Florida vs Los Angeles, vaiko sitten Aasia?

jepkop

Hei,

Olen työssäkäyvä nuori mies ja mietimme yhdessä vaimoni kanssa suunnatako jenkkilään reissulle, vaiko sitten aasiaan (thaimaa,vietnam) lokakuussa. Kysymyskin kuuluu;

1. Onko järkevää lähteä Floridaan, josko siellä hurrikaaniaika lienee parhaimillaan lokakuussa? Matkan saisi kyllä kyseisenä ajankohta suht edullisesti Orlandosta.

2. Minkälaisella budjetilla 2vkn matkan voisi vetää läpi (Florida & Los Angeles), kun ajatellaan että rahaa käyttää kohtuullisesti, syömättä esim. missään luksusravintoloissa.

3. Pitääkö viisumi olla 2 vkn reissulla.

Muuta huomion arvoista USA:sta??

Ja pahoittelut jos tästä aiheesta löytyy jo topic, itse kun en löytänyt ensisilmäyksellä!

2

205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei flo

      1. Floridaan en kyllä kaikista Yhdysvaltojen osavaltioista lähtisi vaikka ei olisikaan hurrikaania. Mielenkiintoisempiakin kohteita löytyy.

      2. Riippuu omista tottumuksista. Aiotteko yöpyä hotellissa vai motellissa, kuljetteko vuokra-autolla vai pysyttelettekö keskustassa? Mikä on mielestäsi gourmet-ravintola? Yhdysvalloissa ulkona syöminen on halvempaa melkein missä tahansa Suomeen verrattuna. Jos käytätte ruokaan vaikkapa 20e/hlö/pvä niin siitä vaan laskemaan. Muista kuitenkin huomioida myös tipit ja kahvikupposet ja kaikki muu, mitä tekee mieli maistella tavallisen ruoan lisäksi. Aiotteko syödä vain suuren aamiaisen vai illallisen? Kummatkin? Se vaikuttaa budjettiin aika paljon. Sitten vain miettimään kuinka paljon tuliaisia matkalta tekee mieli ostaa (kaikkea löytyy niin paljon kuin rahaa riittää) ja katsomaan minkähintaisia yöpymyiset ovat teidän kohteessa. Sitten varulta vielä vähän lisää rahaa. Sanoisin siis että monta tonnia pitää varautua ottamaan... kenties per pää.

      3. Suomalainen ei tarvitse viisumia. Pääset pelkällä koneluettavalla passilla maahan enintään 90 vrk ajaksi. Muista tehdä ESTA ja APIS ja Secure Flight jne. http://annajapaulaamerikassa.blogspot.fi/2012/06/turistina-yhdysvaltoihin.html tuossa esim. lukee melko hyvin mitä nuo tarkoittavat, jos ei kuulosta tutulta...

    • hui hai*!

      Menoeriä ei ole helppo alkaa laskeskelemaan, mutta kyllä jenkeissäkin voit syödä hyvin halvalla jos elät pikaruoalla tai deli-annoksilla loman läpi. Siinä tapauksessa ei tarvitse tippejä miettiä ja aterian hinta on sellaiset $5-8/nuppi.

      Sinuna en ajattelisi niinkään ruokakuluja, koska varmasti Suomessakin ollessa söisit ruokaa -- ajattele ennemmin mitä ylimääräisiä kuluja matkalta tulee, kuten hotelli, bensat ja autonvuokra. Kannattaa myös miettiä lähteäkö ollenkaan omatoimiselle kaukomatkalle jos budjetti on kovinkin tiukka.

      Jos taas rahaa on edes jotenkin kasassa mutta epäilyttää kuluttaa 2 viikossa iso summa, tee niin että maksat ennakkoon autot, hotellit yms. jo edellisinä kuukausina jolloin Lokakuussa sinulle tulee maksettavaa vain itse lomalla tulevat juoksevat kulut. Itse kun suunnittelen matkoja niin yleensä ostan pikkuhiljaa loman eri osat, eli vaikkapa lennot Tammikuussa, autonvuokran Huhtikuussa, hotellin Toukokuussa ja itse matkan menot sitten kesällä.

      Jos hurrikaanit epäilyttää niin siinä tapauksessa Los Angelesiin. Ajankohtana Lokakuu on kyseenalainen myös Thaimaan reissulle, säät eivät ole leppoisan aurinkoisia vaan saattaa olla paljoltikin sateita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe