pyreneittenkoira haukkuu

louskuttava rakki

eikö kasvattajat katso yhtään minne myy pentujaan! Pyreneittenkoiran paikka ei todellakaan ole omakotitalo alueella, häkissä päivät pitkät haukkumassa.

Tuo rotuhan on pahempi haukkumaan kuin pystykorva.

11

2526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuh vuh

      Niin se kuuluu pyrrelle se haukkuminen. Tällä se varoittelee muita että täälä ollaan ei tartte tulla tänne. Ei sen paikka tietenkään siellä häkissä ole. Voi kun se sais olla ihan vapaana ja vartioida sitä mitä täytyy, ei sitä omaa häkkiä tai siellä olevaa ruokakuppia.

      Haukkumisen takia niitä on aika vaikea myydä ja siksi niitä myydään myös lähiöihin kun ei niitä tiloja täällä suomenmaassa sitte niin paljoa olekkaan. Ja aika usealla maatilalla sinä näet enemmän saksanpaimenia vartioinnissa kun näin on ollut jo monta vuotta. Ja sitte on metsästysrodut kun isännät/emännät ruukaavat yleensä myös metsästää.

      Kaunis koira harmi vaan se miinus puoli mikä niistä löytyy. No mikään/ kukaan ei ole täydellinen. Ehkä joskus vielä.....

    • muuttuva rotu

      Valitettavasti pyreneittenkoiralta ollaan jalostamassa vartiointiominaisuudet pois, joskin jotkut ovat siitä jopa tyytyväisiä. Minulla oli joskus kaukasianpaimenkoira, joka oli kuulemma kilteistä vanhemmista peräisin, eikä se edes osannut vahtia, vaan hyväksyi reviirilleen kaikki vieraat ja toiset koirat. Pyreneittenkoirakin on tullut minulle tutuksi, kun niin moniin rodun omistajiin olen törmäillyt. Heidän koiransa ovat olleet ystävällisiä, eivätkä ne omistajiensa mukaan paljoakaan vahdi. Kaupunkeihin ja kerrostaloihin sopeutumisen myötä pyreneittenkoira on muuttumassa laumanvartijakoirasta laumantarjontakoiraksi. Monet hankkivat laumanvartijakoiria kerrostaloihin ja kaupunkeihin, koska he ovat kyllästyneet sairaisiin bernhardilaisiin, nöffeihin ym. ihmisystävällisiin jättirotuihin, mutta haluavat jälleen terveenä säilytetyn rotuisen koiran, jollaisia laumanvartijarodut sattuvat vielä olemaan. Jos pyreneittenkoiran suosio kaupungeissa ja kerrostaloissa asuvana vieraiden vastaanottokoirana jatkaa nyhkyistä kasvuaan nyt ja aina, niin jo seuraavalla vuosisadalla taitaa pyreneittenkoiran laumanvartijaominaisuudet olla historiaa ja siitä kehitetty uusi bernhardinkoira. Terveyskin menee varmasti samalla pilalle.

      • tgyhuik

        Samaa mieltä sun kanssa!


      • muuttuvat rodut
        tgyhuik kirjoitti:

        Samaa mieltä sun kanssa!

        Sama pätee muihinkin laumanvartijarotuihin. Karjankasvatuksen vähentyminen ja lainmuutokset ovat tehneet laumanvartijakoirien alkuperäisen käyttötarkoituksen aika hankalaksi toteuttaa. Nykyään laumikset vartioivat kotien pihoja, mutta koska ne eivät saa purra ketään, niin kuin aikoinaan tekivät tarpeen vaatiessa karjavarkaille ja susille, niin niiden vartiointiominaisuudet alkavat jäädä vain varoitteluksi haukunnalla. Samalla kun niiden alkukantainen kauneus valtaa ihmisten sydämiä ja eri ihmiset valehtelevat kasvattajille asuvansa maalla, vaikka todellisuudessa asuvat kerrostaloissa ja kaupungeissa, niin laumisten vartiointivietit alkavat olla vuosikymmen vuosikymmeneltä keskimääräistä heikommat. Ja kun vielä nämä kaupunkilaiset ovat alkaneet itsekin kasvattamaan lamanvartijakoiria. Ei tee hyvää laumanvartijakoirille tällainen kaupunkioloihin sopeuduttaminen. Ovat koirat itse sitten tyytyväisempiä voimakasviettisinä laumanvartijakoirina tai avoimina kaupunkikoirina, niin siinä menetämme ikivanhat laumanvartijakoirat. Kaikkien laumanvartijarotujen suosio pelkkinä seurakoirina kaupungeissa kasvaa huolestuttavan kiihtyvään tahtiin, eikä sitä enää voi pysäyttää sen enempää kuin ilmastonmuutostakaan.


    • ihmeellinen asia

      Ai jaa että koira haukkuu? No enpä ole ennen kuullu! Yrittäkää päästä tämän erikoisen tilanteen yli!!!

    • häiritsevä haukku

      haukkuminen ja häiritsevä haukkuminen on kaksi eriasiaa, kai sinäkin sen ymmärrät. Pyreneittenkoiran paikka ei todellakaan ole haukkumassa monotonista haukkua koko päivää, häkissä!! Jos koira haukkuu koko ajan häkissä ollessaan, silloin sillä on joku vikana. Siksi suunnattomasti ihmettelen täytyykö niitä pentuja kaupata, tiiviisti asutetulle omakotitalo alueelle, jossa koira ei voi noudattaa omaan rotuunsa kuuluvaa viettiä. Ei se ole ison koiran paikka häkissä louskuttamassa.
      Kuulemma tuota rotua ei voi edes opettaa pysymään pihassa vapaana, mikä olisi koiralle itselleen huomattavasti mukavampaa, kun sen reviiri voi olla vaikka kuinka iso. Onko kasvattajille tärkeämpää pennuista saatava raha, kuin koiran hyvin vointi?

      • Pyrremuori

        Ostimme häkissä maalla pidetyn pyrren 1,5-vuotiaana. Oli säikky, laiha ja huonossa karvassa. Pelkäsi todella kaikkea mahdollista, mutta ei käyttäytynyt aggressiivisesti. Nyt muutaman vuoden omalla aidatulla pihalla vapaana "vartioimasssa" olleena ja hyvää ruokaa ja lenkkeilyjä saaneena on aivan eri koira: rohkea, kaunis, haukkuu silloin tällöin varoitushaukkuja, muuten on lähes huomaamaton. Saa tulla sisälle milloin tahtoo tai mennä pihalle. Lapsia rakastaa ja yleensä kaikkia ihmisiä. Jos tämä koira olisi jäänyt häkkiinsä, tuskin olisi enää edes hengissä, olisi lopetettu "ongelmakoirana". Pyreneittenkoiria meillä on ollut jo kaksi ennen tätä. Erittäin hieno rotu.


    • viltsu3

      hei onko uros pyrre vaikeampi kuin narttu ja onko piha oltava täysin aidattu ja onko kärsivä eroahdistuksesta vai olisiko sittenkin pyreneittenmastiffi helpompi

    • Pyrre perheessä

      PYRENEITTENKOIRA
      Omia kokemuksiani ja korjaan hiukan vääriä olettamia/ väittämiä edeltä. Pyreneittenkoira ei tarvitse aitausta mitenkään välttämättä, yhtään sen enempää kuin keskimäärin mikään muukaan rotu. Jos asut vaikka omakotitalossa ja sinulla on esim. parin tuhannen neliön tontti, missä on muutakin kuin nurmikkoa, voi pyrren ihan hyvin saada pysymään ja viihtymään ilman mitään aitausta. Pyreneittenkoiran kanssa voi myös harrastaa yhtä jos toista. Oma pyrreni on pitänyt kovasti mm. vetokoira tehtävistä sekä etsintä ja pelastus harjoituksista. Myös uiminen ollut mieluista. Pidän koiraa mahdollisimman paljon vapaana.. Liikumme paljon hiljaisilla pikkuteillä, metsäautoteillä, metsäalueilla ja jopa erämaissa ja koira on aina vapaana. Pyrremme on ollut hyvää seuraa esimerkkinä vaikka marja-metsällä, valvoo ja vartioi vaikka vähän isompaakin porukkaa, eikä taatusti päästä ketään eksymään. Pyreneittenkoirat pitävät kovasti kaikenlaisesta kiipeilystä luonnossa, ovathan vuoristokoiria. Kiipeilevät mielellään korkeimmille paikoille tai kivien päälle/kallioille tähystelemään. Oma leikkaamaton uros pyrre on jo yli 7-vuotias mutta terve ja hyvin aktiivinen ja laumanvartija sekä vahti-vietti on ainakin meillä hyvin voimakas. Pyrremme saa olla sisällä tai ulkona niin paljon kuin haluaa. Tontillamme ei ole minkäänlaista aitausta tai häkkiä. Pyreneittenkoiramme on alle kaksivuotiaasta asti pysynyt täysin valvomatta sille opetetulla alueella, koira ei poistu omatoimisesti alueelta. Koiran täytyy toki tietää alueensa rajat, ihan kuin ihmisenkin ja on oltava edellytykset viihtymiseen. Asumme alueella, jossa lähistöllä on myös muita naapureita ja naapureissa muita koiria, myös narttuja ja aluella on myös erinäistä liikennettä ja liikkujaa, silti koira pysyy alueellaan.
      Toki koira vahtii ja ilmoittaa kaiken liikkuvan ja epäilyttävän niin kaukaa kuin silmä kantaa, mutta rauhoittuu, kun uhkaava tilanne menee ohi. Oma koiramme tekee säännöllisiä vartiointi kierroksia ja sillä on eri tähystys ja vartiointipaikkoja. Pyreneitten koiran haukku on myös kumea ja varsin matala ja ainakin itse olen saanut vain palautetta että käy harvinaisen vähän korviin. Omia korvianikaan ei ajoittainen matala haukku juuri häiritse. Pyreneittenkoirahan on laumanvartija sekä vahtikoira ja omaa isäntä-perhettään se pitää omana laumanaan, ei sillä näin ollen ole minkään laista tarvetta poistua vahtimaltansa omalta reviiriltään tai halua poistua vertioimansa lauman luota. Nämä ovat sille luontaisia piirteitä ja haluja ja ainakin omien kokemuksieni mukaan pyreneittenkoirilla varsin hallitsevassa osassa vielä nykyäänkin, kuten myös pelottomuus ja ystävällisyys. Ehdottomasti myös säilytettäviä piirteitä kaikki.
      Yksi parhaista, terveimmistä ja monipuolisimmista roduista.
      Erittäin lapsirakas.
      Ei kuitenkaan betoni/asfaltti viidakkoihin, ja sisätiloissa ollessaan vaatii "väljyyttä" sisätiloihin.

      • on omakin koira

        sinulla on sitten onnellinen koira, hienoa. ihanaa on myös se että koirallasi on aktiviteettejä, mihin purkaa energiaa.

        palatakseni tuohon aloitukseen, päivät pitkät haukkuvaan pyreneittenkoiraan, meilläkin on naapuristossa sellainen, tiedä vaikka olisi samasta koirasta kyse.

        Koira tosiaan haukkuu aitauksessaan koko päivän tasaista haukkumista, ihmisiä ei mailla halmeillakaan.

        Koiran kuuluukin haukkua, havaittuaan liikennettä lähistöllä. Mutta koko päivän jatkuva haukkuminen, ilman taukoja, ei minun mielestä ole normaalia millekkään koirarodulle.

        Silloin sillä on joku vikana, eroahdistus, virikkeiden puute tai jotain muuta.

        Tosiaan jatkuva haukkuminen, käy kyllä hermoille, ymmärrän aloittajaa todella hyvin jos kyse on vaikka samasta koirasta, jota olen nyt yli puolivuotta joka päivä kuunnellut.


    • Anonyymi

      Ei meidän pyrre haukkunut juuri koskaan (paitsi kun tuli vieraita) ja asuttiin kerrostalossa. Pyreneittenkoiran, aivan kuten muidenkin, paikka on rakastavassa kodissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe