Lapsi lyö

rizla85

Olisko neuvoja miten kohdella talvella 7-vuotta täyttävää ystävättären tytärtä, joka saa hirveitä raivokohtauksia, kun jää kiinni valehtelusta? noihin liittyy se,että tytär lyö äitiään. Äiti on nostanut tytön syliin ja kantanut sen omaan huneeseen ja laittanut oven kiinni...sitten ku tyttö on rauhottunut, hän ei pyydä anteeksi, vaikka hyvin tietää että anteeksi pitää pyytää,kun käyttäytynyt huonosti. Tyttö muutti pari kk sitten takasin äitinsä luokse, ja minusta isä on hemmotellut tytön "pilalle", hänellä ei näytä olevan minkäänlaisia käytöstapoja tai kunnioitusta aikuisia kohtaan.
Ystäväni on hillinyt hermonsa kiittevän hyvin noissa tilanteissa, hän mietti että pitäisikö hänen pyytää anteeksi yhtä luunappia jonka tytölle antoi kun tyttö löi häntä. Mielestäni anteeksi ei tarvitse pyytää. Ihan sen takia että äitiä ja isää pitää kunnioittaa.

7

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Me lapset

      Onko tämä tyttö tosiaan 7 vuotias? Aikamoinen homma. Huutaminen kurkkusuorana ei siis auta? Eikä rangaistukset? Jos häneltä otetaan se mistä hän tykkää eniten ja sitä ei anneta enenkuin hän lupaa olla kiltisti. Ja jos isä on lellinyt tyttöä liikaa niin kannattaisiko puhua tämän isän kanssa.

    • rizla85

      Joo,tais siis loppu vuodesta täyttä 7, et vielä on 6. Tietokone, kännykkä ja karkkipäivä on poltettu pois monet kerrat, eikä mikään tunnu auttavan. Kyllähän se tossa lupas olla lyömättä äitiä enää, siivos jopa huoneensa, mut vaan siks et sais tietokoneen takas ja jäätelöä. Ei menny ku päivä-pari, niin lyöminen oli toistunu. Tytön isä on ymmärtääkseni sen tyylinen mies,et on ostanu tytölle aivan kaiken, ja luultavasti sen takia on välytytty raivareilta...nyt ku äidin luona onki tietyt säännöt joiden mukaan arkea eletään, se tuntuu olevan tytölle liikaa. tarkoitan tuolla sitä,että jopa omien lelujen ja sotkujen siivous ei tahdo onnistua sitte millään..

    • aikaa myöten

      Varsinkin jos tyttö on asunut isänsä kanssa pidemmän aikaa, niin ihan varmasti ensimmäiset kuukaudet on juuri tuota. Tuossa iässä on myös eräänlainen minimurrosikä, ja tunteet kuohuu helposti ilman elämänmuutoksiakaan. Sääntöjen muuttumista (tai pikemminkin niiden saamista) huomioimattakin tuo tilanne on itsessään jo lapselle sellainen mihin reagoi vahvasti. Eli riittävää läsnäoloa ja rakkautta ei pidä unohtaa, vaikka tilanne olisi kuinka vaikea. Sitä se lapsi eniten ehkä hakee.

      Avainasemassa on saada tyttö ymmärtämään, miksi äidillä on sellaiset sännöt kuin on ja miksi hänen käytöksensä on väärin. Nimittäin ihan kirjoituksesi perusteella kuulostaa siltä, että tytön käytöstä ohjaa palkkiot ja rangaistukset jolloin hän toimii juuri niin, että oma huone siivotaan ja anteeksi pyydetään vain omien etuuksien takia. Aresteja ja takavarikkoja en lähtisi purkamaan kun ne on jo käytössä, mutta ottaisin rinnalle vielä ns. passiivisen ojentamisen: Kun tyttö on riehunut ja rauhoittunut, ei anteeksipyyntöä kannata vaatia vaan puhua lapselle niin, että hänelle tulee paha mieli tekosistaan. Silloin se anteeksipyyntö tulee aidosti. Sama juttu siivouksen kanssa: Kun ei lähde hyysäys-passaus-linjalle eikä väkisin ala tunkemaan oppia, niin ennen pitkää alkaa arvostaa siisteyttä ja puhtautta ihan oma-aloitteisesti. Ja se palkkio on todellakin vain lisä- eikä pääetu.

    • Reipas ottelu

      Kintaat käteen! Koska haluaa lyödä, täytyy nyt pitää kintaita. Ne ovat pehmeämmät.
      Omaan huoneeseen miettimään, ja kun tulee pois huoneesta, on kintaitten oltava kädessä. Muuten takaisin.

    • Tämätoimi.

      Jos tyttö leikkii leluilla, niin lelut pois, huoneeseen jää vain sänky ja muut isommat kalusteet, kaikki lelut pois. KAIKKI LELUT POIS.

      Toimi kun laitoin kaikki lelut lukkojen taakse kuusvuotiaalta. Jätin vain yhden nallen, jota ilman hän ei suostunut nukkumaan.

    • mamlili

      Meillä lapsi oppi todella nopeasti tosta lyömisestä pois, kun kannoin huoneeseen ovi kiinni. Jos riehu tai heitteli tavaroita, niin sitä mukaan tavarat lähti pois.
      Huoneesta tullaan vasta kun lapsi ei kiukuttele ja käyttäytyy kunnolla! (ei riitä jos lapsi lakkaa huutamasta ja lyömästä)
      meillä lapsi oli 27 tuntia huoneessa ensimmäsellä kerralla (syömään ja vessaan sai tulla)
      Ja anteeksi on pyydettävä AINA! koskee myös vanhempia, jos ovat käyttäytyneet huonosti. Täytyy kuitenkin muistaa että aikuisen pitää näyttää esimerkki, että vaikka joskus tekeekin tyhmästi, osaa pyytää anteeksi!

    • Potkuraivarit

      Onko kukaan kysnyt, miltä lapsesta tuntui muuttaa isän luota pois? Millaiset välit heillä oli?
      Kysyykö kukaan ikinä lapselta miltä mikin päätös hänestä tuntuu?

      Voiko olla niin, että lapsi ajattelee, että kun on kyllin epämiellyttävä, raivopäinen ja paha suustaan, niin isä tulee hakemaan lapsen pois ja kaikki palaa ennalleen?

      Olisi mielenkiintoista, kun joskus joku ajattelisi miltä lapsesta tuntuu olla heittopussina kahden aikuisen välissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      91
      5895
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      43
      2270
    3. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      66
      1587
    4. Miltä kaivattusi näyttää

      Kehtaako esitellä kenellekään? 🤣🙆‍♂️
      Ikävä
      58
      1289
    5. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1223
    6. Olen lihonut vähän

      Sekin nolottaa. Onneksi ei nähdä ihan heti. Ehdin palata ennalleni.
      Ikävä
      113
      1019
    7. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      74
      1010
    8. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      930
    9. Toivoisin niin

      Että edes kerran heräisin vierestäsi uuteen aamuun.. 💔
      Ikävä
      50
      827
    10. Miksi, siis miksi haluat kirjoitella minun kanssa?

      En vain oikeen ymmärrä. Onko sulla tylsää, vai mikä homma?
      Ikävä
      59
      798
    Aihe