Uhkaavassa tilanteessa jäätyminen

En oikein tiennyt mihin tämä olisi kuulunut,joten laitoin tänne....Elikkä,ongelmani on,että aina uhkaavan tilanteen tullen jäädyn aivan totaalisesti ja olen kyvytön puollustamaan itseäni.Olen pienestä pitäen harrastanut itsepuolustus/kamppailulajeja,mutta kaikki siihen mennessä opitut liikkeet unohtuvat.Miten pystyisin kontrolloimaan tuota adrenaliinia kun se iskee?

4

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viisaanMiehenSanoja

      Alhaiset testotasot? Itsevarmuus puuttuu ja nössö olo iskee, sydän jyskyttää ääni värisee mutta et uskalla tehdä mitään. Lekuriin mars siitä! Saat korvaushoidon päälle. Sulla on hormoonitasot alhaalla. Tai sitten alat treenailemaan painojen kanssa ja syömään kunnolla saat lihasta ja itseluottamusta eikä enää pelota. Tosin sitten ei kyllä kukaan enää uskalla tulla aukomaankaan mitään. Saa olla varsin rauhassa. En ymmärrä näitä ihmisiä ketkä ajautuu aina ongelmiin. Ehkä mietit liikaa siinä tilanteessa. Älä sano mitään kysy mitään tai mieti enempää, lyö samantein. Kuvittele vaikka että se meinaa raiskata sun mutsis tai jotain. Hakkaa se. Suomessa selviää pienillä sakoilla törkeistä pahoinpitelyistäkin. Koko rahan edestä vaan. Älä mieti että sä häviät. Lyöt sen naaman niin paskaksi kun kärsii ja katkaiset kädet. Tai sit et.

      Ei kadulla tarvitse osata juuri mitään lajeja erityisemmin. Riittää kun olet selvänä, harvemmin kukaan tulee selvänä sulle aukomaan. Jos se on kännissä ja sä selvänä niin peli on voitettu jo melkein. Nyrkit ylös suojaamaan kuten nyrkkeilyssä, tukeva asento pidä se apina yli kädenmitan päässä susta ettei se pääse yllättämään. Jos se tulee vauhdlla päälle nyrkit heiluen ni hyökkää vyötäröön ja työnnä se paskamaha maahan ja laita nippuun UFC/MMA tyyliin.

      No mä ny oon kännissä taas mut saat pointit irti. Ihan turha rupee hajottamaan omia paikkoja jonku kännisen läskimahan takia. Mulla on povarissa napista painettava veitsi yleensä mukana sitä kun vilauttaa pahan paikan tullen ni lähtee varmasti karkuu.

      Vaihda harrastusta jos otat liikaa stressiä tommosesta. Äläkä ajaudu ongelmiin. Lopeta se dokailu ja ravintoloissa pyöriminen et sä sieltä mitään löydä. Nauti laiffista ja unohda rähinät.

    • Teik it iisi

      "... aina uhkaavan tilanteen tullen jäädyn aivan totaalisesti ja olen kyvytön puollustamaan itseäni...."

      Miten sulle voi tulla aina uhkaavia tilanteita? Normaali-ihmiselle tulee muutamia elämässä.

      "...Olen pienestä pitäen harrastanut itsepuolustus/kamppailulajeja,mutta kaikki siihen mennessä opitut liikkeet unohtuvat...."

      Ei ne unohdu jos sä olet oppinut ne. Silloin ne on selkäytimessä, unohtamisen tuolla puolen. 10 000 toistoa täydellä teholla ei unohdu.

      "Miten pystyisin kontrolloimaan tuota adrenaliinia kun se iskee?"

      Jos et ole kilpaillut täyskontaktilajissa kuten esim. MMA, paini, judo tai nyrkkeily, et ole tutustunut kamppailun henkiseen puoleen. Silloin kaikki oppimasi on vain liikesarjoja. Oman egon (ja vähän kropankin) murskautumisen mahdollisuus ja sen henkinen käsitteleminen ei onnistu treeneissä vaan vain kilpailutilanteessa. Tappeleminen on tappelemista, mutta kilpailutilanteen pelon ja stressin hallinnan opettelu on ainoa tapa treenata mitään lähellekään vastaavaa.

      Mut niin kuin edellinen kirjoittaja sanoi, on sulla ihme mörköjä mielessä. Vaihda kaveripiiriä tai paikkoja joissa liikut, jos tollasia joudut miettimään.

    • Nitrokölkki

      Valitettavan totta tuo mitä Viisaanmiehen sanoja kirjoitti aiemmin. Ja edellinenkin kirjoittaja turisee asiaa.

      Ei siinä mitään ehdi miettiä. Se vaan tulee.

    • Kickboxeri.

      Vaikutata joltain katurähisijältä joka on pienestä pitäen katsonut tappeluleffoja, käynyt kolme kertaa karatetreeneissä ja ajaudut asenneongelmasi vuoksi jatkuvasti ongelmiin. Tappelussa et voita ikinä. Jos saat turpaasi, voit vammautua elinikäisesti. Jos taas laitat kaveria pataan, voi edessä olla pahimmoilleen linnatuomio. Yksi isku, pää asfaltiin ja ruumisauto paikalle. Suosittelisin keksimään muuta ajateltavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2032
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1569
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      150
      1505
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1328
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      127
      1007
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      112
      988
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      818
    Aihe