Rio De Janeiro

Matkaaja

Olisi tarkoitus lähteä käymään Rio De Janeirossa, joten voisitteko siellä vierailleet kertoa hieman kaupungista? Mitä nähtävyyksiä siellä on tarjolla? Entä kaupungin hintataso ja turvallisuus. Onko kaupungissa mitä julkisia kulkuvälineitä, onko kaupungissa metroa?

6

2618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • O Viajante
    • Heidi

      Olin viime vuonna lomalla Riossa 3kuukauden ja jäin tosi pahasti koukkuun siihen kaupunkiin. Nyt olen lähdössä sinne lokakuussa ja tällä kertaan olen koko talven! :)

      Olisi niin paljon kerrottavaa, vinkkejä, neuvoja ja ohjeita, etten tiedä mistä alkaisin...

      Ainakin ihan ensimmäiseksi kehoitan sua etsimään käsiisi suomi-portugeusê-suomi sanakirjan, koska perus-Brassit eivät todellakaan puhu englantia!

      Hintataso riippuu aivan siitä, hengaatko Copacabanalla missä on törkeet turistihinnat, vai jossain ei niin turistien suosimassa (lue: vielä löytämässä!) paikassa.
      Metro löytyy ja bussilla pääsee.

      Rikollisuutta on toki kuten muissakin miljoonakaupungeissa, iltasella ei kannata liikkua yksin oikein missään, rannalla nyt ainakaan.

      Nähtävää kaupungissa on NIIN paljon! Itselläni oli siitä luksus-tilanne, että olin paikallisten ystävieni luona, ja pääsin käymään paikoissa jonne perus-turistit harvemmin löytävät:)

      Jos haluat vinkkejä kokeneelta, tai kysyä jotain erityistä, uskon että osaan auttaa sinua. Laita toki mailia, Suomessa tai Riossa, osoitteeseen
      [email protected].

      Ja Bem-Vindo tarkoittaa muuten 'tervetuloa' :)

      • Ville

        Katso ne netti-sivut läpi ja osta Lonely-Planet Rio de Janeiro. Oikein hyvä ja taskuun sopiva kirja.

        Heidi on oikeassa, jopa turistihotelleissa puhutaan käsittämättömän huonoa englantia. Mutta huom: Sillä kuitenkin pärjää. Samakirjan kanssa tuskin tulee keskustelusta yhtään sutjakkaampaa.

        Mitkähän ne Heidin kertomat törkeät turistihinnat oikein ovat? Olimme keväällä -03 Riossa karnevaaliviikolla. Silti saimme viikossa kahdestaan kulumaan vain 500€. Silläkin rahalla lennettiin helikopterilla, syötiin loistoluokan ravintolassa hummeria, ajettiin taksilla ja juhlittiin kaikki yöt. Cobacabanan tai Ibaneman rantabaareissakin kalja maksoi 0,5€ samoin discossa. Kaksi henkeä söi mukavassa ravintolassa viineineen 5-10 €:lla.

        Nähtävää oli tosi paljon jo ihan perusjutuissa. Sokeritoppavuori, Kristuspatsas, Karnevaalit, Maracanan stadion ym. Ehdottomasti kannattaa myöskin mennä rannalta kaupunkiin ja käydä opastetulla retkellä Rochinjassa (vai miten sen slummin nimi kirjoitettiinkaan.) Yksin ei kyllä kannata yrittääkään.

        Muuten siellä oli turvallista, vaikka aina muuta väitetään. Eihän missään muussakaan köyhässä miljoonakaupungissa kannata hörtoilla kännissä keskellä yötä rahatukku taskussa. Varovainen kannattaa tietenkin olla.

        Melkoisen paljon matkustelleena ja ulkomailla asuneena sanoisin, että se on ehdoton suosikkipaikkani. Siitäkin huolimatta, että pack-packerit ja extremen ystävät sanovat sitä turistien pilaamaksi, jossa ei ole mitään alkuperäistä. Höpö höpö. Ei niin isoa kaupunkia turistit pilalle saa ja ainahan voi ostaa junalipun ja lähteä vaikka viidakkoon vaeltamaan ja Icasuksen-putouksille.


    • Marylen

      Hei.
      Olen käynyt Riossa monta kertaa ja se on aina käymisen arvoinen. Siellä on hyvä viipyä ja rauhassa tutustua nähtävyyksiin sekä ihmisten arkeenkin. Minulle ja ystävilleni ei ole koskaan sattunut siellä ikäviä asioita, pitää vain olla tekemättä tyhmyyksiä. Rio on rennompi paikka kuin monet miljoonakaupungit ja riolaiset hämmästyttävän rauhallisia, ei ole Välimeren mekkalointia.

      Mutta mene myös kauemmaksi, jo sadan kilometrin päässä tästä metropolista avautuu toinen maailma -ja ehkä tulet minuakin vastaan..

      Suomi-Brasilia seuran julkaisusta Brasilia Käytännön tietoa matkailijalle saat yleiskatsauksen maasta. S-BR. seura on Helsingissä ja kotisivu www.brasil.pp.fi.

      Huomenna Rioon

    • Heppuhippu

      Olimme Riossa marraskuussa, kaksi viikkoa. Parhaat nähtävyydet olivat meidän mielestämme Sokeitoppavuori ja Kristuspatsas, lähinnä niiltä avautuvat huikean hienot näkymät, lisäksi kävimme katsomassa jalkapallostadionin ja muutamia kirkkoja ja museoita. Hintataso kaupungissa ei ole mitenkään halpa, ainakaan jos on vähänkään laatuvaatimuksia. hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa löytyy kiloravintoloista mm. Olomme koimme kyllä turvalliseksi, emme tosin liikkuneet yöaikaan. Metro kaupungissa toimii, vaikkakaan ei ihan niin selkeä olekaan kun meillä, jotkut linjat saattavat esim ajaa edestakaisin tiettyä reittiä ja turisti ei välttämättä hoksaa vaihtaa metroa jatkaakseen matkaa, paikalliset nuoret osaavat usein englantia ja neuvovat kyllä. Taksilla ajaminen on vaivatonta ja edullista, suosittelen, keltaiset taksit ovat rekisteröityneitä yrittäjiä ja heillä on taksamittarit. Maksukorttien kanssa kannattaa olla tarkkana, kannattaa ehdottomasti peittää tunnusluvun kirjoittamisen aikana näppäimet toisella kädellä, sillä kortti voidaan kopioida yllättävässä paikassa, itsellemme kävi niin, mutta koska tunnuslukua eivät saaneet, vältimme vahingot, ainoastaan kortin kuoletus. Suosittelen ottamaan käteistä rahaa mukaan ja säilyttämään kaikki arvokas kassakaapissa. Ihana paikka oli, asuimme Copacabanalla ja kävimme mm Ipaneman ja Barran rannalla, suosittelen.

    • ...

      Rio on varmasti hieno ja lämmin paikka, mutta slummit kannattaa kiertää kaukaa, koska siellä on huumesotaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1697
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      172
      1506
    3. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      20
      1052
    4. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      9
      953
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      116
      881
    6. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      48
      779
    7. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      39
      748
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      55
      641
    9. Oletko joskus pieni ja haavoittuva

      vai oletko aina vahva, miltä aina vaikutat? Nainen, oletko koskaan väsynyt ja haavoilla? Yritätkö silti pitää julkisivua
      Ikävä
      51
      618
    10. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      53
      609
    Aihe