Johtopäätöksiä

Asiaa pohtinut

Olin jokin aika sitten lomaosake-esittelyssä. Oikeasti halusin sinne ja halusin päivittää viimeisimmät uudet kuulumiset tähän asiaan liittyen. Ihan siis ostomielellä oltiin jo menovaiheessa. Mieli kuitenkin muuttui esittelyn aikana, ja tein seuraavat johtopäätökset:

1) Lomaosake on ihan tasokas ja hyvä lomailumuotona, mutta jos haluat siitä nauttia, älä osta sellaista itse. Maksa joku pieni summa jollekin toiselle, joka on tehnyt väärän päätöksen, eli mennyt ostamaan, vaikka ei aidosti tarvitse itse. Sellaiset tyrkyttävät omia lomaviikkojaan pilkkahintaan, jolloin samasta edusta pääsee nauttimaan pienelläkin rahalla.
2) Älä osta, jos ei ole suuri porukka, joka lomalle lähtisi. Tee kimppaostos vaikka naapurisi kanssa, mutta jos olet yksinäinen sinkku tai pariskunta ilman lapsia, niin niin pienellä porukalalla lomailu ylisuuressa lomaosakkeessa ei ole ollenkaan järkevää. Tai jos ostat itse, varmista että saat sinne sitten muitakin mukaan, kuluja jakamaan.
3) Älä osta jos et ole työtön tai eläkkeellä tai muusta syystä työelämän ulkopuolella. Nimittäin sesonkiaikana ei pääse mihinkään, ei ainakaan kohtuullisin kustannuksin, eikä edes RCI-pisteillä, koska joka paikka on täynnä silloin. Sesongin ulkopuolella pääsee, mutta työelämässä mukana oleva ei ehkä silloin saa lomaa ja lapsetkin ovat ehkä koulussa, eivätkä pääse sieltä aina silloin kun lomaviikko olisi käytettävissä.
4) Jos ostat, älä ainakaan maksa pyydettyä hintaa. Eli laske vähän itsekin, että jos sinulle tarjotaan noin 700.00-100.000 euron kevythirsimökkiä (sen verran maksaa rakentamiskustannukset) siten, että viikon oleskelusta joudut maksamaan esim. 15.000-20.000 euroa sesonkiaikaan, niin ymmärrät kai itsekin että myyjän ei tarvitse myydä kuin 4-5 viikkoa vuodesta, niin mökistä on saatu jo rakentamiskustannukset pois. Ja jos joku ostaa vielä sesongin ulkopuolisiakin viikkoja, se on jo puhdasta katetta myyjälle. No, maksaahan se ylläpitokin! Kyllä joo, mutta siihen kerätäänkin sitten jo ihan erilliset viikko ja vuosivastikkeet, ja ylläpitokulut katetaan niistä. Koska itse tein "en nyt osta tällä kertaa" -päätöksen, en edes lähtenyt hinnoista tinkimään, mutta uskon että se olisi saattanut onnistua, ne nimittäin ovat vahvasti ylihinnoiteltuja. Vai millä muulla konstilla yhdestä mökistä saataisiin käärittyä niin paljon rahaa kasaan ihan vaan myyntituloina?
5) Väliaikaista kaikki on vain (laulun sanat). Ennen kuin ostat, varmista miten toimii jälkimarkkinointi.
6) Väittäisin, että jälkimarkkinointi ei toimi. Eli jos haluat myydä, ostajaa on vaikea löytää. Sama toisinpäin, jos välttämättä kuitenkin haluat ostaa, osta joltain sellaiselta joka haluaa päästä omansa eroon. Silloin saat lomaosakkeen pikkurahalla.

3

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no nyt oo

      Puhut ihan asiaa, etkä asian vierestä.

      Minäkin olen päätynyt vastaaviin johtopäätöksiin.

      En silti sano, etteikö lomaosakkeissa oli joillain käyttötavoilla saavutettavissa jonkinlaisia hyötyjä, jopa taloudellisia. Mutta kyllä se on marginaalista.

      Mutta kun mietit, että jonkun mökin 1/51 hinta on 10.000 €:a ja rakentamiskustannus kenties tontteineen 200.000 €:a, voidaan sanoa, että melkoinen kate on hankkeessa. 51*10000=520.000 €.

      Sen kyllä sanon, että asiallista mökkiä tonttia, vesi ja sähköliittymineen vesistön äärellä, et valmiiksi tahdo vielä saada tuolla 70.000 €:lla, kyllä hyvät mökkitontit maksavat järkevällä etäisyydellä Helsingistä jo tuon.

      Pelimies ratkaisee asiansa siten, että vuokraa kotinsa loman ajaksi, ja näillä rahoilla vuokraa ulkomailla haluamansa.

    • myymässä osaketta

      "6) Väittäisin, että jälkimarkkinointi ei toimi. Eli jos haluat myydä, ostajaa on vaikea löytää. Sama toisinpäin, jos välttämättä kuitenkin haluat ostaa, osta joltain sellaiselta joka haluaa päästä omansa eroon. Silloin saat lomaosakkeen pikkurahalla."

      Kuulemani mukaan jälkimarkkinointi toimii,mutta vain ja ainoastaan vain, jos hinta on kohdallaan. Se tarkoittaa sitä että Holiday clubin hinnasta tulee ihan helvetisti takkiin.

      Jos ostat holiday cllubilta 8500 euron lomaviikon, voit jälkimarkkinoilla saada välityspalkkion jälkeen 1500 euroa ja jos hyvä tuuri käy, niin 2000 euroa.

      Kalliiksi käy tuollainen lomailu. Niinpä lomaosakkeiden osto muualta kuin jälkimarkkinoilta ei ole mitenkään mielekästi. Jälkimarkkinahinta eli 2000 euroa 200 euroa/vuosi vastiketta viikon lomaosakkeesta alkaa kuitenkin olemaan jo sellainen hinta, että hommassa on jotain järkeä.

      • edellinen kirjoittaj

        Ja tosiaan jälkimarkkinoinnilla en tarkoittanut holiday clubin kautta tehtyjä kauppoja vaan ihan näiden muiden yksityiste välittäjien kautta.

        Hakukoneilla löytyy helposti useampikin kauppapaikka ja niistä taas saa nopeasti hintatason selville. Olen itse juuri realisoimassa perinnöksi saamiani lomaosakkeita ja kun näitä ostohintoja sekä jälkimarkkinahintoja vertailee, niin kyllähän tuo holiday clubin ja lomataian 4-6x markkinahintaiset hinnat ovat aivan törkeitä, ei niissä ole pienintäkään päätä eikä häntää.


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe