Kokemuksia?

Vaihtariksi(ko)

Olen jo jonkin aikaa halunnut lähteä vaihto-oppilaaksi. En olisi varmaankaan lähdössä kovin kauas ja tällä hetkellä olisin kiinnostunut venäjästä, joten sinne voisin ehkä lähteä. Olisi parikin ongelmaa, joihin toivoisin asiallisia vastauksia :)

1. Miten saan vanhempani suostumaan lähtööni? Äitini ei ole ihan asiaa vastaan, mutta ei sitä innoissaan kannatakaan. Isältäni en ole vielä edes kysynyt. Olisiko vinkkejä vanhempien suostutteluun tai omia kokemuksia vanhempien reaktioista?

2. Mikä järjestö on luotettava ja kohtuu hintainen? Olen katsellut muutamia sivustoja ja kaikki lupailevat vaikka mitä, mutta mihin voi luottaa. Muutamia keskusteluja lukeneena, olen huomanut, että monet sivustoista valehtelevat.
Olisiko tämä -http://www.afs.fi- luotettava järjestö? Kokemuksia?

3. Selviääkö Venäjällä, vaikka ei osaisikaan kieltä kovin paljoa? Tiedän, ettei siellä puhuta paljoa englantia, mutta pärjääkö aluksi ihan vain venäjän kielen alkeilla?

4. Millaisia hostperheet Venäjällä ovat? Kokemuksia?

Jos osaisitte vastailla noihin kysymyksiin olisin todella iloinen. Muutenkin olisi kiva kuulla paljon erilaisia kokemuksia eri järjestöistä ja maista :)

4

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kpo!

      1. Kysyt vaan rohkeasti ja puhut asian selväksi kuinka kovasti haluat lähteä.
      2.Rotaryllä itse olen lähdössä joten suosittelen sitä.(selvästi halvin) Luoettava järjestö
      3.Etköhän pärjää jotenkin alkeilla, reenaat vaan kovasti niin kieli tarttuu
      4. Ei ole kokemusta, mutta hyvällä tuurilla tulee hyvä ja huonolla huono:D

    • Vaihtariksi(ko)

      Kiitos vastauksesta! Varsinkin tuo ensimmäisen kysymyksen vastaus oli tärkeä ja tuo varmasti toimii :) En tullut ajatelleeksikaan ihan noin kertoa asiasta.

    • e-k vaihtari

      1. Itse olin puhunut vaihtariksi lähtemisestä jo melko skidistä saakka, jtn varsinaista keskustelua en siitä asiasta onneksi joutunut käymään.
      Tietenkin kovin perhekohtaista, mutta oman perheeni vakuuttavat eniten vaihtariudesta koituvat hyödyt (kielitaito, itsenäistyminen, verkostoituminen, hyöty työelämässä jne). Esität asiat tiiviisti, sekä valmistaudut vastaamaan kysymyksiin esim. hinnoista yms. Kannattaa antaa heidän ihan rauhassa mietiskellä ja sulatella asiaa; monelle vanhemalle ajatus oman kullannupun lähtemisestä yksin vuodeksi ulkomaille on karmiva.

      2. Rotarit muuten hyvä, mutta jos itsellesi kovin tärkeää päästä juurikin Venäjälle, niin en suosittelisi, koska hakiessasi Rotareiden kautta tulisi sinun olla valmis lähtemään johonkin valitsemaasi kolmeen maahan.
      YFU:n kautta olen itse lähdössä ja suosittelen vahvasti. AFS:sta en ole hirveästi myöskään mtn negaatiivista kuullut.

      3. Kyllähän tietenkin elossa pysyt, mutta varaudu aluksi olemaan keskusteluissa se hiljaisempi osapuoli. Vältä myös mahdollisimman paljon englannin käyttöä, sillä se jää helposti "päälle", ja on haastavampaa vaihtaa venäjälle.

      4. Ei ole henk. kohtaisia kokemuksia, mutta vaihtarijärjestöt varmasti antavat vihiä siellä vaihtareina olleista jos otat heihin yhteyttä. :D

      Onnea hakuprosessiin !

    • Vaihtariksi(ko)

      Kiitos neuvoista!

      Itse katselin YFU:n ja AFS:n sivustoja sekä selailin keskustelujakin niistä ja kummastakaan en hirveästi mitään negatiivista huomannut.

      Vanhemmille kertomisessa annoit myös hyviä vinkkejä. Täytyykin valmistautua kysymyksiin ja kertoa vaihtoon lähtemisen hyödyistä. Ja itsekin ajattelin, etteivät he halua omaa kullannuppuaan päästää yksin ulkomaille vieraiden sekaan, mutta ehkäpä he suostuvat jos onnistun vakuuttaamaan heidät asiasta :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe