäkin vielä löytyy aitoja kyliä ja pikku kaupunkeja kuten Colle Val d'Elsa ja Volterra ja monta monta muuta. Tietysti Firenze ja Siena on kerran elämässään nähtävä mutta todellisen nautinnollisen loman voi viettää enempi maaseudulla pienemmillä paikkakunnilla.

      San Galganon opperafestivaalit on kerran elämässään koettava.

      http://www.festivalopera.it/

    • Kuin kotiin menis

      Salve, pääasia että menee Italiaan ja tutustuu ja nauttii. Kyl ne ihmiset ja se elämäntapa ja elämäntyyli vaan on se juttu ja tietysti sää, ruoka, maisemat jne. Me lähdemme viikon päästä Apuliaan. Ollaan käyty Finale Ligure(paratiisi), Toscanassa(Bozzano Massarosan lähellä) vuokrasimme talon aivan ihana paikka, autoilemme pitkin Toscanaa ympäriinsä ja nautimme. Olimme siellä kesäkuun alussa eikä ollut paljon muita turisteja. Firenze on must. Amalfin rannikko on varmaan maailman kauneinta rannikkoa; Sorrento, Positano, Amalfi ja Pompei ja Napoli ja certo Capri(meille riitti sinne päivän reissu), siellä meillä oli myös talo vuokrattuna, ihan mieletön mesta. Venetzia on nähty, ja tietysti Roomassa on käyty parikin kertaa. VIime vuonna olimme Sisiliassa, aivan ihana paikka, sellaisia ihmisiä kuin siellä ei uskoisi olevan olemassakaan. Mutta viikon päästä Apuliaan se on Italialaisten trendi paikka kun ulkomaalaiset eivät ole vielä löytäneet sitä. Portofino ja Cingue Terre ovat tottakai näkemisen arvoisia, mutta siellä on myös moni muu. Non vedo l'ora di andare in Italia.(odotan innolla Italiaan lähtöä). Ciao, ciao.

      • Basta

        Ciao, mitäs pidit Apuliasta, menisitkö uudelleen?


    • urpot!!

      Miksi pitäisi aina mennä coolisti johonkin kylään jumalan selän taakse, jossa on suunnilleen kaksi mummoa hengissä ja sit tulla tänne leveileen, kuinka on todellinen travelleri ja menee vaan paikkoihin, joissa muut ei käy.

      Positano on upean näköinen ja hienon bussipysäkiltä ylhäältä katsottuna.

    • ragazzi

      Italiassa käynyt varmaan 20 kertaa ja mieheni sukuakin asuu siellä. Jokainen matka on seikkailu, kun ottaa kaikki positiivisesti.
      Jokaisena vuodeaikanakin aina löytyy jotain mikä saa Wau-tunteen aikaan.
      Viimekesänä 3 viikkoa "salaisessa Toscanassa" eli Marchessa. Aivan ihana villa ym puitteet. Nyt pidempi viikonloppu retki suunnitteella Cinque Terreen ja lapsia ei raahata tälle patikoinnille mukaan :)
      Ideoita?

    • fan italiana

      Aah, Cinque Terre - kävelkää kylästä kylään kaikki viisi, etelästä pohjoiseen - lopussa pääsee pulahtamaan mereen päivän hiet, sillä ei reitti ihan iisi ole ;) Noissa kylissä on aika kallista majailla, esim Levantossa on edullisempaa ja junallapääsee hyvinn kyliin - auton joutuu niissä jättämään aika kauas kylien ulkouolelle, mutta Levantossa sen saa kämpän pihaan. La Spezia etelässä on tylsä, mutta Portoveneressä kannattaa ehdottomasti piipahtaa, sinne pääsee helposti paatilla joko Lericistä tai Manarolasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe