Itkevä lapsenlapsi omaan kotiin?

yksPäivitys

Olen 3:n lapsenlapsen mummi.Ensimmäinen lapsenlapsi (poika, miltei 3v) asuu samalla paikkakunnalla ja on siksi usein meillä.Rakastan kaikkia lapsenlapsiani yli kaiken!Surunani on se, että tämä useasti tapaamani lapsenlapsi on aina itkuinen kun meiltä pois joutuu.Hän asuisi meillä koko ajan, jos vain saisi!Viimeksi huuto oli niin kova että sydämeni tuntui särkyvän!;(((((

Miksi voi olla niin kamalaa mennä kotiin?
Hän on ainut lapsi ja vanhemmat ovat kotona, toinen työttömyyden ja toinen hoitovapaan vuoksi.Kotihoidontuki loppuu kohta ja poika voi mahdollisesti päästä päivähoitoon edes vähäksi aikaa kun äiti (ulkomaalainen) ilmeisesti joutuu kouluttautumaan?:)
Tottakait heillä on rahallisesti tiukkaa, mutta olen auttanut heitä niin paljon ja oma autonikin on heillä miltei vallan käytössä....

Onko muita surullisia mummeja, jotka voisivat auttaa tässä sydämensärkevässä asiassa?:), kiitos....

13

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen mummo

      Yleensä lapsella on ihan hyvä kotonaan - hän voi vaan olla siinä iässä, että haluaa näyttää omaa tahtoaan, jatkaa oloaan mummolassa ja varmaan mummi vähän lelliikin.

      Minunkin vanhin lapsenlapseni oli vähän samanlainen - hän halusi aina tulla mummolaan kylään. Noo-o, hoidanhan minä häntä usein, mutta nyt hän jo ymmärtää, että mummolaan tullaan kylään ja pääsee vaikka yökylään, mutta koti on koti, joka on hänelle rakas paikka ja siellä ovat äiti ja isä.

      Voithan sinä tavata useammin tätä lapsenlastasi, jos hän noin sinua kaipailee. Mene kylään välillä heillekin ja huomioi lapsenlastasi hänen kotonaan . Joskus vanhemmat ei arkihuoliensa takia huomaa antaa kylliksi huomiota lapsilleen.

      Vanhemmathan ne kasvattajia ovat - toivottavasti sinunkin lapsenlapsellasi on
      kotonaan viihtyisää ja vanhemmat ottavat lapsensa huomioon huolimatta kotihuolistaan ja työttömyydestään.

      Nuo raha-asiat työttämällä ovat aika raastavia varsinkin, jos työttömyys jatkuu.
      Ja lapsen äiti menee koulutukseen, eihän siinäkään tule kuin jokin päiväraha tietääkseni. Toivottavasti vanhemmat saavat työtä ja raha-asiansa kuntoon ja perhe voi hyvin.

      Ainakin me mummot ja papat voimme auttaa nuoria perheitä silloin tällöin lastenlastemme hoidossa - se on sitä rakkautta sukupolvien välillä.

    • yksPäivitys

      Niin luulisin, että lapsella kotona hyvin?Mutta tuntuu että nämä vanhemmat viettävät nykyään aikaansa enemmän netissä jossain pelissä, kuin normaalissa perhe-elämässä?(En tiedä varmaksi)....Tuntuu, että lapsi on hiljaisempi meille tullessaan ja sitten parin päivän päästä on taas "oma itsensä".Voiko pieni lapsi masentua?Hän on niin totinen välillä, eikä häneen saa mitään kontaktia?.....

      Tottakait raha-asiat huolestuttavat niin heitä kuin osaltaan minuakin.Olen itse jäämässä pitkän työrupeaman takia työttömäksi (työpaikka laitetaan kiinni).Joten, sen auttamisen kanssa on sitten vähän niin ja näin tulevaisuudessa.

    • Kullannuppunen :)

      Moni lapsi ei haluaisi mitään muutosta mihinkään. Moni äiti kertoo samaa sydäntä raastavaa tunnetta, kun jättää pienensä päivähoitajan käsiin ja joutuu lähtemään työmaalleen.
      Kuitenkin voi olla, että äidin kadottua itku loppuu ja päivä alkaa päivähoitajan tahdissa.
      Sinullakin voi olla juuri sellainen lapsukainen, joka ei malttaisi luopua sinusta tällä hetkellä, mutta lopettaa kuitenkin kulman takana itkunsa ja unohtaa ikävänsä.

      Ehkä voisit etukäteen puhua kotiin lähtemisestä. Sanoa, että pannaan lelut nyt pois, kun sinä lähdet kotiin. Lelut odottavat täällä laatikossa seuraavaa kertaa. Panette pois peitteet ja muut yöpymistarvikkeet, koska äiti kohta tulee hakemaan. Innostu ajatuksesta, että lapsi pääsee taas omaan kotiin. Ja toisella kertaa sitten tulee mummulaan taas.
      Eihän siitä tarvitse kaiken aikaa puhua, mutta lapsen on hyvä tietää, että kotiin lähtö on edessä. Mutta seuraava kerta taas on olemassa.

      Lapsi harvemmin kärsii vanhempien työttömyydestä tai pienistä tuloista, koska hänelle ei raha ja tulotaso merkitse mitään. Se pitäisi tietenkin vanhempienkin muistaa. Lapsi ei laske rahassa onnellisuutensa määrää.
      Siksi työttömän ja vaikeuksiensa kanssa tuskailevan aikuisen on hyvä olla lapsen kanssa, koska lapsi ei arvostele, ei anna ohjeita, tyytyy siihen mitä on ja saa. Lapsi on uskollinen ja rakastaa läheisiään vilpittömästi.
      Kunpa aikuiset muistaisivat sen aina.

      Aloittajan ehkä olisi syytä antaa apuaan ihan vain läsnäolollaan. Jos ulkomaalaissyntyinen äiti tuntee olonsa yksinäiseksi tai turvattomaksi, voit ehkä olla avuksi vain olemalla läsnä. Aina ei tarvitse olla ojentmassa rahaa.

    • yksPäivitys

      Ei lapsi todellakaan kärsi rahattomuudesta ja kaikki hänellä on ok.Tiedän sen, mutten voi ymmärtää tämän pienen itkua siitä, kun joutuu kotiin lähtemään.
      Olen apuani, myös aikaani tarjonnut miniälleni.Tietysti kieli on hieman esteenä vaikka jonkinverran englantia puhunkin...Hänellä ei vain "ole aikaa"?kuulemma, joten en ole tuppautunut heidän perheensä rutiineihin.
      Sensijaan olen kuvitellut auttavani heitä siten, että saavat omaa aikaa myös parisuhteelleen pienen lapsen hoidosta.

      Mene ja tiedä, mikä parasta olisi?

    • tuleva mummu 2013

      Tahtooko mummu nyt tehdä itsestään vähän turahankin tärkeää..? Kuulostat hieman sellaiselta tapaukselta :) Ihmetyttä myös mainina äidin ulkomaalaisuudesta heti kättelyssä..

      • mummu on rakas

        "hmetyttä myös mainina äidin ulkomaalaisuudesta heti kättelyssä.."

        Mun mielestä taas tuo on asiaa, monessa kulttuurissa lapsen fyysinen rankaiseminen on ihan hyväksyttävää ja toivottavaa kasvatusta.

        Jos isä ja etenkin äiti keskittyy lähinnä nettiin ja rankaisevat lasta tämän vaatiessa huomiota on ihan ymmärrettävää että lapsi viihtyy paremmin mummolassa jossa hänen tarpeensa huomioidaan ja niihin vastataan muutoinkin kuin läpsimällä ja torumisella.


      • ikävää kuultavaa!
        mummu on rakas kirjoitti:

        "hmetyttä myös mainina äidin ulkomaalaisuudesta heti kättelyssä.."

        Mun mielestä taas tuo on asiaa, monessa kulttuurissa lapsen fyysinen rankaiseminen on ihan hyväksyttävää ja toivottavaa kasvatusta.

        Jos isä ja etenkin äiti keskittyy lähinnä nettiin ja rankaisevat lasta tämän vaatiessa huomiota on ihan ymmärrettävää että lapsi viihtyy paremmin mummolassa jossa hänen tarpeensa huomioidaan ja niihin vastataan muutoinkin kuin läpsimällä ja torumisella.

        No jaa nuo, jos lapsen vanhemmat läpsivät ja rankaisevat 'saadakseen rauhassa roikkua netissä' , niin se on jo fyysistä väkivaltaa johon on hyvä puuttua. Lapsia ei saa Suomessa lyödä! Minä mummonakin jo sellaiseen puuttuisin sanomalla vanhemmille aika napakastikin - ilmeisesti perheenisä on poikasi, joten ainakin hänelle uskallat sanoa suorat sanat ja ulkomaalaistaustaiselle vaimollekin on hyvä sanoa lakipykälät Suomen lakien mukaan (eihän meillä ole saanut enää vuosikausiin kurittaa fyysisesti lapsia)!

        Läpsiminen ei ole lastenkasvatusta vaan fyysistä kurittamista. Ja mielummin kyllä lapsiaan kannattaa kannustaa ja kehua kuin torua! Johan sen järkikin jo sanoo.


    • Memma53

      Itkeväthän lapset muuallakin, kun kiva juttu loppuu heidän mielestään liian aikaisin.
      Leikkipuistoissa, uimarannoilla ym. Sitä kestää hetken ja sitten on kaikki ok. Jos itkuun kiinnittää liikaa huomiota, niin siitä tulee jokakertainen ohjelmanumero, kun tenava saa sillä ylimääräistä huomiota ja kenties pikku palkinnonkin; karkkia tai muuta herkkua, ettei olisi paha mieli...

    • yksPäivitys

      Ei lasta lyödä, sen voin sanoa,mutta ehkä aikaa on hänelle vähemmän kuin tieitokonepelille?
      En todellakaan tee itsestäni turhan tärkeää, sillä kaikki lapsenlapseni ovat minulle todella tärkeitä.Vain tämän yhden lapsenlapsen kanssa olen murheissani.

      Olen itse kasvanut sellaisessa lapsuuteni perheessä jossa lapsetkaan eivät olleet ihmisiä.Heidän tarpeillaan ei ollut mitään merkitystä.Siksi koen tämän yhden lapsenlapseni käytöksessä samaa?, kuin itse aikoinaan...

      Minäkin olin 2,5 vuotiaana lähtenyt omin päin 1km:n päähän naapuriin, kun siellä pidettiin sylissä.Kotona ei pidetty.

      • Kohtalotoveri

        Minä murehdin oman jo yli kymmenvuotiaan lapsenlapsen kohtaloa, koska äiti "kasvattaa" hellittämättä. Aina moitteilla.
        Lapsi karttaa äidin läheisyyttä, koska koko ajan saa kuulla ärtyisiä huomautuksia, komentelua ja sanoisin - jäkätystä.
        Kuitenki äiti palluttaa lasta ja ostaa nampoia ja syöttää herkkuja, niin että lapsi on ylipainoinen. Sitten yrittää saada häntä ulkoilemaan ja urheilemaan, turhaan, koska lapsi istuu ja pelaa tietokoneella.
        Miksi äiti osti tietokoneen lapelle liian aikaisin? Hän ei tee sillä vielä mitään, mutta kun naapurin perheessäkin on lapsilla oma.
        Yksi syy jäkättämiseen lisää, kun ei lapsi tee edes läksyjään, ei ole ulkona, ei siivoa huonettaan, ei tekisi todellakaan mitään, jollei tässä kaiken aikaa käskisi ja komentaisi. NYKYAJAN lapset!

        Minä en voi mitään, koska miniä on ihminen jota ei neuvota.


    • yksPäivitys

      Kiitos "Kohtalotoveri".Näinhän se on......
      Hellyyttä ja huomiota pieni ihminen ei voi koskaan saada liikaa!Tottakait lasta komentaa tarvii, ettei tee ns."tollontöitä", mutta siinäkin voi saada positiivisella suostuttelulla enemmän aikaan kuin huutamalla ja pakottamalla?Olen sen aikoinaan itse huomannut omien lasteni kanssa ja nyt tämän yhden pienen kanssa.

    • mikä mättää?

      joskus näkee kun äiti mollaa pientä lasta, eräskin näytti käsimerkillä alle 5v tytölle, et tyttö on pipi päästä, kerta kaikkiaan oli törkeen näköstä käytöstä, ja pikkutyttö katso hämmentyneenä äitiinsä..

      • Kohtalotoveri

        Vanhemmuus on hukassa.
        Ohjeita lasten kasvatuksen hölläämiseksi on saatu vuosia joka puolella, mutta lasta on kasvatettava ja ohjattava. Ilman sitä hänestä ei kerta kaikkiaan tule yhteiskuntaan sopeutuvaa ihmistä.
        Nyt kaikki motkotukset ovat pahasta, kiellot ja käskyt samoin. Pitää neuvotella, kaksivuotiaalle selittää, kun aikaisemmin EI oli se sana, jonka lapsi enimmäiseksi oppi.
        Aikuiset pelkäävät "kasvattamista". Tai sitten menee yli kupin, ja kasvattaminen on jokahetkistä puuttumista lapsen elämään.

        Kasvatuksella tietenkin yritetään lapselle opettaa arkielämän totuuksia. Totteleminen ja epäoikeudenmukaisuudesta kärsiminen on tarpeellista jokaiselle. Vanhempien päätösten on oltava ne vahvemmat perheessä, lapsen pitää mukautua. Toiseksi jääminen väittelyssä on opittava sietämään.

        Vanhemmilla on puolestaan vastuu kunnioittaa lastaan ihmisenä, ei jonain käskyläisenä ja tyhmyrinä, jota voi mollata ihmisten ilmoilla käsimerkein. Nöyryyttäminen kasvattaa vain uhmamieltä.
        Vanhempien on oltava lastensa kanssa myös viikonloppuisin, rauhallisesti kotona. Se on myös kasvatusta.

        Vaikka isovanhemmat kuinka haluaisivat olla tukena ja turvana, niin lapsella pitäisi olla luottamus omiin vanhempiin ensi sijalla.
        Monet isovanhemmat surevat, kun huomaavat, että asia ei aina ole niin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1373
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      1019
    3. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      996
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      969
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      954
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      860
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      859
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      851
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      848
    Aihe