HEI!

Äidilläni on kissa-allergia, ja saa oireita joistakin koirista. Lähteekö lapinkoirasta hirveästi karvoja? kertokaa omia kokemuksia! & auttakaa mua... haluaisin niin kovasti oman koiran (: & mitä mieltä olette siedätyshoidosta? uskotteko siihen?

9

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sety

      pari kertaa vuodessa vaihtuu karva ja sitä piisaa kyllä todellakin enemmän kuin tarpeeksi :)

    • koira kehhiin

      Ovatko oireet pahat? Oletko varma, etti äitisi vielä tottuisi koiriin, jos olisi niiden kanssa tarpeeksi tekemisissä? Minä totuin koiriin ja kissoihin, kun en piitannut niistä syntyneestä nuhasta, silmien vuodosta, ihottumasta ym. vaikka pahoiksi menivätkin, mutta päättyivät loppujen lopuksi. En vain voinut olla kaukana koirista ja kissoista, vaikka niitä olikin lähes mahdotonta sietää allergian takia. Hiukan tuli astmaa, mutta siihenkin on nykyään tehokkaat lääkitykset, jotka parantavat astman jopa kokonaan. Edelleen allergialukemani on noin 4, mutta oireita ei enää tule, koska olen tottunut. Liika koirien välttely vain pahentaa asiaa, sillä niin vastustuskykyä ei ainakaan saa kerätyksi.

      Siedätyshoito auttaa aikuisten oikeasti, mutta äitisi allergia ei kuulosta kovin vakavalta, jos vain joistakin koirista saa allergiaoireita. Uskon äitisi nopeasti siedättyvän koirallenne, jos sellaisen hankitte.

    • Cat1982

      Sun äiti vois käydä allergiatesteissä, niin voisi olla varma että onko koiralle allerginen. Kyllä lapinkoirasta lähtee paljon karvaa, ja voi lähteä useammin kuin kaksi kertaa vuodessa. Se voi olla että lapinkoiralla on tosin sellainen karva, ettei se allergisoi niin paljoa.

      Kyllä siedätyshoito voi onnistua, mutta sun äidin pitää vaan ehdottomasti kanssa haluta siedättyä, ja pitää ehdottomasti haluta koiran. Ja jos ei ole paha allergia, niin voi teidän äidin makuuhuoneen pitää täysin koiravapaana, että sinne ei ole koiralla asiaa. Niin silloin voi olla helpompaa teidän äidille elää koiran kanssa. Ja että pitää sitten myös siivota ja imuroida usein, ja tuulettaa usein. Koiran karva on silleen ehkä helpompaa, että se ei ärsytä yhtä helposti kuin kissan karva.

      Koiraa ei saisi ottaa jos siitä ei meinata pitää huolta sen seuraavat 10-15 vuotta. Joten äidin ja isän pitää olla täysillä mukana koiran ottamisessa.

      • oonapiu.

        okei , kiitos vastauksesta (: !
        Äiti haluis nii paljo ite koiraa , muttei uskalla ottaa sitä, jos siitä joutuiski luopumaa ku siihen on kiinnytty. Monet on ehdottanu äitille siedätyshoitoa ,muttei se halua kokeilla sitä jos sen oireet paheniski. Asun kotona enää kolmisen vuotta , ja sovin äitin kanssa että ottaisin sitte sen koiran mukaani ku muutan. Eli se olisi oma koirani (:


    • Cat1982

      Mut kannattaa käydä siellä allergiatesteissä ainakin aluksi, ihan terveyskeskuksesta voi varata ajan. Sittenhän siinä viisastuu, ja tietää varmasti allergiat. Joskus on saattanut joku muu asia käynnistää allergiaoireet, ja on oletettu että on johtunut esim. koirasta.

      • koira kehhiin

        Toivottavasti aloittaja luki minunkin kirjoittaman tekstini. Ei kannata vältellä koiria, jos niistä ei tule liian pahoja oireita. Allergiasta on edelleen aivan väärä käsitys suurimmalla osalla ihmisistä.


      • koira kehhiin
        koira kehhiin kirjoitti:

        Toivottavasti aloittaja luki minunkin kirjoittaman tekstini. Ei kannata vältellä koiria, jos niistä ei tule liian pahoja oireita. Allergiasta on edelleen aivan väärä käsitys suurimmalla osalla ihmisistä.

        Mutta kyllä aloittaja voi äitinsä kanssa koiran varmasti hommata. Kun jonkin aikaa koira on talossa ollut, niin allergiaoireet aloittajan äidiltä varmasti häviävät. Onnea heille koiran hankintaan ja sen kanssa elämiseen :-) Ei kannata olla niin ylivarovainen.


      • ooonapiu
        koira kehhiin kirjoitti:

        Mutta kyllä aloittaja voi äitinsä kanssa koiran varmasti hommata. Kun jonkin aikaa koira on talossa ollut, niin allergiaoireet aloittajan äidiltä varmasti häviävät. Onnea heille koiran hankintaan ja sen kanssa elämiseen :-) Ei kannata olla niin ylivarovainen.

        joo luin sen (: ! kiitos paljon vastauksista. Uskon että äiti vois olla nyt paljon vastaanottavaisempi , kun nii moni on siedätyshoidon kannalla,että se toimii ihan varmasti! kiitos oikeesti tosi paljon näistä vastauksista :) !


    • ulkokoira

      Meillä on perheessä kolme koiralle yliherkkää ja yksi allerginen. Lisäksi 2 ulkona asuvaa lapinkoiraa, toinen on jo 5v eikä ole ikinä ollut mitään ongelmaa. Auto pitää vain siivota tarkasti koiran jäljiltä ja niitä ei saa tuoda sisälle. Karvanlähtöaikoina karvat viedään suoraan roskiin, eikä jätetä pyörimään pihoille...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      672
      5004
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2533
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2359
    6. 257
      1933
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1477
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1373
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe